ЕК: ”Северен поток 2” противоречи на енергийния съюз

Газопроводът “Северен поток 2“ противоречи на принципите на създаващия се европейски енергиен съюз.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: ”Северен поток 2” противоречи на енергийния съюз | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами нали докараха едни нови "ЕВРОПЕЙЦИ", та сега зимата държавите как ще ги топлят ! Гас требе и евтино требе.. Русия си спечели накрая от всичките машинации на Шорош/Краварите в Африка, Сирия, Ирак, Афганистамюн, Йемен, Израел/Газа .... :)

Руснаците да престанат да гиворят глупости. И на децата в ЕС е ясно, че Северен поток 2 е политически, а не бизнес проект. И няма да се случи, както не се случиха Южен, Сила сибири и всички путински фантазии. Руснаците да се обърнат към Порошенко да се помолят за Донбас и Крим, защото Украински поток няма алтернатива

БОЛНИЯТ Е БОЛЕН ВЪРХУ ЦЯЛАТА СИ ГЛАВА. Бегеец е клиничен случай. Но ЕС поне за сега е здрав, и да иска, но може да се откаже от руския газ.Иначе ще загине.

Кажи го на Мама ти мути, фрау Меркел... Тя англичаните и французите доста натискат за тая траба, щото политиката си е политика (за мат'ряла) ама кат дойде зимата накрая ГАЗ требе, ГАЗ !

""Газопроводът Северен поток 2 противоречи на принципите на създаващия се европейски енергиен съюз"""Не е важно ,кой какво казва , а какво Германия ще каже ,останалите са просто фон

Абсолютно! Немското лицемерие няма край.

Във всеки виц има много истина. След тежки преговори Путин и Меркел вечерят. Меркел, порядъчно подпила, като се полага на прилежен руски възпитаник по някое време се провиква " Келнер, картата на Полша и по живо"

Северен поток 2 не бива да става. Зловредният руски газ се просмукева навсякъде и задушава демокрацията и евроатлантическите ценности. Това е тайното оръжие на ватенките с което те убиват демокрацията и ни лишават от светлината на евроатлантическите ценности, а без нея ние не можем да намерим пътя към светлото бъдеще.Жпвеле толкова дълго безметежно жителите на стара Европа незапознати с азиатското коварство лесно се подлъгват по лъскавата опаковка, но по тръбите заедно с газа тече и тоталитаризма и ретроградието насочени да унищожат нашето най голямо достояние- евроатлантическите ценности

Щом руския газ ти задушава демокрацията, дедостави си саудитски, катарски, бахрейнски и ................. С него сигурно ще ти доставят и 70 девици. Тъпанар!

Демократични девици, нали? :)

Путин, Путиииин, путьо, путьооо...

ами ние ако бяхме свалили руски самолет и ние щяхме да имаме ЮП..ха.ха.ха Ердоган как стана братюшка..ха.ха.ха

Германия иска да е нергийният център в Европа, тя да прерзпределя и определя цената на руския газ, който получава по северните потоци, но останалите, те трябва да спазват санкциите срещу Русия.

Ми, това е забавно: "ЕК обсъжда възможността да разшири действието на Третия енергиен пакет до "Северен поток 2" Щото означава, че Северен поток 2 е в съответствие със сега съществуващото законодателство и сега се чудят как да приемат нови закони, за да стане незаконен! ЕС-аджийска му работа!

ида реват ида се сополисват все тая поток ще има !!!!!!!!!!!!!!!!!а за това че на рогатите неим изнася то си техен проблем има акули в еу които за сп 2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Шило

Поляците де пак са тръгнали? Каквото кажат гигантите ОМВ, Шелл, БАСФ, и другите, това ще е. А те си казаха- ще има СП 2 , заобикаляме американците. И Меркерл се съобразява с тях. А ЕС е Германия и Франция. Ай, със здраве!

явно е добре да си мълчат. Все пак имат най-евтината газ, бензин и дизел в цяла Европа. Дали им е зле?

Всички се борят за кокала. Полша за това газа да продължи да минава през нея и да няма алтернативен маршрут. Само ние клекнахме под чуждият натиск.

Шило

Ами няма да минава. Нито през Украйна. Дори само да владеят немския пазар със СП 1, пак руснаците ще печелят. А СП не снабдява само Германия. Южна и Централна Европа ще се записват за ТП.

А той, ТП, откъде ще минава?

Дед Мороз чука на вратата на ЕС. Северният дядо е много лют, а европейците отдавна се топлят с качествен руски газ. Балтийските държавици, Полша и Украйна се чувстват измамени, но Германия, Холандия и др. желаят строителство на Северен поток 2. Познайте кой ще надделее ???

Климата нема да им понесе. Саму гледай. Имам колеги африканци, директно престигат от Занзибар и околности. Черни въглени, сажди. На малко ветар тука, и се огъват и почват да пъшкат. Един дъждовен ден, страшно пъшкане, оплакаха се от главоболие и се махнаха. На другия ден викъм, добре бе, британцията е мек климът, тука е добре , целогодишно между 10 и 20 градуса Целсиус. Викъм, Ми арктика, ми Антарктика? Ми Китай, ми Монголия? Ми сибир? Викъм, Монголия целогодишно под 5 градуса Целсиус. Сибир лете 15 максимум и зиме минус 40. И те обелиха тея Очи и казАха, нема начин, ние седим у Африка, това не се понасе! Ке седът ден-два -три и ке се ометът....особено ак оспре газа от Русия. Европа в ,момента нема енергийнасистема единна или независима. В Мига, в който Европа загуби отопление и енерийната система пробие, в тоя същия миг де що има араби и африканци ке се ометът скоропостижно, и ке останът саму северните нации, ВЕРВАЙ МИ!

след газопровода към турция след стоплянето на отношенията с ердоган сега очаквам путин да направи газопровод и към СА... горивата скоро няма да са проблем

"Много скоро горивата няманда са проблем? Колко да е скоро? Защото има коли на ток? От по 40-50 х.евра парчето? А тези коли, които ще зареждаш на ток, защото си отворен, да попитам тока от какво ще произведеш? От американски шистов газ ли? Или от катарски тръби? Няма по-прост трол от теб, неграмотно момче. В целия нет.

всъщност съм свръхинтелигентен но не ти изнася това което казвам но по изнервянето мога да преценя че си осъзнал че съм прав :)

Боже, колко си смешен. Ми ядрена енергия колко искъш бе бунак! Ми ветър (има области където нищо дриго не моеш да правиш освен зелена енергия...) ми вода ....маса реки, океани.... Ми дърва, ми просто ефективно строителство.... Да ти имъм тъпотията - това, че ти живееш в мизерия, далеч не значи, че сики хора живеат в твойта мизерия!

токът ще се произвежда по това технология и въглеводородните горива ще секнат. Редица страни имат програми.

Абе те все ми говорят, че този или онзи газопровод не отговарят на европейските енергийни правила. НЯКОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ ЛИ >>КОНКРЕТНО

КОНКРЕТНО КАКВИ СА ТЕЗИ ПРАВИЛА И КОЕ ТОЧНО НЕ ОТГОВАРЯ ... ТОЧНИТЕ ПРАВИЛА ИСКАМ, А НЕ ОБЩИ ПРИКАЗКИ ЗА КОНКУРЕНЦИЯ И ПР.

Няма такова нещо, дори в статията говорят че "противоречи на принципите на създаващия се европейски енергиен съюз" които нямат правна сила и изразяват единствено мечтите на Юнкер и Йотингер.

Е хайде сега като противоречи на простотиите ви, да се върнем да живеем в пещери! Тези номера минават само там, където се подвизават разни примати с една прочетена книга през живота си. ПП: Защо ли обиждам приматите?

На една пресконференция в Германия преди години, Путин се изгаври с евраците по следния начин. "Не искате ядрена енергетика по някакви причини. Не искате газ. На какво ще се топлите тогава? На дърва? Но и дърва да ви трябват, пак от Сибир ще трябва да ви ги внесем". Дядо ви Боже е дал на лошата Русия в изобилие всичко, от което добрата Европа има неистова нужда. Още по-добрите САЩ много искат да се притекат на помощ, но дедо ви Боже вижте каква скапана география е спретнал... Евраци, вадете от гроба Карл Хайнц Гудериан (нацистки генерал, командвал злополучното танково настъпление срещу Москва 1941) и отново сбирайте танкове, белким този път смачкате Матушка, да и вземете газчицата. Маменцето ви фашистко.

Толкова много думи за да ни кажат че Полша си иска транзитните такси а ЕК не може да измисли как,без да наруши действащите правни норми, да спре германците... които отгоре на всичкото държат в ръкава си и коза на дерогацията, прокламиран в Третия енергиен пакет;)

Зощо тогава у нас в "пазарната" ни икономика цените на говорита не падат ? Май...платени фашизоиди реват, сорософилистиците не страдат за тях...

Това, че Северен Поток 2 трябва да отговаря напълно на ЕС изискванията, за да има Русия гаранции, че няма да изгражда нещо на вятъра,са първо думи на Владимир Путин. Още повече тези потоци от газ са ИСКАНИ от Германия, защото икономиката им произвежда. Желанието за спиране на всяка цена на този проект са на групичка от бившите балтийски републики плюс Украйна, и разбира се САЩ.

Абе бунаци, каква икономика, немската икономика е в застой от поне 10 години, те това искаха, да вкарат малко африканци, та да раздвицат поне статистиката. Увеличеното потребление не е заради подобрена икономика, а заради увеличените нужди на черньоФците коит не понасет немския студен климът. Оставете ги на 10 години немска зима без отопление, немците ке биват шесливи, а черньоФците ке се махнът..... Те не понасет зима, схванете! идваш от 35 Целсиус минимална дневна....и сменяш на 15 целогодишно....чернюФците почвът да триперът.... Една хубава ядрена зима в Арабиа , и ке останът саму Европейци и сибирци....москоФци...

Според мен, ако Русия спре газа за европа, точно за 3 години да кажем, то сичките ченрьофци ке се махнът скоропостижно от Европата, просто заради климата. Да останеме евроепйците на климат, без отопление, ние ке издържиме, те не, и ке се махнът саму заради климата. Биологията им не го позволева. Мислим, че затова откак Дзверкел покани черньофците, то употрената на отопление нарасна рязко. Европа през последните 203 години рязко е увеличила потребление - да не мислите, че германците потребяват повеке? Айде още една зимна епоха, айде! ас моем да издържим, и как нема да има нужда дори от патрулиране по границите!

Пич, все по-малко хора в Европа се отопляват с газ, не пиши глупости. В нормалните държави природния газ се използва основно в химическата промишленост.

Това не е верно. Газа е масово използван като най-еФтиното гориво, и това е партийна пропганада, да приказваш текиви глупости. 80% от Европа е на газ за доканинстване, това включва не само отопление, но и бойлери, готвене, и секакви домакински уреди, като примерно климатици. Жалко е, че никога не излизате извън калотина.

Всъщност полската шляха я ръчкат американските им господари да пречат на връзките на Русия с Германия. Най-страшното нещо за англосаксите е съюз в Европа между Русия и Германия .

Първо Южен Поток , после другите !

ОСВАН ТОВА, РУСНАЦИТЕ ИМАТ ЕДНА МНОГО ЛОША ЧЕРТА, ЗАРАДИ КОЯТО БИВАТ ТАКА МРАЗЕНИ ОТ ВСИЧКИ ЗАПАДНИ ДЕМОКРАТИ. КАЗВАТ,ЧЕ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ АТЛАНТИЗМА Е ИНТЕЛЕГЕНТНОТО ИМЕ НА НЕОКОЛОНИАЛИЗМА. НЕ СА ПРАВИ, НАЛИ?

"Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП, ДОКАТО НЕ СЕ ПОСТИГНЕ РАЗБИРАТЕЛСТВО С БРЮКСЕЛ ЗА ГАЗОПРОВОДА." И още:: "Обсъдихме въпроса с Южен поток и със запитването от страна на ЕК относно процедурите на европейското законодателство. Подчертах, че ПРОЕКТЪТ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ само след като отстраним всички забележки на Брюксел и уточним начина на неговото изпълнение по- нататък, заяви министър-председателят. Той отбеляза, че в момента има запитване от страна на ЕК и по този повод е спряна по- нататъшната работа. В зависимост от консултациите с Брюксел, които предстоят, ще се реши ходът на по- нататъшната работа. Разпоредил съм да спрат действия по старта на изграждането до уточнения на процедурата с Брюксел, каза Орешарски." Да не забравяме КОЙ се хвали, че е спрял 3 големи руски проекта!

Фашиста Джон Маккейн

Ти май като онзи КГБ боклук не знаете какво е фашизъм. Аман от червени дебили

ВСЯКО НЕЩО, КОЕТО ИДВА ОТ РУСИЯ Е МНОГО ЛОШО ЗА ЗАПАДА. РАЗСЪЖДАВАЙКИ ПО ПОДОБЕН НАЧИН, ОЧАКВА СЕ СЛЕДВАЩАТА КРАЧКА НА БРЮКСЕЛ В ТАЯ НАСОКА. ДА СЕ ЗАБРАНИ НА СЛЪНЦЕТО ДА ИЗГРЯВА ОТКЪМ РУСИЯ. ТАКА ДЕ, КЪДЕ СЕ НАМИРАТ ТИЯ РУСНАЦИ, ТА СИ ПОЗВОЛЯВАТ ТАКИВА СВОЕВОЛИЯ. ИСКАТ ДА НАПЪЛНЯТ ПАЗАРА НА ЗАПАДНА ЕВРОПА С РУСКИ ГАЗ. ЩЕ ИМА ДА ВЗЕМАТ.

Разбира се, всякакви патоци от Рассия противоречат на демократичността ни: те се управляват авторитарно и служат за узурпация на свободата , потъпкване на малцинства и правата на гей двойките . Докато тази страна не се демократизира и Путин не бъде пратен в затвора, въобще не трябва да се поддържат каквито и да е било контакти с тях.

Ами да го спрат тоя "Северен поток 2" бе, като толкова реват ЕС-умниците! Да го спрат! Задниците на Меркел и останалите чичосамови ибрикчии може и да не замръзнат, ама да им видим икономиката без руския газ. Така де, като ще слугуват на краварите, да вземат пример от наш'те бесепари: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП...Това обяви вчера министър-председателят след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа). Нищо, че разумът сочи друго: "Няма алтернатива на руския газ (германски министър на енергетиката)" е заглавие на публикация във френския Ла трибюн от 23 март 2014г. /"Il n'y a pas d'alternative au gaz russe" (ministre allemand de l'Énergie)", 28/03/2014, La Tribune/: "Дори по време на най-лошите дни от Студената война, Русия е изпълнявала ангажиментите си", твърди Зигмар Габриел", четем в публикацията.

"По думите му Полша настоява възможно най-скоро ДА БЪДЕ ИЗМЕНЕНА газовата директива на ЕС от 2009 година, за да може тя да се използва и спрямо газопроводи, внасящи газ от трети страни." С изменение на закон събориха работеща банка, та окото им ще мигне пред някакъв си проект... ПП: "Рекордно увеличение на доставките на руски газ в Европа през 2016 Те са нагоре с 12,5%, което е рекорд за цялата история на газовия отрасъл, заяви директорът на Газпром Алексей Милер." Санкции ли?!

аааайде още една тръба към турция...

Бързо забравихте 2015та "Норвегия изпревари Русия по доставки на газ за Западна Европа" или "Норвегия вече е готова да залее Европа с природен газ" Ама забравихте и 2016та "Hopвeгия yвeличaвa дoбивa нa гaз. Koнĸypeнциятa c Pycия ce зacилвa " обаче русофилистиците плямпате ли плямпате че едва ил не Русия ни топли. В момента и двете са на по 30%, а тепърва навлиза втечнения газ

а защо тогава немците тичат на руската газ след като са съюзници с норвегия,а па поляците тичат на втечнена газ от кравария

Направо бегат. ама като спринтьори. Всичките... не само лобистите. :))) Смешко. ЕС без пРосия може. Ама пРосия без ЕС остава без пара и ще си налива газа в задните отвърстия.

Норвегия винаги е била основният доставчик на газ за западна Европа. Поради изчерпване на находищата им добивът обаче спада с около 7-8% годишно. И Русия постепенно запълва пазарната ниша.

добива им се качва с 10%

нисша няма дете сладко. както виждаш 2015 година МИНАВАТ Русия. За 2016 са на равно... за 2017 няма как да имаш данни че да и правиш статистики, а още по-малко тенденции. Така че ... вземи се една крушка и си свети на себе си. напиши в гоогле - норвегия, природен газ, 10% после измисляй нови "факти"

Скоро на еврогейците ще им измръзнат задниците.Дали господарите от УСА ще ги стоплят....

огладнелите руснаци затова се включват по заповед в идил.. да не би да спре войната и да премине газопровод през Сирия за ЕС от КАтар.

ще ги стоплят с ритници

От русия - 30% ОТ норвегиа - 28% от Алжир - 13% от Катар - по 11% от Егпиет - 10% от Нигерия 5 % ама видиш ли Европа зависи изцяло от Русия

това от кофите пред козяк ли го изкопа

разбирам че ти е гадно. стига кудкудяка.

а кой е казал че сп2 ще мине през европейската територия на ек,от русия потъва в морето и излиза на немския бряг,и оттам го поемат немците и си се греят и почват да продават на заинтересованите европейски страни,а ек прилича на глутница гладни псета лаещи по мечка която като изръмжи и те се измитат квичейки

Нещо по-различно ли беше при ЮП?

ЮП режеше от залъка на немците, т.е. и там нищо лично немаше, просто бизнес.

нищо по различно,само че немското лоби излезна по железно от нашто тиквеночервено

Минава през водите на Дания, там покрай некъв остров техен. А поляците се опитват да го саботират зарад американците, треа да се продава и втечнения американски газ, това е.