Радев: Полският бизнес да дойде в България

На икономически форум във Варшава президентът Румен Радев призова полският бизнес да засили позициите си в България.

Обратно в новината

Коментари - Радев: Полският бизнес да дойде в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да са луди "изобщо някакви инвеститори" да дойдат в България....За какво? Само вижте в световните класации на кое място е съдебната система,бизнес среда, демографска среда.Кой ще работи за тези пари? След не повече от 20 години тук ще има предимно пенсионери,талибани ,администрация да ги обслужва и малко нормални "граждани".....радвам се,че няма да доживея да го видя!

Полският бизнес отдавна е в България и е инвестирал стотици милиони евро в българската икомика. Той не се нуждае от поканата на президента Радев за да запълни удобни за него ниши на българския пазар. Ябълките, които ядем са полски. Яйцата, които консумираме са полски, гъбите също. В супермаркетите тук е пълно с консервирани плодове и зеленчуци от Полша, с полски месни, млечни и сладкарски изделия. Автобусите, които много общини в България купиха са полски, караме полски леки коли. Много от бутиковите вериги в тукашните молове са полски, например магазините "Reserved" за младежка мода и "CCC Lasocki" за обувки и кожени изделия. Голяма част от мебелите, които купуваме са полски; същото важи и за бялата битова техника - хладилници, фризери, готварски печки и прахосмукачки и т.н. и т.н.

Затова пък кремълско-партизанските призиви и позиви за свалянето на справедливите санкции срещу държавата-враг на демокрацията и военен агресор - Русия, може само да провокира поляците да започнат да гледат скептично на това да си имат взимане-даване с една държава - руски сателит с верноподданный народ от крепостни селяндури.

За какво да идват? Според ДОПК всеки е виновен до доказване на противното, а ревизорите на НАП задължително глобяват проверяваната фирма (дори и да е 100% изрядна) с оправданието "ако не глобим ни разследват" и "трябва да си изкараме заплатите". Ей това е еманацията на бизнес средата в България и причина не само да няма полски инвестиции, но и всякакви чуждестранни да се махат. Щом български фирми изнесоха производства в Румъния и Македония при по-високи данъци ... правете си сами изводите.

Това преди или след падането на санкциите??

В бизнесът е като в любовта: Когато ти кацне птиченцето на рамото, просто трябва да го вземеш в ръка.... Амаа...Да давам ли примери: 1. Видин: Малко след 10-ти ноември се появява фирма -световно утвърден производител на гуми. Иска да купи завода (за гуми). И кво, мъ друго си е братко и батко. Те знаят всичко най-добре... 2. Горна Оряховица: Малко след 10-ноември. В кметството се появяват добре облечени господа и заявяват: "- Ние сме световно утвърден производител на санитарна керамика, а вие имате подходяща глина и транспортни връзки. Ето нашите бизнес планове. Нуждаем се от вашето съгласие. Бизнес плановете, естествено, отиват в кошчето. Хубаво поне, че въпросните бизнесмени реализират плановете си, след това, в Силистра, а не примерно в Румъния. И тн. и тн. и пр. и пр. В нашето общество думата бизнес (когато не е на батко или братко) продължава да е мръсна. Никой не иска да си спомни баснята на Лафонтен за кокошката дето снасяла златните яйца. Щом в държавата потрябват пари, че някой политик да се изтъкне колко разбира и се грижи за хората: - Няма проблем - ще вземем от бизнеса, пък той от работещите. Така беше и за най-ниските пенсии след последните избори. Така е сега и с Грипените.

Хахахахаха, тоя клоун "президента" с интелект на старшинка отново доказва, колко малко капацитет има в кратуната!! Още в началото на визитата си в Полша, заяви веднага как трябвало да се вземат решения в посока отпадане на санкциите срещу руския престъпен режим на Жужин!! Като оставим настрана факта, че това се заявява в Полша-държава на която населението и е закърмено в омраза на всичко руско-другото, което следва това изказване е пълен кьорфишек!! Не може да привлечеш ползи за теб, говорейки срещу и обиждайки домакина си!! Защото заявката за отпадане на санкциите точно в Полша е обида към народа, бизнеса и политиците в тази страна!!

Сулъо, кой си ти да даваш акъл. А забравих, всички балкански дребни тарикатчета рзабират най-вече от геополитика и какво ли не още, имат поне по 2 висши от разни свободни и други сопосоидни университети и си кротат на някаква службичка уредена от щуролинка им, та имат време да тролят по цял ден

Ам как да дойде ? Освен президента да даправи усилие и първо да му се покаже по потник на раета, къси гащи тип шорти и китайски джапанки ?

Нека идва бизнеса от цял свят, но нека не забравя да дава и същите заплати. В Стряма, големият инвеститор ABB ( Швейцария ) дава 480лв чисти + ваучери.

А нашият "бизнес" да се изнася към Северна Корея! Там не с 500, а може и с 50 лева заплати да мине... Така всички ще сме доволни...

Шъ доди, шъ доди пък и не само полският (бизнес), ами и всичкият световен бизнес шъ земе да доди и след десетина години шъ се чудиме дали не трябва да въведеме визи за бизнес начинаниятя и за притока мигранти от Европа и Америките. Истина Ви казвам. Има начин. Само си требе неколко дреболии, в това число да се приеме закона за ГЕОТЕРМАЛНАТА енергия... Безплатната и екологично чиста геотермална енергия би могла да отприщи икономиката, ама първо треба да се отприщят некоя и друга бетонна глава.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве,от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Полските фирми да инвестират в БГ,а българските в Полша!Да си ги менкаме инвестициите!Няма лошо!Голям майтап!Между другото Полша доста напредна по отношение на качеството и иновациите,по напред са.

ООО Ал Бънди освен от самолети разбирал и от икономика

Да дойде ама "ГЕРБ" АД ще позволи ли без комисионна, г-н Президент?!

Е то няма комисионна само за грипените

Поляците да не са идиоти? Това акция "КАСА" и прочие простотии... защо да си набиват кол в задника???

Полските бизнесмени да отварят фирми в БГ, за да може Дебелото Прасе Пеевски да им ги открадне? Поляците не са ЧАК толкова тъпи ...

инвестират в руските предприятия за авиодвигатели.

Боже, какви времена доживяхме, полския бизнес да инвестира в България. Едно време бяхме на светлинни години преди поляците, а те ядяха сандвичи с купони. Вместо нашия бизнес да инвестира там, те ще го правят. Некадърни политици съсипаха България.

кой те излъга, че "Едно време бяхме на светлинни години преди поляците"? поляците винаги са били по-добре. дори и в най-мрачните времена на комунистическата тирания, поляците пътуваха в европа и идваха на почивка по бг черноморието. тогава бг границата беше оградена с бодлива тел и се стреляше без предупреждение по българите на границата.

тоя генерал къф беше - парашутист или летец :)

на Курни.

Тоя шинел нормален ли е? То тукашният бизнес бяга от "държавата на фатмака и бодигарда", той за чуждия пита.

- в заповедна форма. Аз съм по-стар от фатмака, отдавна съм изкласил но си спомням че имаше някаква граматическа заповедна форма но ако е нямало сега фатмака я е измислил и употребил. ЗАПОВЯДВАМ - ПОЛСКИЯТ БИЗНЕС ДА ИНВЕСТИРА В БЪЛГАРИЯ. Този се взе много насериозно. Лошо е когато сам си повярваш.

Ко' риечи? ЕНЕРГЕТИКА...?! Ехе генарал "ПАХИРА" по-полека... и Цветанов се пънеше за ЕНЕРГЕТИКА с физкулт "МОНТАЖИ и КО"(а баламите си мислят, че се джанкате за самолети), но за съжаление сгафи сериозно и е пътник...дано да съм лош пророк, никак не искам да му подаряват куршум...според мен трябва да моли за него сам....но това е мое мнение по въпроса.... Колкото до мен, моите от холдинга работят за трохи и при двамата и това им е много, като си дават гъза на ченге и фатмак .... не ги искам обратно при мен, може спокойно да не им платите....проблемът си е техен... само господин "генерал", не правете грешката на физкулутника........дано да съм лош пророк и да го оставят жив, но не виждам как ще стане това... :)

физкултурника /бел.ред/

Тиква, тиква.... намери кой да ни тропосаш за президент...

а фатмака защо не е поискал българският бизнес да инвестира в полша??

Женерале, нещо си се объркал. В България читав работник вече няма, има болни пенсионери и мангали. Е, и ОЗ-та, твои колеги, ама те за работа не стават.В нашия град една фирма си изгони свестните работници, сега назначава цигани и жени (работата е тежка, за мъже), те напускат на третия ден. Ходиха да търсят работници от Украйна, ама нищо не доведоха.

Предствям си бурният смях на полският бизнес!

и при тях затопляне,демек вече нямат толкова нузда от монокинстване пкраж българското черноморие.

Радев - Водещите кредитни агенции потвърдиха в началото на тази година стабилния краткосрочен и дългосрочен кредитен рейтинг на България. За тези му думи Курнела и полковника от КГБ - Йончева яко ще му нашльокат главундарката...

прецедентът да не е попрепил в полша?

КАКВО ЗНАЧИ КУРВА НА ПОЛСКИ- МОЖЕ ДА Е УБАВО. ЗНАМ, ЧЕ ЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ ЕДНИ МАЙ БЯХА ЧЕШКИ КОЛИ ШКОДИ - КОЕТО ЗНАЧЕЛО ЖАЛКО. Не знам как Бойко ще иска да става президент след Грипена - това го говорят комунетата под път и над път. Абе айол, колко пъти да ви казва, че няма да става президент и ако искаше да е станал, да не мислиш че нямаше да гласуват повече за него? Кви са тези - Бойко искал да стане президент - дръжте си другата точка - няма по-големи престъпници след вас от гербърите.

Проста фуражка, кой нормален бизнес би дошъл в тази комунистическа клоака, управлявана от пребоядисани комууняги и фатмаци? Затова тук идват само мошеници, чифути, турци, гърци... и всякаква паплч.

Ти пък много знаеш какво означава курва на полски! Ограничен примитивен соросоид - българомразец и юдео-грантолюбец......

Да инвестират полякини по морето - като едно време...

ГАФ след ГАФ - Радев: "Полският бизнес да инвестира в България". след противоречивото си изказване за санкциите, прецедентът вече започна да дава заповеди на полския бизнес. този май се е родил с фуражка на черепа и ще си остане фатмак до последно.

Примитивни ругатни. На кого са нужни ?

На заспалият и глупав народ, който успява винаги да избере идиоти за управници.

Ти пък сигурен ли си че е казал точно така??? И с такъв тон? Най вероятно е украса от родните ни драскачи платени, които са нарочени за журналисти.....

като те срещне , какво да ти каже - хаха !

Английските Водопроводчици ще инвестират в тръби и фитинги ли? Хаахах а

Една добра новина на фона на случващото се в Испания. Поляците са първите, притекли се на помощ на България срещу османците и то без имперски амбиции. Що се отнася до бизнес климата, правосъдната система, липса на демографски срив и т.н. , то те са на светлинни години напред. Има от какво да се учим. По отношение на икономическите санкциите срещу Русия, те са взаимни. Призовавайки за отпадане на ЕС санкциите, Президента би следвало да призове и Русия да ги отмени. Какво мисли Полша за тях ? Ето въпрос, който журналистите би следвало да зададат на всички политически лидери.

Ако сме обективни Полша единствена успя да се възползва от влизането си в ЕС. Сравнително голяма страна, католическа, със активи от антисъветската си позиция. Чехите както си бяха добре, така са си пак добре. Пият бира, работят, все им е тая. Унгарците се борят, както могат. Обаче другите страни от източна европа, особено Прибалтика, особено Балканите - направо ни се разказа играта. Истинска робия на запада.

Ми да инвестира де.що не инвестира?защо?правилно нарежда радев.браво.те поляците са усред Европа.да го карат до България и обратно...звучи ми несериозно

А, инвестират, инвестират - с отровни гъби.

Един бедняк призова другия бедняк за инвестиции... Просто уникално )))

Трябва да си мега "военен" да кажеш в Полша - санкциите срещу Русия да отпаднат, а после - поляци, елате да инвестирате. Това е като бившата ти да покани Деса поетеса да й чете разкази.

Те поляци и руснаци се мразят, ама паричката и интереса са друго нещо. Някакъв римски император беше установил , че не миришат.....

Преди няколко години чаках да докарат една стока от Полша, но полският шофьор спря на унгарската граница, и отказа да продължи към дивите Балкани. Кви инвестиции чака този, поляците вече не искат на море да дойдат, абсурдно е да преместят бизнеса си тука.

Ми да не идват , затова англичани, германци, руснаци и евреи идват. Ти не можеш да си представиш пък поляците какви ограничени дебили са, работил дъм с тях, ние балканците все пак сме хора в сравнение с тях ...

Много добре, г-н президент