Москва и Рияд правят технологичен фонд от $1 млрд.

Русия и Саудитска Арабия ще продължат да работят за стабилизиране на световния петролен пазар и ще си сътрудничат във високотехнологични сектори, в т.ч. АЕЦ.

Обратно в новината

Коментари - Москва и Рияд правят технологичен фонд от $1 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ChatGPT

По всичко личи, че Москва надигра за пореден път САЩ

а дали е така... коой ще ми каже... Масрафа на Русия е около 10-15 милиарда, а Тръмпи натовари 300 млрд... не че нещо, ама е тъпо да ги мерим по този начин... руснаците направиха исторически пробив в СА, но далеч не са прецакали САЩ... просто си поделят интересите и се връщат към отношенията отпреди 30 години...

Шило

Хората просто правят бизнес. А кратуните го обсъждат.

MIT, Silicon valley -дръжте се! Идат руско-саудитски високи технологии :)))

Пак ще има изтичане на мозъци от Москва.

течна дружба.

Жужака пурин направи сделка за 2 хиляди рубли и нашите родни мурзили се подмокриха. Много сте лесни бре филки смешни. Ако бяхте жени нямаше да ставате от леглото. Бат Дончо под 300 милиярда не го брои за бизнес сделка ха ха.

Лъскаш ли ,лъскаш ли бастуна на чичо си пешо.

Ислямският свят и страните в Близкият изток имат сложни отношения , които не се наемам да коментирам , най - млкото защото не ги разбирам. Саудитска Арабия в миналото основно разчиташе на природни ресурси нефт и газ, но сега сериозно мисли за времето след петролната епоха. Преди страната имаше амбициозен план да има независимо селско стопанство , почиващо на използуване на подпочвени води. Става ясно че тези ресурси се изчерпват и сега страната закупува земи по света ( най вече в САЩ) за селскостопански цели. Опресняването на мосрската вода е основен проблем на страната. Разработват се технологии за повторно използуване на обезсолена морска вода и най вече алтернативни източници на енергия за тази цел - ВЕИ и евентуално АЕЦ. Климатичните инсталации гълтат много електроенергия. Преди почти за всяко нещо се разчиташе на гастарбайтери, а сега целта е местни хора да се включват на всякакви равнища в стопанството. В това отношение евентуалното разрешение на жените в страната да имат самостоятелно право да шофират , също се обяснява с икономии за работна заплата на шофьори. Тази представа съм си създал за страната от публкации в интернет, защото никога не съм бил там.

Откровенно пиша , че не съм наясно със нещата в Саудитска Арабия и цитирам това , което съм прочел. Веднага ми пишат минус. Това че не съм достатъчно осведомен е ясно , но не става ясно ,къде не съм прав. И си спомням една епиграма на Радой Ралин . "Не е важно да си прав , важното е да си партийно здрав"

Говори се, че купуват с подставени лица земеделска земя в земята на 2 отбора с имена на национални герои в БГ-А-футболна група. Както и ВЕИ сектора. Пазаруват декари и политическа жива сила.

Що да не си направят руска АЕЦ? Независими са и могат да правят каквото си искат! И ние преди 3 години можеше да имаме 2 блока в Белене, ако от Козяк не пошушнаха на някои национални предатели, че не трябва да се строи. Всъщност, какво стана с реакторите, които платихме за 620 милиона, плюс лихвите за забавеното им плащане?

Руснаците не ги гледайте те ще са оправят само мишци като нас ще си стоят в тинята недай си боже ЕС да се разтури без работеща икономика ще си изпукаме или пак ще заредим на русия да не си мислите че краварите шъ дойдат да ни погледнат те ще ограбят кот могат.и въз

Тепърва ли ще се оправят !? Вълна ли чепкаха 18 години под 'гениалното' лидерство на слънцеликия ?

Браво всички ходят при Императора за съвет и на Базар , нещо да си напазаруват , ние Унищожихме нашите ракети , други си купуват същите ! Сега ще купим трошките на САЩ Ф15 , по Политически причини за същата цена няма да купим Су и МиГ съвършено нови !

Между временно в кравария каубой уби 58 и рани 520 човека.

Когато някой ти е истински приятел има взаимен интерес, но и доверие. Когато отношението е роб господар интереса е в полза на господаря и няма доверие. Вземете Турция 50 години "равноправен" съюзник но САЩ не им продаваше основния компонент за защита -ПВО. Много страни се събудиха и разбраха, че не случайно САЩ не продава най-важните компоненти от отбраната, утре ако се наложи може да бомбардира и Риад. Въпреки че Риад подписа договор за въоръжение със САЩ за милиарди, но САЩ не им продава най-модерните самолети и ПВО, винаги оставят вратичка, ако се наложи да са унищожат бившия съюзник. Русия действа честно, въпреки че саудитците бяха коварни до сега, нека да имат отбранително оръжие, подобно беше и с Ердоган, разбра кой му направи преврат и се обърна на изток, един по един марионетките се отмятат от господаря, крал Салман си прави изводи че САЩ утре може и него да го бомбардират или направят преврат.

честност. Просто гол гъз и толкова !

Кой, при кого е отишъл? Това не говори ли достатъчно? Или в Бг не останаха хора на ниво "елементарна логика"?!!

От СА кинтите, от Русия лозунгите - хахахах

Всяко удоволствие се заплаща. Ходенето в Кремъл - двойно. Просто даденост.

А от тебе, Баце, акъла???? Тъпунгерино????

що няма атакистки кучки да вият като линейки против СА ?? преди това и ердоган заобичаха :)))

втора кучка във форума вече ще дойде много...

Салман явно е шефа. Първо привика Тръмп, сега Путин. Никой от двамата не посмява да говори за "правата на човека", за "демокрация" или за "правата на жените".

Бъркаш, и то яко - в Кремъл единствено с ходи, за да се моли или да се договори нещо, след като те поканят. И направи разликата - Тръмп отиде в Рияд, за да договори сделка, Салман отиде в Москва със задача да договори поне две сделки и политиката на ОПЕК.

Тръмп договори сделки за над 100 млрд, а Русия се надява на 3 млрд. Схващаш ли разликата /

светинята православна путин се прегърна с турските и саудитските салафити явно ще ядат заедно сърца

краля на CA отиде на поклонение и лично да подпише капитулацията си

Всичко се обърка на тоя свят. Докато Америка доминираше,нямаше войни и всичко беше о.к. Сега Русия и Китай постепенно изтласкват САЩ в ъгъла. Планетата Земя се разцепва от военни конфликти. Русия е във всичките конфликти,дори и в Каталуня. Вижте само как се казва техния лидер Пучдемон,демек Пуч-Демон. Знаем е руснаците са о.к.с пучовете и демоните са в техните глави.

И в ЮАР даже са плъзнали.

според русия СА създаде идил след това путин се събра с тях

нали Знахарова се би в гърдите показвайки сателитни снимки, че цистерните които бомби руската авяция са на доган, а сина му продавал петрола. После Путин го цунка. Вече никой не си признава, че са говорили подобни неща.

Четох постовете ви и какво ми направи впечатление.За младите хора цинизмите и вулгарността са на хляб намясто.Моралът ни е на дъното.И за всичко сме виновни ние--техните родители.Какви европейски ценности-ние изтървахме вече второ поколение и това е поголовно в цял свят.Вече сме на дъното и то по наша вина--липсват семейните ценности--те бяха стъпкани в калта,като ненужни.Ние сме си виновни!

И ти преди 2 поколение с твоите семейни ценности докъде я докара?

Опитах се да им внуша това,което е ценно наистина за културните хора, но заобикалящата ни действителност си казва своята дума и аз ,като всички свикнах да премълчавам-и аз се предадох.

Ето и АЕЦ ще построят на Саудитите ! Онзи с големите Джуки от Хасково , как ни лиши от АЕЦ Белене ! Този с големите Джуки ни направи без АЕЦ , трябва да бъде разследван ! Тиквата го направи Министър на Енергетиката , а той е завършил Коледж с Художества , какво разбира от Атомна Енергетика !

а русофилите се подиграват от десетилетия на сащ че правят бизнес със СА ....

досаднико, да ти припомня малко факти, че не Русия се натиска за подобно сътрудничество, а истината е някъде под повърхността на това посещение: 1. Съвсем наскоро синът и официален престолонаследник на гротескния образ в чаршава се изхвърли като ч..кия на пясък, че СА може да срази руските сили в Сирия за няколко месеца. 2. Остава чувството, че това посещение е посещение на "черввеното килимче", защото на летището чаршава беше посрещнат от зам мин председател Рогозин и от един зам министър на Русия на външните работи. На дипломатически език това е повече от публичен шамар. Така, че си направи извода, а не се изхвърляй подобно на малкия чаршаф

И стана една каквато стана! Докато умните се наумуват, лудите се налудуват ...

Чаршафите усешат, че персите ги задминаха по всички параграфи откакто са съюзници с Русия, и сега гледат и те да се наредят барабар с мъжете.

кои са "всички параграфи"? един, два да споменеш?

Персите например правят безпилотни самолети. Персите например произвеждат медицинска техника. Персите произвеждат ракети, включително балистични. Чаршафите - не.

.....не бе путинофилчето ми застана и започна...меее......

Бяга Пинокио при баща си Джепето и вика: - Тате, тате! - Кажи, сине. - Влюбих се в Педролино. - И какво от това? - Е, как какво пробий ми една дупка отзад

Абе нещо мъжката любов май те влече.

OOO - ZOO и ти ли си васко педераса от канада?

Путин май освен Анкара се кани да отмъкне и Рияд изпод носа на УСА. Би бил особено звучно изплющял шамар за американците. АЕЦ ще им построи, после С-400 ще им продаде и така...

цървул си бях и цървул ще си остана ...

Ти канадският гей дето праща телефони и голи снимки ли си? нали преди малко беше ООО? Ти си психясъл бе педер.

С тези гарвани от Гроб вървим назад ! Политика , Икономика не тика ! България е най-изостаналата държава в света , нашите Възрожденци строиха Университети , ЕС ни ги затваря , готвят се да унищожат България и с тези наши Политически Подлоги се получава !

Вкарали в затвора сорософил и зоофил. Седят и скучаят. По някое време зоофилът се размечтал: - Ех, да имаше тука една козичка... Как бих я опънал! Сорософилът застава на четири крака: - Ме-е-е-е!

Вкарали в затвора руософил и зоофил. Седят и скучаят. По някое време зоофилът се размечтал: - Ех, да имаше тука една козичка... Как бих я опънал! Русософилът застава на четири крака: - Ме-е-е-е!

тъпотата и неграмотността на соросчето тъпо-руософил-русософилът хохохохохо

и 1000 минуса да лепнете , газта ще иде в турция ... ха ха ха

+++++++++++++ :)))

хахаха Ми хубу. И? Ти и сега си дърт, тъп, прост, беден и миризлив селски смотаняк. какво ще се промени?

ооо цървулче страхливо ... здрасти бе васко съм от канада , дето ти давах 100 пъти тел . да ми се обадиш ... ама ти не посмия ха ха ха ето ти го пак : 1 438 969 3171 чакам !!

Нека първо иде

кучетата си лаят ... кервана си върви :)) разминахме се с газопровода разминахме се с белене останахме 6 милиона не изнасяме нищо ... дори храна туристите предпочитат турция и гърция нямаме армия кое не е вярно от гореизброените бе проамерикански тролчетааа :))

Ти какво предлагаш бе руско тролче?

Нали си в канада бе гола снимко? С какво си се разминал?

Руснаците са изключително напред в много технологии, а за специални материали са НОМЕР ЕДНО в СВЕТА. Преди 4 години (2013-та) на една българка в Питер беше присаден прешлен от нанокерамика, разработка на руски учени от Екатеринбург и момичето (от България, Кричим) се движи нормално! Цялата операция струваше 350 000 рубли (около 6000 евро), още толкова струваше рехабилитацията след това.

ми добре. ма на другарката курнелия синчето не учи в росия.

Какво да го правиш - келеш!

Защото не е толкова добър ученик, че да устиска на темпото в руските ВУЗ. В США учат само лузърите.

Много ще му е трудно на Путин да влезе на този пазар.

на пазара на идил?

Тази пропагандна новина е предназначена за вътрешна консумация. За повдигане бойния дух на руснаците. Последните години Путин не е сключил меморандум само с Господ. За съжаление Интернет е таткото на всичките пропагандни игрички.

Кво стана бе, дрисня?? Кво стана с великия, високотехнологичния, космополитния, недостижимия УЕСТИНГХАУС???

Ми същото като с руските: москвич зил държавен тракторен завод та същото става лайнометнико

За зил не знам, ама от 2015-та Москвич е собственост на РЕНО. И в момента заводите в Москва произвеждат Меган!!

На Бойко e тото-шанс :) Може да направи оферта на СА за реактори :))

какви реактори? Руснаците взеха милионите, а реакторите още ги няма. А трябваше да са тук още април. Много вероятно руснаците да продадат точно "нашите" реактори или на Турция или на тия.

Руснаците изобщо няма задължения да докарват тези реакторите в България.

пет години заливате с помия СА ся путинчо цъвнал до баш салафита.... вас ли да слушаме фактите ли да гледаме... путин се снимал със създателя на идил...

а преди него дебилчето май продаваше оръжие,или пак те е хванала пълзящата деменция бе стоножке

дебилчето никога не е наричал СА - идил дебилчетата сте вие които се оставяте да ви лъжат постоянно

Петкова, започвай да ги лъскаш! Ще ги продаваш на СА.

Не пльокай минуси, лъскай!!!

ми... няма реактори чакахме ги още април. ама още ги няма. Ама ги платихме с лихвите.

Ами да подходи иновативно. Да лъска бастуни и да ги изнася докато дойдат рИакторите!!!

Айде сега някой да си зададе въпросът, защо им е ядрена централа на СА и други държави хипер богати на петрол и газ?!? И защо все Русия е първа писта да осигури на леко откачените държава възможност да се докоснат до голямото БУМ?

те тия с техните пари ако са искали досега да са си купили готова бомба бе кретеноидно безумие

Не е баш така!

......ха сега Теменушка да слага хиджаб и тича при краля да му продаде реакторите докато не са ги разтоварили на козлодуй.... стещу 2 танкера петрол може да минат за "далавера" и комисионна ще им дадат със сигурност

Кажи на майката си да те смени памперси, че вече миришат през монитора.

а нещо по темата?

кви бяха тея уахабити салафити ??

Още един добър шанс за умните и образовани българчета да си намерят добра, яко платена работа някъде по света - например, в новостроящата се атомна електроцентрала в СА, а впоследствие - и за енергетиците, когато я построят! Защото силно се съмнявам, че много арабески ще седнат да учат сега атомна физика и ядрена енергетика в Москва или Санкт-Петербург, а ние все още имаме подготвени кадри от там, макар вече и на години, но има и млади - техните синове и дъщери, които знаят, че не само с кълчотене по шоуто на учиндолския чалгар или други подобни древни професии може да се живее - достойно, при това! Няма губеща атомна централа в света! Всичките са печеливши, затова краварите и франсетата си пазят и поддържат и най-старите, само ние (щото нали сме ацки умни и нация техническа ...) се отказахме от построените блокове и от проекта, който ужким даже беше започнат ... и от реактора, който дори беше направен, а сега ни виси самотно на бюджета - скъп, платен, но неупотребен ... Докато енергийната Теменужка се начуди какво да го прави, Турция и Русия вече ще завършат АЕЦ Аккую и ще я пуснат - на тях им трябва този ток, който преди купуваха от нас, а сега ние не можем да изнасяме ток, както и нищо друго качествено не можем, след унищожаването на българската икономика от деформатора костофф и неговите хунвейбини, и пълното ѝ погубване от алчните, но некадърни, комсомолски приватизатори след това ... Сами не могат, но на друг не дават - това е цялата логика, по която страната ни беше разсипана и унищожена, а сега сме отново на грешната страна, в един бързо прогнил корумпиран съюз, който ни доубива, след като изсмука образованите и подготвени за работа и за творчески труд от предишните поколения ... Успех на това сътрудничество между Русия и СА, дано да направят нещо за омиротворяване на нещастните държави, които бяха бомбардирани и разорени от Големия жандарин на света, дано!

Нормално. Няма я Украйна вече да оборудва руската армия. Арабите ще му произвеждат вече самолетите и ракетите. През 1980те години по същия начин ЦК на БКП фалира България, с безсмислени проекти в третия свят.

ти клекалото ли анализираш

Истината боли. А Путин сам си призна в интервю че 245 украински военни фабрики вече не произвеждат оборудване за руската армия. Интервюто го има в Тубата.

Преди повече от две години, трябваше Русия да е превъоръжена с Първата изцяло руско производство балистична ракета - Сармат. Още не е излетяла тестово. И те така.

само ми кажете защо путлер се сближи толкова с идил...

Всички тичат при Путин, да му засвидетелстват уважението си, нали все го определят за най влиятелния мъж!

Така тичаха и при Кадафи.

Даа, даа......Всички знаем как Краварника снабдява ИДИЛ с чисто нови джипове Тойота..Подарък за Коледа:) Както преди това снабдяваше Ал Кайда:)

защото им плаща заплатите.

Русия и Саудитска Арабия ще продължат да работят за стабилизиране на световния петролен пазар и ще си сътрудничат във високотехнологични сектори, в т.ч. АЕЦ. Саудитският крал Салман е уверил в това руския президент Владимир Путин при първото посещение на саудитски монарх в Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА....Разбрахте ли ве еврофагита, саудитския крал Салман уверява Путин! Той уверява, а не обратното смешници!

И съвсем уверено ще се разплащат в американски долари.

светът отива към ел.коли,и чалмите мислят как ще си направят по евтина и сигурна централа за тока на колите си,а соросите се радват че са си купили оръжие на книга,ама нека си лаят,свикнали сме техния койотски вой

Ти си много тъпо парче бе. Нормално за крастав, дърт селски русофил. Лада или москвич на ток има ли бе?

а бе пинокио,що вземеш малко шкурка да си потъркаш носа и да се задоволиш,а като си тъп-по тъп няма да станеш

ЧИФУТСКАТА АРАБЕЛА БИЕ ЧЕЛОТО В КРАКАТА НА ДЕДО ИВАН, ЩОТО АКО НЕ Е ПОСЛУШЕН МОГАТ ДА СТАНАТ ИСЛЯМСКА РЕПУБЛИКА КАТО ИРАН :)) :)))

САШ продаде оръжие на Риад за 110 милиарда долара,а тези се хвалят за някакъв си 1 милиард...

Подписаха меморандум със САЩ. Което е намерение, а не договор за покупка!

Чалмите и чебурашките щели да правят технологичен фонд. Смях. Тези двамата дават мило и драго цените на петрола да се повишат, че иначе ще има революция.

Ха, ха, арабите са проявили интерес за закупуване на С-400Триумф-руски зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие. Сигурно искат да го подарят на ИДИЛ, както им подаряват и оръжието, купено от България, че нещо много щети им нанасят самолетите.

А така.Лека по лека доброто ще победи.

само да обясниш между путлер и този краен ислямист кой е доброто??

пълзенето е признак на подлогарство

Няма да ти обяснявам кое е добро и кое - не.Щом жлъчно питаш - значи знаеш! Важното е, че наистина доброто ще победи.