Каталуния - лакмусът за лицемерието на ЕК

Каталуния е лакмусът за лицемерието на ЕК, заяви в коментар за Дир.бг докторът по конституционно право Борислав Цеков от Института за модерна политика.

Обратно в новината

Коментари - Каталуния - лакмусът за лицемерието на ЕК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Националният предател Борислав Цеков ще донесе от 9 кладенеца вода само за да напомни за антибългарската си кампания.

ПОЗНАВАМ ЛИЧНО ЦЕКОВ, ПО СЛУЖБА И СЕ УВЕРИХ,ЧЕ Е МНОГО ЧИТАВ И УМЕН ЧОВЕК!!!

" Всяка няция, живееща на определена територия може да се самоопредели, без санкция на централната власт". Това е Решението за Косово, взето от съда под натиска на САЩ. Само с решение на парламента Косово се самоопредели. Плюс АОК, създадена от тогавашния директор на ЦРУ Джорж Тенет, по баща албанец Тенети. Плюс война срещу Сърбия, под фалшиви предлози за изклани мюсюлмани. Без никаква криминална експертиза. Агресорите просто си измислиха новият Райхстаг. Справка: Химическото оръжие на Садам ???.България даде коридор срещу Сърбия, за разлика от Турция и Гърция. България една от първите призна джихадисткото Косово и така предаде отново българите в Македония на тормоз и ликвидация.Испания също участвува в нападението над Югославия. С посоченото решение западът отвори кутията на Пандора. Против беше само Русия. Сега глобалните терористи квичат като заклани прасета срещу Крим и Каталуния, но само ще квичат

Браво, с такива хора ще я има отново и нова България!!

В рубли ли ти плащат замазан лизгар?

Кефи ме тази екипност на старите членки да си бранят гнилите ябълки подобно на БСП то - може наш член да е откраднал ама е наш... Напротив- Източна Европа са "бивши комунистически държави" и пакетирани с този фалшив етикет нищо не им се спестява, че и се изнудват даже, я за шенген, я за евро...

А, какво общо с темата, но пак намесено БСП-то, че и как бранило "наш член да открадне..." и то при пореден скандал с тях, и то точно за наместването на родата по всички етажи на властта, налазили като гъсеници държавната и общинската власт, само хрупат и спят:-((. 4-те листчета на лош английски - презентация за предателство на централата за лекарства, при всички ползи, които бихме имали - илюстрация на некадърността им, каква и колко им е борбата за отстояване на интересите ни. А това, че Европа ги подкрепя, виждайки ги, знаейки и миналото им е показателно за нейните принципи:-((. Така че, тиквите не са изненада, но за автора - адмирации!!

За борбите на Каталуня: Едно безсмислено упражнение, което ще доведе до други безсмислени упражнения.

бори се за правото да правиш безсмислени неща инак утре и да искаш няма да можеш да правиш и смислени...

Двуличието, двойният стандарт във всичко и фалшът са в основата на действията и практиките на ЕС и неговите многобройни и много скъпо струващи НИ институции се свеждат до преразпределяне на "малките" на задължения и усвояване от страна на големите на привилегии!!

А що ли нема една дума какво може да стане с нас и нашето малцинство от бивши поробители и силната им държава до нас?

за статията,много правилно автора я е написал!защото вав форума има кауни които не знаят историята на каталония!

Много от списващите тук, че и на други форуми се отклоняват от разбирането, че референдум е допитване до граждани/етнос с цел определяне съдбата на дадена територия/както е в случая с Каталуния!/. Има и по - фрагментарни референдуми. Следователно, не може да има власт, държавен орган или какъвто и да е лост, който да измести позицията на референдума от законна в незаконна!Единствен критерий е броят на гласовете-за и против . И решения на правителство, на измислен конституционен или друг съд против резултати на референдум са свидетелство за отклонения от интереса на "плебса" в полза на интереса на партии, клики, котерии и прочие обраслеци в държавите. В случая каталунският референдум е равнозначен на плебисцит и трябва да му се "козирува"!

Добър,верен и задълбочен анализ. Но всъщност какво е определението за закон- Това е волята на икономически господстващата класа възведена в закон. Поради което е верен извода,че цялата нормативна уредба на ЕС е подчинена на разпределението на власт и ресурси в полза на икономически господстващата класа в рамките на ЕС. Както казваше ББ на достъпен за простите хора език-всичко отново е едно лайно в луксозен целофан.

МГУ Е мИННО-ГЕОЛОЖКИ УНИВЕРСИТЕТ! Какво ниво може да има юрист, получил образование там?

Добър анализ!

Сега остава и баските ,да се вдигнат и от Испания ще остане само .......името.Каталунците ще ги последва Шотландия, Сърбия ще си поиска Косово, в Белгия и там нещо се "мъти водата" и като че ли замириса на разпад на ЕС.А в Турция кюрдите и те искат излизане от Новата османска империя на Ердоган.

Рано или късно това ще стане, колкото по-рано, толкова по-малко кръв ще се лее.

много точен и прецизен анализ.това е новата "конституция" на ЕС??Благодаря Ви г-н Цеков,няма какво да се допълни след казаното от Вас!

Само да не ни посегнат на гей-парадите... ха.ха.ха

Жалко ще бъде няма да има къде да ходиш......ха-ха-ха.

Не можеш да сравняваш Испания с Русия, Сърбия и Венецуела. А тази статия е "лакмусът" на политическата и литературната ти импотентност.

Ще ти го обесня просто: Той не ги сравнява,а дава пример за държави ,за които Брюксел дава акъл и се меси във вътрешната им политика .А точно в държава от Европйския съюз с подобни проблеми мълчи ,като бит г.з . А още автора дори не е засегнал другия проблем,че почти всяка държава в ЕС има една "Каталуния" в себе.

Ребята, жду на Авроре. Начинаем сначала.

Един човек се е скъсал да пише хвалебствия за Цековата поръчкова статия, но под различни никове. Номерът, обаче не минава.

националисти са отврат!

КОСМОполитите да заминават на Марс, земята се обитава от народи и нации.!

Ал

Много добра статия. Точно описание на действителността. Браво!

"има ли ЕС свое общо разбиране за свободата, правата на човека и демокрацията" Отговор: Има, има и още как. Но твоята комунистическа - политическа наука е меко казано твърде пошла и повърхността за да осъзнае неща като незаконен референдум, свобода, права и демокрация.

Eдна справка в Уикипедия ни показва ясно кой се крие зад лицето Борислав Цеков: "През 2014 г. е поканен като граждански кандидат в гражданската квота на коалиция БСП лява България в 24 МИР. Получава най-голямата преференциална подкрепа за граждански кандидат в БСП лява България ". Всеки сам да си направи изводите чии интереси обслужва гореспоменатия господин.

Защо мислиш, че само от другите партии трябва да се кандитира човек? Няма ли право човек на личен избор?

Ами, да, който не е с нас е против нас.

браво на автора на статията,краино време беше някои да каже истината в очите на тези еврогеизери!

Най-страшното е, че българите вече няма от кого да избягат и от кого да се отцепят. Затова започнаха да се отделят от самите себе си и да напускат. Индивидуално.

ОБЩОТО БЪЛГАРИЯ ИСПАНИЯ ??? ... АМИ ИСПАНИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ВОЖД ФРАНКО - КАУДИЛЬО ФРАНКО НА ИСПАНСКИ ОТ 1939 ДО 1975 ... А БЪЛГАРИЯ ОТ ВОЖДА СУДЖУК АГА ... И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ СИМЕОН - ПЛЕМЕНИКА НА ТОДОР ЖИВКОВ Е ЖИВЯЛ И ПРИ ФАШИСТА ФРАНКО ЦАРЧЕ И ПРИ МУТРЬО БАНДИТА ЦАРЧЕ :)))

Браво на Борислав Цеков - винаги обективен, конкретен, аналитичен и без клишета. "Представете си само за миг каква позиция, всъщност не позиция истинска истерия, щеше да настъпи из позлатените коридори на Берлямон (седалището на еврокомисарите), ако репресии, подобни на тези в Каталуния, се бяха случили в Сърбия, Русия и Венецуела." Не мога да си представя. Като се сетя, че другарят Инджев употребява думата "вероломно" - Русия вероломно откъснала Крим от Украйна, ми е невъзможно да степенувам каталунските репресии след руското "вероломство"...

тъп си ти, а тоя зализан пед...е нагъл!! испания е съставена от 17 автономни области. каталуния е една от тях. конституцията, прочети какво е това конституция, на страната е приета с референдун през1978г. член осми от тази приета с референдум в който са гласували и в каталуния, пише:въоръжените сили гарантират суверенитета и независимостта на испанияи да защитават нейната ТЕРИТОРИАЛНА ЦЯЛОСТ и конституционен ред!!

Ако съдя от аристократичния ти тон, ти трябва да си Негово Царско Величество Симеон II, Цар на Българите и Гърците.

Браво Цеков

браво на този МЪЖ-Борислав Цеков

JMM®

Борислав Цеков бе сред основателите на така нареченото "Тръмп общество" ...

Е,най-малко съм очаквал Борислав Цеков да каже това!А това е цялата истина и тя много боли!Референдумът в Каталония/Каталуна/ дръпна завесата и сега се виждат едни такива неща и образи ,от които на човек му става лошо!Но най-лошото е за евроатлантиците, защото сега ще трябва да дадат отговор и на това,защо НАТО подпомогна на наркотрафикантите и търговци на човешки органи от Косово да си създадат държава -без референдум!!- а в Каталония не може даже референдум да се направи!?А както е известно резултатите от референдума не са задължителни за изпълнение/още повече ако са в противоречие със законите на страната/!!

Във катуня не може защото, конституцията на Испания не позволява. И естествено е незаконен. А като не спазват закона има бой

С това мислене да сме още под турско.

Във катуня не може защото, конституцията на Испания не позволява. И естествено е незаконен. А като не спазват закона има бой

е умен мъж...и му е пределно ясно,че ес е пантелей пътник

Най-големите испански банки CaixaBank и Banco Sabadell утре местят централите си в други региони, за да предотвратят последиците от евентуално едностранно обявяване на независимост - честито на печелившите. ЕС може да са лицемери, ама парите не обичат несигурността и напускат - лошо за тия дето остават

И финансовите групировки и застрахователи и фирми се местят. И колкото и минуси да слагате, фактите са такива - справка El Pais и El Mundo. Няма нужда от полиция и войска,има и други начини

Тази публикация е предателство спрямо евроатлантическите ценности и налива вода във воденицата на ватенките. Това си е чиста проба руска пропаганда

Какво туй "евроатлантическите ценности", яде ли се, пие ли се, пуши ли се? Моля изброй ги поименно!

Делян

Навремето провинциалът в казармата казваше същото за софиянците. Много им бяхме "екзотични"! В днешно време селянията говори така за "европата ви". Погледни си родословното дърво!

По времето на Франко автономията на Каталуния е била отменена. А според съвременната испанска конституцията Каталуния има и парламент и правителство и полиция. Нещо не се връзва

Лицемерието на ЕК се вижда от всички! Явно "европейските ценности" са да се пребиват хиляди хора само защото искат да гласуват!

Лоялната руска мурзилка Дирчо пак се изказва с тежест. Европейски ценности има. Я да видим в Чукотка дали ще посмеят да направят референдум. Твоят любим другар Путин какво ще стори. Впрочем референдумите в тоталитарни страни винаги са били организирани с гарантиран изход. Ако в Евразия има брожения винаги е виновно САЩ ако е в Европа била самата тя лицемерна. Долни мръсни мурзилски изпълнения.

JMM®

Поздравления за звучният шамар по самозабравилата се червена кратуна, окичена със "сърп и чук" !

В Русия дори нямаше да чуеш за подобни протести защото протестиращите щяха да бъдат избити предварително по стара съветска процедура!

Само да припомним, че сегашното оспорвано корумпирано "правителство" в Мадрид е пряк наследник на фашисткия режим на диктатора Франко. И че испанската конституция беше съчинена от Франко и е антидемократична и антиевропейска. Все едно да се твърди, че след като Хитлер е бил избран демократично, значи и конституцията на хитлеристка Германия е била демократична!

Не помниш правилно - Хитлер от НИКОГО не е избиран!Немците не са били толкова тъпи. Назначен е за канцлер от президента Хинденбург, и когато изкуфелия дъртак скоро рита камбаната, узурпира и неговия пост. Ама много не четете историята ей!

Не знам докога това лице Борислав Цеков ще се изживява като някакъв морален цензор. Това е едно мекере което се пришива към каузата от която има изгода. Да не забравяме, че подпомагаше "огромния" стожер на демократичната традиция - Гиньо Ганев.

къде видя такава, че се буташ в А група? Всъщност, такива плиткоумни гъзолизци, няма как да разсъждават по друг начин.

каква народно самосъзнание като каталуния е била френска допреди вяма и век?

Свалям шапка за този анализ.100% история.

Ми то като е 100% история да вземат, че да върнат границите от преди 200-300 години

Всеки бюрократ ражда поне още един такъв, който също иска пари. Това важи и за ЕС. Когато няма друг начин двойните стандарти пазят топлите места. Лошото е, че започва да става перманентно.

прав е човека! и ние ромите искаме независимост и свобода! и самостоятелна държава искаме!!

и кой ще работи да ви искарва за социала у новата ви държава

ми вие бе! нема да одите в испания, ще работите за нас!

А бе Хамди, като имате самостоятелна държава, от кого ще краете? И сега има Индия, що не се връщате там? Там при първата кражба ще ви счюпят ръцете. Не властите, а населението.

Правата на гражданите в ЕС се спазват и никакви отделни нови страни не са допустими. Следват Баските, Северна Италия и какво ли не. Това ще е краят на ЕС. Тези референдуми в ЕС не са като референдумите из Евразия. Там се манипулират а тук не. Нали границите в ЕС са символични, какви са тези опити за нови граници. Имат си автономия, стига толкова. Испания е била единна стотици години и ще си остане единна.

Браво!

да плюе сляпо по ЕС, да даде пример за по-добър и по-справедлив съюз по света ???

Баце, Баце, Тъпоумнико-Идиото????

Хей, ама кой казва, че Каталунското правителство иска излизане от ЕС? Не, не искат! Защото все пак си дават сметка, че - нямат собствена валута - нямат централна банка - излизат от митническия съюз и стоките им ще се обмитяват в Европа и стават по-скъпи. - големите испански банки вече обявиха, че ще местят централите си в Аликанте и на Балеарските острови - ще се преместят и европейските инвеститори, пак заради митата в Европа - и няма свободно движение на хора Но каквото и да искат, обявят ли независимост, остават извън ЕС. И да кандидастват отново пак са отвън, защото е достатъчна само една държава да ги блокира. Сещам се поне за една И от най-богатата май ще остане на опашката. Дано не стане заради роднините там.

А то така като разсъждаш защо ни е трябвало да се освобождаваме от турците. Базара в Стамбул ли ни е бил важен. Ботев и Левски не са се борили за пазарен дял на Империята или са треперили дали Осман ще си вземе стана и бустана. Голям е този който цени и пази свободата а не потрива ръце за фондове постове и коричка хляб.

Да си призная този път ще коментирам без да съм прочел коментара на "доктора",защото тази мазна царска подлога сега се присламчи към червената банда и всичките му коментари са пропагандни инсинуации.

пониш ли някои други от царистката партия, не е необходимо да четеш, видно е от интелекта ти? Помниш ли, че този юнак беше голям седесар, а един друг царист, все още носи червената партийна книжка в джоба си, при това с гордост. И още колко неща би трябвало да помниш, но .....

адмирации! това изказване ни дава криле!! от днес и ние ромите в България имаме право на самостоятелна държава! скоро ще организираме референдум!

Колкото по-бързо България излезе от тази кочина, наречена Европейски Съюз, толкова по-добре.

Че кой ти пречи? Чемодан-вокзал-Масква!

БРАВО,БРАВО.

Борислявчо, ай сега замени думата Каталуния с Волжка България и започни пледоарията си от начало. А, можеш ли или ср припоти. Ай, ай.