От ЕЦБ ни отписаха за еврозоната

България все още не отговаря на условията за влизане в еврозоната, стана ясно от изказване на главния икономист на Европейската централна банка.

Обратно в новината

Коментари - От ЕЦБ ни отписаха за еврозоната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще влезем като забогатеем, демек. Има само малък детайл- извън еврозоната не може да се забогатее, освен ако не си бил вече богат и голям.

При влизане в чакалнята пада борда. Лева се развързва и се оставя свободно да расте. 2.50 - 3.50 лв ще стане еврото. Инфлацията ще скочи. Правителството ще е натрупало висок вътрешен дълг, който ще има възможност да разплати. Милиардите евро, които гарантират валутния фонд ще са на разположение. Ще харчим на поразия. Остарявам и няма много време.

Реално погледнато България се управлява от един селски пожарникар в коалиция с бивши агенти на държавна сигурност, така наречените патриоти. Въпросния пожарникар два пъти хвърли властта на кучетата при първа възможност. И в двата случая тя бе поета от печени комунета, които докараха нещата до фалит на банки като КТБ, спиране на евро фондовете и прочее оливки така както само те си знаят. България може и сто критерия да изпълни в момента, но няма сигурност, че утре няма пак да бъдат избрани разни крадци.

JMM®

Да не би Литва, Латвия, Естония и Словакия да са били по добре подготвени спрямо България, че вече използват Еврото ... ?! Да не би Литва, Латвия, Естония и Словакия да са с 366 години пред останалите държави от Източна Европа и да са достигнали заплатите в Германия ... ?!

Сравни тези държави които си изброил по минимална заплата с нашите и ще видиш че са поне 2Х по напред от нас.

Бе каква еврозона с 200 евро доходи на месец? 90% от населението е с мизерни доходи и живее в бедност и мизерия , мизерия която ще нарасне в пъти ако влезем в еврозоната. Чак тогава на ден ще умират по 1000 човека от глад и липса на лекарства.

Не си погледнат съдраните гащи.... те утре ще поискат и Ватикана да се премести в София.Лицемери!

Браво! Никакво евро в БГ! Да не си и помислят даже предателите!

Чудесна новина! И слава Богу, че въпреки напълно неграмотните ни пишман-политици, които са се запънали насила да ни вкарат в този политико-икономически концлагер, поне имаме късмета да ни отрежат ясно и официално отвън. Така имаме идеален претекст да престанем с този идиотизъм без много шум. Дано никога България да не направи катастрофалната грешка да влезе в Еврозоната, дори и да я молят да влезе. Хипотетичното влизане на България в това безумно творение на болни мозъци би имало трагични последици за нас и ще ни унищожи окончателно. Да не забравяме, че според сега съществуващото законодателство на ЕС, присъединяването към тази лудост е необратимо.

JMM®

Трудно изчетох словесната ти "диария" - гарантирано си "планов икономист" ...

JMM®

България е ЗАДЪЛЖЕНА чрез договора за присъединяване към ЕС, да ВЛЕЗЕ в Еврозоната, когато изпълни техническите критерии !

Но няма никакъв срок за това! Дефакто може да влезем и след 100 години. Швеция може да влезе, изпълнила е всички критерии, ЕС иска тя да влезе, но Швеция все още не иска да влиза! И тя е задължена като нас! Но срок кога да стане това няма! Така че ние ще влезем в Еврозоната след няколко века, или когато ЕС се разпадне и несъществува, т.е. никога!

Не може да бъде! Та нали Тиквун каза, че България е пример за финансова стабилност и развитие.

ония обаче не са овце .

Не са, но тук е пълно. Ето един вече сложи минус - или наистина вярва в господ-бог-ББ или не разбира от ирония. И в двата случая е оФца.

"България трябва да покаже, че икономиката й достига нивото на някои от по-богатите страни в ЕС преди да обмисли присъединяване към еврозоната, подчерта главният икономист на ЕЦБ" ...че нали за това ни оскъпихте тока като, ни поставихте условие да си затворим реакторите...и още други подобни...пък сега не сме конкурентно способни-ами не сме, нали това искахте. Проблемът ви е че се мислите за Вечни Богове...и е по- голям от нашия... Пък накрая ще видим, кое как и какво.

Много кратко! Липсват некои опорни точки.

Ще падна от смях! Какви възможности има България!?

По всички показатели сме на последно място. А сега и това - България се подрежда на 92-ро място по качество на пътната мрежа веднага след Танзания, Уганда и Виетнам. Информацията идва от ежегодния рейтинг за конкурентоспособността на Световния икономически форум за 2017-2018 г. Освен икономически показатели докладът оценява състоянието на пътните покрития и пътната инфраструктура в 137 страни, предава факти.бг. Скоро Шенгени и Евро зони едвали ще видим, докато изоставаме така тотално.

Асфалт баши тиквоча прост това знае ли го или не го е еня щом си краде необезпокоявано?

Особено важно е да не изоставаме в инфраструктурата..да поплачем заедно. Преглътни де, задави ли се?

боце казА още първия си мандат, че едно КПП остава да боядисаме и сме вътре..... тва кпп колко щата Тексас ли е та не го боядисаха през следващите два мандата!?!?

Щото разчитаха на слабата ни памет, нали за него сме калпав матрЯл.

България не е стабилна държава ,защото се управлява от руската агентура ,когато това се премахне тогава ще ни приемат .България се путинизира и нито ще има шенген ,нито еврозона.

Препоръките на Ес ,,престъпност,корупция и съдебна система,,процъфтяват при нас от години наред.Много са алчни политиците,нанаситни са,народа за тях е само ,,електорат,,.Та може би са прави ,че не ни искат,но все пак всичко което е изгодно на Ес са си го постигнали

ХАХАХАХХАХАХАХХАХАХА...на теб драгалевския мангал и варненската торба с лайна все руската агентура ви е виновна вече 30 години. Нещастници жалки!

Браво на ЕЦБ ... най сетне някой дето мисли трезво ...

Европеиски Съюз-една грандиозна измама, една далавера на века, при която бившите стари колонизаторски държави изграждат модерния колониализъм без танкови дивизии, като оръжието този път са лицемерието и измамата. НАТО е гарант, че паднеш ли веднъж в клопката-измъкване няма. Първо ни разориха в началото на 90-те под предлог за въвеждане на пазарна икономика. После ни вързаха в НАТО под предлог, че това е предварителното условие за да влезем в ЕС, където щели сме с тяхна активна помощ да цъфнем и да вържем и то само за някакви си 5-6 години. А след това започнаха да изскачат разни условия и условийца, разни чакални и чакални за чакалните, които политиците на прехода надлежно криеха-политиците, които станаха милионери. И докато българия се затриваше (или по-скоро я затриваха) ни обвиняваха, че ние сме червени щото нескачаме достатъчно по площадите или може би според тоягата им. Кой и как създаде условията за престъпност и корупция? Кой докара икономиката до фалит, та сега да сме благодарни на техните помощи! Кой разсипа морала на обществото, кой направи от лекарите, от учителите, от полицаи и юристи меркантилни бюрократи ненавиждащи професията си? Европеиски Съюз-една грандиозна измама. Щали сме да станем пълноправни членове след като достигнем развитието на някои от тях. Ами, че като си изравниме нивото на нашата икономика с тяхната и то без помощта им, защо ни е да влизаме в съюза? Нима още има наивници, които си мислят, че парите отпускани по разни проекти, ще направят нашата икономика конкурентноспособна на тяхната? Ще станем равноправни членове на ЕС?- когато и Турция стане! Европеиски Съюз-една далавера на века. Структура в която силните икономики изсмукват слабите ( а пък те се лъжат, че някога ще ги настигнат). Структура в която богатите стават още по-богати а бедните стават още по-бедни. Структура в която една-две страни определят еднопосочно външната политика и икономическото развитие на останалите, без да носят отговорност за това! . . . А ние тук се ядем за това БСП или ГЕРБ са по-виновни за дереджето в което се намираме и кой от тях повече краде.

Те ли ни разориха, или ние самите, щото бяхме тъпаци и позволихме под носовете ни да ни изнесат парите от пенсионния фонд бе и после се чудехме как да връзваме бюджета бе, малоумнико? И що се подписваш "Евреин"?

И изчерпателно описвате причината за нашата бедност.Та Бсп или Герб никаква разлика,само ,,КОЙ,, ще краде повече.Избягаха ни децата,обезюдиха селатс,а ние купуваме ,,боклуците,,от веригите,е аз лично ,,не,,.Народът трябва да разбере,че ако влезем в еврозоната,нвма да станем по добре,а напротив суверинитата си отива,ще дават заеми ,нашите алпни и ненаситни политици ще ги. крадът и за нас заемите да изплащаме.Пример,,Ктб,,страна на ЕС да позволи тази кражба да се осъществи безнаказано.Много фалш и лицемерие в ЕС.Аз съм о икновен гражданин,безпартиен и аз тъка виждам нещата

Еврото ще донесе обезценяване парите на населението. Някой умишлено иска да повтори сценария с обезценяването от 1997г.

Абе какво стана с боядисването на една барака и дето веднага ни вземат във Шенген? Не беше ли го обещал бащицата?

Още по добре или както казва народа - Всяко зло за добро. Явно желанието им е само да ни ползват за евтина работна ръка и да ни ползват пазара, за да си продават боклуците. Не напразно ни ликвидираха индустрията и заводите с помощта на продажниците от ляво и от дясно (всъщност те са от едно котило!) Докато политиците ни се дупят - така ще е! Трябва да имаме собствена политика и да правим сечено, когато не ни изнася, за да ни уважават, а не само да рапортуваме и да се унижаваме!

По казуса Шенген ще бъде същото корупцията е в космически размери тава ще бъде причината за отказа.

Сигурно знаеш за единствения начин за измерване на корупцията - социологическа анкета. В най-бедната и най-богатата държава при еднакви нива на корупция познай дали отговорите в анкетите ще са еднакви.

Точно. Само да допълня - социологическа анкета която не "измерва" корупцията, а единствено отчита "възприятието за корупция". Най-големите корупционни скандали в ЕС в последните години бяха в Германия, Франция, Веиокобритания и още няколко от старите членки. Кой знае защо, обаче, въпреки ДОКАЗАНИТЕ многомилиардни корупционни скандали, това изобщо не се отразява на девствено-чистата репутация на въпросните богати и влиятелни държави...Истинска магия и вълшебство! А най-корумпирани винаги излизат някой друг - например удобно определените за вечни виновници - България и другите източно/южноевропейци.

Стой та гледай, каква европейска далновидност... Пак ни набутаха в задънена улица с помощта на двойният стандарт на ЕС-правото на силния а не на мнозинството.... Думокрация, а ...

Не че толкова ни е притрябвала Еврозоната, но тук отново лъсва безочливото евролицемерие без капка свян. Като има писани критерии и ги изпълняваш, на какво основание те спират? Това ли се нарича върховенство на правото. Абсолютно двуличие.

Затова пък има върховенство на правото в Русия.

левчетата в Македония и Сърбия си вървят като стой та гледай... Да не вземе българският лев да стане балканската валута та да му се стъжни на еврото...

Как ни го вкараха само ...

d4

влизането на Бантустана в еврозоната ще е последния пирон в ковчега му. и без друго сме в клинична смърт. то ако еврото беше толкова хубаво, англичани, шведи, норвежци, чехи, унгарци, швейцарци, японци, китайци, хамериканци и т.н. щяха да са го приели отдавна. да, ама не!

Руснаците забрави.

Гърците с 200 милиарда евро дълг, тогава какво правят все още в еврозоната а не ги изгоните...

Приел си еврото и си щастлив.Е,сега приеми и исляма и щастието ти ще е пълно. В ЕС ще е наложително в скоро време.Като те дразни толкова мургилажа и неграмотниците с комунистическо мислене,харчи си еврото другаде. Желая ти щастие!

Каква еврозона, какъв шенген, какъв ЕС, като МРЗ в БГ е 240 евро а в Холандия е 1500 евро. Борисов откровенно лъже, като казва че сме готови. ОСТАВКА за лъжеца!

Едно кенче бира в България е 60 евроцента, в Холандия 10 евро...

евро....????? евро или евроцента?

Кьде е 10 евро? В Шератон? В магазина е 70-80 цента.

Лъжец !

Никога повече.

Явна дискриминация към България. И към влизане в еврозоната и към влизане в Шенген към България се поставят условия непоставяни към други държави вече членки на споменатите обединения. Интелесна тема за размисъл към управляващите към която те упорито се правят на разсеяни.

Радвай се народе ! Настигаме ги европейците по заплати . Много мина малко остана. Е каво са 366 години . Ще минат като един миг.

По тази логика Гърция трябва да сте я изфърлили ама я държите. Да ви припомням ли по време на кризата от 2008ма колко Български банки фалираха - нито една! И без това мурзилажа тука толкова е изпръхнал, че само рубли сънуват. И като каже някой за евро, им бръква с чепат кол изодзадзе, та се понасят едни ревове и сополи, как всичко щяло да стане двойно. На неграмотници с комунистическо мислене, няма нещо което да не им пречи. Щото толкова си могат. Аз отдавна съм приел еврото и съм много щастлив!

На България изобщо не и трябва еврозоната. Първо лева така или иначе е вързан към еврото. Но влезнем ли еврозоната има няколко сериозни недостатъка: 1. Обвързване с ЕС. Така може да си гарантират, че няма измъкване като Великобритания; 2. 100% следва инфлация. Такава например имаше в Германия, а лева бе вързан към марката 1:1. Ако си мислите че при курс 1:1.95583, ще направят нещо струващо 1 лев на 50-51 евроцента, жестоко се лъжете. Вероятоно ще стане 1 евро или 1.95583 пъти по-скъпо; 3. Повече евро се взима само на заем. Гърците ги прецакваха като гласуваха с 1% лихва, но ги даваха на банка, която им ги даваше за по 12% лихва. ЕС обслужваше банки. Тази лихва би трябвало да се разпределя между страните, но всъщност сигурно се прибира от ЕС. Де-факто плащайки някой лихва, то ние трябва да си получаваме процента. Едва ли някой вярва, че това ще се случва; 4. Ще загубим контрола над парите. който се осъществява от банката.

Сега всичките негативи ги има с Валутния Борд. Като влезем в еврозоната поне ще има и позитиви, въпреки, че ще заменим един борд с друг.

А това че цените ще скочат двойно а заплатите ще намалеят двойно в номинал? Ти малоумен ли си какъв си?

Чакам да ми кажеш какви точно са митичните ползи от Еврозоната и еврото. Илюзия е, че изобщо има някакви ползи. Такива липсват изобщо. И не само за нас, но и за всички нейни членове. Всички са потърпевши от това извращение, само в различна степен и някои си въобразяват, че са спечелили. И да, с валутния борд "сякаш" сме в еврозоната, но има една огромна, фундаментално разлика - валутния борд е просто закон, НАШ, собствен, приет от самите нас, и ще е в сила докогато си решим. Въпросния борд, въпреки постоянните клетви в него и всеобщото му обожествяване, всъщност можем да го премахнем когато си пожелаем с едно гласуване на Народното събрание, за пет минути. Еврозонате е съвсем друга работа - това е капан от който няма излизане и по никакъв начин не можем сами да се изкараме от там, когато закъсаме и осъзнаем, че ни пречи.

Как да се справят с корупцията? В светлината на последните факти, по които се вдигна шум, се вижда че корупцията се поддържа и захранва точно от управниците от партия ГЕРБ. Е как те сами ще се борят със себе си? А така е не само в Хасково, Пазарджик, Габрово. Така е във всички български градове!

Екстра ! И по-далече от еврейската банка , хазарите крадат и с ушите си . БУЛекзит !

Kakва еброзона ви гони!?! Вие оглеждали ли сте се ? Кзцайки на летище София,първото нещо което се вижда са угоени ,самодоволни и целите накичени в злато служители на митница и КПП! Следват мазните бакшиши които за 100 лева ще ви откарат до центъра.Като се качите на моста в Дружба се огледайте и вижте разноцветните олющени панелки с веещите се гащи по простора! Не дай си Боже пък да ви се наложи да имате вземане даване с някой от така наречените служители.В която и да е институция...Еврозона...

Амчи те хората имат посолства тук и знаят че тук е пълно с руски кавали и партии който са на руско подчинение.Троянското магаре никога нема да бъде прието в Еврозоната и Шенген.

Хич не ни трябва да минаваме на евро. Цените в България ще скочат двойно. Там, където цената е била един лев, ще стане едно евро; само дето еврото е два пъти по-скъпо от лева. Първо ще скочат цените на хранителните стоки, а след това всичко останало. Обикновените хора ще обеднеят два пъти, а спекулантите, търговците и банките ще станат двойно по-богати. Осем страни-членки на ЕС (Великобритания Дания, Швеция, Чехия, Полша, Унгария, Румъния и България) не са приели еврото и повечето от тях не бързат да го приемат. Сигурно има защо.

Забравяш да спонемеш, че заплатите няма да останат със същия номинал

Хайде,давай! Иди и шибни по два шамара на бизнесмените и да развържат кесиите. Шибни два и на Бойко,та дано слезе от облаците. Желая ти успех!!

Тъкмо на нашите политици им бяха потекли лигите .... Нищо, поне да гепят, каквото може до 2018, преди да са спрели фондовете. Нещо, като утешителна награда.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве,от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

А аз мислех че 100 години за постигането на комунизма са много.

Т.е. нито еврозона, нито Шенген ще видим, защото и за децата е ясно, че всяка власт отказва да се справи с корупция, от там с престъпност, а съдебната система нито има смелост, нито сили, нито желание за борба. Преплетеността е до степен, че посегнат ли на имуществото на едни, то ефекта на доминото ще е съсипващ. И властта го знае, но и в Европа го знаят

Каква икономика,какво ниво на по- богатите страни в ЕС,какви пет лева? Демокрацията и новоизлюпените демократи унищожиха икономиката ни още с идването си на власт. В замяна,не построиха нищо. Теглят заеми,които още три поколения след нас ще изплащат,а парите потънаха дълбоко.Затриха родното производство в полза на европейските производители,дори преди време платиха на нашите млекопроизводители за да си намалят производството.За да имаме производство,трябва да строим отначало върху превърнатите в руини предприятия,фабрики и заводи. Това ще отнеме много време,а виновните заслужават разстрел.

Изключително смешно е как обвиняват Боко за Шенген и Еврозоната. Боко е милиардер и несменяем министър - председател. Има всичко и цяла България, барабар с папагалите, е в ръцете му. Но неадекватните и прости българи, които гласуват за ГЕРБ, БСП, ДПС и Патриотите са единствените виновници за окаяното положение на страната.

По принцип си прав, но за кой да гласуваш?! То избор няма - всичките са крадци - от големи, по-големи!

Оглупителен провал. От 2009 година ние се "готвим" за еврозоната. Макроикономическата "стабилност" на цената на мизерия за българите бе голямото "постижение" на ГРОБ. Само че в Европа не ядат доматите с колците и са забелязали кражбата на 5 млрд лева и последвалото нищо от страна на полиция, прокуратура и съд. Какво стана с агенцията за лекарства? Нито един критерий не е положителен, с изключение на географското положение. Какво става с технопарка, за който се похарчиха и харчат и сега стотици милиони левове? Как може да се дават 2,1 % от БВП за стиропорено свиниране? Пак си го изберете, глупаци, пак гласувайте за Боко.

Как се влиза в еврозона? (в смисъл не как се кявка като бито куче да влезеш през задния вход, а как самите те те молят да влизаш?)Много просто. Ставаш богат!Кк се става богат? Много просто, бизнесмени с идеии и иновации развиват тия идеи в България, съдебната система прибира на топло и задълго престъпниците за да не пречат на хората да работят и да ги крадат! И опаа докато се огледаш и тука заплатата станала 2к евро.А сега ние нито имаме такива иновативни бизнесмени, нито съдебна система работи, мутрите ни бият и тормозят и некой тъпак решил да влиза в Еврозона! знаем как малоумника точно в най-голямата криза пак се натискаше за Еврозона!А знаете ли защо бунака иска да влезе там? За да каже:Аз ви вкарах в еврозоната!

Значи знаете ли кой ни е проблемеца? Че ние знаем, че сме бедни и в пъти по-зле от богатите страну в Европа. И за това въртим и сучем да влезем във всички възможни клубове и клубенца белким ударим келепира и станем като тях! А истината е, че при една средна заплата от 2к евро на българина ще миу е през буя дали е член на еврозони, евросъюзи и прочее простотии!

"След два тежки шамара,дано най- после Борисов разбере,че не може нарочно да държи народа беден." Е как нарочно го държи беден? Нали имаме едни от най-ниските данъци в Европа? Ми хайде бизнесмените да развържат кесиите и да шибнат едбни заплати от 2к евро нагоре!

Аз на тия икономистчета... Що ни залъгват? то е ясно, че не изпълняваме единствения икономически критерии - средната заплата е в пъти по-зле от тия на членовете на Еврозоната.А относно някакви измислени критерии за социални стабилности и прочее как си ги изсмукват само от пръстите мижитурките брюкселски!