А ако гръмне?

Следя с интерес казусите "Дунарит" и "Емко" не от гледна точка на медийната вакханалия, която се спретна по повод задължения, собственост.

Обратно в новината

Коментари - А ако гръмне? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре е, преди да пишете за нещо, поне да сте погледнали обекта, върху който разсъждавате. Иначе разсъжденията Ви отиват в групата на Фентъзито. Да! Примери за разрушения имаме много. Но... Завода на ЕМКО в Трявна бе едно от най-големите предприятия от ВПК на НРБ и ДСО ВМЗ-Сопот, преди 1989 г. По-голямо е дори от ВМЗ. В "добрите години" там работеха 9000 човека. Повече, отколкото са жителите на гр.Сопот. Изградено е по всички правила за безопастност. Не можете да си представите, какво означава това. Само умишлено неспазване на правилата могат да доведат до взривове. Както беше в склада на същия този завод, край Сливен. Второ, взривовете за които говорите са в резултат на УТИЛИЗАЦИЯ на оръжия. Тук става въпрос за ПРОИЗВОДСТВО. Трето, споменавано много тук: Става въпрос за отнет лиценз за ВЪНШНА ТЪРГОВИЯ. Не за съхранение...

Вече и вмро започна да лобира за дебелите. Този недоучен съветник да се покрие и да не се показва с измислените си платени изхождания.

Същите тези фирми не са ли свързани със схемата за доставка на българско оръжие до ИД? Защо Диляна Гайтанджиева беше уволнена и все още разследвана? Който и да играе играта тук е свързан или е знаел за схемата, но сега се опитват да замажат нещата. Забележете, че взимат лиценз за търговия, но производството може да продължи. Всичко това ме навежда на мрачни мисли за в близко бъдеще.

Тоя карлос, пък и много други български полуграмотни драскачи няма ли накрая някой да ги научи, че съществителното "живот" в българския език има само единствено число?

живот --- животи

Да допуснем, че има слабости в съхранението на боеприпасите. Отнет ли им е лиценза за съхранение на боеприпаси - НЕ ?! Отнет им е лиценза за ПРОДАЖБА ! Защо е допусната такава "грешка"? Ами защото няКОЙ иска да си присвои произведеното и да им спре приходите.

#КОЙ иска това?

До автора: Вие господине какво образование и квалификация имате и Кой Ви поръча тази статия. Само за Ваша информация проектирането, производството, съхранението и експлоатацията на въоръжение и боеприпаси е предмет на научни и практически познания. С догадки и слухове не става.

Три кила думи, с цел да се замаже простата истина. ОПРЕДЕЛЕНИ лица искат да заграбят печелившия бизнес на други лица. Време е да запалим горелките, да вземем ножовете и клещите. Така се говори в някои среди.

ДО АВТОРА : ... ТОЙ ВМЗ-ТО ГРЪМНА ... ДАЖЕ УМРЯХА И АМЕРИКАНСКИ НАЕМНИЦИ ... ОБАЧЕ ТОГАВА СУДЖУЦИТЕ НЕ ПРИБРАХА ЛИЦЕНЗИТЕ НА ГуЛЕМИТЕ СИКАДЖИИ И СВИНЧО ДОГАНЕВСКИ :)))

voknid

Ако гръмне, няма да остане жив свидетел, и разследването ще се проточи с години... като при другите предишни взривове (Петолъчката, Горни Лом...)

Не се подвеждайте по Карлос. Явно е лаик по темата. Бъркате - всички взривове досега са ставали при утилизация на стари изделия или пробни стрелби с тях. Тука става дума за нов завод, по-нов от ВМЗ поне 50 години. За модерни машини и цехове проектирани и построени в планината по всички изисквания за това производство. Та става дума за мнооого пари, не за някакви си нарушения. Вземат лиценз за търговия, но не им забраняват да произвеждат!? ВМЗ то да ги продадяло....

Жалко,че този гений,който така професионално е написал статията,се е сетил сега да е напише......питам се,чак сега ли умникът е "видял" тези нередности........ама,че смешен платен драскач.........

Предполагам авторът е ходил на одит в Дунарит? Или прави (не)обосновано предположение? Ако не е ходил в предприятието е изписал 3 страници догадки и със същата усведоменост може да пише по която и да е тема. п.п. Целта не е безопасността. Някой иска да го купи без пари.

СВИНЧО ПЕЕВСКИ ГИ ПУСКА СЪЩИТЕ В ГРУХ - БЛИЦ :))

Няма нищо лошо да има контрол и фирмите да се научат да спазват правилата за доброто на всички. Това което не разбирате или се правите, че неразбирате е, че това спазване на правилата трябва да е за всички.... защо държавата е погнала само Емко и Дунарит всички се досещат !