Българският земеделски работник – най-беден на Балканите

Българският работник в сектор „Земеделие“ е най-бедният на Балканите. Родният селкостопански труженик получава средно 419 евро.

Обратно в новината

Коментари - Българският земеделски работник – най-беден на Балканите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо безконтролният внос е огромен,второ субсидиите са символични,трето няма гарантиран пазар,като в нормалния свят,Четвърто толерират се единствено зърнопроизводителите,които не създават работна ръка,пето българския селянин не е този от Елин Пелиновите разкази,.В голямата си част са мързеливи пияндета. Та бачкаторите по нивите из Южна България са 99%цигани.Надницата на ден е 20-25 лв.За коопериране липсва доверие между производителите,трябва да се изграждат търговски дружества,които да гарантират изкупуването на продукцията и да я изнасят,понеже така ще има и количества.Ще има много семейни ферми.Ще има и възможност да си приберем Бесарабските българи и да се заселят пак селата с бели хора....

дядо ми е имал около 250 дк.земя. По време на кампании е наемал работници като им е осигурявал дрехи за работа и храна.....заплатата отделно изглежда са били доволни щом всяка година са били едни и същи. Всичко това без субсидии,дядо си е издържал къщата,работниците също. Е, след девети са го разкарвали по лагери като кулак но и това е минало.

Мързелите дето все търсят лесното, пак ще се озъбят. Гърция спря да изплаща пенсиите на българите, работили и плащали там, скоро тази практика ще последва и в други страни, а после и собствеността, която балъците накупиха в Гърция и прочие дестинации. Ще си дойдете голи, като пушки и ще ревете за социални пенсии, а не сте внесли 1 лев осигуровки тъпаци! Не внасяш данъци, никакви здравни, пенсии и право на глас!!!!

Всички тъпи хейтъри и мрънкачи, ще духат супата! Народа е казал "Камъка си тежи на мястото!" Който работи и не се лигави живее добре в България!

Стягайте си опинците и започвайте да работите, вместо да ревете! Мързелувате и все някой друг ви е виновен! Какво направихте вие за България!?

не ми виси по форума ами марш на работа че искам увеличение на пенЦийката. Какво съм направил за България аз си знам,ти какво ще направиш.

Такива заплати в земеделието НЯМА. И тези дето ги пишат тия глупости да отидат в каето искат село и да видят тефтера с версиите в хоремага, па да питат некй мъченик там калко взима и как му звучат 400 евра? Цинични глупаци, кого лъжете, и от Македония сме по-зле! Грабете, ненаяли се...

най-"забавни" са ми такива статистики изготвени от някой дето не е и помирисвал селото и хабер си няма от земеделския труд!

ВерЕсиите. Вересия е едно, а версия съвсем друго.

goose

Почти се съгласих със статията :-) Обаче ако заменят "получават" с "изработват" ще се съглася напълно :-) Само че нашите синдикати са свикнали всички само да получават - те и без това добавена стойност не носят, само консумират парите на членовете си :-)

в селското стопанство вземат такива заплати? Вие да не калкулирате и евросубсидиите, които усвояват "нашите" хора...

Българският земеделски работник-има ли такъв?Господа управляващи,когато разберете,че няма кой да работи на полето ще бъде много късно,всичко ще е отишло по дяволите.Разходете се по селата и ще видите,че ако не са нашите братя роми,които бачкат по полето,няма кой друг.Всички искат големи заплати и малко работа,но търсят екологични продукти,а за тях се иска много труд и мерак.

Има ратаи, надничари, бачкатори, но точно работници няма.

Българският работник в сектор Земеделие е просто Роб!

Storen

Също и най-политически неграмотен. Нещата са свързани ама селяните откъде да знаят?

Ниските заплати и мизерията са елемент на националната сигурност Без тях тях цялата политическа каста ще изчезне Затова държавата полага усилия доходите да се задържат ниски

Земеделците ни получиха милиарди евро субсидии и си накупиха по 5 лимузини,построиха си къщи,вили,хотели,станаха свръх богати за няколко години,а на работниците си роби нищо не дават,защото все се оправдават,че нямат пари! Отидете в най бедния регион в Европа - Северозападнала България,ами там има земеделци,които карат ферарита,имат яхти по морето,имат хотели,номерата на колите им са шестцифрени,а робите им едвам свързват двата края!!!! Това е чист геноцид срещу българския народ от група феодали там!!!!

И това в 21 век в страна горд член на ЕС и НАТО? Не вярвам!

Дали има това нещо общо че земеделските субсидии се разпределят на малък брой хора в името на стабилността?

Преди няколко години аз се пробвах да организирам обработването на собствените ми 35 декара. не съм никакъв. Без никакви проблеми си взех полагащите се субсидии за декарите ми. Не че са много де. На загуба бях и се отказах. Но и на мен ми дадоха субсидии.

българският земеделски болярин нема конкуренция в Европа.

Българската тиква най голяма Българския суджук най мазен

Добруджанския бей :))

Не се учудвай родни земеделец , докато Герб са на Власт така ще е ! Свалим ли това омразно Правителство , ще можем да поставяме условия на следващото за по справедливо разпределение на Субсидии и Еврофондове , остана още малко и ще спрат фондовете !

ще се види, че големите арендатори с тлъстите евросубсидии са червените хора.

Статията не е много коректна щото двама трактористи оправят няколко хектара в Добруджа и са си платени като в Словения. В Добруджа е на едро и е технологично всичко, а виж разни технически култури, сезонни неща- там отива неквалифициран и неплатен труд. Нещата не може да се съпоставят ей- тъй на едро осреднено, щото то разлики има във всеки сектор на икономиката.

Нещата са много прости Труда е стока и си има цена В Словения тя е 14 евро на час а в България 2 евро на час Какво ощв ? Трябва ли да обяснявам че в България държавата полага големи усилия да подържа заплатите ниски...

Иди в Добруджа и виж каква е цената на труда- просто е

Откъде да дойде високата оценка на земеделския труд, про положение, че традицията е да се бачка без пари.Кво очаквате в страна , в която при соца всеки български гражданин над 12 години възраст работеше по два пъти годишно , общо към един работен месец на година ангария в селското стопанство без пари, държаваъа не можеше да осигури повече от 50-60 лева доход на земеделците и насилваше вместо това цялото население с месец безплатен труд. В Сърбия и Полша тогава земеделието беше частнно.

ама линейката идваше и лекари имаше, нали- и училището беше по- така. Айде без заклинания- гледай по- премерено

"всеки български гражданин " Абе не всеки. Имаше си бая кръшкачи.

А бе лапащи кИфтетата, ОТКРИХТЕ ЛИ "ТОПЛАТА ВОДА"?! Я вземете КАЖЕТЕ, защо все още е жив ХИЛЯДОЛЕТНИЯ ВРАГ на "Световния еврейски конгрес, приел на свой таен конгрес в Москва през 1988 година "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД". Тази програма завършва с: "Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив." ЗАЩОТО: "VI. Да унищожаваме противника чрез асимилация, ХУМАННА ФОРМА НА ГЕНОЦИД" ... Юдаизмът, ционизмът, всемирната еврейска нация и Международното правителство органически не могат да приемат създаването и съществуването на българска държавност." Когато човек мракобесническата "програма" за ИЗТРЕБВАНЕ, му идва не да си мрази душманите, а да ги обича с ИСТИНСКА БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ, за ги прати в "БИБЛЕЙСКОТО ОГНЕНО ЕЗЕРО".

Първо изравнете субсидиите с другите в ЕС и да не ни подритват- просто е и изисква малко честност и почтеност, айде да не са чак ценности, че там е мъка

какви евросубсидии в македония и сърбия? едва ли нашите субсидии са по-малки от хърватските

по правилно е най-беден в света не само на балканите

Едно време кат' ни караха на бригади на полето ни плащаха по 40ст на ден. Имам спомен, веднъж ни набутаха да правим бабер в един изгорен царевичак. После бяхме черни със седмици.

Хехе, спомням си във ваканцията след 8 клас брахме малини и събирахме сено. За 2 седмици ми платиха 50.65 лв. Бях шампион на бригадата. 50 лв за 2 седмици за ученик в онова време си беше супер.

50лв за 2 седмици прави 100лв на месец. Евро нямаше, ама доларът беше 3лв. Евала. Замогнал си се.

По времето на соца , така наречените земеделски пенсии бяха 40-60 лева, а заплатите в селското стопанство около 90-100 лева.

А надниците на бригадирите колко бяха? Чиста ангария си беше.

Чрез подставени лица и фирми еврофондовите заминават в Русия. Затова е така. Колония сме.

Ето един представител на МАЛОУМНИТЕ КЛИМБАРИ. Ххахаааа

Що? Чия собственост мислиш са земеделските фондове?

от теб по-голям малоумник мяма, разрови се и ще видиш- има руско участие/мажоритарно в наи-големите земеделски фондове, а в другите са подставени лица. но тъпака си е винаги тъпак

jingiby

Нали все трябва да сме първи по нещо, я...

Стига бе!!!!! То за 800 лева много хора в България НЕ работят дори и да са с ВИШЕ образование - а този се закъхарил за общите работници на полето. А после защо младите хора избягаха от България. Нима един работник в селското стопанство трябва да получава по-голяма заплата от вишист ??????? Нещо не се вързва .......

Иди да работиш на полето в пек и студ и тогава ела да се изхождаш по въпроса!

ВИШЕ? Ти ВИШИСТ ли си? Резултатът от труда на селскостопанският работник е виден. А неграмотни виСшисти като тебе са пълни паразити.

Бе един познат казва"Като знам къв съм инжинер ,ме е страх да ида на доктор....

и да получава толкова, но реално цифрата е друга! Родните чорбаджии плащат около 20-25 лева надница. Направете си сметката колко получават копачи и берачи на продукция месечно. Дори и да работят без почивен ден цял месец, пак няма да достигнат 419 евро! Добре платени са само водачите на селскостопанска техника, но в земеделието все още има и ръчен труд, чието заплащане е меко казано подигравка!

10 лева на ден и то на черно. Ваш Маттев, Винпром Търговище.

"Родният селкостопански труженик получава средно 419 евро." - това не ми се струва вярно, 820 лв е "добра" заплата за човек с професия в среден български град!???

Българският земеделски работник най-беден на Балканите Така е .Но ако се окаже , че причина за това е , че е най-прост,най-мързелив и най-необразован?!

Петров,така е,нашите арендатори са най умни,най образовани и най работливи,обаче не случили на матриал,да ги ожалиш.

Арендатор всеки може да стане - дай високи ренти и веднага ще ти дадат нивите си.

За сметка на това българският работник има най-големият лъжец за министър председател на Балканите, а и в ЕС!

Шопът го е казал: - Он ми плати колкото да не умрем от глад. Ама и я му работим, колкото да не заспим. - Толкова много глупав народ има, че можеш да го използваш-без да се хабиш.

Бедността в България е ужасяваща. Първото нещо, което разбрах в страната е, че минималното заплащане във Франция се равнява на заплатата на български депутат, заяви пред гостите д-р Хелене Кортлендер, директор на Фридрих Еберт за България. Направо ми се доплака за българските депутати.

Само сектор Земеделие,ли? Всички останали са си ОК.

Кога не е било така? Може би преди 44-та.. Винаги сме били по-зле от сърбите, а за чехи и унгарци да не говорим. Да, знам мнението на лумпениадата - държавата да даде, ама не работа, че е тежка, а пари в брой. Не че пак няма да мрънкат, ама друго си е да си като циганите.

ти нали ти плащат в брой тиквени пари,кво си се изплезила за още

От цяла Европа, Сорос, Путин и Ким Чен Ин ми плащат най-малко..

Сега, ще се появи Гербов Драскач, да каже, че българският работник не е завършил ВиШО, за IT Специалист и затова така.

Не може да бъде. Я питайте тиквата от Банкя какъв рай е в България за.....герберастите. Милиони евро пари усвояват от фамилни фирми и пей сърце.Докато последният гербераст не влезе дълготрайно в затвора НЯМА ОПРАВИЯ У НАС.

ами откакто сме в евросъюза все по богати ставаме заради вас бедните хомоевропейци,ха наздраве за еврогейзера

А какво правят от БЗНС-тата ?

А стига бе! Че то има ли ги още тези видни политически проститутки?

Не зная, ама все пак би трябвало да има някой. Скоро слушах за Николай Ненчев (перуката) и няколко автобуса с Ямболски цигани.