Останаха само 2-ма кандидати за ТОЛ-системата, 4 отстранени

Утре ще бъдат отворени ценовите оферти на участниците в ОП за проектиране, изграждане и въвеждане на ТОЛ-системата. Четири от кандидатите са отстранени.

Обратно в новината

Коментари - Останаха само 2-ма кандидати за ТОЛ-системата, 4 отстранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма ли право да участва и спечели ТОЛ системата, или сама да я устрои и ръководи?! Да не би държавата да е вече нечия частна собственост и собственикът да се разпорежда с нея? Чия частна собственост е държавата ни и откога?! Как и Кой забрани на държавата да управлява самостоятелно своите си национални природни ресурси, транспортни артерии, икономика и пр.?!...Как сме се оправяли преди- сами, а сега да не можем?! Докога народът и държавата ще са "Дойлня" за отбрани, или всякакви "нечистоплътни", некадърни политици-в симбиоза с частници?! Докога ще печелят на гърба на народа и ще изнасят печалбите си в офшорки и в чужди банки навън? Поради корупция, назначения на "калинки, батко- братко" и най-вече поради алчността и некадърността на шепа управляващи... сме най-бедната страна в ЕС! Защо и докога? Къде е Темида?! Това вече не се търпи!

Не е важно колко кандидати са останали, важното е кандидатът Му да я спечели и още една солидна комисионна да поеме по правилния маршрут.

Неразбирам защо ще харчим пари за входове и изходи на нищожните ни магистрални растояния.В другите страни ги премахват и въвеждат така наречените винетки.Сигурно някой свой Човек трябва да извлече големи ползи в ущърб на държавата

ДО КОГАЩЕ ТЪРПИМЕ РЕКЕТА И ДАЛАВЕРИТЕ,НА МАФИЯТА В ДЪРЖАВАТА???

До редактора и автора - няма никаква причина да пишете тол с главни букви. И ако искате да сте полезни на обществото, измислете някаква по-подходяща българска дума за "тол" - даже и македонците ни изпревариха с тяхната патарина, макар че са откраднали сръбската путарина.

Като гледам оценките на КАПШ очевадно те са фаворитите, затова са им дали максимални оценки за всичко, какво има да се коментира, поредна предрешена поръчка...

Един селски път има в тая държава дето му викат Магистрала Тракия. Къде ша ги слагат те ТОЛ системи?

Тол България колко толсистеми е изградил? Това не е ли изискване от търга

Опааа, каква стана сега тя - "на база време за леките автомобили". Ама нали уж беше само за тежкотоварните автомобили ?!? Лъжат та се късат от ОПГ гроб!

тя Е за тежкотоварни автомобили.

Можеш ли да четеш ? "ТОЛ-системата ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т "

И така докато остане "правилният" кандидат. Браво Бойко, гоуем си!

695 445 500 долара / ГОДИНА ..... ТОЛКОВА КРАДАТ ГЕРМАНСКАТА АРУБИС АГ И МУЛТАЦИТЕ ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО НА МЕД В БЪЛГАРИЯ .... ИНДЕКС МУНДИ БЪЛГАРИЯ Е ПРОИЗВЕЛА 107 900 МЕТРИЧНИ ТОНА РАФИНИРАНА МЕД Х 6445 ДОЛАРА /(кеш прайс Лондон метал иксчейндж)

ДОРИ КУРВАЛИНА НИНОВА СИ МЪЛЧИ КАТО СЛИВА ВЪВ ВРАЧАНСКИ ГАЩИ ЗА ТИЯ КРАЖБИ , ПОНЕЖЕ СЪС СУДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА СА ПОСТАВЕНИ ОТ ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА ДА ВИ ОБЛАДАВАТ ВСЕКИ ДЕН :)))

Dimi

А случайно да знаеш, че само 1/3 от суровината преработвана в Аурубис е от България? Останалото е внос от вън... Та случая с Аурубис няма нищо общо с рудодобивните предприятия защото те не добиват нищо а само преработват... малка разлика...

ИНДЕКС МУНДИ .. МЕД ДОБИТА В БЪЛГАРИЯ !!! .... ИНДЕКС МУНДИ 290 000 000 ДОЛАРА/ ГОДИНА ЗЛАТО ДОБИТО / ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ 5000 КИЛОГРАМА + НЕИЗВЕСТНО КОЛИЧЕСТВО В ЗЛАТНИЯ КОНЦЕНТРАТ КОЙТО ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ИЗНАСЯ В АФРИКА ЗА ПРЕРАБОТКА ???

АРУБИС не ползва българска руда а вносен меден концентрат, вкаран с кораби на пристанище Бургас. Най-често от Южна Америка. Към него в Пирдоп добавят меден скрап и това е

stan_posta@

A Елаците-мед (50,000 т/год мед), Асарел-Медет (50,000 т/год мед) и Челопеч Майнинг (20,000 т/год мед) къде си карат концентрата - разбира се в Аурбис, бивш "Г. Дамянов" в Пирдоп. От Македония карат малко концентрат, но е малко - 4000 мед т/год.

Как така ще ги отстраняват, бе? Не е демократично. Нали така казаха в казуса с американско-португалските летящи щайги.

EETS - Общоевропейската тол система е на цена 40 милиона евро. Същата тази система, която един ден ще бъде въведена и у нас.

все им се струва, бе някои им обявява битка. И този баща - как го е заплашил синът му - че ще го бие, ще го души ли? Напоследък много бивши военни или крадат оръжие, или стрелят на месо - така беше преди - стреляй на месо.

Т'ва коментарче май е било за "другия филм"?... :::)))

Важно е да вземем парите на турските тираджии. България е на кръстопът и има далавера от жужди превозвачи. Успех на правителството и България!

???? ... 290 000 000 ДОЛАРА ЗЛАТО ДАВАТЕ НА ЮДЕО-КОМУНИСТИТЕ ОТ КАНАДСКАТА ДЪНДИ ПРЕШЪС ... СРЕЩУ 2.9 МИЛИОНА ДОЛАРА ГОДИШНО ЗА БЪЛГАРИЯ:))

БЪЛГАРИЯ ПРОИЗВЕЖДА 5 000 КГ ЗЛАТО И ИЗНАСЯ НЕУСТАНОВЕНО ОЩЕ КОЛИЧЕСТВО ЗЛАТЕН КОНЦЕНТРАТ ЗА ПРЕРАБОТКА В АФРИКА (ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТЪЛС) ... 1 КГ = 46 000 ДОЛАРА ... ИНДЕКС МУНДИ .... НЕ ГО ПИША АЗ ИНДЕКСА А МЪДРИ ХОРА БЛИЗКИ ДО ООН :))

Много си тъп. А парите за заплати, осигуровки, консумативи, транспорт, ремонти и рекултивация къде отиват? Между другото след като претендираш в САЩ, я погледни там колко е концесионната такса на суровини върху твоя земя, дори и да си чужденец, но собственик. А и Канада е наблизо провери и там колко е.

Като е толкова важно, защо сега им ги опрощаваме?

СИКАДЖИИТЕ ИЗБИВАХА МУТРИТЕ С КАЛАШНИЦИ И БОМБИ ... УЧЕТЕ СЕ ХОРА :))

Попитали населяващите Папуа и Нова Гвинея: - Чували сме че тука на времето е имало човекоядци. Има ли още?... На което те отговорили: - Имаше, ама ние "ХАМ-ХАМ", и сега вече няма...!!! Та толкова и по въпроса за СИКАДЖИЙСКИТЕ МУТРИ...!!! Дааа...!!!

Значи сега ще има още едно плащане за пътищата. След това разходите ще се повишат, ще се окаже, че на бариерите се събират пари колкото да се издържат самите бариери, след това ще им отпуснат субсидии, а таксите ще се събират за преразпределение на потоците. Чудя как да не допуснем това безумие. Словения и Унгария бяха с такса на бариери, но минаха на винетки за време. Защо ли? По-тъпи ли са от нас?

Като направят таксата на база време за преминаване.... Ще се нагледаме на скоростно шофиране... А с нашите УБАВИ МАГИСТРАЛИ и ПЪТИЩА..... Предстои голяма касапница

..има се в предвид годишна, месечна и т.н. винетка бе господинчо, само на комплекси за скорост Ви избива!

"и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т" И сега ще има "Карам с 220 по магистралата, че да не плащам много тол такса"

В Белгия и Холандия няма тол-такса, магистралите им са с по 3 до 8 ленти (на места) и са осветени нощем. Защо акциза върху горивата не се ползва за финансиране само на пътища? Зареждаш, значи караш, значи си плащаш за пътища. Къде отива акциза върху горивата? Как се разпределя и защо?

Къде отива акциза ли?... Ами там, където ще отиват и ТОЛ-таксите - ЗА СУДЖУК...!!! Дааа...!!!

Я се опитайте да помислите малко..? Каква е логиката в бензина на автомобила ми да е включена такса за преминаване на турски тирове? Те ще зареждат ли у нас..?

Това се разрешава с такса за влизане на територията, според вида МПС. Всичко е въпрос на мислене!

Живея на 100 км. от границата с Белгия в Германия. Да осветени са магистралите, но това е за да не се пречукаш през нощта в някой кратер. В Белгия цялата инфраструктура се разпада и е много зле. Другата причина е, че те използват най-старият работещ АЕЦ в ЕС, който отдавна се е изплатил и ел. енергията е евтина. В Германия няма, тол, няма винетки, няма нищо. Плащайте в БГ немските данъците и вие няма да имате. А сега в БГ да имаш кола е социална функция. 30 годишна печка дето бълва такава смрад и сажди - годишен данък 18лв. Това никъде го няма, но нали бедните гласуват за ГРОБ, няма да им развалят хатъра на електорато я! Римската приказка за хляба и зрелищата в съвременна България се е трансформирала в домашна ракия, чалга и Бойко - зрелището.

тоя е роден евреин. Голям гражеш се задава. Помним Гад Зееви и ограбването на авиокомпания "Балкан"

ДАЙТЕ ИМ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ТИЯ ФИРМИ ... КАТО ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТЪЛС - БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ - ЕВРЕИ ОТ СЕМЕЙСТВО РОТШИЛД - СЪДРУЖНИЦИ КАНАДСКИ КОМУНИСТИ ОТ ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА БКП :))