Ще стигнем германците по заплати след 366 г.

366 години трябват на Източна Европа, за да достигне нивата на заплатите в Германия, ако продължават да се повишават с тези темпове.

Обратно в новината

Коментари - Ще стигнем германците по заплати след 366 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имаме разтеж! Ми то и на гола ливада нужник (тоалетна) да построиш, ще има разтеж.

Ако баварците обявят независимост ще ни трябват само 200 години

И Баден ще трябва да стане независима държава, фармите трябва да се изнесат в Швейцария а Франкфурт да стане град държава и тогава имаме шанс за 200 години, а забравих Мерцедес и Порше, те трябва да ги хванат за СО2...

Ей ви на демокрация! А пък по бай Тошово време имаше лаф "като изпаднал германец"...

лафа на Тошовото време : изпаднал германец? Нали си умен, или?

Тока е след съветска окупация. Всичко разграбено, хората бедни.

Тука през текущия месец се плаща за предходния ! Кво да говорим повече. И това го въведаха ГРОБарите.

Не трябва да си мислим, че седмично заплащане и други нормални неща са нещо НЕВЪЗМОЖНО за нас. Май нямакой да си го поиска, това е ...

тепърва някои се замислиха какво ни е заплащането сравнено с това на западно европейците. Но само това да беше - а ДДС на хранителни продукти и лекарства? А продължителност на работната седмица? А да сте чували за седмично заплащане вместо заплащане в края на месеца следващ изработените часове ... :)

В Германия плащат в средата на текущия месец за целия месец, т.е. 15 дни авансово.

Германците трябва да изостанат, за да ги стигнем! А след 366 години, както е тръгнало няма да има кой да получава заплати на територията на България:(

Сакън! Не вдигайте заплатите! Тъкмо сме стабилни...........

Да, като цяло доходите в Гемрания са високи но не чак толкова, в моята област( не съм ИТ) колкото взимат там( и в Австралия примерно), толкова взимам и аз, само че моите данъци и разходи са далеч по малки: Интернет направи планетата много общодостъпно място, приятели. И мога да ви уверя че не съм единствен. Българският проблем е невъзможността да се проумее че проблемът ни е отпадането на образованието като върхова ценност пряко свързана със стандарта ни. Но наистина, няма менажери тук, които да взимат по 30-60 милиона годишно, както в Германия

Това е така зашото има стабилност. Ако нямаше, въбобще нямаше да можем да мислим за 366г напред.

Домуз!Ще стигнем германците по заплати след 366 г.Какво ще кажеш,зализано ла.но,свинско,нека още по-голямата лапачка,като такива,като теб,зад..к,започне сега!?

Заплатите могат бързо да стигнат западните стандарти в рамките на 5-7 години ако има върховенство на закона - да се вкарат на топло всички псевдобизнесмени и всякакви управляващи утрепки обрали държавата за 27 години(отнемане на всичко,което имат в полза на народа - сумата ще е колосална !). За съжаление държавна сигурност (ДС) обаче няма да го допусне сега - те управляват и сега,но са сменили козината ,но не и нрава (манипулират всичко както им изнася)-там иска поголовно изтребление до крак-те докараха българите до небивал геноцид-за мен всичките са маскари в последните 27 години.Дай на един човек пари и власт и ще разбереш какво струва. Алеко Константинов е написал всичко за тези смешници в момента.За да дръпнем чувствително се набляга здраво на всички производства с висока възвращаемост-IT сектора примерно, здраво индустриално производство, в което можеш да бъдем конкуренти и всякакъв вид износ, в който сме силни.Има много сектори, с които можем да станем Швейцария на Балканите. Трябва да управляват правилните хора с чест,достойнство и висок морал,а не като тези палячовци в съда, които не им стиска дори да вкарат в Белене всичките нещастници от 27 години преход - имената са много за каторга. Ако не се случат тези неща ние сме обречени като нация - не 366 г. , а до 20 години няма да ни има на картата ако така се продължава. Кой нормален ще остане и да създаде семейство при тези робски условия на труд и унижение. Такива лукави дебили има навсякъде на всякакви позиции ,че не е истина.2 милиона избягаха вече ... Някой като Левски ни трябва начело и да е достатъчно смел и луд без да се замисля да върне България там където и е мястото! Ще иска Революция - ние сме стигнали дъното - такова беззаконие няма никъде .- Всеки ден виждам само долни продажни лъжци и лицемери без грам съвест. Болно ми е като гледам как загиваме като народ и постоянно вървим назад ...

На 09.09.1944г. са направили това, само дето при соца живеех много по-бедно, отколкото в момента. И в Русия са го правили - настанал е глад, какъвто не е имало преди това. Така че има опит с подобни мероприятия.

Затова българина ще почне да работи след 366 години... Дотогава ще си почива и ще чака хубвото време да дойде...

Значи има надежда да намажа от германските заплати! Че бях се отчаял вече ...

Ники

Дедо ми викаше: "И да бягат срещу нас пак няма да ги настигнем!".

Не се знае! Гърците бяха много по-добре от нас, но тръгнаха назад и сериозно рискуват да се изравним след няколко години.

Това означава, че ако сме били преди 1989 г 2-3 пъти по зле по доходи от водещите капиталистически държави, то за 27 години са ни върнали от 100 до 183 години назад!!!!!!!!! Или ако за 45 години България напредна с 50 години, сега е 366г НАЗАД!!!!

През далечната 1987 г. родителите ме работеха за по 220 лв. При цена на сиренето 3.60 и хляб 0.48 ст, как по-точно сме били 2-3 пъти по ниско в стандарта. Един пиклив касетофон струваше 800-900 лв. Да ти сметна колко месечни заплати са това.

Kalin

Май нещо родителите ти или страдат от склероза или са патологични лъжци.Раздели цените на хляба и сиренето на две и ще си по близко до истината това едното същото се отнася и за техниката там дели на 3.Та заведи родителите си на лекар дано се оправят

Има в нета едно интересно четиво, озаглавено "КАК ЖИВЯХМЕ ПРЕДИ 10 НОЕМВРИ 1989 ГОД." - в 5 части, от троянчанина Marin Kolev. Препоръчвам го.

Тъжното е много повече от смешното на заглавието, ... кой ще доживее 366г за да види дали ще стане и тогава?

Анализаторите пропускат много важно нещо - след много по кратък период местното население тук ще е 100% тъмнокожо което няма да работи и произвежда нищо а ще живее от помощи от разни организации като ООН. Заплати ще получават еденици служители които може и да догонят немците.

Мръсни комунистически уроди разложени

Докато изчисляването на пенсиите се прави на база размерът на средната работна заплата за страната, същата винаги ще е ниска, защото просто няма пари за пенсиите които ще се пликчета, ако се увеличи. Толкова е просто и в същото време безнадеждно, порочен кръг на работещи бедни и мизерстващи пенсионери.

Не се притеснявайте българи Същите комунисти за които толкова милеете ще потопят кораба наречен Бълхария Ще изчезнем безболезнено ЧАО

боико президент ура! и герб още 102 години и сме пред тях

А по цени сме ги задминали. Ако не вярвате, можете да влезете в сайтовете на немските хранителни вериги, които са у нас, но накрая напишете DE.

Само, че германците трябва да спрат работа и да чакат 366г. а на българите и другите източно- европейци не им се чака толкова и затова мигрират или емигрират в посока Запад. Въпросът частично ще бъде решен, ако се приеме единна европейска минимална заплата за ЕС, който претендира да е единна държава!

Глупости, много по-рано ще стане - след 233 години.....

Хехе..то след толкова време БГ вече няма да я има, те за заплатите мислят! Още 20 годинки и реално БГ няма да съществува, а след още толкова и на картата няма да я има!

то и тебе няма да те има, така, че що се притесняваш за БГто. Освен ако не си лили иванова.

Ехей, ама вие сте били големи оптимисти бе?!?!?! По-скоро ще повярвам че след 366 години германците ще ни стигнат нас по ниски заплати, отколкото ние тях по високи!

Поне сме се запътили към настигани. При крадливите комунисти винаги се отдалечаваме и сега ако бяха на власт само след 2 г щяхме да сме още по-далеч от стандарта в Германия от колкото сме сега. Помним ние какво направихте с проватизацията, големите заводи, телекомите. Всичкия едър бизнес в БГ е наследник на крадени пари от нашите майки и бащи в ръцете на някой кретен, на който майка му или баща му е получил пари от комунистите. Доста хора са "пожелали" на крадците как да си харчат откраднатото така, че аз нама да си натоварвам кармата.

Трябва обаче да сме горди, че сме задминали руснаците двойно само за 10 години! Там МРЗ е 115 евро, докато у нас е 235! В същност, от времето на Жан, когато управляваше БСП, заплатите в България са нараснали над 200 пъти! Такива темпове не познава нито една страна в света! Т.е., ако ние стигнем германците по заплати след 366 години, братушките ще ни стигнат нас след 732 години, ама надали!

Няма да ги стигнем , защото не искаме. От днес в София паркирането в събота става платено , зоните се разширяват , а времето за плащане се увеличава . И всичко това защото гражданите искали това !?. Макар , че съм роден в София , моля да ме броят за селянин , защото не съм съгласен. .... Изроди!

Иван Костов каза - Много лесно се управлява народ, на който жизненият стандарт пада ежедневно. Максима на всички български управници. Ей за това няма да се вдигнат доходите!

Не знам кво е казал, ама когато дойде Костов, пенсията ми беше 1.5 долара, а днес е 400! По-малко фантазирай, пий повече рикия, не забравяй и мезенцито!

Роден си в София, ама те е правил селянин! Бегай си сега на село, там няма зони, няма плащане! Копаш си градината и си свиркаш!

Много правилно си му го казал. Който не му харесва - прав му път.

Знам за един град, в който направиха много платени паркинги и забраниха да се паркира по улиците за да пълнят хазната. Като резултат, всички нормални хора го напуснаха, останаха само боклуците и градът фалира. Казва се Детройт. И тук са тръгнали към фалит.

Заглавието звучи доста оптимистично. P.S. Ако повтарям нечия мисъл от форума, моля за извинение.

Сбъркахте със сметките. Правилната сметка е, че ще ги стигнем, когато гущер пръдне на зелена ливада. А с управлението Му и цяло стадо гущери, боб яли преди това да пръднат в хор, пак ще има да ги гоним германците до второ пришествие.

Има го и обратния вариант - да намалят западните заплати до равнището на нашите - пак ще се "изравним"!

Ееее, песимисти такива!

ДИМА

Ама уточнете - те (германците) ще стоят на едно място или ще "тичат" срещу нас за да ги стигнем?

През Терминал 2 сметката е съвсем друга.

А к'во става със заплатите/пенсиите у Всевеликата Путинска Евразийщина? Навярно са минали вече на купони и натурална размяна...

Има надежда все пак. Не се предавайте, тези 366 са наши, времето е наше.

Дотогаз може и комунизъм да успеем да си построим- с правнучката на кака Корнелия начело.

Преди да ни вземат заводите на безценица ни убеждаваха, че за 10-на години ще стигнем запада. Вижте програмите на СДС от 90-те години. След като ни взеха заводите цифрата се промени на 366 г. Интересно е, че все пак си го признават. Защото българите си го говорят открито от години. И не си правят никакви илюзии ...

преди тва колко взимахте в тези заводи?

Преди това в тези заводи взимахме достатъчно за да живеем по евростандарти, да няма просяци и бездомни, да живеем в условия увеличили България от 7,5 милиона на 9 милиона - при това само за тридесетина години! Ама ти едва ли разбираш какво е индустрия...

Толко колкото да си направят къщи и нямаше КЛОШАРИ ! А и ходехме всяка година на море по 20 дни.

След 366 години нито България ще съществува, нито Германия. Само погледнете на какви държави са съществували на картата на света преди 366 години и ще ви стане ясно защо. Пише си го в Свещеното Писание, най-великата книга на всички времена, в смисъл такъв, че няма нищо вечно под слънцето. Печално е да се заблуждава някой субект било то държава, човек и т.н., че ще бъде безсмъртен.

Кой ви взе заводите? Мина Петър Младенов и каза да махнете висшистите и да си делкате заплатите им. После мина и каза, че като няма висшисти, няма кой да пуска програмните машини и решихте общо да си ги делкате, за по 1 лв. бройката. А преди това бяха по 3 директора на един работник. и някои партийни секретари работеха в два цеха едновременно. Цигари и купони в работно време, през ден се юрва народа в работно време на мач. Държавата беше във фалит 1989г.. С народ, който иска с хитрост, измами и предателство да богатее, нито социализъм нито демокрация се строи. И при социализма заплатите в Чехословакия бяха с пъти по-големи и магазините пълни със стока. А при нас се записвахме за тоалетна хартия. При промяната имахме шанс, който от хитрост и предателство пак пропуснахме, този път завинаги.

Кого лъжеш, бе! Бил съм в Прага 90-91 год. - заплатите бяха 20-30% по-високи! А сега са 2,5 пъти по-високи. Но там не са управлявали царе и тикви!

Спокойно с индустриалци като Николай Банев , Гергов , Илия Павлов и други червени изроди , ще се оправим по-бързо. А ако си върнем на власт Жан Виденов , ще надминем Германия за 366 дни

дааа много несериозно е това,а герб и боко казаха,че сме ги стигнали.

ша ги стигнем ако те се спрат. Ама те там теглят все по-напред и въобще не ги интересува, че в България управлява БКП2!

Защо на който и да е чужденец трябва да му пука за кой гласува българина?

Грешиш.Управлява ГРОБ с Бойко Борисов.Човека не е бил никога в БКП

Като се има впредвид тяхната икономика е интересно дали те тогава няма да са дръпнали 1666 години пред тези 366 години :)

Важното е, че по цени на хранителните продукти сме ги стигнали и задминали. Важното е, че по задължителен трудов стаж и пенсионна възраст сме ги стигнали. А за доходите не се грижете. България след 66 години няма да я има, та камо ли 366.

Може и след няколко години вече да ги стигнем германските заплати. Не се лъжете че там всеки получава висока заплата. Това са не повече от 20-30% от германците. Другите кретат на мижави заплатки, временна заетост, почасов труд. Но имат безплатно здравеопазване, училище и тем подобни благнки. Та затова са спокойни все още. И най-важното техните заплати са трън в очите на политиците им. Гледат как непрекъснато да ги намалят. Затова внасят и афганистанци които са готови да работят на половин и четвърт заплати.

Че то и ние по Живково време имахме безплатно образование и медицинско обслужване, а и заплати получавахме. Да ми каже някой оти ручаме жабетата вече 27 години?

Ама при живков чакаше 10 години за жигула пък ФРГгерманеца щтрак и взима фолксвагена. И никой не го спираше да излиза от западна германия когато си иска.

И в Калифорния доходите са по-високи от Мисисипи. И в Москва доходите са по-високи отколкото в Чукотка. И в Шанхай доходите са по-високи отколкото някое зачукано село. Засега решение не е намерено никъде.

В момента гледам разни обяви, например Senior .NET Developer. Заплата 6000-8000 лева чисто. В Германия, за тази позиция 3000 Евро нето е абсолютният максимум. И то в град като Мюнхен, където наемът е поне 1000 Евро и то за 40-50 квадрата.

Реалноста не е точно такава Програмистите с над 4000лв в София не са много . Рабира се за България това е много добра заплата.

Коментара ти е абсолютно точен. Още едно доказателство от първа ръка. Аз работя за немска фирма( без никакви българи освен мен) заплата 3.5 К евро чисто като в моя отдел моята заплата е най висока. Всички други ( немци) взимат по-малко. Работя в Бг. Извода е един. Щом аз мога , значи и други ще могат. Просто трябва образование и опит. За инфо - бакалавър УНСС,магистър ФМИ. 15 години стаж по специалността. Това е. Нищо повече. 366 години са може би ако чистачките в БГ са платени колкото немските

България може да стигне германските заплати само за 10 години. Трябва само да направят депутатите и министрите да взимат минимални заплати за България, партийната субсидия да стане 1 лев на глас / а не 12 лв както е сега/ и да уволнят всички съдии и да разрешат на хората да си купуват оръжие да се отбраняват както е в САЩ. Така корумпираната неефективна съдебна система ползваща се с царски блага ще бъде премахната, а парите за нейната издръжка ще отидат за инфраструктура и енергетика.

Така се пада на народ, който продължава да вярва на дрънканиците на всякакви станишевци, първановци, петър димитровци, красимир янковци, нинио курнелий и все подобни видни другари. Така се пада на народ, който след 37-38 години непрексънат трудов стаж рови по кофите , но ръкопляска на лозунгите на другарите. Калпав е материала, който допуска да бъде лъган няколко десетилетия с едни и същи приказки. Българинът си заслужава беднотията, че и отгоре.

3 мандата герб. Да си усетил нещо добро за това време. Ако си усетил значи си крадец.

При социалиста Жан го усетих само за половин мандат! Пенсията ми беше 1.5 долара! Пожелавам същата и на тебе!

Да ми кажеш едно препдприятие приватизирано от ГЕРБ, и масови скъращения? При БСП през 2006-та година бяха приватизирани летищата Варна и Бургас, през 2008-ма Български Морски Флот, съкратени само от БМФ бяха над 930 човека, за период от 4 месеца. Отново през 2008-ма станишев и петър димитров ликвидираха и ТЕЦ Варна, откъдето 100 % от персонала е на улицата, да си чул нещо за това по медиите? Или ви е забранено в партийната централа да говорите за това, о обсъждате биографията на другаря сталин? А да си чул че по времето на олигарски през 2013-та фалираха Бургаски Корабостроителници, и хората останаха без заплати? Та какво казваше за 3-те мандата на ГЕРБ?

Чехия след 66, ние след 666, средно е колкото дават 366. Мдаммм. Герб. Избрахте си статуквото на крадците. Халал да ви е.

С твоите за колко щяхме да ги настигнем?

Трети мандат герб при това членуваме с ЕС и лапаме яко уж някакви си фондове. Някакво настигане да виждаш пак питам? Остави предните. При Станишев имаше огромни външни инвестиции - сравнение не може да се прави никакво. Ако инвестициите не бяха секнали нямаше да е така. За кражбите днес да не говорим.

Айде бе, че по големи крадци от соросоидните комунисти, пребоядисали се в социалисти има ли? И прав беше другарят Сталин, който наричаше социалистите СОЦИАЛФАШИСТИ!