Нова концепция за намаляване на вредата от пушенето

Експертите по обществено здраве споделят мнението, че концепцията за намаляването на вредата от тютюна е сходна с тази за намаляване на вредата в други области.

Обратно в новината

Коментари - Нова концепция за намаляване на вредата от пушенето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте, търсих мнения за i qos , но освен тук нищодруго не можах да открия, та ще се опитам да съм полезен на такива като юен преси да са решили да закупят продукта. Ползвам i qos почти една сесмица с идята да откажа цигарите ( пуша повече от половината си живот) не може фа се лаже че е същото но за първи път не изпитвам нужда от цигара след ползването на алтернативи. Няма да крия и че постоянно ми се пуши, но преди малко опитах да изпуша една цигара и направо се отвратих имаше много страннен вкус биеше ми и на пластмаса... за сега съм много доволен, но няма да крия, че се притеснявам дали от филип морис не са скрили нещо, та ще помоля ако някой е по запознат нека сподели.

IQOS Е СУПЕР.ПОЛЗВАМ ГО ОТ ЕДНА СЕДМИЦА.СПРЯХ ДА КАШЛЯМ И ДИШАМ ПО ЛЕКО.МНОГО СЪМ ДОВОЛНА.

IQOS Е СУПЕР.ПОЛЗВАМ ГО ОТ ЕДНА СЕДМИЦА.СПРЯХ ДА КАШЛЯМ И ДИШАМ ПО ЛЕКО.МНОГО СЪМ ДОВОЛНА.

IQOS СУПЕР.ПОЛЗВАМ ГО ОТ ЕДНА СЕДМИЦА.

Напълниха училищата с дрога, а пак Тютюна борим... Никой не казва, че е полезен, а само че пак ни правят на балами и пускат поредните псевдо-научни статии. И то 2-3 за днес...

Тютюна и неговите изделия не убиват, просто има по-голяма вероятност да се разболееш може би от него, отколкото от някои храни?!? Алкохола направо убива всеки ден по пътищата, води до цироза на черния дроб и редица други болести, хайде да го забраним!?!

болести идват от ядове....те пък идват от гадове.

IQOS вече се продава в Сърбия,Румъния,Гърция и Украйна,но интересно защо не и у нас?

Не се предлага защото явно го спират от продажба заради големият риск към здравето. Проучванията показват че съдържал повече отровни химикали

Не - докато се дават субсидии на тютюнопроизводителите.

Направо спирайте производството! Това е най-крутата мярка. Малко ще се озорим пушачите, но ще свикнем. Иначе само си лялят за борбата с тютюнопушенето.

Защо не пишете за милионите болни от рак на белите дробове, умрели от пушене?

...И за умрелите от рак, които са яли краставици.("Доказано е ,че ВСИЧКИ починали от рак са яли краставици")

Край с приходите от акциз за режима на ГЕРБ..

правим сега,минаваме на наркотици ли ???

Бих пробвал този iqos, но дано е на по-достъпни цени. Другото което ми е интересно, как стои въпроса с патрончетата . Какво количество мога да си нося от тях при пътуване в чужбина, че има разни държави като Сингапур, Австралия, които не разрешават повече от 2 кутии цигари.

Вчера направихте реклама на тая ЗАПАДнала компания.

пакет цигари 5 лв. лев струват цигарите, другото в бюджета. от бюджета се хранят най вече сиганите. пушете братя българи, та да крепне рвомскоциганският етнос!

в америка няма дим от цигари. пушачи пушат таино в къщи или в колата си, да не се излагат.

Наистина ли?

пият,пак тайно в къщи или в колата:))

аз за 17 години не съм видял пиян и дори пиинал американец в уса.

Да пишат каквито си искат статии,само да не вдигнат пак акцизите.

няма начин това да се случи. ако трябва ще си сеем тютюна в саксии (тенекии) и пак ще си димим. слабо ме вълнува (да не кажа никак) мнението на сульо и пульо. даже обмислям варианта дали да не си купя лула. моят прадядо умря на 100 без 6 (94) години и го направи (ако искате ми вярвайте!) с 32 зъба пушейки и пиейки до последно.

Винаги съм твърдял, че будалите осигуряват комфорта на тарикатите. И който го проумее това спира да пуши. Другите винаги ще си намерят мотив да продължат!

Боже какви простотии чета, да сме били благодарни на пушачите- ужас. Искам да кажа ,че пушат само ниско интелигентните хора. Цяло лято бях в държава където цигарите Ротманс ,струват 1,50лв. Е не видях нито един тийн да пуши и много малко въобще хора да пушат, не мога да разбера каква е тая селения у нас.

то и тук до преди 30 години не можеше да видиш ученик да пиши и като цяло много рядко можеше да видиш някой с цигара. това далеч не означава, че децата не пушеха. пък и това, че Ротмънс е лев и половина и не ги пушат говори колко скапани цигари са. П.П. нямам идея въпросната марка дали си струва или само името е на ниво.

Ако не е тайна - коя е тази държава?

Sm3hurk0

Проста сметка за мощна електронна цигара: 16,50 лева - 1 Литър Прополенгликол и 1 литър Глицетин. 50 лева = 5 лв х 10 мг. лева за аромат, за към това количество 40 лева за никотин - база 18мг./л. = 200мг общо. Цена тотал - 120 лева ( за лесно смятане) Количество тотал -2300 мл. На ден "пуша" по 6 мл. или 2300 : 6 = 383 дена. На ден харча 0,3133... лева за "пушене" на ел. цигара. Преди пушех по 1 кутия цигари = 5 лева... Определено има разлика от 31 стотинки до 5 лева на ден!

Sm3hurk0

забравих да спомена, че ако пушех нормални цигари за 383 дена, би трябвали да платя 1915 лева (цена на кутия цигари - 5 лева и пушене на 1 кутия цигари на ден)

Ако не е тайна, откъде закупуваш никотина?

А бъдеще без вегани и феминистки ще има ли?

Тук в Европа под давление на САЩ здраво ни натиснаха и изпозабраниха пушенето къде ли не. Обаче Китай например няма намерение да става лакей на САЩ и там подобни копи/пейст забрани не виреят. Заради това круизните кораби на големите компании, които тръгват от Китай са се принудили да вдигнат доста от драконовските си забрани за пушене на борда. В казината се пуши, има осигурени и доста големи пушални на други места на борда. Същите кораби обаче когато отплават от други пристанища пак налагат забраните си. Любопитно е човек да види нация като китайците с независимост от англосаксонските правила, които иначе изглеждат като наложени на цял свят.

Присърбя ги накрая Филип Морис.Втори ден платени статии навсякъде колко полезна е тая глупост дето я измислиха.Явно 12 милиона с електронни цигари са ги размърдали малко.

Да вече някой беше писал, че в Daily Mail беше излезнала статия за здравните рискове при пушене на Iqos... прокуратурата да се самосезира за такъв тип платени статии

Daily Mail... и Reuters отдавна ги заклеймиха. Статията се казва: 'Heat-not-burn' cigarettes release cancer-causing chemicals. Информирайте се преди да вярвате на платените медии

Непушачите трябва да целуват ръцете на пушачите , щото пушачите ги лекуват , и поддържат здрави, понеже внасят повече пари в бюджета чрез акциза, отколкото е бюджета на здравеопазването. Един пушач на кутия на ден внася в хазната към 4 лева акциз или 120 лева на месец, 4 пъти повече от здравната вноска на един непушач. Ако пушачите изчезнат, тези 120 лева ще трябва да ги плаща месечно непушача.

Заври си парите отзад! На мен ми става лошо от цигарения дим. В родата ни никой не пуши. Синът ми е на 19 и още не пуши,спортист е. Надявам се и по-малкото ми дете да не пропуши никога. Но сутрин заставам на спирката и хората димят,като че само затова са се събудили.На детската площадка-отново дим. На плажа- на съседния чадър задължително пушат.Концерт на открито-моля,заповядайте!- отново дим. Та,какво викаш,плащаш ми здравето,а ?!

Госпожо, сутрин на спираката, цигарите са ви последния проблем. Ако знаете колко отровни газове поглъщате от преминаващите автомобили ....

Iqos е по отровен от цигарите с по-голямо съдържание на вредни химикали. Наистина в Англия са ги обявили за токсични. Пьотр да обясни тези твърдения а не само да наливат пари в платени статии за Филип Морис

ооо, нова статия за новите тютюневи изделия!!??? явно падат кинти от тая грижа за здравето на дърти, млади и подрастващи! а уж рекламата на тютюни беше забранена!

ако тютюна е виновен за всичките болести от гмо храната съм съгласен да откажа цигарите,но ако се окаже че храната ни е по отровна от цигарите,тогава нека производителите на гмо храна да си понесат кофчезите,някога на село имаше старци на по 95 и кусур години които не изхвъргаха махорката от устата си и пушеха по 40 цигари на ден,но не умряха от от пушене а от отровни храни,стига с тая реклама на гмо