Мъск: Ракети ще превозват хора от град до град за минути

Полетът от една до друга точка на планетата ни ще трае не повече от час. От Ню Йорк до Шанхай ще може да стигаме за 39 минути.

Обратно в новината

Коментари - Мъск: Ракети ще превозват хора от град до град за минути | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е добра новина, ще е от полза особено в сферата на медицината, ако трябва скоростно да се превози даден пациент, или да се достави жизненоважни медицински консумативи от едно място на друго.

Дали е осъществимо, със сегашните технологии, а не просто бълнуване на болен мозък.....Може би! Дали е надеждно..ОПРЕДЕЛЕНО НЕ! Дали е икономически изгодно....естествено, че НЕ! Дали е разумно и безопасно......абсолютно НЕ! Човека разполага с технологията да лети във въздуха вече повече от 100 години....и пак самолетите падат като ютии! А да не забравяме, че самолета е в пъти, десетки пъти по надежден от една ракета! Има криле, може да планира дори с изключени двигатели, дори може да кацне по корем..евентуално..А ако се повредят двигателите на ракетата..какво става, а?

Чети внимателно - Тя ще може да изведе в орбита космически кораб с височина 48 метра, в който ще има 40 кабини, оборудвани за астронавти. - самата ракета ще изнесе в космоса едра совалка която е от типа на самолет но ще и е нужно много гориво за да потегли директно от земята затова ще ползват ракетата. После ако следиш статията ракетата е умна и ще се прибере сама и ще влезне пак в употреба за друга совалка.

Като чета ,,коментарите" по-долу се сещам за един виц. На едно авиошоу всички зрители се възхищавали на полета на един самолет.Само българинът казал, че ако се отчупи едното крило,ще стане голям сеир. За съжаление това сме българите-можем само да плюем и да завиждаме, вместо да направим нещо добро.....

Ми, със сигурност - ако не се набъркат еколозите, щото всеки пуск е такава "дупка+, че... А иначе - има още един, който също усилино работи в тази насока - ракети "земя - земя". Ким се казва.

Интересно е, че в последните години НАСА и Мъск, а и китайците също, все в бъдеще време говорят. Ще, Ще, Ще... А действия 0. Популисти!

Замени "НАСА и Мъск", както и "китайците" с "руснаците", че да се получи нещо вярно.

Трай коньо за зелена тряя.. :)

Докато Хората се готвят за Марс , Блядките ще замезват и цъкат с езика

Урааааааа! Отиваме към Марс! Урааааааа! ааааааааааааа.аа..а.аа...а.а...

в тубата търсете "Elon Musk, Rockets, SpaceX & Other Frauds" ....

Потърсите малко инфо за този Мъск в нета! Например напишете в YOUTUBE "SpaceX is a FRAUD : Is Elon Musk a NASA FLUFFER!?" Ще видите доста любопитно филмче, като материята засяга пряко България и в частност пускането на българският сателит. Явно родните мафиоти не си губят времето и са платили доста на Мъск от джобе на бедния българин!

няма да е лошо да спреш да си пълниш тиквата с бълвоч :) Българския сателит в космоса ли е в момента? В космоса е. Работи ли? Работи! Достатъчна причина да понеш да се замисляш какво четеш/гледаш.

Българският сателит е паднал в Тихият океан и сега му се радват рибите! Нито е в космоса, нито работи!!!!

Аве Къкс направо же ви кара до Подуяне за 3 секунди, амв требе чакане!

Мамка ву и дейба. За чий хуй ни е въоще, да колонизироме Марс. Кво толкова има там. Някакви ресурси, някви простотии. Едта гола пустош. Чий ще го дървим там. На тия трябва да им се наложи контпол. По - добре да редуцираме умишлено населението и да пистим ресурси, отколкото да ходим на майната си.

трябва да почнем от всички тъпаци които не са полезни за икономиката и развитието на тази земя а са само консуматори - Индия, Русия, и цяла Африка.

Точно такъв е плана, там са ресурсите и запада трябва да стигне до тях по един или друг начин.

За разумните хора е ясно с какво се занимава този Мъск. Направил е пирамида от лъжи и баламосва глупаците за да си дават парите. като понатрупа повечко ще духне, ама не на Марс ами по канарските острови, Патая и прочие екзотични места на Земята!

колко пъти ти казах че си малоумник бе... тъпо животно. Пурамида направил... с колко се набута бе? 100% си от тези дето са изгорели в Югоагент. За разлика от тебе този същия направи ЗИП2 и я продаде на Компак за 300 милиона долара. Компания само на 3 години. НАправи PayPal и го продаде на Ebay - за 1,5 млрд долара. НАправи Тесла и акциите и за 6 години от 28 долара отидоха в момента на 340 долара Сега разбра ли че си малоумно тъпо копеле което квичи по форумите за копейки?

Абре радващо е, че жмурко като теб е посочил редица конкретни факти доказващи мошеническата същност и наглостта на този фараон Мъск! Всичко което си посочил са далавери, забъркани предимно с пари от държавният бюджет и затова далавераджията ги джиросва за нула време, инак ако бяха печеливши щеше да ги развива и да печели! На жмульовци като теб явно им е трудничко да осъзнаят елементарни истини и като нищо си блъснал бая парици в този Югоагент!

Само американците могат да осерат целия свят! Няма кой друг да го направи. Тези ракети ще съсипят въздуха! На Марс ли ще живеем после?! Абсолютни тиквеници са великите американци. Овце!

ти го съсипа вече бе. С пръдните и оригните дето си постнал тука. Как може да има толкова тъпи хора бе. знаеш ли какво е горивото на ракетите и какво се отделя при горенето му... малоумна паплач.

Мъск е измамник.

Не ти ли върна 5те лева дето му даде? Ей... сега нямаш за пица. .. тъпак.

начи със "тесла" задължаваме масовиа консуматор да извади ено 100 хилки за еко кола, а със ракетите му тровиме въздуха стократно по-Бързо. УМНО!

Западняците тотално изтрещяха!!! Всичко им е шоу! Не стига, че заселиха Марс, сега пък хора между селата с ракети ще развозват!!!!!!!!!!

От поне 100 години се правят разработки на летящи автомобили. От поне 200 години се правят разработки на лични летателни средства. А на пазара няма нищо. Що? ЗАЩОТО СА ГЛУПОСТИ. Говедата 70 години печатаха хартии и плащаха на баламурниците да експериментират. Ама това има край. От 28 години един свестен самолет не могат да направят, Ф35 е ПРОВАЛ - по- лоши летателни характеристики от 40-годишния Ф16!! Тръгнали хора да пренасят с ракети...

Не разглеждаш нещата от "правилната" страна. Покрай F-35 едни хорица усвоиха трилиони долари, значи по определени критерии проектът е пълен успех. Ето, ние усвояваме еврофондове, имаме пътища и магистрали, които не могат да изкарат повече от 1 година без да започнат да се рушат. Но, тиквун е горд колко пари е усвоил ... Чудя се дали понятията за провал и успех се смениха последните години, защото в признаците са, че в краваристан си е било така почти винаги.

По примера на балистичните ракети. Отиват в близкия Космос над Стратосферата и там летят по балистична крива. След това влизат в атмосферата и се приземяват като нормален самолет. Обаче остава проблемът с ускоренията и честите аварии в ракетните двигатели. Много по-чести от самолетните. И с цената разбира се - ракетните двигатели бързо се амортизират и тези возила возят по-малко пътници, ракетите по правило горят повече и по-скъпо гориво

Всъщност, няма никаква логика :D 1. Радиацията на височината, на която летят балистичните ракети (до 700км) е многократно по-голяма от тази на стандартен пътнически полет (10-11км). 2. Енергията за вертикално издигане е много повече. Затова ракетите имат са с 2 или 3 степени, а пътническите самолети нямат нужда от отделни степени. 3. За ускоренията и сам се сети, аз само ще допълня, че и влизането обравно в по-плътните слоеве на атмосферата си има своите сериозни проблеми и недостатъци. Казваш "кацат като самолет", аз веднага те препращам към совалките Challenger и Columbia.

voknid

То и самолетите Конкорд бяха много бърз превоз, но... страшно скъп, а и доста опасен.

...опасен КОНКУРЕНТ....на останалите ТРИ ПЪТИ по-бавни самолети, затова ги скапаха.....

аз искам да пътувам с бързината на охлювите и още по-бавно .дали охлюва си мечтае за висока скорост ? за къде бърза света ,за другия свят ли ? жалко,че не мога да им помогна на тия ,които бързат !

дано не им мине пътя черна котка или черен човек .а още по-евтино е билетчето само за отиване ,така ще спестят пари от връщането .освен това там нямат и врагове ,а всички марсианци ще им бъдат вечни роби . хайде-прав им пътя , крив завоя и дим да ги няма преди 2024 !

а това САЩ са велики защото имат хора като Мъск, които не чакат от държавата и със собствени средства постигат всичко...На маймуната не и обръщайте внимание, тя си е маймуна с червен задник!!!

Ама разбира се, въобще не е помпан от държавата... Едни 5 милиарда субсидии .... Плюс 1.6 милиарда от НАСА които му спасиха SpaceX от банкрут през 2008-а ... Верно бе, на никого не чакат, сами успяват... С ябълки или банани е историята този път?

Явно е имало признаци, че пак отива към фалит, та получиха масивно финансиране и от Пентагона за няколко години напред. Накрая какво излезе - хем изцяло държавно финансиране, хем технологиите са частна собственост - частен контрол упражнаван от съвременните феодали, които лека полека си градят феодалните владения, ограбвайки всички останали.

Какви собствени средства бе аланколу? Мъск е емблематичен мошеник, обвързан с държавната мафия, а глупостите му са евтина пропаганда за да краднат от държавният бюджет, което правят успешно вече години НАРЕД. Факт е, че частни компании и хора паралии не се връзват на тези дивотии и никой от тях не е вложил и цент в Мъсковите далавери!

Този човек ме изумява с фантазията си,или по-скоро си личи че е расъл в златната среда. Защо не опита да ангажира с тъпотията си Европеийската Агенция,която няма неговите хостел-фантазии.Учените се чудят как да спасят Океана и хората без храна и вода тоя Каубой ще лети с Ракети.

А Созопол - Бургас , за колко ще го взима ?!

Pesh0

От доста време се чудя , Мъск , дали е гений революционер , или строи най голямата финансова пирамида в света . Ама накрая ще се окаже че е нещо средно , построил нещичко тук там ... и изхарчил парите на САЩ :)

Точно този направи ЗИП2 и я продаде за 307млн долара на Compaq. После направи PayPal дето я продадоха за 1.5 МЛРД на Ebay. После направи хиляди пъти по-читава кола отколкото руснаците за 50 години някога са правили кола. Инвестира 100 млн от парите си и създаде Space Exploration Technologies. И САМО ЗА 6 ГОДИНИ - без помощта на цяла държава изпрати совалка която да се скачи с МКС, а преди това 12 полета за НАТО... Аман от злобарчета без капка мозък и иновативност в тиквите. Тоя сам от 95та до сега е направил повече неща отколкото целия Путлеристан за този период. Мрете от злоба.

А през това време руснаците станаха единствения износител на атомни реактори, имат РАБОТЕЩА установка (вярно, лабораторна) за студен ядрен синтез, изпратиха над 150 космонавти в космоса (някои стояха над половин година), направиха Международна Космическа Станция и поканиха говедата там, и двама БЪЛГАРИ видяха космоса пак чрез тях. А НЕ - чрез говедата.

Pesh0

Къде намеси руснаците ?????? Какво общо имат пък те ? Иначе за мъск ... печели около милиард ... и от там .... прави автомобили на загуба , вече 10 ина години . Продължават и сега да са на загуба тесла , ама пазарната им капитализация , била колкото на дженерал мотърс а произвежда по 50 000 автомобила годишно..... Правим завод за баретии за 5 милиарда .... е да само тай ли се е светнал че е толкова печелившо ? Никой друг производител ??? фолксваген , платиха за дизелгеит , 15 милиарда , едва ли нямат толкова пари за завод за батерии , давам ги само за пример а всички други в авто индистрията ?????? да са изплашени от производител който прави по 50 000 автомобила ? За спейс х нещата са още по усратни .... да частен , ползва наса като собственост и не е изстрелял кой знае колко ракети . Вярно 2,3 пъти успя да върне първата степен на ракетата , ама това не значи че там и хора ще му се получи да тъпче :) А ако си чувал има и други проекти , сврухзвуков влак в тунел под вакум . и той уж вървял . Просто всичко .... прекалено розово, прекалено много пари ... и насреща нищо ... 20 ина изстреляни ракети и 50 000 автомобила годишно произведени на загуба .

Мъск е мозък и находчив, спор няма по въпроса, но тея за "успял" сам къде ви ги разказват? Мъск има 5 милиарда от субсидии и още 1.6 милиарда от НАСА които му спасиха от банкрут спацех през 2008-а. Почти 7 милиарда с други думи. Милиончетата които споменаваш, дори парите от PayPal са се факто много малко сравнени с парите получени от държавата... Верно сте много наивни, ей така става то ... Особено когато искаш да си активен в подобни сфери на дейност като неговите....

"От Ню Йорк до Шанхай (поне 13000 км) ще можем да стигаме за 39 минути" и след кратка едноседмична реанимация да подхванем каквото трябва да вършим там.

Аз също си мисля,че г-н Мъск правилно е преценил за колко време ракетата ще вземе разстоянието от Ню Йорк до Лондон!Въпросът е само колко от пътниците ще стигнат живи до Лондон при описаната скорост !?

Скоростта не е проблем, а УСКОРЕНИЕТО!

Мини се не мини месец-два и като започнат да падат акциите на компанията му и този клоун изръсва по някоя футуристична простотия за да може да качи цената на акциите. Лошото е, че много говеда му се връзват ... ама и то това постоянно холивудско облъчване за това е направено.

САЩ мислят как да доставят храна на хората с ракети, руснаците как да докарат смърт на хората....Четохте ли какво казва Рогозин?

И статия как се завиват сармички да има, няма начин да не изтрещиш поне 20 простотии по адрес на Руснаците. Яд ли те е, или просто болест?

Ами прочети "Рогозин: Руското оръжие се прави за войни, а не за паради" и направи разлика между руските мужици и хуманитарните мисии на САЩ.... азиатска му работа..ха.ха

Вярно е, ФАЩ мислят как да доставят "храна" на хората с Tomahawk, HARM, JASSM, Harpoon, Hellfire ... Въобще, голяма доставка настава. Гледаме им всички "хуманитарни" мисии от Виетнам, та до ден днешен.

Хубаво нещо са мечтите..Ето и Жул Верн и Хърбърт Уелс са познали много неща, които наистина са се реализирали..Като подводници, самолети, ракети, коли и т.н.......Но въпроса е, че те са си го оставяли в сферата на фантастиката, поне докато не са се появили необходимите технологии.......Ето Мъск предлага тия полети....Дали са осъществими..Може би! Но ВЪПРОСА ЗА МИЛИОНИ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ Е.>НА КАКВА ЦЕНА?! Защото надеждноста на едни такива ракети, ще бъде крайно ниска, а цената..цената невероятно огромна! По съм склонен да приема, че ще бъдат създадени в близко бъдеще ракетоплани, хиперзвукови самолети, които летят със скорост близа до тази на ракетите предложени от Мъск, от 5 до 7-8 мах, но на границата на земната атмосфера и космоса..Но така както е показано тук с ракети...Поне за мене си е чиста проба фантастика или една мъртво родена концепция.

Добре че Мъск не знае за съществуването ти, иначе като разбереше, че такъв специалист като теб е скептичен щеше веднага да прекрати проекта

Като гледам до къде е стигнал..И с каквито темпове се движи...След половин век има няма, ще го разберем какъв въздухар е:)

Тези щедри обещания са част от социланият инженеринг на глобалистите строящи вавилонската кула, които искат да внушават светло бъдеще на света, докато лети със шеметна скорост към гибелта си и над него е надвиснал Божият съд. Смисълът е да се внушава на мнозинсвтото че човечеството е постигнало голям напредък в науката и технологиите, докато в дейсвителност този напредък във фундаменталната наука никак не е голям за последните няколко десетилетия. Благодарение на материализма (натурализма) на изповядващите религията атеизъм, която няма научна основа, фундаменталната наука е опорочена и заменена с вавилонски шаманизъм (гадателство), а учените са заменени със спекулатори и езотерици. Развива се само емпиричното познание благодарение на експериментите и наблюденията в настоящето. Идеята е мнозинството да положи съкровищата си на Земята, където ръжда и молец ги ядат и крадци ги на ограждат и крадат. Защото на глобалистите им трябва това мнозинство, за да наложат своята воля с неговото съгласие и подкрепа, и чрез консенсус да потъпчат вечната Божия спасителна истина да дени ни чрез патриарсите и пророците в Библията. Истината е, че този свят може да ни предложи само гордост, суета, плътски страсти, преходни неща и безсмислие и тление.

Кат гледам мутрополитите и поповете ква наука развиват... В най -богатата организация у нас не няколко милиарда имущество не стига на шестотин попа, та по цял ден разнасят кости , води и от чудни по-чудни икони . И при това скубане практически нямат книгоиздаване и дори книги със собственото си учение не издават. Православните скотове тръгнали да говорят за наука. Джипове и пари и ядене е единствената тема на тези търбуси плюс анатеми за белите хора и народи..

Православна богословска литература има в изобилие, но атеисти и хулители като тебе няма да прочетат и ред от нея. Вие сте "специализирали" в друга "дисциплина" - плюене и охулване на Църквата. "Венецът" на вашата "идеология" /твоята и на такива заблудени като тебе е/, че на всичкото отгоре се изживявате, а и сте почти убедени, че ще бъдете безсмъртни. Тогава вече параноята ви става пълна и без-на-дежд-на.

В последно време Мъск се изживява като футуролог. Нищо подобно няма да се случи, а и няма смисъл - Батман е нужен само на децата.

Se taia

Хехе, може да го плюеш, но единствено яда ти ще остане, защото СпейсЕкс вземат полека лека хляба на рашките при превозването на космически товари ;) И няма как да отречеш фактите. Също старата песен "нямат двигатели" е изпята :) Е може да звучи в главите на вас русофилистиците, но и това ще е до време ;)

Глупостите ти даже не са за коментиране. И затова ги оставям без коментар.

Кога ще е първият сезон на новия сетиал на Холувуд? Чакаме оферта за излъчване.

Извинете, "сериал на Холивуд". Май трябва да си изрежа ноктите ;-)

И във какъв вид ще простигат хората? Във вид на препечено пиле КФС, или на изгорял бургер от луди крави Биг Мак? Защото с тая надеждност която предлага Мъск за полетите, освен печено говеждо, друго няма да пристига експресно! Самолетите имат крила, но дори те при повреда, падат като ютия...А какво остава за ракетите, които дори не могат да планират?! Една разхерметизация в космоса, и стават на дълбоко замразени бройлери...А и каква ще е цената на билетите?! Десет милиона долара на място ли?! А какво стана със Зелената Планета, не на замърсяването и т.н.....Нали уж Мъск е загрижен за планетата, а една такава ракета, за един полет, ще замърсява колкото 100 нормални самолета. А как ще го понасят пътниците?! Какво, всички ще са космонавти ли?! А ако някой от пътниците е с болно сърце, какво става с натоварването при ускорението при излитането, а?! А и при кацането?! Самолетите при аварийни кацания, могат да кацнат и по корем докато планират, съответно и хората и екипажа да оцелеят... А шасито на тия ракети, при авария директно се троши, и всички пътници изгарят като факли.....Изобщо Мъск е голям фантазьор, лошо няма...Но нулев практик. Факт.

Толкова много ПРОСТОТИЯ и МАНИПУЛАЦИИ на едно място и един АСТОР трудно би сместил./спомнете си за Галилей, братя Райт, Циолковски ...и дори за Френската академия на науките- ,,камъни не могат да падат от небето", и т.н./

Ти нормален ли си? Има разлика, ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА, ДАЛИ НЕЩО Е ОСЪЩЕСТВИМО< И ДАЛИ Е ПРАКТИЧНО! Дали е осъществимо..МОЖЕ БИ!! НА ЦЕНА ОТ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ, КОЕТО ЩЕ ГО НАПРАВИ ТОТАЛНО ИКОНОМИЧЕСКИ НЕИЗГОДНО....А НАДЕЖДНОСТА.>НАДЕЖДОСТА ЩЕ КУЦА НА 100%..В пъти по-реалистично е, да бъдат създадени хиперзвукови пътнически ракетоплани, които ще летят със сходна скорост на тази на ракетите на Мъск...И ще са В ПЪТИ, АКО НЕ И ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО-НАДЕЖДНИ! И това са факти!

Se taia

Интересно нещо са русофилите. Имат някакъв вид очила, дето не виждат фактите. А те са: СпейсЕкс за 10 години достигна и подмина руската космическа програма (или каквото е останало от нея). Обещаха да направят възвръщаеми първи степени и го направиха, не гледайки на плюнченето и присмиването от другите. Отложиха няколко пъти представянето на капсулата си за хора точно защото искат да е безопасно. И т.н. Та пич, това, което си написал е една голяма безмислица, защото фактите показват точно обратното. От всички не тестови изстрелвания, досега само една ракета се е взривила във въздуха. Сметнато процентно е под 10%. За рашките тази цифричка е доста над 10 ;)

Та сега обясни ми..С какво я е надминало Спейсито руската космическа програма? С първия спътник в космоса..С първия човек в космоса..Или както Мъск каза още преди 10 години, как щял да е на Марс до 2014-2015..как щял да качи човек на орбита още 2013...Как щял да прати някой на Кино, пардон на Луната още 2016-2017...Да все еднио краварски ..Ще,Ще,Ще.....и нищо не биде!

Колонизацията на Марс ще струва не милиарди, а трилиони долари. За една нищожна част от тази сума могат да се решат основните проблеми на Земята. Няма нужда да гоним дивото.

Приблизително:...,,.Земята е люлката на човечеството, но то не може да остане вечно в нея...."Или и това е глупост ?.....

Se taia

Ми направи си бизнес за трилиони и реши проблемите на Земята бе пич. Кой ти пречи? Този си е направил бизнес и си харчи парите както намери за добре, а ти си последния човек дето можеш да му даваш съвет как да си ги харчи...

Неговите пари? Или тези на инвеститорите си? Плюс субсидиите от държавата, които са в пъти неговите, дори тоя милиард и половина от PayPal. При 5 милиарда субсидии плюс 1.6 милиарда от НАСА за SpaceX, как точно харчи "неговите" си пари? Продава мечти и както се вижда, го прави успешно. Но не ни дрънкай глупости ако обичаш...

А билетчик сколько стоит? В Софии 1.60.

Г-н Мъск пропусна да отбележи незначителната подробност на какви зверски претоварвания са подложени космонавтите при излитане и при навлизане в атмосферата. Има случаи в които не само че не могат да помръднат от претоварване десетки G, но и клепачите си не могат да отворят. Пукат им се капиляри, кръвоносни съдове. Всяко нещо си има цената, в случая високата скорост и бързина са за сметка на зверски ускорения и претоварвания. Така че вероятно е ако има пътници за такова нещо, те да преминават няколко дневни предварителни медицински тестове и изследвания - дали ще могат да понесат полета.

Много филми гледаш

Я ни обясни на нас простите, ти как ги виждаш нещата, нали летиш през ден в Космоса... Колко време точно ще тренира всеки пътник преди да полети? Или викаш направо ги качваме, особено дъртите милиардери и милионери, тамън децата им ще се радват на наследството? Щото нито ще е евтино за тея 100 човека, демек ти ще си с трамвая пак, нито ще е лесно и удобно, демек дори и от богатите малко биха могли да пътуват. С други думи, продава мечти. Удава му се, спор няма. Но малко се е престарал в случая.

Не разбрах до Луната летяха ли? И за колко време? Сега пък до Марс! Все още мечтите са без ДДС!

За да разбереш ТРЯБВА мозък, а на тебе явно такова нещо ти липсва по рождение.....

Маалеее!!!! Изтреапаахте рибата!!!! С ракати ще се разхождаме у парка - гагаузи недоклатени.

На Марс човешки крак гарантирано няма да стъпи. Хубаво е човек да мечтае, но в рамките на възможното, съобразено с човешката физиология, физичните закони и реалности на кокретното място. Няма нужда да измисляме приказен свят, а да познаем реалният свят в който живеем. Само с бодряшки дух и повтаряне на мантри за светло бъдеще не става. Бъдещето на тази временна планета напоена с толкова много безсмислено пролята кръв никак няма да е светло, защото Господ ще я опустоши при своето приществие. Ще има много по-добра съвършена вселена и Земя, на която Бог ще сподели вечността с изкупение от греха светии. Там ще царува правда довеки. И хората неограничени от тление и немощите на човешките тленни тела, ще има свободата да изследват чудесата на Божието творение. Безкрайни възможности за научно развитие и познание сред красота каквато око не е видяло и на ум не дошла.

Марсианскиат проект беше сериозно и аргументирано критикуван от НАСА. Примерът който те дадоха е че би било по-лесно да колонизираме Титан (спътник на Сатурн) защото там няма тая убийствена радиация която е на Марс. Пак от НАСА се спомена че бигме могли за много по-малко пари да изведем космически апарат на орбита сравнително близка до тази на Марс и да ну направим "магнитна сянка". Тя би го пазила от радиацията и слънчевия вятър в следствие на което след години на Марс ще има доста по-плътна атмосфера. Подобен проект също ще е скъп (орбитата трябва непрестанно да се коригира за да е синхронна с Марс). Тази идея обаче няма да получи грантове от федералния бюджет щото не е от Мъск.

Те тренирани космонавти и астронавти едва изкарват по една година на МКС и то с известни усложнения а тези ми говорят за кабинки, за 100 човека, за колонизация на Марс и все едно ще ги пращат не до Марс а до Вакарел.

дир аи без триене а!!!!!!!!!!! идиоти ни продават въздух а вие им ръкопляскате !!!!!!!!!!!!!!!!

Млък!!!

Чети бе капут

1 С връщане или без-- баба Пена 2 А мерси, няма нужда-- обикновен чиляк 3 Парламентаристите ще ползват ли преференции-- депутат от ОФ 4 Аз и сега може да ги превозва и то безплатно-- Кимчо

на бабa ти хвърчилото

Поредната демонстрация на това какво могат свободните хора от свободният свят, към който гордо принадлежим и ние. Свидетели сме как мечтите и фантастиката стават реалност

Колега браво. Взехте ми го от устата.

свободните с гладуващи няколко милиона ????ти за кравите ли си или за бг не си българин ти идиопт неси

като чуя от тебе ''кравите'' и знам че говориш за майка си и баща си :) Лошо няма.

Подозирам, че чрез Мъск някой във Вашингтон се опитва да въвлече руснаците във скъпоструваща надпревара за невъзможното. Справка СОИ на Рейган...

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков отчита успеха на компанията SpaceX ("Спейс Екс") като действително много важно техническо постижение, но отбеляза, че Русия има своите революционни разработки, които могат да им бъдат конкурентни в космоса. може би някой ден русия ще може да се конкурира с мъск може би един ден

А може би вчера? Или 7 години назад?

Лошо няма. Ще погребем и Русия, точно както погребахме ''Голямата Русия" (Путьо така казва на покойния СССР).

Като гледам пак ще бъде доказана поговорката за това, че който копае гроб други му.... Нали я знаеш????? :))

абе друго си е АК47