Иран блокира петрола от Иракски Кюрдистан

Иран забрани транспортирането на петролни продукти от ирански компании към и от Иракски Кюрдистан, съобщи агенция Тасним, цитирана от Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Иран блокира петрола от Иракски Кюрдистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В този момент шансът на кюрдите е да се съгласят на един значително редуциран Кюрдистан, който ще може да бъде преглътнат от съседите си. И същевременно използван от по-големите акули да всява раздори в региона. Тоест, ако кюрдите се съгласят да станат политическа проститутка, може и да получат държава, но в никакъв случай - не и голяма. Справка - Берлински конгрес. Следващо раздаване на картите - някога след десетилетия.

После идва съединението, борбата за власт, политическите убийства, демокрацията и край с поредните ни роднини. Дали пък проблемът не си е в нас или Господ ни дава пореден урок?

Всичко е за да се прецака Ердогана щото се самозабрави тоя анадолски наглец дето си мисли че с Руснаците дослук ще прави. Иначе кюрдите са долна, отвратителна сган и турчолята с право ги трепет от време на време.

Референдумът в Кюрдистан от гледна точка на човечността изглежда справедлив.Кюрдите от много време се борят за собствена държава.Въпросът е дали сега е правилният момент,дали ще бъде избран правилният път за отделяне и какво ще последва.След като НАТО помогна на наркотрафикантите и търговци на човешки органи от Косово да си създадат държава,всички народи,които още си нямат държава,а искат такава,ще счита ,че са несправедливо ощетени!?Не са само кюрдите -вижте какво става в Каталуня,Шотландия,Северна Италия,Донбас,Белгия,Македонияа и у нас може да се размъти!В момента в който жизнения стандарт в Турция стане по-висок от нашия ,българските турци ще поискат автономия и независимост,това трябва да ни е ясно!!А това става ,защото всички международни правила за самоопределение са бламирани!И сега право на самоопределение имат тези,които са одобрени от САЩ - другите да го духат!

отколкото зелените човечета на съюзниците ви в Крим. Кюрдистан неваш.

А транспортирането на американско оръжие към Кюрдистан някой ще го блокира ли?

За кой ли път виждаме колко ретроградни са иранските хардлайнери нарушаващи човешките права на Кюрдите на самоопределение. Кщрдите обаче ще постигнат своето в своята борба за самоопределение защото зад гърба си имат могъщата опора на световната демокрация.

Демократе бих искал в светлината на вашият пост да коментирате събитията в Крим и Донбас. Имам някакви смътни спомени от предишни Ваши постове, че за тях имате противоположни виждания.

Хайдеее, Следващото действие започва... Кюрдите няма да се дадат толко лесно...особено сега ,когато имат оръжие в ръцете (макар и поостаряло)....

Хората там са толкова обрулени , че сигурно не знаят какво са им блокирали. Защото все е намирало КОЙ да го продаде.

времето на евреите изтича,казах хау