Под сериозна заплаха са храните в Германия и Европа

Изнудвач е поискал над 10 милиона евро от големи вериги в Германия, в които се предлага бебешка храна, за да спре да слага отрова в бурканчета.

Обратно в новината

Коментари - Под сериозна заплаха са храните в Германия и Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Под сериозна заплаха са храните в Германия и Европа... Така ли!? Ами ние от 26 Април 1986г. се храним с радационни храни, а за това и дума се не казва! А знаете ли рибата от Фукушима, уловена ТАМ се продава в България!!! Или това не знаете. Българските медии да се не притесняват за западните храни!

Това за рибата от Фукушима е измислица. Там риболова е забранен в 50 или 80 км. зона не си спомням точно. Японците не са като нас, далавераджии. Няма начин заразена с радиация риба да стигне до пазарите.

На българския пазар се предлага замразена риба от Японско море и по-точно от района на авариралата преди две години АЕЦ "Фукушима". Информацията съобщи "Телеграф", позовавайки се на софиянка, която си купила от магазин на немска верига у нас океанския деликатес - филе от бяла риба минтяй. Жената се учудила на ниската цена - 3.50 лева за кутия от 400 грама, и се зачела в надписите по нея. Така стигнала до важната информация за произхода на рибата. Надписът на кутията гласял: "Произход - Тихи океан - FAO61". Оказало се, че зад абревиатурата с номера се крие името на Организацията за прехрана и земеделие към ООН, а 61 е зоната за улов в Западния Пасифик, която е със стократно завишена радиация след аварията в японската АЕЦ.

тази статия е пример за журналистическа немощ и нищо-неказване. написано толкова без да става ясно нищо. преписано едно изказване за токсичността на етиленгликола, като че това решава проблема. защо е направено, как е направено, как во да правим ние - потребителите няма дума Тогава просто не пиши!като няма какво да ни кажеш

Необяснимо е как гледат на мониторите да си шпековат бурканчетата с детска храна....?Освен да е измислено нещо фантастично което само с допир да вкарва отровата.Нещо гнило има в цялата паника,а защо не и опит за конкуренция.

Жалко. Всеки народ си заслужава правителството. Немците не са изключение.

Вкарайте още тарамбуки в германия а после бягайте от нея защото няма да може да живеете там.

те мигрантите ще спрат да ви плюят в яденето... ще почнат да слагат подправки вместо това....

ФЕЙК НЮЗ ДА СЕ ПОСТАВИ НЕЩО НА РАФТ В НЕМСКИ МАГАЗИН Е НЕВЪЗМОЖНО - ИЗОБЩО И СЪВСЕМ - БЕЗ ТОВА ДА БЪДЕ РЕГИСТРИРАНО ОТ ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕТО (явно и тайно, официално и законно) в ВСЕКИ ЕДИН, дори най-задръстен магазин от "ГОЛЯМА ВЕРИГА" някой който живее в Германия може да си направи живота интересен ако иска да провери това взимайки без да плати ЕДИН БУРКАН нещо - тук ни съобщават МНОГО БУРКАНИ, МНОГО МАГАЗИНИ.... и не бъдете тъпи - тук наистина има свобода, демокрация и справедливи съдебни процеси за всички престъпления, НО КОГАТО Е НУЖНО (10 мил са много пари) който трябва "отива в Испания" и никой нито го търси нито споменава за него А ТОВА Е НОВИНАТА КОЯТО ТРЯБВА ДА ПЪЛНИ немските НОВИНИ ВМЕСТО ОБЯСНЕНИЯТА ЗАЩО МЕРКЕЛ ИМА 30 А НЕ 40 ПРОЦЕНТА И КАК И ЗАЩО НАЦИОНАЛИСТИТЕ ВЛИЗАТ В ПАРЛАМЕНТА

Само не разбирам как така ги заразява храните, т.е. как има достъп до тях, така че да ги зарази?!

Потърси видеото в истинските новинарски сайтове.

Изберете българското, избягвайте консервирани храни, купувайте плодове и зеленчуци.

КАК ТАКА ТИЯ ТЕРОРИСТИ НЕ УСПЯХА ДА УТРЕПЯТ ЕДИН ПОЛИТИК ДОСЕГА ? ... МАЙ ЧЕ Е ВЯРНО ТОВА КОЕТО Е КАЗАЛ НАРОДА "КУЧЕТО НЕ ХАПИ РЪКАТА КОЯТО ГО ХРАНИ" :))

Затова толкова го стрелят твоя човек, а? :))

народи ще хукнат да се спасяват при проспериращите поданици на ердоган и путлер.

по задника, тя кратуната ти е празна!

Отивай при другарката Меркел !!!

Можеш да продължаваш да се захранваш и ти така.

Този случай не трябваше да се раздухва. Сега дадоха идея на когото не трябва.

щом 1 се е сетил и много други са го направили! Тва са методи от векове! Само такива като вас умчовци дето освен ръководството на телефона си четата няма да се сетят!

ЧЕ ТО ИМА ЕДИН КУП ФИЛМИ ЗА ТАКИВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Hahaha! И какво? Свършиха парите за атентати с бомби и кръв и започнахте друг вид терор и посаждане на психоза. Елеметарни амеби. Нищо повече.

тук в булгаристана нищо не се случва щото отдавна вече не сме държава. Просто място за почивка! А в Германия още колко работи ще има да стават......

Аз пък си мисля, че не е религиозна атака този път.

Как ги е поискал, по имейла ли? И не могат да го издирят по никакъв начин? Държава с ресурсите на Германия? А стига бе!

как този изнудвач има достъп до бурканчетата, а още повече до различните производства, на различни места? Нали има контрол?

Производителите губели най-много според "новината", нали? Ако не бяха си унищожили дребните търговци (то и ние натам вървим /ни водят/), тези производители щяха да продават на повече места. А сега? - МОНОПОЛ. Ако иска да продава кауфланда и за колкото каже!

Не, че нещо, ама малките търговци да не варят бебешките храни лично? :)) И те ще зареждат от същото место.

Ха на бас, че тоя е от забрадените

ЕТИЛЕНГЛИКОЛА НЕ МОЖЕШ ДА ГО ХВАНЕШ НА ВКУС И МИРИС ....

И Е МНОГО ОТРОВЕН ... ЗАТОВА В ХРАНИТЕЛНАТА И ФАРМАЦЕВТИЧНАТА ИНДУСТРИЯ СЕ ИЗПОЛЗВА ПРОПИЛЕНГЛИКОЛ (Е1520) КОЙТО НЕ Е ОТРОВЕН

е това е върхът на дебилността! Затова в индустрията "използвали пропиленгликол- защото етилен гликолът бил отровен"! А как ти звучи напр - затова в готварството използват натриев хлорид, защото натриевият цианид е отровен" Колко смусъл има в тов а, което си написал.

Биткоин? Аре Германия да закупи малко коинчета, че да понадуе още балона. Много балъци има още да се ловят

Нещо не се вързва в новината. Все пак тия 10 млн. някой някак трябва да ги получи. Каква е тая отрова, какъв е тоя технологичен контрол, как я слага, къде я слагау как ще спре да я слага, как ще проверят че след като платят 10те млн. вече не се слага, абе ... Пък и то май всичката ни храна е синтетична и вредна на ден днешен.

Като ти е вредна и синтетична храната не я яж бе, хората дето я ядат в днешно време вече рутинно докарват и до над 90. Пробвай на глад, може и 190 да докараш. Етилен гликолът е антифриз, като изтече и някое коте го изближе на коетето му отиват бъбреците и умира. С хората едва ли е различно. Колко трудно е да инжектира в кутия мляко примерно колкото си поиска в някой магазин, какво не ти се връзва. Тероризмът има много много варианти, тоя може наистина да иска парите и може и въобще да не смята да слага отрови ама коя полиция може да си позволи да игнорира такава заплаха. Или външен враг може да е, просто да сее объркване.

Етиленгликола НЕ Е антифриз. Я, малко букварите да отворим. Правете разлика м/у суровина и продукт. Щото я пробвай да си сипеш САМО етиленгликол на автомобила. Много ще е забавно.

То отдавна трябваше да почнат да предлагат и продават хранителните продукти с противоотрова, особено детските.

Предния папа беше предупредил всички западни лидери а отделно в свое специално обръщение да преосмислят философията си на политика и подхода към чадата Божий тоест към хоратаМного мъдър човек.Той бе посочил много грешки за които по късно можем да платим всички много скъпо.Никой от лидерите не го чу.Той и затова се отказа от престола.Той искаше политиците да бъдат честни към хората.Което не се случи.Видяхме всички а и виждаме всеки ден какво се случва.Убийства грабежи катаклизми природни бедствия природни мигранти атентати.Тогава и аз лично не съм предполагал чак до кокретност какво е имал в предвид папата но това си спомням само.Има политици лидери на Запад които виждат всичко това но са малко а може би и ни се осмеляват да кажат това което наистина мислят.Отчаянието и безизходицата водят до какви ли не страшни престъпления.

ко? Германскиа папа ФАЛИРА БАНКАТА НА ВАТИКАТА! Само словенскиа епископ ти губи 10 милиарда евро от спекулации за 6 месеца. Оттам тръгна: вкараха му шпионин в банката, пипнаха му сичките спатии. И ГО ИЗНУДИХА: ИЛИ СЕ ОТТЕГЛЯШ, ИЛИ МЕДИИТЕ ГЪРМЪТ И ШЕ ВИДАТ ПЪЛНИА ОБЕМ НА ФИНАНСОВИ ТРАНЗАКЦИИ И ФАУИТ ЗА ВАТИКАНА....Да поставяте "мъченически и праведен" ореол на тоз човек ецинично. имено затва в новиа профил кардиналите ИЗБРАХА некой вътрешно скромен, дет ти се прави на франциск от асизи. Обаче, греда! сега пък ги набълбука с мигрантес. другата крайнос.

Аз също мисля, че това е фалшива новина за да се откажем от Европа. Стига с тези манипулации.

Това не е ли фалшива новина? Как ще сложи този отрова в бурканчетата без да ги отвори? И къде - в магазина ли, в склада ли, без никой да го види на някоя камера? Нещо съмнителна тая работа...

Елементарно,прониква под някаква форма в завода и трови цялата храна,преди да попадне в бурканчетата.

в испания бяха намерили на някакво място с огромна площ депа за консерви с изтекъл срок на годност, подлежащи на унищожаване оказа се, че на същото място си има производствена база за нови етикети - лепят се върху нови бурканчета/кутии със съдържанието от тези с изтекъл срок - и обратно към търговските вериги - "топли", "топли", "прясно консервирани" (и на съответната цена; е кяро?)

да не забравяме, че държавите вече са длъжни да изядат грижливо приготвените им отрови СЕТА, МЕТА, едно-друго...

Мнооого остроумно, че и сума плюсове си си нацъкал. Сериозно ли очакваш да ти повярва някой, че на тоя плосък напън някой ще ти цъкне плюс бе, отдв ви изравят все такива гении за агитатори.

Изключително лесно е, само помисли. Не искам да давам акъл и да споделям как може да се случи.

Супер е живота в Еврогейлания.

Кефи те гледам, все тук стоиш, не искаш в Рая на Земята... че там може и да те изядат и теб в буркани да те сложат.. за зимата.

''30 мл са опасни за здравето на възрастен човек и могат да доведат до тежко отравяне, а 100 мл са много проблематични'' Бисери, бисери, недомислени...

преводи, преводи от "работен" "български"

В един много популярен сайдер на БГ пазара има пропиленгликол (пише си го на етикета!) . Пропиленгликола също го слагат в някои антифризи, така че ........... няма лошо децата да свикват от малки, защото след това ги чакат хидрогенирани мазнини, маргарини, палмови масла и много Е-та ........

пропилен гликола не е отровен, слага се в много продукти като овлажнител

Поне половината от продуктите използвани в хран. промишленост са отровни!

една от противоотровите е етанол,т.е. алкохол...май има логика в това,че пияните и Господ ги пази...

Време е за социализъм. И ако реализацията на идеите му не е била съвсем на ниво, то ако е необходимо те да бъдат доразвити и представени под друго име- но важното е същността да си остане- Човека и неговите потребности да са в центъра на системата.

И най-важното е да се знае, кой точно е Човека, че да му удовлетворим потребностите!

кой социализъм? този дето всички са равни,ама някои са по-равни от останалите?

Едно време без никакви регистри, камери и интернети откриха убиеца на едни касиерки за 5 дни, хем убиеца беше също полицай. Сега са наврели микрофони и камери и в задниците ни, и .... безсилни. Няма по-престъпен строй от демократическия капитализъм.

Аве, при Йосиф Сталин таквизи изнудвачи ЩО нЕмаше ???

Ами то за това са такива новините. За да си поискаме сами някой като Сталин. Ние сме стадо овце. Накъдето ни подкарат - натам ходим.

Ти откъде знаеш, че нямаше? Аз зная, че нямаше информация...

Имаше ги - по гробищата.

Тия от Брюксел----искаха да ни забранят ракията и шкембечорбата!:)))) Етиленгликол, обаче--ни разрешават!:)))

Несправедливото разпределението на благата в света и бързото нарастване на броя на бедните хора са едни от причините. Липсата на перспектива у тези хора ги прави готови на всичко. Други пък са регилизиозни фанатици и също си намират оправдание за злините, които вършат. Трябва да се промени тотално мисленето на политиците и да се вземат крути и бързи мерки, чрез закони и действия, иначе светът ще стане джунгла! Либералното мислене е напълно остаряло и не отговаря на действителността! Трябва да се намери начин да се намери работа и да се даде надежда на бедните хора. Които не искат да работят да се заставят насила. Да се променят законите и да се наказват бързо и публично злодеите и да има последици и за техните роднини-да плащат или да се изгонват от страната. Политиците да влязат в реалността и да не си мислят, че са недосегаеми!

западнАЛи ценности, терористи, мигранти, биг брадъри и систъри, сеги дека че бегате с краденото?

dobrin

ми то мозе и да е някакво лекарство

Каква беше целта на набутването ни в ЕС? На набутването на всички страни, които бяха набутани там след завладяването им 89-та? Пълен контрол - да си унищожиш земеделието под заповед от тия, дето те набутват там (с изпълнители като филип димитров), да си дадеш водите на чужденци ("концесии"), да си дадеш енергията на чужденци (ерп-та). Да си напълно зависим и цял народ да е заложник - само за един ден могат да видят някакви чужди хора сметката на милиони: от часове до три дни, като ти спрат водата; от часове - до няколко дни - като ти спрат тока; от дни до седмици - като ти спрат (или отровят) храните. Педя земя като нашата имаше БДС и пълен, безкомпромисен и тотален контрол за безопасност и качество, като децата бяха специална грижа - всичко за тях или безплатно (образование, здравеопазване), или на половин цена в сравнение със стоките за възрастни, на задължително - под най-строг контрол, в пъти по-сигурен от всичко друго. А сега - задължават те да купуваш на тия, дето дърпат конците във въпросния съюз, поради което и направиха "революциите" и "освобождението" на хората от собствените им държави и социални придобивки, трупани от Втората св. в-на до въпросните "демократически" "революции". При това - пропагандирано по дърварски начин като "най-велико щастие" и "късмет" - нещо като пропагандата на Том Сойер пред келешата от махалата, които върза да му боядисат оградата и при това - да му платят за това, че са изпълнили вместо него наказанието му от леля му Поли. И все още има отговорници да крепят подобна пропаганда - разчитайки, че поколението, което знае истината, скоропостижно не издържа на прехода и вече идват новички, които нямат спомени от социалното време, та те пО ще се връзват.

ЕС няма нищо общо. Подобно нещо може да се случи навсякъде! Хората са доказани луди и агресивни! Доказателството са произвеждането на повече оръжия за избиване на хора и постоянните конфликти с цел влияние и заграбване на ресурси! ВСВ е един голям и вече поизбледнял пример!

ЕС е просто юридически инструмент на тия, които ни "освободиха" от всичко, което построиха родителите ни и техните родители в социалната ни (допреди 89-та) държава. Чрез този инструмент ни задължаван, забраняват, заповядват и наказват, ако не слушаме. Просто юридическа форма на диктата им - лесно и удобно, пък и е водното колело на мелницата им за въртене на парите на народите от набутаните в "съюза" държави - вземат ги от народите като "вноски", пращат обратно (понякога) малка част като "програми" ("помощи"), които отиват по определените от самите тях изпълнители на тези "програми" (техните изпълнители, "европейски"), а огромна част не само, че не се връщат (поради "санкции", че все нещо не е изпълнено от техните заповеди), но и искат да вземат допълнително, заповядват и на държавата ти да дава от бюджета си за неща, които хората в нея може и да не искат ("интеграции" на разни групи), а за друго им заповядва да не дава от бюджета си (за протекционистка политика на родното напр.). А отговорниците по "отворените" източници си въртят смешната пропаганда с подвиквания за "одеклони" и други изразни средства на ниво прогимназия.

лесно е

Като и влезем в еврозоната,тежко ни ще бъдем пълно зависими..Всичко ни взеха и сега с нас си правят каквото си поискат.Назначават си техни хора,,а уж има избори,,те ги слушкат и ни пият КРЪВТА

точно така е и отново - инфантилна пропаганда на въпросната "еврозона", по същия маниер - какъв "шанс" ни се предоставя да да им свършим и следващите дейности по собственото ни ограбване

фалшив континент европа фалшива римска империя фалшиво римско право фалшива римска религия фалшив спасител фалшива древна гърция ... фалшиви новини фалшификати, фалшификати, фалшификати ... това е западана цивилизация!

Твоите констатации важат и за другите части на света , ако не си забелязъл още. Не ти и трябва да го забелязваш щото човек има нужда от упование и надежда.

у африка викат "алаху акбар!" у европата викат "алхаху акбар!" европата требе да се удави целата у океана! ЕС требе да бъде унищожен!

Поредната "добра" новина за ЕС.Жалка картинка-Меркел, Мак[а]рон и Бойко.Радост за сърцето и душата:-(

Макарон,айде интегрирай ги маймуните,а нас ни тровете и преждевременно ни натикайте там където вие заслужавате да бъдете.И посягат на най милото ни.Не купувайте ,,произведено в Германия,,.Трябва да се стараем да ядем храна която са яли нашите деди и няма да сгрешите.

Мале, мале. Ако го хванат да му дадат вагон пари и медал на тоя. Щото демонстрира колко са смешни сичките евроспецслужби. Ми ако терористите се заемат с това? И ако сипят не антифриз, а некоя бактерия? Ше пламне цяла Европа, а през това време спецслужбите дебнат за "език на омразата по форумите" и "руски фейкови новини".

Това не е дело на физическо лице! "Изнудвачът" е просто за прикритие. Тече кампания, чиято цел е дискредитация и саботаж на представата, че Европа е "хубаво и спокойно място за живеене", от същия тип акции бе и организираното мигрантско нашествие в Европа от лятото на 2015г.

Така е,но публиката е омагьосана и проста!

Този е луд ясно, абе дано "мирната религия" не направи нещо подобно в поголемите размери.

Тези си избраха Меркел за четвърти път, бурканче с етиленгликол и съответната реакция е сред най-хубавите неща, които могат да се случат на децата им.

И като как е възможно това, чисто технически? Как е възможно да се реализира на практика? Излиза че всеки луд (терорист, изнудвач и т.н.), може да вземе туба с антифриз, да иде у завода дет правят детски храни и да почне да я разлива в баките с храна?? Така ли???

Ако си спомняш, преди 10-15 години у нас имаше няколко случая на хора изгорени вътрешности от сода каустик. Оказа се, че е заради бирата, която са пили - след миенето на бутилките в тях е останал миещ препарат, а после догоре са допълнени с бира. Щом е възможно да се случи поради техническа неизправност, значи при проява на умисъл щетите може да са с особено големи размери.

Единственият адекватен коментар, как наистина някой ще пълни бурканчета с отрова необезпокояван, нещо тотално не се връзва

Несправедливия свят в който живеем ще фабрикува все повече и повече такива случаи.Но това ще го усетят всички.Човечеството е загърбило всички нормални човешки норми на поведение но някои не издържат и са готови на всичко.Не е ли време хората да се събудят най накрая и да разберат къде е злото?Кога най сетне ще разберем че политиците са палачите на човечеството.Че те убиват природата хората децата.Те са извора на злото и те възпроизвеждат такива зли феномени които да тровят хората.

Не са политиците. Задълбай малко.

А кои са?Тоя изперкал шизофреник и убиец който трови невинни има причина да го прави или е подтикнат.За Бога това преди 15- 20 години го нямаше.

Да, и като ти е несправедлив светът, тръгни да трепеш разни хорица, които са жертва на същата тази несправедливост, щот не издържаш - да ти имам логиката! Нека те информирам, че доста от нас, уж загърбили всички нормални човешки норми, успяваме със стотинки и левчета да съберем непосилни наглед суми за лечение на болни деца - не може да генерализираш така!

Несправедливото разпределението на благата в света и бързото нарастване на броя на бедните хора са едни от причините. Липсата на перспектива у тези хора ги прави готови на всичко. Други пък са регилизиозни фанатици и също си намират оправдание за злините, които вършат. Трябва да се промени тотално мисленето на политиците и да се вземат крути и бързи мерки, чрез закони и действия, иначе светът ще стане джунгла!!!

Този сигурно е поредния психично болен, пълно е с такива напоследък. Иначе преди 2-3 седмици медиите тръбяха как ИД съветва своите фенове да тровят храната и водата на неверниците, да обръщат влакове ... ама не вярвам да има някаква връзка. Нали?

Измряха от глад европейците значи. Дир-а, едни новинари сте се събрали там, не е истина.

Тоя заслужава като го хванат-да го държат на хляб иии... етиленгликол, пък да е жив и здрав-колкото изкара!

Не може. Според Конвенцията за правата на човека, този изрод се класифицира като човешко същество и има права... Питай в БХК за по-подробно обяснение. Може и те да те почерпят с етиленгликол и да ти обяснят колко здравословен е всъщност.