Китай ще закрие севернокорейските фирми

Пекин е заявил на севернокорейските предприятия на нейна територия, че трябва да спрат работа, съобщи BBC.

Обратно в новината

Коментари - Китай ще закрие севернокорейските фирми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе заявил Пекин, ама надали ще уйдиса на акъла краварски и против интереса си. За мен обаче, тази напълно разрушена от войната страна, която след 50 години санкции, изолация, жестоко ембарго и във фактическо състояние на война успя да достигне технологично ниво, позволяващо й да излезе в орбитален вектор на 700км. височина и да създаде ядрена мощ е достойна за възхищение. Тези й достижения са убедително доказателство, че С.Корея не само притежава високо развито технологично ниво и креативен индустриален потенциал, но и несравнимо национално единство, така че, както каза най-значимият съвременен политик: "Путин: С.Корея ще предпочете да яде трева, но не и да изостави ядрените оръжия" ("Poutine : La Corée du Nord préférerait manger de l'herbe que d'abandonner les armes nucléaires", 07 sept. 2017, Signes des Temps), и да запази суверенитета си разбира се, предвид изявленията на професора емерит по право и специалист по международни отношения в университета София-Антиполис в Ница: "Робер Шарвен: "Северна Корея съществува, защото е суверенна страна" ("Robert Charvin : "c'est parce que la Corée du Nord est souveraine qu'elle existe toujours", 04 Sep 2017, Investig'Action), още повече че: "Минералните ресурси на Северна Корея оценени на $6 трилиона" ("Les ressources minérales de la Corée du Nord estimées à 6000 milliards de dollars", le 9 Août 2012, Atlantico), а краварите, като не могат да ги докопат, бълват змии и гущери и налагат санкции.

Е и? Политическата независимост- това ли е единственото важно в живота на човека? Политическа независимост ок, но една държава освен нея би трябвало да развива и много други страни от живота, като например икономика, образование, туризъм, култура, свобода, просперитет и стандарт, и много други неща. Всичко това в Северна Корея обаче е пожертвано, за да се постигне т.нар. политическа независимост (основната част на идеологията "juche", която са наложили). Е- ок, постигнали са политическа независимост, браво. И какво от това? ЗА КАКВО Е ВСИЧКО ТОВА, след като не са в състояние да осигурят нормален живот на своите граждани? Другите държави в региона не са ЧАК ТОЛКОВА независими, обаче пак гражданите им живеят МНОГО по-добре от севернокорейците! ИМАТ ЛИ НАПРИМЕР НУЖДА ТАЙЛАНДЦИТЕ, ФИЛИПИНЦИТЕ, ИНДОНЕЗИЙЦИТЕ, МОНГОЛЦИТЕ, ДА РАЗВИВАТ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ, ЗА ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ? Имат ли нужда от такава "похвална независимост и суверенитет", чрез които да живеят добре? А "свръх-суверенитета и независимостта" на Северна Корея може ли да даде на севернокорейците просперитет, свобода, развита икономика и туризъм, и т.н.? Ако не може, КАКЪВ МУ Е СМИСЪЛА? Не, истината е, че комунистите в Китай още преди 30-40 години осъзнаха, че този противоестествен път, който следват, ще донесе разруха и бедствие в страната им, оказаха се мъдри и промениха курса на държавата. И сега Китай е една наистина развита ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ държава. И Виетнамците направиха същото. Но фамилията Ким се оказаха глупаци, които вместо да се измъкнат навреме от безумната идеология, която са последвали, те още повече са се закрепостили в нея, така че сега вместо да развиват добрите области в живота на своите граждани, те развиват ядрени оръжия.

Ако за Вас политическата независимост не е важна, за севернокорейците е! Що се отнася до образованието, те във всички случаи са по-добре от нас. За останалото и най-вече за икономиката причината е, че вече няколко десетилетия след войната са под жестоко ембарго, санкции и изолация. Те обаче си знаят най-добре, защото помнят ужасиите, причинени им от краварските убийци: "...По-точно непозната, отколкото забравена е Корейската война (1950-1953). Невереоятно разрушителния ефект на американските въздушни кампании срещу Северна Корея с непрекъснато хвърляне на огромни количества запалителни бомби (основно напалм) и употребата на химическо оръжие, ядрените заплахи и разрушаването на големите язовири във финалната фаза на войната не са забравени. Тези факти са малко познати и медийните анализи по Севернокорейския ядрен проблем ги игнорират. Напалмът е изобретен през ВСВ. Употребата му във Виетнам върху деца, чиято плът се разпада на парчета, провокира множество дебати... Още по-голямо количество напалм е хвърлено в Корея, където ефектът е бил много по-опустошителен, поради по-гъсто населените градове ...", пише френският Истоар е сосиете в публикация под заглавието "Спомени за огъня в Северна Корея. Когато САЩ разрушават една страна за да я спасят" ("Mémoires de feu en Corée du Nord. Quand les Etats-Unis détruisaient un pays pour le sauver", le août 15, 2017, Histoire et Société), в която цитира историка кореевед и професор от Чикагскя университет Брюс Камингс (Bruce Cumings). И щом не са забравили тези ужасии, причинени от САЩ, на севернокорейците им е ясно, че без ядрено и ракетно оръжие ще бъдат безмилостно.

Китай може да прави със С. Корея и дебелото диктаторче, каквото поиска. Значи от китайците зависи всичко. Ким го знае и не смее да гъкне. Той е там по милостта им.

Китайски санкции означават тотална икономическа и социална катастрофа. Китай е единствената надежда на тлъстото момченце. Могат да го смачкат като муха, ако не изпълнява всичко.

Да, и китайците далеч недолюбват тлъстото момченце и неговия режим между другото. Китайските власти всъщност искат премахване на безумния севернокорейски режим точно толкова, колкото и САЩ! Единствено е въпрос на политически съображения да не го показват открито и да отлагат нещата, но появили се сгоден за Китай момент, китайците изобщо няма да се колебаят. Те знаят, че заради тях Ким съществува, те са го създали, и те могат да го премахнат когато решат.

Над 60 години Куба е под санкции. И туристите казват, че най- щастливите хора, които са виждали, живеят в ...Куба!

В речта си пред ООН, този дърт рижав олигофрен си плю в мозъка хахахахахах

Щастливи са защото руските ракети са вече там и затова говедарите прекратиха договора с Куба. Кубинците им казаха отново на турски сиктир бе боклуци

Абе я първо отиди там и се разходи извън курортите, да видиш колко са щастливи. Те затова драпат със зъби и нокти да се доберат до флорида. От щастие.

Защо да ходят до Флорида, след като над 30 г. ръководиха ЦРУ пна ниво зам. директор. А какво ядат се вижда по спортистите им и жените им. Кастро направи от проститутки и келнери войници, служители и работници верни на Куба, а не гьотверени като теб продали страната си на фъшкиите и като резултат 82% импорт и фалит по всички ресори.Я се разходи из България и ще видиш най-бедната страна докарана до просешка тояга от евроатлантическите боклуци

лъжеш сенегалецо! най щастливите хора са в россия! преливат от щастие, като прокиснал квас от спукана цистерна!

Туристите въобще не казват такова неща. Те виждат една тотална разруха и мизерия и хора, които се работят за коричка хляб.

Толкова са щастливи , че женските те гонят със свалят гащи за половин шоколад, бедни путконевиделци от цял свят се извървяват да си угодят на оная работа с рестото от кварталния маркет. Преполагам, че и майкати е била щастлива, когато те е правила с негър за един шоколад Тоблерон.

Ще се направят смесени фирми, но на територията на КНДР.

С какво участие?

От това се опасяваха алкашите и това е причината да реват кански срещу санкциите. Това е причината да се заповяда и да се внуши и на българските петоколонници, че саткции срещу КНДР били лошо нещо. Преговори трябвало. Друг път ако може.

Малко логика за изтрезняване на опиянените русофили от руско-китайското "БРАТСКО" сътрудничество. От изостанала страна с огромна маса почти безплатна работна сила САЩ(не комунистическото правителство а САЩ) ги развиха чрез ноухау и изност на технологии! Защо????? Защото дойде момента това развитие да продължи, НО при изчерпани ресурси! А такива има на север???? Много и слабо (поради огромните размери)охраняеми. Да ги купят е добре, но още по добре е да си ги вземат! Спомнете си за спора ЧИИ е СИБИР. Китайците все по често ще си го спомнят при снижение на ръстовете в икономиката им които вече са в ход. Отук ви оставям да коментирате!!!

Китайците са доста отмъстителни и не забравят. Те много добре си спомнят как русия им го сложи брутално отзад, докато англия, франция и сащ ги мачкаха по време на опиумните войни. Китайците вече си го връщат на европейците с търговията и дъмпинга. Ще си го върнат и на руснаците. Първо ще си вземат загубения тогава приморски край, след това ще дойде ред и на останалата част от сибир.

Гледайте сега, как админът цъка тука ,,плюсчета, , ...служебно ! Педераси, бе.

Китай бил капиталистически, пък работят за шепа ориз и се хвърлят през прозорците. Що така бе, нали капитализъм , нали демокрация ?!

Не се изказвай неподготвен. Днес в Китай НЕ РАБОТЯТ ЗА ШЕПА ОРИЗ, а за заплати, ПО-ВИСОКИ от тези в България!!! Ела поживей малко в Китай, или поне се позаинтересувай, има достатъчно информация. И да, Китай НАИСТИНА Е КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ! Ела и се убеди сам. Ако искаш. Ако ли не- просто дрънкаш наизуст каквото ти се иска да е, а не какво е всъщност.

Работят за заплати, по високи от тези в България, щото на власт са комунистите от Китайската Комунистическа Партия ! Браво на другарите !

Ами сега ще процъфти контрабандата. За едни - криза, за други - възможност.

Китайчетата са казали. И ще изгонят корейчетата от заводите, А кой и как ще ги различи в комбинезоните ?

Ми , нали и те трябва да окнат нещо за ООНето, бе,

ти ли беше дето нямаше пукнат долар в джоба си, и разправяше колко било хубаво всичко да е на банката, даже и гащите на зад ни ка ти ?

Той той. И чака друг да му плаща заемите.

Та Китай бил КОМУНИСТИЧЕСКИ!? Тази новина ще докара инфаркт на нащте русофили. Ако Китай не спазеше резолюциите на ООН, САЩ щяха да им наложат санкции! И какво стана с комунистическия интернационализъм на Китай който го има само в главите на родните руски подлоги?????

Комунизмът е безсмъртен!

Китай не спазва, а гласува за резолюциите на СС. При това с право на вето.

КИТАЙ НИКОГА НЯМА ДА ИЗОСТАВИ СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ СИ СЪЮЗНИК!!!

Има един виц за ШОПО! Дека гледа у жирафо и пак вика ....е те такова животно нема.....! Айде синко пии една студена вода и си лягай!

Китайската компания CEFC China Energy ще купи 14.16% в руския производител на петрол "Роснефт", съобщава "Ведомости". "цената на сделката може да достигне 9 млрд. долара" т.е. Роснефт струва 65млрд долара за справка... шефчето на Фейсбук им 70млрд долара

Ква стана тя сега !!! Путя сигурно си скубе перчема от яд.....мислеше че Чайна ще подкрепя С. Корея срещу САЩ, ама чайниците предпочитат да имат работа и долари, а не санкции като Рашка с празни магазини и празни с стомаси !!!

Къде е Москаля и ....къде е Пекин , ако почнат да падат амерканскте ракети? Ама на тебе ти дреме на райграс, защото си далече от. .Корейския кур,нали.

Китайците им еВаха маата на руснаците в икономическо отношение, а сега дойде реда на С. Корея.

Бутафорна мярка, корейците просто местят фабриките на своя територия, китайските пари се наливат в тях, плащанията стават на ръка на корейска територия, а през границата минава само "транзит". Така е от години.

до януари има доста време. достатъчно за още един опит с ракета, пък след това може да се стигне и до преговори. Коейците и китайците май яко разиграват краварите...

Като има абдали за разиграване, ония с дръпнатите очи и да плачат,,пак се смеят, , !?

Това Китай не беше ли в мъжки пол?

къде видя пола на Китай. Това ли те заинтересува от темата... не си за тука. бягай да поправяш домашните на децата в някоя занималня. там ти е мястото.

Се пази от..,,номера на китайката,, ! ?

тролиата май глътна въздух...

Лошо. Северна Корея ще трябва да се научи да яде плутоний или да мине само на кимчи.