Корупция се бори с политическа воля, хора и пари

Предполагам, че ще бъде постигнат компромис между трите центъра на властта за новата агенция „Антикорупция“.

Обратно в новината

Коментари - Корупция се бори с политическа воля, хора и пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това значи корумпираните да се борят със себе си.

Какво е България без корупция

като пеевски на сух хляб c кисело мляко

Мафията е наш важен работодател,без корупцията и прането на пари и бизнесът на България ще рухне,затова не разбутвайте блатото с което сме свикнали и в което сме израстнали!

Корупцията се бори само със социализъм, в капиталима няма начин да се пребори, защото тя е в дъното на същноста на демокрацията. Демокрацията и капитализмът, не могат да съществуват без корупция.

това което се опитва да обясни този господин са простотиите и оправданята на управляващите, какво иска да каже че когато полицаи взима з000 евро в западна европа, емигрантите не могат да си позволят да му предлоят 5000 .или ако хванат килограм кокаин няма кои да им предложи сума по добра от тяхната заплата. има но знаят последствята затвор плюс глоба която ако не я плати се стига до вземане на имуществото му и остава без право на работа на позиции кадето може да взима подкуп. така наречените нищо нямащи които не плащат глобите, изработват парите в полза на дарявата. измислено е много отдавна. тогава доходите за които говориш мои човек ще станат близки до тези на западна европа. но няма воля. като гледам и ти няма да си този които ще го направи, кво ти е зор за народа ти нали си взимаш твоито. скоро ще гниете вутре всички буклуци. наблиява края *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Т.е. досега всеки антикорупционен орган е заченат в корупционния грях на шуробаджанащината...

Браво, изключително умен коментар.

В Китай корумпетата ги разстрелват на площада. Друг лек не виждам...

Не думай! И без това сме най-бързо изчезващата нация. Като изпозастреляме корумпираните, колко ще останем?

баце като гледам как се борите срещу мафията ми се иска да съм от нея....

Корупцията се бори с пари. Браво! Веднага Нобелова награда за принос към науката!

Колко са влиятелните и богати хора в България, които да не са част от корупционни схеми? Колко от тях искат и могат да се борят с държавата? Защото, на всички е известно, че в България мафията си има държава. Възможно ли е в България да се създаде институция по-висока от тази на съдиите? Не. От цялата работа има само едно положително нещо. Този път това хвърляне на прах в очите ще ни струва само милиони, а не милиарди.

Мина времето на наивниците , няма борба с Мафията има желание да си в Мафията ! Спомни си кой написа книга за Мафията и сега е при Мафията ? Кой е? Антон Тодоров , парите не миришат , те са източник на власт ! Тази отрепка бил чист и сега иска да стане милиардер , помолил да го направят шеф по досиетата и да рекетира политиците и бизнесмени с досиета ! За това съм против тази Комисия за Досиетата ,която повтаря репресиите след 9 .9. 1944 година , стига глупости , парите да отидат за повишаване на пенсиите !

Ти сополанко, знаеш ли какви са репресиите след 1944г и с какво са наказани днешните престпници(почти всички - деца на сталиновите измекяри изтребили десетки хиляди българи тогава)?!

Много думи за нищо. Така и не разбрах как ще борим корупцията. Когато държавата играе ролята на мафия са нужни бързи и ефективни промени, а не да си го местим от единия крацол в другия и така до безкрай..

лицемерно е да подпомагаш корупцията и да говориш срещу нея . спрете да им давате първо каквото и да било и тогава ще намерим решението !

Освен изброените в заглавието три неща, за да няма корупция е необходимо и още едно: НАРОД, КОЙТО СПАЗВА ПРАВИЛАТА. Към момента такъв народ, в България липсва. Затова онези, които са неизрядни, с готовност ВАДЯТ И ДАВАТ ПАРИ ПОД МАСАТА. Така, корупцията е здраво вкорвнена в манталитета на твърде голяма част от народа, а всяка борба с нея, без промяната на този манталитет е обречена. Спазвайте правилата и не давайте подкупи (няма да ви се налага) - така поне 80 :от корупционните обеми ще пресъхнат от самосебе си.! (Не карай пил, остави един катаджия гладен!)

10 години сме в ЕС - 10 години тотална мизерия за българския народ,а някой господа от кражби и корупция станаха милиардери!!!! Пълно отчаяние наляга хората,защото никой не иска да се справи със корупцията в Съдебната система и Прокуратурата,с корупцията в Здравеопазването и МВР,с корупцията в образованието и сред управляващите,а само с дребни кокошкари се занимават... Съсипахте държавата от всякъде!!!

В България никой ли не разбра , че проблема идва от Съдебната система. От тук идва всичко!Мафиотизирана съдебна система ,шуробаджанащина тук се приемат с "конкурси" само деца на съдии и прокурори. Тук "случайни" хора няма!Затворена, капсулована, абсолютно корумпирана и мръснишка и съсипа всичко в България. Всички които са крали имат пари и нямат проблеми. Това е най-кратката истина!

От времето на царя насам третата БГ държава се превръща все по-успешно в тотален и пълен европаразит. България съществува само за да се крадат еврофондове и национален бюджет. При последните мандати вече сме световнопризнат паразит с невероятни постижения. Няма как паразита да се бори със себе си. За да се промени нещо ще има първо голяма и невероятна криза, която ще е по-велика от Виденовата, защото факторите се трупат.

Много добре и точно написано, но Безлов не е направил извода, че "Корупцията е сложно социално явление, което съпътства човешкия род от неговото възникване"! Затова корупцията съществува във всички държави - богати и бедни, без значение. Разликата е, че богатите "изнасят" по-голямата част от корупцията си навън, в бедните, т.е. богатите корумпират бедните. Пример: т.нар. европейски фондове. Шефовете в ЕС вадят едни пари и ги отпускат на тези държави и управляващи, които ще им върнат поне половината чрез т.нар. одобряване на проекти. Следователно корупцията не може да бъде "унищожена" от човека, защото е вътре в него. Може да бъде преборена от животни, но не и от маймуни, защото и при тях се забелязват примитивни форми на корупция.

jingiby

Решил Господ да оправи България. Включително и да пребори корупцията в нея, естествено. Мислил Бог, мислил и така 3 дни. Накрая Всевишният наредил от небето 6 дни да вали керосин. А на седмия ден изпратил и една мълния...

ПАрите са у герб и малко у патриотите. Хората следват парите и победителите за да не се чувстват победени, макар и да са обрани до шушка. А ВОЛЯ има ама нещо я удариха и въпреки сериозното и изненадващо за мен добро представяне на Марешки в парламента услужливите агенции го сложиха на 2 процента от 4-5 за да миряса и да трае. Воля - воля има, ама мерака за кражба надделява 27 години при демократите от всякакъв сой у нас. Воля за кражба има предостатъчно и колкото кражбите растат толкова и волята за кражби расте. А имначе ВОЛЯ отива на НЕВОЛЯ защото двойното крадене на коалицията се чъвства сигурно и спокойно пред вид овчедущието на замиращата българска нация, която скоро ще трябва да си измисли друго име - българската нация от небългари.

Изключително елементарно е скъпи господа ... Оправете доходите и корупцията ще спре!!!!!!!!!

Страната се тресе от Скандали и Афери , някой се хвали с победа над 1/3 от корупцията ! Това е смешно и несериозно , обикновения (честния ) Българин не вижда и не чувства някаква борба от 1990 година до днес ! Съдебната система стои и бездейства , борба за по добро място в ВСС , ВКС и отделни Съдилища , тоест борба за по-големи заплати , бонуси и привилегии , престъпници странно се пускат безнаказано , за каква борба с корупцията да говорим , като няма такава борба !

Демографския срив ще разреши проблема.Всъщност той го разрешава вече.Със темповете в които върви след 20-25 години приказката ще е друга.

Прогнозата ви е с пъти сбъркана и следователно не е прогноза , а само предположение. Липсата на инвестиции от няколко години залага бомба със закъснител - той е до няколко години. Безчинството на административния рекет на герб убива бизнеса - малкия, срок на проявяване до няколко години. Големия бизнес монополизира пазара и изнася капитали в чужбина без даже да плаща данъци като редовно плаши с чужди посланици. Всяка година ако 120 000 отиват в пенсия отдолу влизат само под 50 000 работници, другото към 15-20 000 бяга в чужбина, а от влизащите квалифицирани почти няма. Срок напроява по скоро 5-7 години (а не 20-25). Инфраструктурно крадене, което не създава БВП, няма трайни раб. места, няма растеж, а всяка нова арена е пирова проява с последващ ежегоден дефицит от поне 1 милион според размера и, за честитата община - Русе, Пловдив, скоро Шумен. Развива се само сива икономика - зърнопроизводство, строителство, мутротуризъм, който вероятно е 50 процента сив и др. подобни, като автомонтьорството да речем. Населението намалява с 1 процент , като на места в западналите райони това са 2 процента годишно, което изяжда растежа по региони в период на всеевропейски растеж. Ами когато дойде новата криза. Скоро бях по работа в малък областен град - някаква жена се радваше като малко дете като излезе от нотариуса, че се е оттървала някак си, на някаква си цена, от апартамента си и каза, че директно си хващала пътя. Много фактори се наслагват със срок на проява до 3-4-5 години. Няма как общото им действие да не се прояви например до 2-2.5 години. Споко - нещата ще съвпаднат с края на мандата. Ей това моето е прогноза. После пак ще ви излъжат - ние сдадохме и страната рухна, а то страна няма има феодализъм с елементи на робство.

Интересно а кой финансира този център за зследване на демокрацията? И кой осигурява заплати на хората които работят там? И още - кой осигурява пари за медийните им изяви? И още - кой осигурява финансиране и на всички останали излюпили се от нищото подобни центрове, лаборатории и какви ли не образувания? В нашата държава не се ли проверява произхода на техните пари?

Аз финансирам Центъра за иследване на демокрацията, за да изследва тъпи олигофрени като теб, които навсякъде виждат конспирации. Затова им наредих след следващия транш да се преименуват на Център за изследване на човешката олигофрения (ЧИЧО). По този начин и съкращението на името на организацията ще генерира повече храна (или по точно мърша) за размисъл на олигофрени като теб.

Корупция се бори със изцяло НЕЗАВИСИМИ Власти-Съд,Прокуратура,Следствие и Агенции.ДАНС е подчинена на Премиера.Съдиите са на квотен принцип-на НС,ВСС,Президент.Т.е.,зависими.Новата структура,ако се гласува в НС-същият спам-полотически договорки и завнисимости. Изобщо,как дълбоко корумпирани и морално компрометирани ще борят корупцията,не ми е ясно.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Прочетох внимателно. И извода ми е: Тая държава трябва да се закрие!

мутристан отдавна не е държава но за кое, по-конкретно, си вярвате, че е останало за закриване !?