Без деца няма семейство, според хърватски законопроект

Хърватски проект за Закон за семейството, който бе обявен за обществено обсъждане, още от първия ден предизвика ожесточени критики заради някои от разпоредбите.

Обратно в новината

Коментари - Без деца няма семейство, според хърватски законопроект | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми логично е некакси. Мене ако питате, да връщат ергенския данък и това е. Даже да го направът 20-30%. малко ми се вижда. Какво е това, цел живот ерген, а после кой ше ме гледа мени. Или си отглеждаш децата и да има кой да работи и да плаща данаци, или после ривеш на старини самичек и без пенсия. Мдам, сега ми идва наум, че и пенсия за несемейните може да нема. като не си отгледал деца на тя държава, нема и пенсия, и пенсионните осигуровки да вървът за по-успешен родител, тека е редно. Който се е трепал да ражда и да гледа деца, ноо ясно, требе да му се зачете като изпълнен граждански дълг. Който не е ,да го духа без пенсия.

Sm3hurk0

Баща на 2 деца от 2 различни брака - 2 семейства ли има ? :))))))

България започва да се обгражда от нормални държави като Хърватия и и Унгария. Бих добавил и Румъния. Гърция вече е европедерастка със Закон от 3 години. България и е педерастки метастаз. Нормалните българи са навън 3,5 милиона работещи и семейни.

Откога определението за семейство започна да се дава със законопроект? Ами хайде да определим със законопроект и "майчинство" "бащинство" и т.н.

браво, така беше и при баи тошо, няма да те вкарат в затвора, ако нямаш деца, ама губиш екстри, а на миризливите цигани, гетата им бяха обезателно до железопътна линия, тогава имаше огромна разлика между цигани и цигани, еи например:изправи щерев с бегееца, щерев е ходил и работил в русия, докато бегееца е със синя точка между веждите

едва ли има някъде. Дори през социализма не са стигали чак до там...въпреки че имаше ергенски данък.

Ергенски данък за обратен имаше ли?

Имаше -5% от заплата за ВСИЧКИ до 30 години, оттам нагоре -10%. Даже и за родители с починало дете.

Ако мъж и жена не могат да имат деца по една или друга причина, те трябва да могат да се разделят без усложнения и всеки от тях да потърси щастието си с друг/а. Ако детето им е умряло, тогава семейството върви към саморазпад. Често децата са единствената причина родителите да не се разделят, а смъртта на дете е едно допълнително изпитание, което малко семейства успяват да понесат. Редно е мъж и жена да могат да се разделят без усложнения, когато не могат да имат деца или са имали, но са ги загубили. Не е нужно да се стига до съдилища, адвокати и други кръвопийци, когато има разбирателство по деленето на имуществото. Законопроектът е много смислен.

колко деца отгледа, че ти е ясно?

Като не си женен, няма нужда да се развеждаш. А пък законът е глупав. Според него родителите, на които децата вече са пораснали и са ги напуснали, трябва да се разведат ли? Личните отношения между хората в семейството се регулират първо от вечни и неписани общочовешки закони, не от измислиците на разни мазни де путатски задни части.

С ДВЕ "ХОБОТЧЕТА" ЩО ЩЕ ПРАВЯТ СЕГА ?

Че РЕЖЕМЕ едното

МАЙКА и БАЩА. Ми са по Гейропата, ще изпищят с тия ЕДНОПОЛОВИ БРАКОВЕ