Тръмп обяви ”най-голямото намаляване на данъци”

Доналд Тръмп представи данъчна реформа, в която по думите му е включено "най-голямото намаляване на данъци в историята на страната".

Обратно в новината

Коментари - Тръмп обяви ”най-голямото намаляване на данъци” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много, много груба реформа. Така не се пипа, ще доведе до огромни сътресения ! Да намалиш наполовина корпоративният данък - това значи да прехвърлиш един трилион да се събира от физическите лица. Защото бюджетът и без това едва издържа. А гражданите как ще го приемат ? Да видим. Наистина корпоративният данък в САЩ е един от най-високите - 35% за щата плюс 5% федерален. В Европа е средно 25%. В бедните страни като България - 10%. Но не може така грубо да се пипа. Може например в продължение на 7-8 години да се намалява с по 1 процент. За да може и бизнесът и бюджетът да се адаптират. Не знам как ще мине ... Много е импулсивен Тръмп, но все пак е на върха на огромна структура ...

брех мама му! Много зелени картички републиканци се навъдихте във форума.

Явно Тръмп не е учил българономика в УНСС . Тук виждам е пълно с драскачи и компетентни умници произлезли от там с посочената специалност и си изказват компетентното мнение за провала му . И няма ама никакво значение че Тръмп е един от доста богатите бизнесмени . . . абе нямам думи за умниците ни които го поучават и укоряват ! Ето това е истински анти комунизъм и анти социализъм което той върши - да оставиш хората да работят и да забогатяват като не стимулираш чрез данъците социализма и комунизма ! А за нашите желаещи да живеят на гърба на другите чрез правораздаване и правоопазване - изпратихте ли си изчадията да живеят и учат при омразния Тръмп ??? СЪРЦАТА В МАСКВА - ДЕЦАТА В USA ! НАЛИ ТАКА ?

Не, че не е по-добре и Хитлъри, ама: Не, аз нямам полза... само ще ми се намали с 15% данъка (съответно ще ми се увеличи с 15% печалбата)

Добре звучи! Ще има голяма полза за икономиката! Засега Тръмпи слушка Партията и резултатите са на лице! А прецаканите рашисти си повръщат екскрементите от яд! ХАХАХА

Разжалван си майорче :) Мнооого си зуе

Велик президент!!! А на всички по-долу, дето сте се загрижили за данъците на най-бедната част от населението - комунисти си бяхте, комунисти си останахте. Напротив - стъпките на Тръмп целят възраждане на средната класа. Същата средна класа, която дава между 60 и 80% от БВП на САЩ през целия 20-и век.

Значи щом не харесвам Тръмп съм комунист... Е, ти щом го харесваш си тъпичък. :)) Тръмп има толкова общо с капитализма, колкото и ти моето момче. Тате го е измъквал винаги досега, а накрая му е оставил толкова пари, че дори и тъпак като него да се оправи. :)

Ще ме разплаче... Нямало да има ползва за него... :))) И тия корпорации дето ще имат да плащат с 15% по-малко данък да не се държат от бедните, та богатите да нямат полза от това? :))) Ама има хора дето ще му повярват и на бой ще скачат да го защитят. :)) Някои овце ги стрижат, а други сами си носят ножиците и застават удобно при това. :))

колко експерти по икономика... ми що ли тънем в такава мизерия се питам ?!?

УНССто ги бълва с тонове. Ама учат кама-сутра.... предимно.

руските комунисти се намесиха в изборите и помогнаха на крайния капитализъм да дойде на власт :D :D :D

С едно изречение, ще увеличи данъка на най ниско платенире работници от 10% на 12% и ще намали данъците на най богатите от 39% на 35%.....

Пълни глупости!!!

Това е важната дейност на Тръмп, с която трябваше да действа по- скоро след встъпването си като президент. Ако върне работните места ще стане велик почти, колкото Роналд Рейгън.

Малко история, от която американците не се учат. "След данъчната реформа през 1981 г. и предприетото намаляване на данъците Америка се сблъска челно с екстремното нарастване на бюджетния дефицит. Появяващите се една след друга дупки в бюджета Рейгън запушваше с емитиране на държавен дълг. За периода на неговото управление, дългът на САЩ нарасна с 930 млрд. долара и достигна 2,7 трилиона. През октомври 1987 г. финансовите пазари се сринаха и шефът на Федералния резерв Алън Грийнспан пусна на пълни обороти печатницата за долари. Икономиката постепенно започна да излиза от рецесията и да се възстановява, но не за сметка на преки частни инвестиции, а за сметка на нови заеми. "

глупако не бъркай държавния дефицит с благосъстоянието на хората, разбери че Дянков буквално ви уби като народ, ... кой ял ял, кой пил пил, най голямото богатство на държавата е добруването на хората, американците като цяло са най богатите хора на света, и бедняците им даже получават повече от българите от средна ръка

Ха,ха...."великият" Рейгън който "доказа",че бюджетния дефицит няма никакво значение....Ай сифон!И какво му е великото?

В една страна с 20 трилиона дълг. Със седемстотин милиарда бюджетен дефицит само за текущата година, се намаляват данъците ???!!! Това е поредната идиотия.

Стига с тази смехория с големият дълг. Този дълг е в долари, които нямат никакво покритие. Това означава, че могат да бъдат погасени във всеки един момент единственото, което е пречка е голямата инфлация която ще предизвика това. За да не се случи или трябва да се заграбят нови ресурси, както правеха неговите предшественици или да се усили самата американска икономика, което е много по-добрият и по ефективен във времето подход.

"Мисля, че ще има много малка полза за богатите хора". Ами да, ползата наистина е "много малка", защото им намаляват данъка от 39,5% само на 35%! Ползата наистина е много мака. Можеше и повече. В същото време увеличава процента на данъка на получаващите най-ниски доходи от 10% на 12,5%. Там обаче вредата е несравнително по-голяма, защото с данъка се къса плът от телата на бедните, а с данъка не се къса плът от телата на богатите /комар ги ухапал/.

"на оръжие другари - да смажем капиталистическият гнет и бай Доньо!" да ви , глупави сурикати... нЕмате акъл за 5 ст.

Тръмп ще ви пръсне мутро-комунистичезкия гъ_з

Най-после Тръмп да направи нещо добро за страната си и за бизнеса!А то досега настрои много държави срещу САЩ , включително и угроза от ядрено нападение ,на път е да изолира евтината емигрантска ръка от американския бизнес , но това намаляване на данъците е историческо!

Кога ще намали данъците? На куково...

Много ви тревожи този Путин - все за него приказвате :)

прречии време е да го убиват

Ако намали корпоративното облагане просто е обслужил едрия бизнес за сметка на обикновените американци.

кога почна да разбираш от финанси бе цървул, обикновените америиканци притежават акций и на практика са съсобтвеници в големите компании

Какво е "акциЙ"?

американци са бъкани с акций, чудят се къде да ги складират. Интересно е да видим дали ще има някакъв резултат, тъй като имат да връщат 20 ТРИЛИОНА дълг. Вярно че са събрали повечето злато на света и не искат да го връщат, а пък някои казват, че вече са го разграбили, та няма какво да се връща. Ама все пак напечатаните пари трябва да се връщат на дълбоката държава, това не е Германия или България.

Предложението е да има 1000 долара необлагаем минимум на физически лица. Това за кой е? За милионерите или за най-бедните. Да напомня, че в България и 300 лева да взимаш ще ти искат веднага 30 лева и оставаш с 270 - понеже са ти много 300 на месец!

sps_hrsf@abv.bg

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО............ гат стане, тогава го ракламирай. щот е първото дето ше отпадне.

минималната заплата е над 300 лева.. ти ако взимаш толкова бруто проблемът не е на държавата, че ти взима толкова данък, а на тоя дето всяка сутрин те гледа от огледалото.

Всъщност, точно богатите ще се облажат най-много от намалянето на данъците.

обикноените американци са също данакопладци и печелят от това намаление на данаците, да те ева в тъпото ЗаКаПеЧе

Анонимковеца дето щял да такова непознати (явно от неговия пол). Вземи се образовай малко откъде идват най-големите постъпления в хазната в САЩ. Вземи се образовай за историята на това кой какви данъци плаща в САЩ, на каква база, кое се облага, кое не. Тогава таковай. Ама ми е пределно ясно, че ще си останеш само с виртуалното псуване и натягане.

Ти да не очакваш да им намалят цените на стоките в магазините след като намалят данъците на корпорациите. хаха

22 589 000 души на цимента . Бездомни.Това са им реформите.И после защо има атентати и напрежение в света?.Изгражда стени и вече барабар със Мексико цяла Латинска Америка го мрази и проклина.Поучава как да живеят по света а в държавата му черни и бели се избиват всеки ден като кучета Това са им реформите

това не са души а изкуфели подобия на човек, неверници без души като теб, ннормалните бедняци черквите ги приютяват, ... не че на тия им е отазано подслон и храна, те просто нямат души, както партийните скретари, навремето и сега

Хем имат 22.5 милиона бездомници, хем ги мразят, че строят стена за да не пускат нови. Е що идват нови? Щото е много лошо и има 22 милиона бездомници ли?? Страшна логика!! Айде по тази логика заминавай за масква, там бездомници няма и стени да те спират да емигрираш там няма!!!

Много директно ме репликирате без да ме познавате.Типично по български от вратата за краката.Не мога да го разбера този манталитет.И как така тези хора след като са на бял свят нямат души?В България и сега има партийни секретари.Само че са се разделили на различни партий.Логика не ми трябва живял съм на Запад работил съм и видях не лоши хора изпаднали от борда.Но във шуробаджанашката конюктура която цари тук едва ли това може да бъде разбрано.Тука веднага без да те познават почват да те определят.Аз не съм си измислил тази цифра тя е официална статистика.Все пак Америка наброява над 350 милиона.Във Москва вероятно не живеят диваци без да ми е определено симпатична Русия за да ме пращате там.Във България всичко е о кей докато гори у съседа.Но почне ли да гори собственния дом тогава вайкането е до небесата.Много шибан манталитет.

Американските фирми щели да станат конкурентно способни. Смях в залата....

какво е смешното бе нещастнико, Епъл или Майкрософт

майтап како сийке! ФЕД, ДА ФЕД, УБИ СРЕДНАТА КЛАСА! И СЕГА ИМАМЕ: малък брой богати, маса бедни и никаква средна класа. Тръмру идеота, иска да даде надежда на бедните да спестеват и инвестират. ОБАЧЕ! ФЕД ПРОМЕНИ ИГРАТА ТРИ ПЪТИ В ЕДНО ПОКОЛЕНИЕ. СЕ В ПОЛЗА НА БОГАТИТЕ! ТЕ СА В ПОЗИЦИА ПЕЧЕЛИ.ПЕЧЕЛИ, А БЕДНИТЕ В ПОЗИЦИА ГУБИ-ГУБИ. УБИХТЕ РИБАТА, сега сте щели да и оставите хайверъ.....останаха само крокодили в блатото. само кръв и унищежение са ничина им на живот. това плуване , това труд, това съзреване и успех. капут. ЖИВЕЙ СЪСЪ СЪТВОРЕНОТО.

кво се пениш бе нещастнико като явно кракът ти не е стъпвал в US, американската средна класа е най богатата в света, а ганьовската средна класа не получава даже и това което хамалите взимат в Щатите, 1500$ min salary

sps_hrsf@abv.bg

дообре! парите не са измерител, кретен такъв! ако правиш под 1 милион на година: парите ти са похарчени, преди да ги спичелиш. ИСТИНСКИА, СВОБОДНИА ЖИВОТ Е САМО ОТ 10 МИЛИКИ НАГОРЕ. БЕЗГРАНИЧНА ВЛАСТ И УДОВОСТВИА. Другите са просто роби. кредитни, умствени, секви. НЕМА ГИ. И ПРАВИЛАТА СЕ ПИШАТ САМО ОТ И ЗА ТЕЗ - С НАД 10 МИЛКИ. Доскоро, тез безпаричните си викаха: ше ми тръгне, ше спичелим истински пари. благодарение на състъм и смена на правилата вече не си викат. ЗНАЯТ! Че става само с едра кражба и насилиес, прескока от роби към свободни.

ко ти пука като не живееш в америката?