Червеният цвят на кенчетата ”Кока-Кола” няма общо с Коледа

Отличителният червен цвят на кенчетата "Кока-Кола" не е резултат от случаен избор, нито пък има нещо общо с Коледа.

Обратно в новината

Коментари - Червеният цвят на кенчетата ”Кока-Кола” няма общо с Коледа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напротив, има общо с Коледа, защото имиджа на добрия старец с червено палто е изградена именно от кампаниите на Кока-Кола. Той е "продукт" на компанията и за това е в червен костюм :)

Кока Кола обаче налага образа на Дядо Коледа. Той е чисто рекламен продукт. Има в разни държави Никулаус или тук на Никулден, където има някакъв чичко дето слагал шоколадчета и бонбони в чорапите ли бе или обувките. Но образа на Дядо Коледа е на Кока Кола. Имат и черни точки те. Май в началото нещо се прави от кока. После правят бизнес с Третият Райх. Поради липса на материалите за направа на Кока Кола, измислят там Фанта.

Това обяснение,дошло изневиделица, то приемам,като жест към мюсюлманите.

сироп ли са заливани или са дънени със захар?

колко ви платиха за тази "нереклама"?

Заради данъците (както и при оригиналния продукт) - няма да ти кажа

Ей, колко интересно! Сега се чувствам много по-ограмотен... ;-)

Самият Дядо Коледа е продукт на Кока Кола.

И аз това щях да пиша... Дядо Коледа е червен защото носи Кока Кола. Друг е въпросът, че все пак и преди това има тук-там негов прототип с подаръци по времето на Коледа. Някой нещо (пак) не е разбрал и си е помислил, че прави голямото откритие. А пък дед Мороз идва още по-късно ...

Исус като се е родил, не е сукал кърма, а е отпил Кока-кола :) А първите му думи са били припев - Оуейс кока-кооолааа :)

Недей с тази теория, че ще се намери някъде някое кенче, от което е пил и заедно с нощвите, в които е роден свещените предмети от неговото рождение ще се увеличат много

А колко ли алкохол е минал през червени бурета :)

Уау ! Куул !

Въй!