Мадрид за каталунския референдум: Играта свърши

Играта свърши за дискредитирания каталунски референдум, дори Венецуела и Северна Корея няма да го признаят, заявиха испански представители.

Обратно в новината

Коментари - Мадрид за каталунския референдум: Играта свърши | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не бе намират занимание на хората, за да се осъзнаят, че тогава ще стане лошо. А дали е Каталуния Испания или др. е все тая.

Няма ли най-после американците да бомбардират Мадрид за потъпкване на правата на народите? Къде е демокрацията, когато Евросъюза се оказва по-тоталитарен и от комунизма?

Стига робство и тиранство. Свобода за Каталуния.

Навремето Международният съд в Хага каза, че декларацията за независимост на Косово не противоречи на международното право. Следователно, ако каталунците направят същото, те ще са също толкова независими, колкото и Косово. Много е просто.

Всичко е много сериозно Испания е очаква гражданска война ,воените готвят преврат ще има много жертви призовавам всички български граждани да напуснат Каталуния !

Мадрид, Вашата игра свърши, каталунската едва започва.

ТУКА НЕКОИ МУТРОПИТЕЦИ КАЗВАТ ЧЕ КАТАЛУНИЯ , КРИМ ДОНЕЦКА И ЛУГАНСКА ОБЛАСТ И КЪРДЖАЛИЙСКО БИЛИ ЕДНО И СЪЩО НЕЩО .... ДА АМА НЕ ..... ТУРЦИТЕ И РОМЛЯНИТЕ СА ВЛЕЗЛИ НЕЛЕГАЛНО В БЪЛГАРИЯ - БЕЗ ВИЗИ - КАТО АНГЛОСАКСОНЦИТЕ И ИСПАНЦИТЕ В АМЕРИКИТЕ ... ТАКА ЧЕ И ТЕ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ПОТОМЦИ СА СИ НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ :)))) .... ДОКАТО КАТАЛОНЦИТЕ И ЧЕРНОМОРСКИТЕ НАРОДИ ПО КРИМ И ДОНБАС СА СИ МЕСТНИ ....

НЕГРИТЕ В АМЕРИКИТЕ И ТЕ СА НЕЛЕГАЛНИ ... НО ТЕ ПЪК СА БИЛИ ДОКАРАНИ НАСИЛА :)))

Тъпаците не са легитимни където и да е. Историята го показва.

Нашият народ както е приел да казва Вашингтон а не Уошингтън така и на Каталония и казваме Каталония,а на жителите и- каталонци.Но след като онова тъпо говедо игра там мач и стана КатлУния. същото говедо игра и в Хърватско и Хърватско стана ХърватскА. Еми кво да кажа, когато едно слабоумно говедо наименува държави ебати държавата сме!

"Затова управляващите трябва да мислят предварително и да направят така, че хората да се чувстват добре в държавата си " Тука имаш проблема наобратно- те се чувстват добре и без испанците, освен това са някакви френскоиспански мелези като нашите фироми. Както и да е мисля, че в държава без граници референдума трябваше да се допусне.Тука някой говореше за Кърджали и Делиормана. Да ви кажа честно не съм се убил да ходя там така, че ми е все едно в коя държава са или ще са.

its

За държава не е все тая. Но на теб ти е все тая всичко. Болен си от немския щам - "бОли ме шмайзера".

Без зелени вежливи човечета честен и спокоен референдум в Европа няма как да има ....

Може, както кафявите човечета в Косово .

Кога взеха парите,бяха заедно. Сега като трябва да се връщат-ще се делим.

Средните векове са горили живи хора на кладите, а в наши дни убиват бикове с рапири пред публика и се радват. Понякога се замерят и с тонове домати, но това били традиции...

nasila hubost ne stava

Основния принцип в демокрацията е спазване на закона. Днес в едно интервю Пучдемон си призна че нарушава закона. Хвани едните , удари другите както е казал народа. Демокрация отдавна няма.

Нещо пак не си разбрал. И Русия и Северна корея си имат закони, даже в африка в Руанда избиха два милиона човека по закон, обаче не им казвате, че са демократични, нали!

ЗАПОМНЕТЕ! ЗАПИШЕТЕ! ИСПАНИЯ И ТЪПАЦИТЕ НА ДОН КИХОТ СИ НАПИСАХА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА - НАРОД ПОМНИ КАТО СЛОН! НИКОГА КАТАЛУНИЯ НЯМА ДА БЪДЕ ИСПАНИЯ!

пута каталуня,пута барселона

dobrin

boca mierda

най-големите демократи и радетели за европейски ценности си играят с народите. а пък от ек били казали, че не се месят във вътрешните на държавите, стига да не става дума за насилствено приемане на "бежанци" по т.нар. "квоти". испанските власти показаха истинското лицемерно лице на толерастията - ксенофобия, див популизъм, расова омраза и тотално погазване на човешките права. нека представителите на евроатлантическите ценности да се замислят, ако има с какво - защо никой не иска да живее в техния педерастки "рай", създаден с парите на ротшилд, сорос и други фамилии ограбващи света и превръщащи хората в бедна, неграмотна и манипулирана сган от идиоти..

все едно за го написах

те не ги "превръщат", а просто подчертават силните им страни. европейците, забогатели от действащата в последното двайсетилетие система нямат друго за продан - ще рече - за участие при висок социален статус - освен подлостта си. това трябваше да се види

"Попитах г-н Рузвелт, да ми обясни, каква народна власт представлява демокрацията, а той ми отговори, че демокрацията е власт на АМЕРИКАНСКИЯ народ!" Йосиф Сталин

Браво на Рузвелт! Велик е! Четири пъти е избиран за президент! Единствено ТОЙ!!!!

това си е оксиморон, виж сащ и комунизъм си е съвсем реално нещо.

Формално е, но де факто е власт на американското правителство, движено от определени кръгове, неособено видими за широката общественост.

Сега е логично да има гражданска война.

Еми нямат, как ще имат като Мадридското правителство прати полицията да конфискува от печатницата бюлетините за референдума а Каталонското правителство отговори че е готово да брои и домашно направените бюлетини стига каталунците да отидат да гласуват;)

И... къде е демокрацията? Къде е възможността НАРОДА да си каже мнението? Значи - ако на властимащите им изнася - всичко е законно. Ако не им изнася - е незаконно.

Именно, но целия испански народ трябва да си каже мнението. Така е по конституция.

Но каталунците не са испанци и езика им няма нищо общо с испанския език. Те са друг народ. Както и баските. В случая не може да се говори за испански народ или народ на САЩ или Великобритания.

Кога САЩ ще бомбандират режима в Мадрид заради потъпкване правата на жителите на Каталуня? Кога?

Само дет не си рекъл. Казвай и почваме.

dobrin

ако мжъсулманите са резим в мадрид едва ли ще има много против...

Едно време Европа беше Европа в истинския смисъл на думата, а сега е сбирщина от диваци от цял свят и за това беше виновна другарката Меркел в тандем с Америка!!!

Европейците не се различават по нищо от аборигените...както и азиатци американци...абе дивашки човеци

Днес каталуня утре Кърджали. ККК... КРИМ, КАТАЛУНЯ, КЪРДЖАЛИ-СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ. НЕ НА ТИРАНИЯТА.

Не пипай Кърджали бе говедо, Крим и Каталуня са автономии и са в правото си да се отделят, но не и Кърджали, ферщейн?

Кърджали, като град не може да се отдели. Може да се отдели област населена от хора, които в по-голямата си част искат да се отделят. Но в този случай трябва да си създадат органи за самоуправление. Трябва да си създадат свой бюджет, който да харчат. А в кърджалиийско и родопските села, нещо не им се иска да останат самоиздръжка. Иначе, ако решат - ще се отделят, но само ще загубят от това.

dobrin

че те са си отделени .всеки си плаща данъците по места...

Може и в областта около град Коня в Турция, около планината Булгар дагъ.

А как ще се снабдява Кърджали след като няма обща граница с Турция? Да не мислиш, че гърците ще ви пуснат аванта?

Щом тия двамата "високопоставени служители" от Мадрид са толкова убедени, че "играта е свършила", защо не излязат да го заявят директно, очи в очи, ами се крият като "източници, пожелали анонимност"?!

Няма спонсори за испански Майдан ли?

Льопенката, като върне еврата, че ги дам на каталунците.

Процедурните хватки работят само в началото. После неизбежно се случва онова, което желае народа.

Косово няма нищо общо нито с Крим, нито с Каталуния, нито с каквото и да решиш друго. Причината Косово да се отдели, първо, като автономна република, а след това и самостоятелно да обяви независимост, се корени в репресивните действия на сръбските некадърни престъпници, които решиха да направят етническо прочистване на областта. Почти същото щеше да направи и нашият "Тато", ако не се бяха случили някои събития, извън възможностите на българските комундета да им влияят! Просто не им се даде възможност, благодарение на Горбачов. В Сърбия Россия даде морална подкрепа и вижте докъде стигна Югославия - до една мижава Сърбия. Каталуния щи види независимост, тогава, когато видят такава баските, т.е. на Куково лето!

Косово беше грешка на САЩ , там се зароди новия Модел на Тероризъм - Ал Кайда и след това ИДИЛ . Ако мислиш че не съм прав , и по твоето мислене ми отговори - Защо Косово не е Член на ЕС ?

Както неведнъж съм писал, Косово е нещо съвсем различно и не става да се сравнява с Крим и др.п., както сега се пробват да правят аналогии с Каталуня и Кюрдистан. Косово е живо онагледяване на поговорката "Да би мирно седяло, не би чудо видяло!" И вината за случилото се е на Сърбия и Милошевич и на никой друг! Ако нямаше външна намеса да се прекратят безобразията, кой знае докъде щеше да се стигне, имайки предвид нашите... балкански нрави.

Причината да се отдели косово е, че там албанците са над 90 процента. Когато демографията говори и боговете мълчат. Сърбите могат да се тръшкат колкото искат, но още по време на балканската война, когато е превзето, сърбите са били малцинство. От лакомия накрая загубиха цялото. И ние тогава сме се лакомили и сме останали с пръст в уста.

Milen Gagov

А колко процента за...каталунците в Каталуня,знаеш ли:)))?!? И дали има изобщо...еспаньолци там???

нема демокрация има глобализъм за идиотите:)

Глобализацията вече е реалност, но ти, явно, не я виждаш и възприемаш :)

:) като взема да гласужам за президент на щатите тогава ще я възприема:) до кат гласувам за подлоги не е моята мечта:)

Дано да не се отцепят!Нашите по морето отдавна мечтаят да се разкарат от България.Там няма кмет,който да не плаче за ареста!

На Позитано да вървят да се записват интербригадистите.

свидетели сме на истински демократични и отговорни действия на испанското правителство борещо се за запазване на конституционният ред в страната и по този начин за европейското единство и целостта на съюза

Интересно, май играта сега започва.

Те "Великите сили" и назависима България не са признали до момента на акта на Съединението което празнувахме скоро.Свободата и независимостта трябва да се отвоюват от колонизаторите наричащи сами себе си "демокрации".

Ама ,тия ако се запукат в сърцето на ЕС ,голям сеир ще стане! И ако Меркел прати Вермахта с танковете да ги усмирява,направо на варшавският договор ще заприличаме и на събитията в Чехия!

отдавна няма вермахт, а бундесвер и той не струва нищо. И тия са на майна си райна...а не в сърцето на Европа. За сега сърцето е запазено и е извън ЕС.

Време е за Две Нови Държави - Каталуния и Кюрдия . Крим се върна в Родината си .Косово , Македония бяха признати на същия Принцип от Международната Общност .Има един тънък момент и за САЩ - В Хавай има Нелегално Движение за Независимост , и там ще има проблеми .

и в Испания си имат катунари ама им викат каталонци! Мислех, че само украинците са по тъпи от нас, но тия от района на Барселона ще ударят и украинците от земята.

Ха така,значи,когато разрешавахте на рязаните в бивша Югославия да си направят собствена държава,това се водеше..."демократичен акт"от най-висока проба,нали така?!? За"анексията"на Крим,...същата история!!! За събитията в Сирия,Ирак,Либия,Афганистан,...отново така!!! А сега,когато става дума за нещо,което се случва в...задния ви двор,то пищите,че не може така,не е...демократично,а тези,които искат да го правят са...терористи и сепаратисти?!? Алооооооооооооо,клоуните,как така имате различни тълкувания за нещо,което всъщност е едно и също?!?

Демократичните държави ще ги признаят, както признаха Косово. :)

Играта на Мадрид свърши! Вече всички разбраха какви диктатори фашисти са! Свобода за Каталуния!

Много са спорни вече нещата! Не знам каква е тази "свобода" и "демокрация", когато всъщност сме всички абсолютни роби на Мамона! Световния банков и финансов елит, който дирижира вече всичко в този свят. Хората инстинктивно усещат въжето на вратовете си и почват да се бунтуват и търсят изход, без дори да знаят какво точно става и откъде им идва.

някои биват наричани сепаратисти и терористи, друг път същите хора биват наричани борци за независимост и свобода!Въпрос на историческа интерпретация!

Не Господине! Интерпретацията е чисто политическа!

Имаше подобна реплика в сериала Шогун. Всичко зависи от това дали ще победиш.

Начи говорите глупости. Напрежението там е такова, че при една неправилна стъпка на улиците ще се изсипят Стотици Хиляди и онези десетина хиляди жандара командировани от цяла Испания ще бъдат пометени. В момента се подготвят за сваляне на каталунското правителство, арести санкции... Молете се никой да не стъпи на криво защото има няколко милиона подковани и надъхани каталунци и може да стане страшно... И под страшно не говоря за запалени контейнери и разбити витрини, това е нормално.... Страшното е друго ниво

За Косово защо може, за Каталуния-не може?

в косово не е имало референдум

Наследниците на испанските колонизатори, изобретатели КОНЦЛАГЕРИТЕ като едното чудо ще ги направят и в Каталуния само и само да се издокарат като баш евроГейци.

Мадрид за каталунския референдум: Играта свърши, да дойдат танковете!

и аз се чудя що още не са дошли... че те баските от десетилетия се борят за независимост, та каталунците ли ще я получат? айде - баските са с френски корени, те поне могат да претендират за някакво историческо право за собствена държава или френско управление. ама каталунците са били винаги под ботуша на испанския крал...

Да ти кажа честно, по-скоро каталонците имат някакви френски корени, защото едно време, когато цяла Испания е под Кордовския халифат, са Барселона и част от Каталония са били във Франция. Баските са своебразни любимец-13. Нямат етническа връзка с нито един народ вЕвропа.

stan_posta@

Баските нямат нищо общо с французите. Последните са индоевропейци. Баските са коренно население, доисторически субстрат.