Вбесен, Ердоган заплаши иракските кюрди с военна офанзива

Реджеп Тайип Ердоган намекна днес, че Турция би могла, ако е необходимо, да предприеме операция срещу регионалното правителство на Иракски Кюрдистан.

Обратно в новината

Коментари - Вбесен, Ердоган заплаши иракските кюрди с военна офанзива | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво ердогане-- *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако в Кюрдистан и Католуния признаят тогава във много райони с различна етническа принадлежност ще си искат референдуми и много страни може да стават на парчета

Светът днес е буре с барут, а ние в ЕС вместо някой като генерал дьо Гол имаме една фльорца Федерика Могерини! Вместо Хелмут Кол имаме баба Меркел. Вместо една Тачер - желязната Лейди някаква си Мей. Лидери трябват солидни, които имат харизма и могат да говорят твърдо и решително! И да действат когато трябва, а не пуяци чиновници като Макрон и Юнкер. А за мен един от главните виновници за тази ситуация в света днес е Барак Обама, който с неадекватните си действия вместо да решава проблеми ги задълбочи, както навремето Чембърлейн е смятал, че като играят по свирката на нацистите войната ще се размине!

Те кюрдите точно за това си мечтаят,Ердоган да ги нападне!После гледай кво стааа. Нидей Ердогане,чи хиени много около мършата...

Размечтал се е Султан Реджеп. Никой няма да го пусне в Ирак. Да има как, ще затрие всички кюрди по света.

ердоган уверено върви по стъпките на путин. ще го докара турция точно до там, до където путин докара раша

Българи, защо сте толкова злобни към Турция и винаги искате лошото за тази страна това няма да ви донесе нищо хубаво в бъдеще, а умните хора биха спазвали своите интереси и за бъдеще. С инат до никъде. Бъдете умни.

5 века "турско присъствие" става ли за аргумент?

Ердоган е перманентно вбесен,нормалното му състояние и все другите му са виновни,а той никога!който живее на чужди земи,така се репчи,местните са "терористи"!

Ердоган се н*а, време е да плати за всичко.

Не се ли вижда сходството в съдбата на кюрдите с нашата!? Дори само по тази причина не можем да не им симпатизираме. Друг е въпроса, че ако изпуснат кюрдите, дали няма пак с нас да се захванат?

Se taia

То да са само те, ами арменците? Османците са разрушили доста етноси. Надявам се скоро султанчето да го разкарат, че взе много да си вярва...

Тоя никой не го взима на сериозно. Заплашва ЕС ,заплашва САЩ, преди и Русия...За сега нито го приеха в ЕС нито му върнаха Фехтула, а на Русия му се наложи публично да се извинява...

Аман от диктатори!Направи кюрдите "терористи" шото така му отърва,въпреки, че реално се борят за права,а много по лесно ще бъде и за него да ги остави да се обединят за да приключи проблема.Няма да хвърля толкова военен ресурс и излишни жертви!

Давай Ердо,играй.Ти си голям играч. Само виж другарчето Путя как се наигра - да не ти се случи и на теб.

А бум бум Истамбул и Анкара...

Ей няма да ги остави на мира тези кюрди!Те не го искат ,той се натиска със сила.За 100 години не можа да направи турци кюрдите в турската част и няма никога да може ,обаче продължава да мачка.Сега се хванал с Иракски Кюрдистан ,ама остави ги на мира,докога той ще определя самоопределението на съвсем различна нация населявала хилядолетия тези земи.И без това османците са натрапници и по стечение на обстоятелствата живеят на чужди земи!

Каква чужда земя бе простак долен. За тези земи е пролята толкова много кръв и затова става Родина. А за такива като тебе даже и България е Византийска земя, т.е. Гръцка. Като не знаеш недей да пишеш.

ако порължавате така ще стане чужда земя наистина, или си с Бъгария или си с Ердоган !!!Турците имат място в България само като български турци, исимпатиикъм Ердоган онзачават само че мястото ти не е в България...даже не е в Европа, а това колко чужда кръв е проляла сбирщина от отманаската империя не е прави родина , има няколко периода с които може да се гордеете , но повечето е сбирщаин в какъвто се превръщаш ако се окткажеш от българското, ти си днес и в миналото БЪЛГАРСКИ ТУРЧИН,което директно означава наследник на БЪЛГАРИ!!!!

Леко се вбесявай, да не вдигнеш кръвно. Че какво ще правим без Теб султане!

Хайде, да чакаме интерсни събития в Истанбул и Анкара....

Османски криминален престъпник и международен терорист.

Кой е очаквал нещо друго?истината обаче е че вече близо 1 век се отлага създаването на кюрдска държава.след косово и Крим защо не кюрдистан?ясно е че повечето кюрди са в Турция,Иран и малко в Сирия.създаването на такава държава ще запали война.излаз на море е жизнено важен за кюрдите и в тизи смисъл им трябваше Северна Сирия.

Крим пък къде го слагаш?Ти военните референдуми с калашници за национални ли ги смяташ?

Кюрдският дух е пуснат от бутилката вече... Колкото и да се дърпа ердоган всичко е въпрос само на време...

Без подкерпа на САЩ кюрдите нямат шанс. Бих казал че и с подкрепата на американците пак нямат, щото сички са против тях. И действително ако съседите затворят границите.... кво прават кюрдите?? Реално кюридте можеха да пазарят неква широка автономия (практически неотличима от независимост) в Сирия и Ирак, а в някакво далечно бъдеще и държава. А, сега ше си останат само с жертвите. Подозирам че и кюрдските лидери това го знаят но..... не могат да вървят срещу народа (който е, и добре въоръжен).

Ердоган няма ли да затвори и още некое средно училище, поради така създалата се обстановка? Да арестува стотина учителя по физическо възпитание и няколко репортера!

Никой не иска създаването на този Кюрдистан. Нито Ирак, който ще е най-пострадал, защото ще отцепят територия от него, нито Иран, нито Турция, нито САЩ. Интересно тогава, защо статията ни насъсква конкретно към Турция ??

а накрая е споменат дори Путин.. . демек и той е виновен

Той мъти главите на кюрдите за да държи в шах Ердоган. Таман сега е развързал кесията си...

Путин говори за запазване териториалната цялост на някого?

По това време българите са били около милион и половина. А българският етнос през 60-те години на 19-и век наброява около 7 милиона, като се включат българите в Северна Гърция, както и тези около Скопие.

и?

Абе, кюрдите може да имат референдум, а каталонците и кримчаните не могат, така ли стана ...

Кое не е ясно? "провеждащия се днес референдум за независимост в Иракски Кюрдистан, който не се признава от страните в района и от САЩ."

Демократична диктатура ... колко ли невинни хора ще умрат в турция от последващите атентати след репресията?

- Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея. Влизането на България в тази огромна страна е запазило и нашия народ, защото по това време страната ни е била в много тежко състояние. През 14-и век тя е била много малка, слаба и разделена на три части. Към така наречената Видинска България е проявявала интереси Унгария, която по това време е изключително силна държава, велика сила. Към България е имало интереси и от страна на унгарските васали Сърбия и Влашко.

Че да ставаме пак част от Турция, като е било толкова хубаво!

тази Унгария да не е била Австро-Унгария, най-голямата империя ? И не само това, имали са се за единствената цивилизована империя, за разлика от руската и османската .. А относно народите които не са асимилирани - в тези векове е течала ислямизация, но това се е случвало предимно в арабските вилаети, където има други вери - християнски и други, са избивали населението, но само за сплашване, за да знаят в кого е властта, а на властта са и трябвали много 'роби', колкото повече не-мюсюлмани наплашени, толкова по-добре, защото плащат много по-високи данъци от мохамеданите, и все пак за да ги плащат все пак, е трябвало да бъдат често сплашвани

Не искам да засегна никого от този форум. Просто защото не е честно да се обиждаме-всеки споделя така както си представя нещата и колкото културата и багажа му позволяват. Но ми прави впечатление, че тук високопарно и крайно се изказват младежи, които нищо не са видяли, разбрали или познали от живота, освен някое мернато оттук оттам мнение из нета или са чули тате на две ракии какво говори. Или в някое колежче са ги научили недоучили на небивалици. Уважаеми бледни юноши. Вие хубаво симпатизирате на кюрдите, защото някой ви е казал че Путин и Ердоган са лоши, прости и т.н. Понеже съм живял сред кюрди, да попитам-вие имате ли и най-малка представа що за хора са, нрав, бит, що за ислям са и т.н. Като не познавате нещата, защо приказвате на едро? Дано никога не направят държава и дано Сирия и Ирак, както и Турция останат цели и непокътнати, каквито са в момента. Дано си нямате работа с хора като кюрди, араби, албанци, косовари, а и някои други. Дълго е за обясняване защо.

Може да се прочете дори и в уикипедия за това кои са емблематичните случаи на убити млади момичета от кланове - сред няколкото случая има на кюрдски клан, на турски, и един случай от Дания .. Където има кланове, има убийства на момичета които не се подчиняват на клана, освен това когато е беден, един албански или кюрдски клан без никакво притеснение започва да прави бизнес с дрога, продажба на жени и търговия с оръжие. Това не значи че принципно един народ който и да е той не заслужава свобода, но държавата която ще се получи ще е нещо като бившия турски и руски вилает - Азербайджан

Една мина с забавено действие заложена от англичаните преди 100 години. Постарали са се добре като проблема е почти нерешим

Ей ги на. Нищо и никакъв иракски кюрдистан ама и там 600000 барелчета петролче на ден капят. Ех да можехме и ние така.

щеше да умреш от диабет.

Ей сеги, като открият от Тотал у Черно мОре газ, нефт, злато, Хед енд Шолдърс и т.н, ще станем Швейцария на Балканите..... Честно !

Къде е НАТОТО....и какво сега ,няма я Турция, няма го НАТОТО...то просто ще се разпадне

ко общо има натото в случая? НАТО е зад Турция. Ако бъде нападната.

НАТО наистина и е отзад на Турция и точно поради това турците купуват ракети от Русия

ЕДНИ НАРИЧАТ ТОВА ЕФЕКТА НА ДОМИНОТО. АЗ БИХ ГО НАРЕКЪЛ СИНДРОМА НА РАЗПАДАЩИТЕ СЕ ИМПЕРИИ. ЕТО ТОВА Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА, ЕРДОГАН ДА СЕ СЪВЕТВА ТОЧНО С ПУТИН. ЗАЩОТО И В РУСИЯ ЦЕНТРОБЕЖНИТЕ СИЛИ НА РАЗПАДА РАБОТЯТ ЯКО. ТОВА Е ОБЕКТИВЕН ИСТОРИЧЕСКИ ПРОЦЕС И КЮРДИТЕ ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ, СЕГА ИЛИ ПО КЪСНО, ЩЕ ИМАТ СВОЯ ДЪРЖАВА. ТУК СТАВА НА ВЪПРОС ЗА ТЕРИТОРИЯ НА ИРАК И ТАМ ЕРДОГАН НЯМА КАК ДА ИМА ОСНОВАНИЕ ДА СЕ МЕША. ЗАПОЧВА ДА СТАВА ИНТЕРЕСНО. И ОПАСНО.

А сега да видим натовците ко шъ праят без Ердоганя....кой не целува кръст , ще целува гъз!

Ами не са ти спуснали от небето теза и все още си объркано пиленце в калчища. Не бързай, скоро небесата ще се отворят, ще ти пуснат и ще запееш.

Излизат "дребни" проблеми - ислямизирането на Европа се отлага .

започва нова война в района. Турция и Иран срещу кюрдите!

Няма страшно. Кюрдите проумяха, че за свобода трябва да питат американците , но никога поробители като руснаците и свободата им наближава. Нали е достатъчно ФОРД да кажат че пускат кепенците в Турция и Ердоган ще гледа като пребозал няколко години! Гответе се за свободен Кюрдистан. Дори и да не е днес Кюрдистан вече е възкръснал. Само ако знаеше, че всички велики сили също са навити на свободен Кюрдистан, защото така се отслабва влиянието на всички в персийския залив и Близкия изток, Ердоган щеше да се самоубие. Още по- забавно е, че духът на древна Персия се пробужда. Кюрдите не са араби а индоевропейци и носят персийската култура в себе си, затова няма драма и за самите турци, които напразно се кахърят. На практика кюрдите са ни сродни по светоусещане, въпреки исляма , който е малък станиол върху огромното наследство на Персия.

Абе, гнусен мръсен резняк с фес, къв си ти бе, налъм, да казваш кой народ им право на независимост и кой не? Всички народи страдали под ярема на османците имат право на независимист - унгарци, сърби, българи, румънци, араби, кюрди, арменци, грузинци, гърци, албанци и др.

Значи турците могат да имат претенции към всички, а други държава към тях да нямат.... На това му се вика "философия по ислямски".... С простотия Ердоган нищо хубаво няма да постигне, но има много овце, които да го следват............

Какво по- точно прави Ердоган? Плаши гражданите на чужда държава сякаш са му роби с престъплението геноцид, което се равнява на престъпление против човечеството.. Гледам и не вярвам на очите си! Говорил бил с другаря разведчик президент РСФР Владимир Владимирович за какво? За потъпкване правата на гражданите на съседна държава!? Кви са тия насилници бе, че да казват на кюрдите какви да бъдат и дали да бъдат свободни! Що не оставиха Украйна да участва цялата в референдума за Крим, а оставиха няколко банди да обявят резултати? Ердоган плаши с геноцид, а реакции от ЕС и САЩ няма! Познайте деветте разлики с малкия пъдпъдък от Северна Корея? Кюрдистан ще има въпреки Русия и Турция!

"Ердоган разговаря днес по телефона с руския президент Владимир Путин за референдума за независимост на кюрдите в Северен Ирак. Двамата поставиха акцент на териториалната цялост на Ирак и на Сирия, предаде Ройтерс, като се позова на източници от кабинета на Ердоган. " Всъщност става въпрос за териториалната цялост на Турция.

Vinetou

"Демокрация" по турски!

Референдум за Крим може, а за Кюрдистан не може ? Какво ли е изохкал Путинка ?

В МОМЕНТА В КОЙТО ОБЯВАТ КЮРДСКА РЕПУБЛИКА, Е СВЪРШЕНО С ЕРДОГАН!!!

да, ама тази КЮРДСКА РЕПУБЛИКА е в Ирак, не в Сирия или в Турция!

Айде в Сирия си беше разграден двор и се води гражданска война - там знам защо му се размина. В Ирак не е точно така положението. Смее ли наистина да предприеме такава офанзива през главата на американците, които финансират и въоръжават и Ирак и кюрдите? А през главата на цяло НАТО?

Като знам колко танкове изпозагубиха турците срещу ИД, хайде да видим. Кюрдите не са точно арабски войници, които бягат като видят врага ...