Задълбочаваме връзките с Русия в енергетиката

Българо-руското партньорство в енергийния сектор ще продължи да се развива и задълбочава.

Обратно в новината

Коментари - Задълбочаваме връзките с Русия в енергетиката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В крайна сметка ние си избрахме тези национални предатели, ние ще си сърбаме попарат. Няма какво да се оплакваме. В Китай и Индия бясно се опитват да минат на зелена енергия. Ток се прави от соларни панели и ветрогенератори а на петрола дните са преброени. Обвързването ни с Русия просто ни завлича отново на дъното. Но каквото и да си говорим..този парламент, който ни тласка на Изток сами си го избираме. Без да си изпием горчивата чаша до дъно събуждане няма да има. Точно както беше с Жан Виденов.

Според вас, случайно ли е съвпадението на датите за откриване на Есенния технически панаир в Пловдив и заседание на Работна група Енергетика", част от Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество на което присъства енергийния ни министър? Това намек за какво е? Връщаме се в обятията на Русия, която за малко не ни задуши от любов, унищожавайки СИВ, който беше източник и хранителна среда за българската икономика, създадена и развита след 1945 година с единствената цел да обслужва нуждите на СИВ и абсолютно непригодна за работа в условията на конкурентна среда. Не демокрацията уби нашата икономика, както се опитват да ни внушат някой "корифеи" завършили образованието си в Москва, а разпадането на СИВ с осигурения пазар за нискокачествената продукция бълвана като количество от икономиката ни.

за които бяхме осъдени и платихме?

А за чий чеп са ти. Мдаа... Сетих се: За скрап.

на българо-съвеЦката дружба.

Предателство!

Не разбрах, заплаха ли е Русия или не.

да седиме на студено.

Пуснаците уведомени ли са, че след не много време ще развиват връзки главно с ромското население при тая смъртност и обезлюдяване?

loyola

е нали бяха враг номер едно на България?! Как така ще развиваме...

След като идва края на света, за какво ни е енергетика?Последния да загаси лампата!

Къде са ПЛАТЕНИТЕ "реактори",другарко Петкова?

продава СВОЙ турбини на Русия, А НИЕ РАЗВИВАМЕ БЪЛГАРО РУСКА ДРУЖБА В ЕНЕРГЕТИКАТА...

"Ако ще имаш чорбаджия, нека той да е богат!" Радвам се, че правителството все пак осъзнава тенденциите в развитието на света през следващите десетилетия. САЩ е най-големия длъжник, известен на човечеството, който няма наличните ресурси да изплати общия си дълг от около 200 трилиона долара близките години. От тях помощ не можем да очакваме. Вижте как "помогнаха" на Ирак, Либия, Сирия, на Украйна и Турция и си направете изводите.

Руски фирми искат да получат български държавни поръчки без търг, това ли според ГЕРБ се нарича "българо-руско партньорство"?

НЯМА ПО-ВРЕДНО И ОПАСНО ЗА НАС .ОТ ТЯХНАТА ЕНЕРГИЙНА ЗАВИСИМОСТ САМО ЩЕ ЗАГУБИМ СУВЕРЕНИТЕТ . НЕ ЖЕЛАЯ РУСКИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ ! ! !

А двойна цена от Америка, желаете ли ?

НАЙ ИЗГОДНОТО ЗА БЪЛГАРИЯ, А НЕ ЗА РУСИЯ!

Ти сам ли си твориш мислите или си повтаряш казаното от краварите??? Знаеш ли - че очилатата Меглена Кунева - като се съгласи да затвори 1-4 блок - донесе загуба от млрд.$ - веднага на БГ? - В момента блокове като 1-2 работят във Финландия и др. страни - без проблеми. А блокове като 3-4 - могат да дават евтин ток още 30 г.... После Бил Клинтън дойде да подпише за Мариците - там са около 20 млрд. загуба за 20 год. - това ни е рекета от хамериканците за тяхната подкрепа в демокрацията??? Ти знаеш ли - ако имахме нормални политици и част от тези пари влязат в икономиката , вече - щяхме да сме поне като Чехия... и много пред Румъния... Знаеш ли Глупако - че само Южен поток щеше да носи около 1 млрд Евро - такси за БГ???

Явно истината за модератора е табу и я трие. Та тъпако, първи и втори блок бяха с изтичащ ресурс, а 3 и 4 трябваше да затворят около 2010 г. Ако бяха работили през това време до затварянето им щяхме да добием електроенергия ЗА НЕ ПОВЕЧЕ от 1 милиард евро, като печалбата щеше да е многократно по-ниска, не повече от 300 милиона евро. А те докато работеха, работеха не повече от 4-5 месеца годишно. Т.е печалбата щеше реално да е още по-малка. За сметка на това получихме 600 милиона евро безвъзмездно за затварянето им. Многократно повече от евентуалната печалба. Мариците още не са се изплатили, какви 20 милиарда сънуваш? Южен поток по думите на руснаците щял да се изплати за 20 години с таксите от пренос, т.е. пак лъжеш нагло за някакъв измислен 1 милиард. 3 милиарда щеше да струпа и при пренос на 65 милиарда куб.м щеше да носи 400 милиона лева, само че капацитета няма как да се запълни щото компресорите от другата страна на Черно море не могат да нагнетят толкова. Максимум половината количество щеше да постъпва. Което си прави 4 милиарда за 20 години, колкото са 3-те милиарда + лихвите. Подробността е че ние и сега си прекарваме 15 милиарда куб м и щяхме да загубим пък таксите от тяхр т.е. реално чак след 25-30 години имаше възможност да минем на печалба, като пропуснем тези по 100 милиона които си получаваме сега. Не разбирам как може толкова нагло да лъжеш и нищо вярно да не напишеш. Дори за финландските АЕЦ, които са пуснати много след 3 и 4 блок и срокът за експлоатация им изтича догодина.

Явно ти си глупака, защото си личи, че много ограничен! Обясни на простите хора кое му е евтиното на тока от АЕЦ?!?! Това че е построено с държавни пари и не е инвестирано и за това не е необходимо да се избиват разходи?!?! И стига с тия Марици - явно нищо не разбирате от икономика. Няма качество без инвестиции! Ти защо не си ремонтираш апартамента луксозно и да го дадеш под наем за 20 лв.??? Обясни! Явно си или загубен или част от третата колона! Колкото сме по-далече от скапаните руснаци, толкова по-добре! Само като се станем независими от тях ще се оправим!

Мине не мине година и им снасяме по некой милиард. А за нашите пенсионери, за армията и превъоръжаването и се пънкате като куманиС на разпит.

ГЕРБ излязоха по-големи русафили от БСП, нали бяхме 45 г с Русия и какво спечелихме-3 фалита. Нещастници продажни, Русия винаги ни е пречела по всякакъв начин и сега ни пречи да станем богата европейска държава. Русия е империя в разпад, която носи само войни.

ДЕБЕЛИТЕ ЧУГУНЕНИ ГЛАВИ НЯМА ДА ГО РАЗБЕРАТ ! !

Браво! Открихме за пореден път топлата вода!

Бива ли такова нещо бе, Теменужке, че и ДИР-а!? Такива неща ще ги казвате със заобикалки. Например "ще развиваме връзки в енергетиката със североизточна държава, която не е Украйна, Беларус или Молдова". Така както сте го изтипосали, ще докарате сърдечни проблеми я на Плевню, я на АлЙо, я на ЕвгМих.. Оооф, дано не им се е случило, най-лошото! Моля, ако четат, да се обадят, та да се успокоя!

Теменужке, дали е "задълбочаване на връзките" или е затягане на връзката /примката/ около шията на българската енергетика?

На нас никаква енергетика не ни трябва. Вън водкаджиите от страната ни. Ние ще развиваме туризъм и селско стопанство. Все енергоспестяващи отрасли. Дори примерно отопление с жив огън и осветление на свещи ще избие конкуренцията в отрасъла.

Ба си гаврата. Дружба с пашките в енергетиката! Ние плащаме 1,2 млрд за реактори, но нито са произведени, нито са доставени в БГ. Също като по времето на КПСС-БКП!

Осъди ни международен съд, който е западен. Русия после дори опрости лихвите по присъдените вземания от този съд към България.

значи там била работата. "Давайте парите до 15.12.2016 и нема да искаме лихви" Сега има да чакате атомните самовари не година, не две и то без лихви...

Задълбочаваме робството то руските монополисти над Бълггрия!

Къпи се със студена вода, защото топлата се загрява с "окупантска газ"...:)) КЪДЕ ВИ НАМИРАТ ТАКИВА УМНИ И КРАСИВИ?

на руснаците, но здравата ги пързалят, докато един ден, ще изпързалят България.

Като горди членове на ЕС и НАТО ще воюваме с руснаците, разбира се ако последните не ни спрат тока и нафтата за самолета, танка и гемията.

И ремонтират аеропланите!!!

Турци и унгарци въвеждат ядрени мощности заедно с руснаците, а ние ще извеждаме! Толкова си могат теменужки и тикви.

Ааа личи си! Яко ги развивате...даже вече почнахте и да ги навивате! Как може при положение,че си аут от всички енергийни проекти в региона да го наречеш развитие?!?!

Тая нашата "талисманка" е там таман за "Берю" на безсмъртния Сан Антонио, но да се пъха в обятията на безхаберниците от тайгата изглежда нещо гигантско е намерила там, а може да е само зъл език. Злите езици говорят, че повече от Берю могат само Светиня му и ДС. Но понеже последните са фигуранти и хоботи, а Светиня му се самоосъзнава до полудяване с нимб около главата си, остава само нещо там в тайгата!

Късно е, чадо! За газ ще плащаш и на Турцич. Просто ей така, ще си седят и ще им падат паричките в портмонето.

А вие питахте ли Тиквата за тези договори с Русия?Ами той я нарече заплаха за България.Ще почват май уволнения за предателство.

Драги, "Тиквата" не е на този свят. След договора с "макетата" вече леко пристъпя и заранта мисли, докато просто говори и говори докато всъщност си мисли, а понякое време стига до изводи, които нито си е мислил, нито говорил на себе си, "другия", или околните. Неясно е кой какво мисли, докато се оглеждат на кого да докопат суджуците и каквото там може да се докопа. Българите избрахме президент, който е от същата матрица и запълнен със същото съдържание, сякаш едно време ДС само такива одобряваха за школна подготовка, а може да е и от ядрените опити през 50-те. Такъв интелектуален каламбур- нескопосана шега скоро не се е случвал на държавната власт. Все по някой от тука се е намирал, но този път с толкова алчни извънземни на власт и атомна бомба няма да ги върне на земята.

Българи трябва да знаят, че българска енергетика не може да съществува без руска помощ. Бъдеще на България зависи само от Русия!

с вашата помощ ,,за българска енергетика"!

Така си е мислел и руският император, ама не се е сбъднало.

Ако това действително е така, мъчно ми е за България! Ако бъдещето на една държава зависи от друга държава, то по-добре тази първата да престане да се нарича държава, а да си измисли друго наименование, предлагам: колония, бананова република, зависима, в състава на, подобие на държава, територия принадлежаща на, протекторат, васал, и каквото и друго, само не суверенна държава. Народът съответно - работната сила на, население обитаващо територията.

Чувствам се НААКАН и ОМАЗАН

...и леко наведен

Ти така си си роден- не се впрягай.