Германски лидер: Трябва да приемем анексирането на Крим

Трябва да приемем факта на анексирането на Крим от Русия, заяви лидерът на германските либерали Кристиан Линднер.

Обратно в новината

Коментари - Германски лидер: Трябва да приемем анексирането на Крим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЕ, и да не го приемете - той си е вече анексиран!?

...ТОЧКА ПО ВЪПРОСА! ...

от джобчето рублички

Никаква анексия НЯМА! Договора за Крим и като цяло договора за Украйна е нелигитимен!Все още ясно и точно помним, че Елцин подписа сепаративния договор за отделяне на Украйна! Също така помним и, че Елцин не изтрезняваше и помним колко пиян беше при подписването на договора. Налагаше се няколко от присъстващите да го подпират да не падне докато подписва. Следователно Елцин не беше дееспособен, не беше адекватен, а удобно алкохолизиран от менторите на измислените сепаративни споразумения. Ето затова нито отделянето на Украйна е легитимно, нито последващото приобщаване на Крим е нарушение - не може договор подписан в абсолютно пияно състояние да носи някакви последствия!!!!

Руският парламент, тогава също е пълен само с алкохолици, защото е ратифицирал този договор!!! Та питам аз, всички тези от управляващата в Русия партия от над 20 години алкохолици и ненормолници ли са, щом са ратифицирали този договор???

Ти па кой си ,, ..или що си?

Така де, върнете услугата... Преди време така рекоха и франсетата и англетата на Хитлер: зЕми си Судетите.

в превода или е с тенденция? ТГона коет е написано е лъжа! Der FDP-Chef will den Krim-Streit einfrieren Което значи че Лиднер иска да се замрази за в момента този проблем! Обърквате народа!

Има и калпави германци.

Ето например Кипър Косово и други сигурно и те не са признати !

Що не се върнете преди Христа,да разкажете,кой къде е живял и е властвал?! В момента Крим е Русия.Това е положението.

Крим е бил окупиран от Великата!Няма нищо общо населението с варягит,за по точно е бил под руско робство,както и другите държави от Южната част като Волжска България,Узбекистан,Таджикистан,Казастан.Повечето станаха независими след 1991г. и възстановиха истинската си и8стория!

възстановили бе? Я дай да видим в средновековието или преди, или след това имало ли е държави Узбекистан, Киргизстан или Казахстан?

Когато в следващ момент Крим стане пак украински, очаквам със същата категоричност да твърдиш, че "Това е положението!".

Краят на американското колониално управление в Европа бавно, но сигурно, идва, същото естествено важи и за подчинените на американските посолства по места пети(протестърски) колони...

Следващата стъпка - да се върне на рашъните и източен Берлин, да се привества създаването на нова стена, да се вкарат в затвора (задължително в Сибир) Пинк Флойд и... да здравствует сесе-сере-2

Добра идея.

ГАДОВЕТЕ СЕ РАЗМНОЖАВАТ ЧРЕЗ ДЕЛЕНИЕ! ИЗСЪХНАЛИ МОЗЪЦИ КОЛКО ЩЕШ...ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ И КРИМ НЕ СА АНЕКСИЯ! ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА НЕ Е ОТ ПОЛТАВА!

Екатерина е завладяла територията на Крим с чуждо местно население,не варяшко.Варягите са си диваци и идват от Скандинавия.То и княза им Владимир не е руснак ,а варяшки принц от Щвеция.Понятието чист руснак е много,много спорно.

защото понятието чист българин е още по-спорно

Вярно е, че преди руснаците в Крим са живели татари, ми тогава да присъединим Крим към държавата Татария, само дето такава държава няма. Във всеки случай преди украинеца Хрушчьов да го подари на Украйна, той никога не е бил украински, а само руски. Както южна Добруджа и Добрич на днешния ден бе върната към България, така и Крим бе върнат на Русия.

1. Линднер прави това изказване още в началото на август, т.е. преди 2 месеца! Защо чак сега се сетихте да го публикувате? Проблеми с превода? Заповед от Москва ли чакахте? 2. Линднер е лидер на мижава партия, която през последните години не успя да влезе в парламента! Успя едва сега! До другия път, когато пак няма да влезе в парламента! 3. Линднер е господин никой за да казва, кой коя територия има право да анексира! Какво правим ако Ердоган окупира Родопите и лице като Линднер цъфне и каже че "трябва да приемем анексирането"? 4. Партията му се нарича FDP (Freie Demokratische Partei = Свободна Демократическа Партия), съкращението е FDP, а не FrDP за да я превеждате като СвДП!

Ако Линднер в г-н Никой, то ти кой си, та да определя кой, какъв е ?

Крим НИКОГА НЕ Е БИЛ РУСКИ, дори при Сталин е била Крымская АССР 1921-1945 гг. "12 февраля 1991 года по результатам референдума Крымская АССР была восстановлена, а 26 февраля 1992 года по решению Верховного Совета республики Крымская АССР была переименована в Республику Крым" Въоръжени до зъби бандити (без отличителни знаци и флаг) нахлуха и окупираха Крим. Предателя Янукович не само не се разпореди да се защити териториалната цялост на Украйна, а дори "покани" Путин да нахлуе с войски в Украйна, което няма право да прави без разрешението на Парламента. На въпросите на журналистите негови ли са тези войски, Путин се кълнеше в майка си, че няма войски на РФ в Крим, защото много добре знаеше, че това е престъпление спрямо Конституцията и законите на РФ и е престъпление спрямо уставът на ООН, международното право и договорите които Русия е подписала. Путин има много да отговаря пред съда в Хага - няма да му се размине. Твърде много "актив" натрупа.

Приятелю, в грешка си. Крим от три века е руски въпреки упоритото желание на разни зорлии - Турция, Франция, Германия, напоследък Канада, САЩ. Крим е анексиран не от Путин, а от императрица Екатерина Велика след блестящи военни победи на ген. Суворов. Това става по времето на създаването на небеизвестната държава САЩ. От тогава руските войски не са напускали полуострова, а когато той се намираше за кратко в рамките на новосъздадената и измислена държава Украйна, полуостровът беше със статут на автономна република, с руско население и неизменния руски военен флот. Не търсете под вола теле. Всички кандидат зорлии за полуострова са отдавна разгромени, в стойка партер са и чакат милостиня от господаря.

Че тя и Османската империя се е ширила надлъж и нашир,докато се скапа.Ние също сме били завладяни от османците и сме се освободили дори и с помощта на Русия,но много други държави са се отървали от османски ботуш.И за нас ли да кажем,че сме изконно "турски"?Ай бегай!Екатерина,велика или невелика е завладяла една чужда държава и присъединила със война,както и в ново време ,това на Сталин,който е разселил местните жители от Крим.Никога преди това там не са живели руси,никога!Аман от мегаломанията на руските политици,територии,та територии!

Кажи им го на подлогите!Даже забравят, че в Крим са живели българи от векове.Руската пропаганда си върши работата ,нашата що спи?Имам предвид че рашките изопачават историята,и не им пука от дебелите лъжи които бълват!

Не само Крим а още 5-6 области от днешна Украйна трябва да се върнат на Русия.

Южна Украйна и Крим са били част от Стара Велика България и държавата е стигала до Киев.те и затова украинците генетично нямат никаква връзка с т.н. руснаци.А Украйна е самостоятелна държава от 13 век.В днешно време присадената руска корупция е доста трудно излечима,но дано успеят да я превъзмогнат.

Вижда се как прохамерската сволач е против тези които ги спасиха от сапунената ф -ка

ние най-напред гледаме интересите на сесе-сере, на които хамериканците помагаха през ВСВ, че даже и ние го отнесохме като ни бомбардираха. След това им помогнаха при разпада на сесе-сере, за да не се сгромоляса р00сия... Та и сега ще им помогнат, няма да ги напада никой. Те са нужни на цивилизоования свят, защото продават евтини суровини (без нас разбира се).

че я приемет нее ами и хоро че играете ститно ситно

Мачът между Русия и Малорусия е свирен. Резултатът е 2 : 0 за Русия. Контестации не се приемат. Гейовете духат супата.

Какво чакаш? Духай супата!

Вижда се, че германските политици са принципни докато им е удобно или изгодно. Не разбирам с какво са по-различни от всички останали нагаждачи според ситуацията.

ха ха ха ... а чии е бе цървул ??? и ще ми кажеш че косово поле е турски или албански ... та го отделихте от сърбия ... кос = птица поле = на плоският ти мозък ... мамето ви продажно ...

Ами Турция спокойно може да анексира Косово защото е под османска окупация -500г,Крим е бил само 200г под руска окупация!!

продахте и българия за лап топ и смарт фон ... преди бащите ви се продаваха поне за цветен телевизор ...

Отиди на Калиакра и преди входа вдясно на мемориала на генерал Ушаков ще прочетеш кога и как Крим е станал руски. Преди това е бил татарски, но тъй като сега няма държава Татария, логично е да е в Русия.

мнението на патладжана е не уместно - Согласен си БЯГЕЕЕЕЦ НАЛИ

ква окупация на крим бе цървул т май си пукал бира в часовете по история

ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМ МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА САМО ОТ МЕСТНИ ЖИТЕЛИ НА ЕДНО НАСЕЛЕНО МЯСТО. РУСКИТЕ ТУРИСТИ В КРИМ НЕ ОТГОВАРЯТ НА УСЛОВИЕТО ЗА УСЕДНАЛОСТ И СА ДОШЛИ АВТОБУСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМА.Референдумът в Крим е противоконституционен. Според всяка една конституция, не могат да се свикват референдуми, отнасящи се до териториалната цялост на страната. Но прецедентът е факт. Формално, народът се е произнесъл. Фактът, че питането е незаконно, се неглижира. От тук произлизат и страховете и за България. Според нашата конституция, също има забрана за подобно питане на народа!

Абе я си ЕПМ!:))))))))

Крим до 2014 е автономна република и като такава може да се отдели с референдум

то зер в Косово все местни косовци ...смехуран

Най после един умен германски политик. Не че другите са глупаци, но те не смеят да изрекат гласно, нещо което много добре знаят. За съжаление и господинът не е съвсем точен. Използва глаголът "анексирам", което е неуместно в случаят. Не може да анексираш нещо, което ти принадлежи. Нещо, което от столетия си е твое. Такъв е случаят с Крим. Това, че Хрушчов по чисто административен ред е включил Крим към територията на Украйна, нищо не променя. Крим, от как свят светува си е бил руски!

А,моля,забравяш изселването на хиляди българи от Крим по времето на Сталин и насилствено заселване на руснаци в техните домове.Българите ,заедно с татари,арменци,гърци са разселяни или в Сибир,или в Узбекистан,Азербейджан и други,а доста са умрели от глад.То не може заради някакви преселници през 50-те години Крим да е" изконно" руски .Също друг исторически факт е за столицата на Стара Велика България -Фанагория и въпреки ,че там са открити над 300 артефакти от българската история от местни археолози не се дава гласност.Като продължение на Стара Велика България е заселването в Крим на т.н. черни българи (кара булгар )потомци на на Бат Баян,един от синовете на Кубрат след неуспешна война срещу хазарите. Столица е бил гр.Керч на полуостров Крим (865г.)През 895г. към нея се присъединява и Волжска България .Начело на държавата Кара Булгар застава хан Алмъш от рода Дуло.След смъртта му през 922 г. двете държави отново се разделят и тази година се смята за началота на Волжска България. В голямата си част тези българи остават в Крим до 15в.,а други се преселват в Панония заедно с маджарите.Друга част в Кавказ и основат Кабардино Балгария.

Анексията или анекс е едностранно, насилствено присъединяване на територия към друга територия. Както всички знаят 96,77 % от гласувалите в Крим на 16 март 2014 избраха Русия, а присъединяването беше без нито една жертва. Следователно не е едностранно и не е насилствено. За каква анексия тогава става дума?

С калашници може да стане и 100%.Що се излагаш,това просто не е норма в днешно време,по военен път,в 21 век сме,алоу!

За какви калашници и военен път бълнуваш, на референдума присъстваха и български наблюдатели, а убитите при присъединяването са точно нула, за разлика от убитите в източна Украйна, които са над 10 000, това се казва - по военен път.

На референдума в Крим нямаше употреба на оръжие, убити и ранени, но при "демократичния", финансиран и платен от САЩ преврат с насилственото сваляне на законната власт в КИЕВ имаше!!! Впрочем, населението на Крим винаги е гласувало над 85% за проруския кандидат за президент на Украйна, но реши да напусне Украйна едва след този преврат!

Да припомним аншлуса на Хитлер?

ктб само слухти никому неизвестен "лидер" да признае Крим за руски ..ха.ха.ха

К'во КТБ те гони тебе, бе АБДАЛ! КТБ го фалира твоя човек - Вано Костов, и ДСБ фалира - само ти си тролиш по инерция и се надяваш да ти дадат хонорар, ама няма - СВЪРШИ! САЩ призна КРИМ, УКРАЙНА И ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ за част от Русия вече, а ти спиш....и сънуваш!

Значи България може да я окастрят, Крим не може да се върне там където му е мястото. Косово могат да го измислят на картста, Каталуния не може да се отдели ? Кипър още е на две, а се заражда и Кюрдистан. Продължава да се мери с двоен аршин. Но като видяха, че Русия се справя и сама, взеха да се замислят.

2050-a година.Грантовата демокрация е победила напълно.Протестърите ветерани Манол и А.Генов са поканени в училищен час да разкажат на младите протестъри за славните си подвизи. -И значи както пиша със спрея а Манол държи стълбата поглеждам наляво-ело си мамата, поглеждам надясно-ело си мамата.Гледам пред мене-ело си мамата, обръщам се ело си мамата. -Бре че памет!-цъкат с език децата.

Те са спинозни, до един!:))))) ....трудно ще изкарат до 2050:)))))))

Ако Меркел приеме анексията на Крим, америсанците ще й мачкат топките с валяк.

Кво анексиране, бе аланкоолу? Анексия ще видите - като забием двуглавия орел на бундестага, че да ви дойде малко акъл!

черен орел на кръйшах Кремле. Франц.

Ако този кремълски червей успее да пробута това на Меркел, след няколко години ще приемат и анексирането на Бургаское побережье.

Кво анексиране на Бургаското крайбрежие те гони тебе бе , цацо ? Нали си продадохте нивите, к'во пискаш още!?

Не само цаците продават на руснаците, вече има над 500 хиляди руски недвижими имоти из цяла България, а през миналата година българско гражданство са получили най-много руснаци. Въпрос на време е някоя част от българската територия да поиска референдум за присъединяване към Северна Азия.

Не става. Ще си имат работа с нас.

Вас, Мехмет - ще ви преселят в Диарбекир, че Султанът има там ядове с кюрдите - да се разберете , като мъже - ПО КОРАНА!!!

За Крим има огромни исторически основания. Ако не го приемат въпросите ще са: 1. Как приеха да се подари Крим на Украйна от украинеца Хрушчов? 2. Как приеха Крим да е автономия в Украйна при разпада на СССР с определена военна база на Русия с войска примерно до 42 000 човека? 3. Как приеха Украйна да се отдели от СССР, както и останалите държави, а и от Югославия? 4. Как приеха Косово да се отдели от Югославия, като те дори не бяха автономия? 5. Защо Украйна се отдели от СССР в тази си форма? Те не са влизали в СССР така! Влизали са 3 новопоявили се след ПСВ държави (народна, западна, социалистическа), никоя достигаща до Черно море. Като следват огромни подаръци за тях. Защо Украйна не излезна от СССР както са влезли? Примерно на 6-8 държави. Подарените Новорусия, Крим, западни и северни при Сталин, както и часта от Хетманат, плюс 3-те Украйни; 6. Защо приеха обединението на Германия? Допълнение: Украйна и Русия произлизат от една държава в историята си, някъде започваща 11 век. Би трябвало украинците да се наричат руснаци.

НИЩО НИКОЙ НЕ Е ПОДАРЯВАЛ. СПРИ С ОПОРНИТЕ ТОЧКИ НА МОСКОВСКИТЕ ТИ РАБОТОДАТЕЛИ. 1992 И 1997 ИМА ПОДПИСАНИ 2 ДОГОВОРА, СПОРЕД КОИТО РАША-ФАША ПОТВЪРЖДАВА, ЧЕ НЯМА НИКАКВИ ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ. АКО УТРЕ ЕРДОГАН НИ ИЗЛЕЗЕ СЪС СЪЩИТЕ ПРЕТЕНЦИИ КАКВО ПРАВИМ. БАЛКАНИТЕ ДО ХЪРВАТИЯ СА БИЛИ ТУРКСКИ! АМАН ОТ ПЛАТЕНИТЕ ТРОЛОВЕ НА МАКАРОВ.

Русия няма и не е имала териториални претенции към Украйна. Населението на Крим след Корсунския погром на 20.02.2014, (когато украински бандерофашисти запалиха 8 автобуса избиха и се изгавриха с 400 патриоти от Крим) решиха да се отделят от Украйна с референдум.

За Крим основанията ,не са основания.Завладяването е брутално.Направено единствено заради руската военна база в Крим,защото руснаците искат да са навсякъде и да влият подмолно навсякъде.Просто украинците като добри "братя" са се подвели.В Крим изобщо не е трябвало да остава руска военна база след перестройката.Същото се отнася и за Сирия,откъде накъде,на всички стратегически места руски военни бази!

Слепи линка на картинката, че ги режат. mejdu-redovete. com/wp-content/uploads/2016/02/ simplifiedhistoricalmapofukrainianborders1654-2014. jpg Жълтото на нея е Украйна през 1654г. От тогава имат съюз с Русия и всички околни територии са подаръци. Крим по случай 300 годишнина от този съюз, подарен вероятно напълно незаконно от украинеца Хрушчов.

Ще се сетят! И макар че пак лъжат, защото никакво анексиране няма, поне разбраха че нищо не могат да направят по въпроса. Хората от Крим решиха какво искат и никакви фашисти не могат да го променят!

ИМА СИ НАПРАВО ВОЕННО НАХЛУВАНЕ. ХУБАВОТО Е, ЧЕ ТОЗИ ДУДУК, КАКТО И ТЕБЕ НЯМА КОЙ ДА ВИ ПИТА.

Утре на нас, Ердоган или дружката му Путин ни устроят някоя анексия, направо ще им харижат България. Някой такъв евро-мъжелюбец, без да му мигне окото.

След любовта междъ Турция и Русия, не е учудваща любовта междъ либерали и русофили.

Не е редно да се признава анексиране придобито чрез военна сила и референдум проформа.Не е добър знак, както за международното право,така и за всички държави които по една или друга причина са засегнати с международни договори след ВСВ и след перестройката и вече имат установени граници.Имам предвид че има малцинства в пограничните райони почти на всяка държава ,които вече са приели положението.Ще настъпи хаос,може би това цели и Русия.Да не говорим колко чужди територии си присвои Сталин след ВСВ ,особено немски,като Калинград.Над 3.5 млн. етнически немци са изселени във вътрешността на Германия,без нищо в компенсация.А ние колко след ПСВ,не е работа!

ЦЕЛОСТТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА СЕ ЗАЩИТАВА СЕКИ ДЕН! Кат сме продажни путки - ше загубиме и жълтите павета, скоро. НА САЩ КРИМ ИМ НЕ ТРЕБВА! САМО ВОЕННАТА БАЗА И КОНТРОЛА НАД ЧЕРНО МОРЕ ОТТАМ. Укрите затва бъзикат бесни. Пада крим - ейде, россиа трагна на релсен.

ама как така, отрапко, предавате ваште братя укрите? и шефчето от сащ кво щи каже? май си вече психичноболен............

Очакваше се, но не толкова скоро. Щом се заговори ... Иде зима, трябва газ ...

Крим е наш !!!

Украинец съм!

Крим е наш ! Наша е първата царска династия , религията и древните писмена . Българин съм !

Айде още един на хранилката!Влязал но влязал в парламента,първо за санкциите говори и за Крим.То щото други проблеми няма!

САЩ готвят разобличаването на кремълския елит изнесли над 1 трилион долара.

Хиляда трилиона, олигоф!:))))))

олелее, а ми сега?? либералите вече няма ли да са либерасти ?!?

либераст. Защото никаква "анексия" няма. Има свободно изразена воля на над 90% от населението на Крим и приемането им състава на една суверенна държава.

как приехте Косово? как го дадохте на мюсюлманите? А Крим е бил, е, и ще си бъде руски! Ще приемете анексирането на Крим защото никой не го е анексирал. Крим е част от Русия още от времето на Екатерина Велика. Същата императрица тогава основа Севастопол и Одеса. Така че приемете и "анексирането" на Одеса кето предстои

Факта си е факт - жителите на Крим така пожелаха, Русия уважи желанието им и това е безусловен факт. А дали на някой отвън му харесва или не си е негова работа, факта обаче си остава неизменен. И този някои или някои първо да си помислят над факта "Косово", като плачат за ненакърнимостта на границите в Европа и да си спомнят кой причини прецедента.

Пожелаха ,друг път!Путин каза че е анексирал Крим по свое нареждане и затова всичко стана бързо с военни ,с танкове и референдум по дулото на калашниците.Те го и показаха,де!Дори обещетение не са платили за присвояването на държавни обекти, готова инфраструктура ,пристанища ,строени от украинската държава.

Путин никога не е казвал че е анексирал и няма и да каже. Това да не е малоумника Тръмп или дебила Джордж дубъве Буш. Имаше референдум, хората поканиха и международни наблюдатели - никой от тях не каза, че резултата е под съмнение.

СССР? Нали според "Запада" е Русия а? Всичко строено в Крим е построено от СССР, Насраина какво плати на приемника на СССР а?

Щом е тъй, и ние си искаме Кърджали, Разград, Силистра и Шумен. Нека да проведем референдум и да се вслушаме в желанието на народа.

Това поне ще ви е безплатно за разлика от приетите мангасари.

Това мнение тежи доста защото Линднер е вероятният външен министър на Германия.Интригата се допълва от това,че председателят на партията на зелените се нарича Сем Йоздемир,който се пише по-голям германец от германците и по-голям светец от папата!?За мен обаче най-голямата интрига е в това,защо още не са обявили Путин за виновен за този конфузен резултат от изборите в Германия!?

Леки надежди, че американското колониално управление на Европа е към края си.

Не е правилно да се говори за анексия. Истинската немска дума е аншлус. Съединението.