2000 майки у нас се върнали предсрочно на работа срещу бонус

Над 2000 жени се върнали предсрочно на работното си място срещу бонус от държавата.

Обратно в новината

Коментари - 2000 майки у нас се върнали предсрочно на работа срещу бонус | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом за някакви си "бонуси" си оставят детето, не ми ги хвали тези..,

Аз като работила 10 години и плащала 10 години данъци на тая държава, приемам плащането на майчинство като нещо дължимо от държавата (внасяла съм вноски 10 години, за да получавам пари при евентуално майчинсво). Значи, по принцип преди, ако си прекъснеш майчинството през първата година, държавата спира плащането и разчиташ на заплата. Сега, ако си прекъснеш майчинството ти дават 50% от дължимото, може да се погледне като - не ти взимат 100% от това което ти ДЪЛЖАТ както преди, а ти ВЗИМАТ само 50%. И наричат това БОНУС! Лицемерно е и малко напомня на вица за женския гз, дето за жените бил анс, а за мъжете бонус. В случая бонуса е за държавата, не за майката, държавата не плаща 50% от дължимото, а получава и данъци от работещия. Не е ясно за какъв тип детско заведение става дума, но в детските градини се плаща такса.

От лакомията на някакви ще се стигне до намаляване на платения период за отглеждане на дете от майка му:(((( Колко са майките с деца до 2 години за да се разбере че 2000 са тия с ''мерак'' да бъдат истински майки??

Всеки сам си решава за него си. Има жени, на които не им се гледат деца. Дали е добро или лошо - ти коя си, че ще ги съдиш? Познавам такива, които се върнаха на работа дори и без да получават допълнителни пари за това. И плащат на гледачки. Шарен свят - хора всякакви.

В Германия майчинството е до 3 години, като от него може да се възползват и двамата родители! Освен това майката има допълнително 6 седмици задължителна платена отпуска преди раждането и 8 седмици след това! Работата на двамата родители в периода от 3 години се пази от работодателя по закон! Като родителите могат да си взимат майчинството на периоди. Например взима 1 година, после работи, после още 2 години. Майчинство могат да вземат също и роднини, както и баби и дядовци, ако това се налага. Родителите в майчинство/бащинство получават 60% от заплатата! Получават повече проценти, ако са получавали 1000 или по-малко евро/месечно. Тези с повече деца получават 10% или 75 евро минимум/месечно за всяко дете. Безработните родители също могат да взима по 300 евро месечно. Всички излезнали в майчинство/бащинство имат право да работят почасова работа до 30 часа на седмица! А ако работят във фирма с повече от 15 човека персонал, имат право по закон да работят по 15-30 часа на седмица почасово във фирмата! Масовата психология сред немското население е, че децата, които не се гледат от родителите (най-вече майките), стават масово престъпници! Както и че един баща трябва да прекарва максимално време със своите деца! Как стоят нещата в САЩ. В САЩ няма никакви закони по въпроса и всеки се оправя както може. Няма никакво майчинство и т.н. Обамакеар е първа стъпка в тази насока! Затова и определени американци смятат, че в Германия е комунизъм...

В света има само две държави, където няма майчинство - едната е САЩ, а другата Папуа Нова Гвинея! Има и държави, където майчинството е по-добро от това в Германия! Например скандинавските!

Типично за скандинавските държави е да видиш чернилка с 8 чавета. Бащата безработен естествено.

Е да, ама какви са резултатите в крайна сметка от тези социални придобивки? Белите германци пак имат по едно дете. И с пари и без пари пак не щат да раждат.

Резултата е 83 милионна Германия, където населението нараства всяка година. И резултата е 7 милионна България, където населението намалява всяка година.

И тук е подобно само, че се плащат 90% от заплатата през първата година. Това, че заплатата ти е ниска или работиш на черно си е твой проблем. В Германия и през 3-те години тидават 60% от заплатата ли?

Форумът на дир.бг с най-абсурдните коментари, естествено, 'щото не е задължителна регистрацията. Затова всеки си излива .... ненужното :)

ми да беше се регистрирала

Що? Нали може без регизтрация :)

Като тебе. Даже коментара ти трябва да го махнат, защото няма никаква връзка с темата.

Да го махнат, но е самата истина :)

Идиотско! Така ли се стимулира раждаемостта!? Горките бебенца.. Това явно е бонус предимно за ромските майки дето по-големите ще гледат по-малките..

Идиотка си ти. Циганката е безработна. Къде ще се върне на работа, та да получава заплата и половина? Мисли малко.

Не им се ходи на работа. Не им се ражда. Ех ко можеше човек да си кибичи в мола по цял ден и държавата да му плаща.

Жал ми е ако такива са жените, които познаваш и жените, които са около теб - майка, сестри, дъщери, съпруга и т.н. Това, че тези около теб са такива, не значи, че всички им дай да мързелуват в мола. Напротив!

Що ти ква си? Сега ще се мъчиш да ни убедиш, че си много образована. много умна, много красива, много работна, ама Космосът ти пречи.

Това е по скоро тъжно отколкото похвално.Майката ТРЯБВА да си отглежда детето .Парите са само пари.

ДЕТЕТО? единствено число? Жената трябва да отглежда ДЕЦАТА. И трите.

Майката ще си отглежда и трите деца, когато бащите в България се научат да поемат отговорност за децата си. При нас важи вековна традиция, че децата са само на жената. Бащата само ги прави. Колко бащи имат заплата, с която да гледат 3 деца, че и майката докато е в майчинство?

Децата е правилно да се отглеждат и от ДВАМАТА родители! Според теб мъжът ги прави, а жената трябва да ги отглежда. Разсъждаващите мъже по този начин са като още едно дете за жената. Какво ще прави този мъж, докато жената отглежда децата и върти къщата? Па повечето момчета по този начин се изкилифинчват и стават меки китки... Ми те не са имали баща.

Вярно, но за отглеждането на дете са нужни пари. Дори и двама работещи родители не могат да покрият сметките, за сметка на това едни майки получават бонуси, надвишаващи месечните възнаграждения на повечето работещи, само защото са от "етнос".

Глупости на търкалета. Какво повече получава една циганка от една българка? Не оправдавайте собствения си мързел с циганите.

Ама не ми пиши минуси, а ми отговори на въпроса. Какво повече получава една циганка?

А защо сте сложили снимка на азиатска майка?

Отново глупости по български. Първо, това важи само за майките, чиито деца не са приети в детска градина! Тоест ако нямате живи безработни или пенсионирани роднини, които да ви гледат детето, не може да се възползвате, дори да искате! И второ, важи само за майките, чиито деца не са навършили 1 годин! Но в повечето ясли искат децата да са на 2 и повече години, а в съвсем малко искат да са на над 1 година и да могат да ходят сами! Освен това грижите, които се полагат в българските детски заведения може би не са от каквито трябва да бъдат, така че за толкова малко дете е по-скоро вредно! В Германия децата могат да бъдат давани на ясли още от 6 месеца! И яслите са такива, както и полаганите грижи за децата, че родителите ги оставят!

Няма угодия за всички. По-долу мързеланите се сърдят, че ги карали да се връщат на работа. Ти се сърдиш, че не ти давали да се върнеш.

Не случайно има сравнение с Германия. Просто в България толкова си могат. Не го ли разбрахте вече за 28 години преход?

Аааа, не ги щем! По-добре им давайте бонуси да си стоят в къщи и да си гледат децата! Колкото пъти дойдат на работа, толкова пъти мислят да раждат още деца и гледат да изклинчат от работа. Работата им е последна грижа! По-добре изобщо да не ходят на работа, само се пречкат, пък и заплати искат!

Бонуси за пенсионери да получават и пенсия и заплата , бонуси за майки да получават майчинство и заплата !? А за дипломиращите се млади остава да берат ягодите - по добре в чужбина !!

Хайде стига сте ревали! Ще се върнат на работа тези, дето са се нагласили в държавната администрация срещу хубава заплата да си клатят само краката. Една жена, която работи на 500 лв заплата, а те сигурно 90% от майките са така, ще се върне срещу вашите измислени бонуси, ама някой друг път. Поредното нищоправене, маскирано като реформа, колкото политиците да отчитат дейности.

По.рано майките гледаха децата до 3-годишна възраст с помощта на държавата, сега ако могат, ще изакарат майките от родилното и беж на работа. Тук жената винаги е била основна товарна сила, и в работата, и в къщи. У дома мъжете са предимно на дивана или на бира пред блока, в службата жените мъкнат, а мъжете на чашка с шефа обсъждат следващото началническо назначение. Половината жени са на гурбет, щото мъжете у нас открай време не са кадърни нито да създават държава, нито да издържат семейство. После защо сме зле и защо цари безкултурие и простотия. С майки тип Фигаро тук, Фигаро там, така ще е. Деца, оставени на самотек, на баби, комшийки и каквото падне, какво възпитание и култура да имат.

Детето трябва да се гледа колкото е възможно по-дълго време от майката. Вместо да дават бонуси за връщане на работа, да удължат платеното майчинство! Онова, което детето ще загуби, като не е с майка си, никакви бонуси няма да го компенсират.

Най-добре да има платено майчинство до 45-годишнината на детето.

За изроди като тебе не се отнася, вие си гледайте кариерата ако създадете деца само ще ги тормозите.

Децата, които биват оставяни от малки по ясли изграждат по-слаба привързаност към родителите си.

Това хубаво ли е или лошо ( според теб )?

Ако до сега не си наясно с отговора на въпроса, който си задал, по-добре да не ти обясняват. Може би за тебе най-добър вариант е, като се роди детето веднага в детски дом и да живее без обременяващата връзка с родители.

Бонуса само за майките, работещи в офис ли е? Щото доста майки работят в производство...

Важи даже и за майките-космонавтки.

политика за връщане на майките на работа...вместо политика за отглеждане на спокойни деца. ми да ги вземат направо децата в домове, пък родителите да живеят на работното си място.

отказването от майчинство е пожелание.

"Пожелание" и "по желание" са две ама много различни неща.

Когато детето е малко и разходите са малки, колкото по голямо става толкова и средствата се увеличават : и тук е мястото на бащата да съпре жена си да си гледа децата: особено когато са до 2 години: това го казвам като баща на 2 момчета, та, нямам как тия 2 момчета да не получават майчина грижа и любов( и бащино " присъствие") и да се очаква от тях да станат хора: такъв филм не съществува Та, за това , когато аз си избирах жена гледах да е преди всичко майка, а не кариеристка Разбира се, има двойки които са избрали друго решение, 1 дете, да нямат деца и тн: това е техен избор

Срамота! Имаме детенце на годинка. Никога няма да го оставим без само да може да се оправя и да ни казва, ако не се отнасят добре с него. Тия са за бой с пръчка, ама като в Малайзия, пръчката да е тънка, че да разцепва кожата на задника.

даааа.... другата новина е че има европейска шрограма за възкресяване на двата милиона утрепани от европата и за почти безплатна евтаназия на 2та милиона осакатени от демокрацията....

КАПИТАЛИЗЪМ! ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАЙКИ! Бухахаа Уахааахаахаа Уахааахаахаа Хаха хаха, децата не са ваши, те са на капиталистите, уахааахаахаа хаха

Що бе баце? През соца колко беше майчинството? Тебе май още те гледа майка ти.

Зарежи го, на него Курнелия му е мама.

И забележете кой коментира из форума - Мъже без работа, или работа на която си махоцват оная работа, или пенсии. Едва ли някоя жена ще седне и ще лее омраза, защо ли - заета е с изкарването на пари, гледането на деца и да ви изпере миризливите чорапи. Вижда се кой не страва за нищо. Боклуците на България са станали рано и леят жлъч. Ама вие ще си умрете такива, малки душици.

да не си се женила

Скъпа, случайно да си се замисляла над "празната страна на чашата": - 2000 майки се завръщат на работа, поблазнени от възможността да получават заплата и половина; => 2000 човека, назначени по заместване на техните работни места, за периода на майчинството, остават на улицата. Да поясня: Без доход! Внезапно и изненадващо. Ебати благородството!

Вижда се и коя е станала с г-за нагоре сутринта и е кисела, защото не е онодена скоро.

че шериата не е чак толкова ужасно нещо, най-важната грижа на жената е да отгледа децата си

Когато бащите носят достатъчно хляб в къщата. Много добре знаем как стоят нещата в БГ и че дори две заплати са малко.

Ами как няма да се върнат на работа, като татковците "супекмени" нестават за нищо! Тези дни ще си баща и майка! Това е, боклуци, висящи в ДИРа и плюещи по майките си, жените си и дъщерите си и извършващи точно 0 продуктивна дейност. Вземете се застреняйте, та да олекне на държавата от навлеци като вас.

Веднага казвам. Няма да се крадат половината от парите за магистрали и саниране, няма да се назначават хора на Пеевски за шефове на държавни банки и институции, нама да се дават пари за Белене, няма да се мачка съдебната система и ще има пари майките да си гледат децата.

Така е!

2000 алчни жени си зарязаха децата за някоя и друга стотинка. Децата вече са и бизнес. Да оставиш детенцето си на на 4 месеца и да ходиш да блъскаш някъде? Защо изобщо го раждаш?

Ако има трайно безработни баби или бащи, защо да не го направят?! Това, което шокира мен е, че с 20 лева на месец пенсионерите стават богати. Тези 20 лева не могат да компенсират инфлацията от последното увеличение на пенсията до това. Цинизъм, съчетан с нагъл популизъм - това е!

бебето от бабата ли ще бозае?

Дааа, 20лв./месец е наистина решителна крачка, особено за Горанов! Но изключително микроскопична!

И като тръгват мамите за някой лев повече и си оставят децата, след година-две управниците ще решат,че няма нужда от толкова дълго майчинство и ще го направят на 4 -5 месеца. Тогава ще се върнете на работа не по желание и без никакъв бонус. Е това е целта, ама като сте прости...

Дете на 4 или 6 месеца би трябвало още да суче. Няма по-добро от майчиното мляко и по-добри грижи и възпитание от това на майката. Хранете си децата с разни сухи млека и каши , пък после се чудете защо са със слаба имунна система и вечно болни! Няма такъв бонус, заради който си струва да зарежеш детето си под 1 година. До 70 години ще бачкаш, а имаш година-две да си с детето си цял ден. Мислете малко, бе жени! Никой не може да замени майката на едно дете- ни баби, ни гледачки, колкото и да са старателни! Ще съжалявате един ден за пропуснатото време с децата си.

2000 деца хвърлени по яслите...

Какви ясли, бре? Не четеш ли - деца, които НЕ СА НАСТАНЕНИ В ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ! Т.е връзваш баби, дядовци, роднини, частни гледачки и т.н. Първите са безплатни, но ако се наеме жена за гледане на детето - около 1000 лева месечно си пригответе. Хай, сиктир от такава социална политика!

А колко са общо всичките майки които ползват този вид отпуск? Питам, за да добия реална представа.

- да насърчи жените да се завърнат по-бързо в офиса. - И колко процента въобще работят ФОфис ?! Или всяка майка - офис пчеличка, всеки татко IT специалист.. Обаче реалността е съвсем друга, тук е населено предимно с бачкатори, осигурявани на 360 лева, всяка втора майка в България за съжаление е продавачка, барманка, или някаква работничка, всеки втори татко шофьор на микробус, дограмаджия, сот-аджия или обикновен мързеливец, разчитащ на мама и тате /поне до 60 годишен/

Различни политики вече ще насърчават НЕраждането на деца, целта на Новия Световен Ред е да се сведе населението на Земята до 500 милиона, за да може да бъде контролирано стриктно и да робува на елита. "Националните" политики също ще прокарват този план.

няма да е лошо.по-малко задръствания,празни плажове.живот ще живеем

Е да "няма да е лошо", те изроди като тебе го бленуват това, надяват се, че тогава ще станат безсмъртни или поне до 1000 годинки ще я откарат.

А останалите към 6.8 милиарда хора какво ще ги правят- ще ги унищожат ли и как ?

Ще ги унищожат разбира се, войните за какво са, не виждате ли, че и сега натам отиват нещата?

Ако се направи Справка от НСИ ще стане ясно - тези 2000 майки са от МВР и повечето са бащи Полицай .

Този Закон Работи само за Държавните Служители . В Бизнеса който Формира БВП не е възможно .

Браво! И на държавата и на 2000-те майки. Защото какво е една майка всъщност? Това е просто временно неработоспособна работничка. Какво са децата? Временно неудобство за работничката. И така до пълната победа!

А какво прави детето, на 6 месеца, кой го гледа?

Бащата кой, щом майката работи за единия бонус, тоя какво ще прави?

Предлагам да раждат на работните си места, ако имат такива. После да оставят децата по градинките и храсталаците, за да не им пречат в кариерата. Държавата ще се погрижи за тях !

Кой в нашата процъфтяваща икономика има нужда майките да зарязват бебета под 1 година и да се върнат на работа? Тези 2000 майки трябва страхотно да са допринесли за просперитета на обществото ни. Няма по свещена връзка от тази между майката и детето. Бонуси не могат да заместят майката и нейната любов.

И за чий им е? Времето с детето е толкова кратко. Тръгне ли детето по институции, а после влезне ли в пуберитета, край на възможността да сте с него.

От юли обаче майките могат да се върнат на работното си място 4 месеца след раждането и така в оставащите 6 месеца на практика ще получават почти заплата и половината. Не може да бъде!!? А аз си мислех, че една година има 12 месеца!

"... 4 месеца след раждането и така в оставащите 6 месеца..." И какво стана с 24-те месеца майчинство, че го съкратихте до 10 месеца? То така излиза даже по-евтино за държавата

Ами то може и като се размножите да не работите повече, а цял живот да ви храни държавата от нашите данъци!

Вие като не се размножавате си изяще топките на супа и без това само ядете и серете.

От тази измислен бонус могат да се възползват само майки, на които има кой да им гледа детето

май се сещам кои са тези майки

Хайде стига с бонуси! Светът е пренаселен, а те раздават бонуси за раждане на деца. Трябва рестрикции, а не бонуси!

Останалия свят не ме интересува, утре може и да изчезне.

Много жалко, че баща ти не е мислил така!

Ами, бонус... Тоя бонус сигурно колегите им са го събрали, понеже са преценили, че ще е много хубаво да ги таковат, докато още ги тресат хормоните и кърмят...

Ето това води към увеличаване на демографския срив. Работата ли е по важна от отглеждане на поколението. Бойко ти знаеш ли тази простотия или ти я измисли.

Това е опит да се промени обществената нагласа. Виждате ли, не е нужно да има дълъг отпуск по майчинство. Да ама не.

Каква алчност, бе, като нямат МЪЖЕ които да изкарат колкото е нужно за отглеждането на едно дете!

Докато и за държавата и за хората парите са на първо място, населението ще се топи драстично!

Всички ли майки работят в офис , или се отнася само за такива? Не че нещо ,ама да попитам?

Не баце. Трактористки са. В ТКЗСто. Нямат търпение да настъпят трактора.

"Той припомни, че от октомври минималната пенсия ще се увеличи от 180 лв. на 200 лв. "С увеличаване правителството прави решителна крачка към намаляване на бедността" Ей с такива решителни крачки от по 20лв месечно увеличение, веднъж на 5 години, и срещу ЕС да вървим, нЕма да ги стигнем :-)

А, и каква е тази азиатка на снимката?

Тя ще гледа бебето, докато мама му заработва бонуса в офиса.