Осветиха нова арменска църква в Ямбол

Арменци от цялата страна присъстваха на тържественото освещаване на арменската църква “Сурп Агоп“ в Ямбол.

Обратно в новината

Коментари - Осветиха нова арменска църква в Ямбол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От какъв зор арменците са поканили крадливия кмет Славов да им открива църквата? Може би арменската църква почита крадците? Или арменците нямат памет, или са мазохисти, защото точно този кмет отмени приетата декларация осъждаща геноцида над арменците.

vasil

Прословутият "арменски поп" е бил арменският първосвещеник в Диарбекир,когато там са били заточавани българи и се обръщали към него с проблемите си като представител на най-близкото вероизповедание.Когато можел-помагал,но правомощията му не били кой знае какви в оная враждебна среда.

Я кажи като си такъв родолюбец колко арменци познаваш . До сега в живота си срещал ли си арменец лице в лице да разговаряш с него ? Но знаеш какво представляват арменците без да си ги виждал . И така ще учиш и децата си какви са арменците , нали ? НА ТОВА ЗНАЕШ ЛИ КАК СЕ КАЗВА ?

Аз, като арменец искам да благодаря на болшинството хора, които приемат тази новина за добра и искам да кажа, че арменския народ е отдавна асимилиран към българския, не защото арменците са трябвали да направят това, а защото арменците са благодарни на българския народ за това, че много от нас са спасени от геноцида. Пък и двата народа се обичаме взаимно. Защо е арменска църква? Еми по същата причина, при която има много български църкви в други държави. За да се радват хората! Идеята е да се събират на едно място хора, споделящи една и съща кръв и вяра. Това, че една нация е асимилирана, неозначава че тя няма право да се радва на своите обичаи, които до голяма степен са сходни с българските. Арменската църква е една радост за арменците в Ямбол, като съм убеден, че в нея ще ходят повече българи от колкото арменци. Всеки българин е повече от добре дошъл в арменска църква, така както арменците посещават българските църкви. Въпрос на радост е. Тези, които се дразнят, видимо не са от християнската вяра!

Аз пък като българин, ще ти кажа, че не познавам друг българин, който да е казал лоша дума за арменците. Това, че има пет форумни тъпака, които серат навсякъде, не е причина да се вързваш! Да ви е честита новата църква!

Трябва от нашенската църка да се изкажат по въпроса, но мисля че са против.

Джамия, арменска църква ? Срам!

тоя па, как може да сравняваш арменската църква с джамия бе, непросветен? Православните църкви са добре дошли, джамиите не са.

По този начин арменците не биват асимилирани като български народ. Защо се делят и не постоят просто църква, защо трябва да арменска църква?

Тук в София нямаме нужда от арменски поп, защото си имаме Мая Манолова , дето може къде по-приятно да утеши изстрадалите ни души! Вече извън шегата искам да попитам: 1.Защо въпросът с т.н. "холокоста" е толкова преекспониран , често с абсолютно недоказани и смехотворни твърдения, даже има държави където подлежиш на затвор ако отричаш. А в същото време много по- големи престъпления като зверското изтребление на арменците от турците и масовото изтребление на интелигентни хора от комунистическите режими се неглижират и се заобикалят в международното право? 2. Арменците, както и циганите, за разпръснати по цял свят като малцинство. Защо арменците не се нуждаят от "интеграция" и не създават проблеми никъде, а другата "паплач" създава проблеми навсякъде където се появи, отпускат им се милиони безплатни помощи без резултат, и те продължават да тровят като гноен цирей всяко едно общество по света?????

И тез ли не са се интегрирали още? Ем се водят православни..

Да така е , както са се интегрирали българите в чуждите страни и си имат свои училища и български църкви . Защо не са интегрирани българите в чуждите държави а да се интегрират арменците в България ? Като си отговориш , тогава ще разбереш !

няма друга такава църква! пет католикоса в шест държави, и седем автокефалии!

Църквата Христова е едно. Едно тяло .Има едно тяло и един Дух, както и бяхте призовани към една надежда на званието ви: един Господ, една вяра, едно кръщение, един Бог и Отец на всички, Който е над всички, чрез всички и във всички. Който повярва (в Исус Христос) и се кръсти ще бъде спасен.

правилно! всека маала с арменски поп! и даже с два! да има на кой да се оплаква популацията!

Идиот.И ти го търсиш ама си шматка.

Честито

Абе българи и арменци, все братя християни и защо е необходимо да имат отделни църкви, защо трябва да се разделят народите, защо няма единство, защо арменците се разграничават от българите, а в същото време предпочитат да живеят в България, нещо тук не е наред, колко от тези арменци се занимават със земеделие, строителство и рудодобив, всички ли са златари, фотографи и часовникари паразитиращи на гърба на изстрадалия отруден българин.

Предлагаш и те ли да споделят страданието? Коментара ти наистина показва страдалческа нужда от това, някой да те светне, колко наистина страдаш!

Точно заради такивата като теб ще бъде така .

Поздрави на братята арменци, живеещи в България - "отломка нищожна от винаги храбър народ мъченик"! - по думите на великия П. К. Яворов. Връзката между българи и арменци е вековна. Цар Самуил е арменец по майка. Васил Левски е владеел арменски. И арменци, и българи сме жертви на вековен османски гнет...

Голяма новина, няма що. Знаете ли колко арменци днес живеят в Истанбул например ? Знаете ли за арменския културен център в Истанбул ? И защо тези "гонени" арменци все още предпочитат да са там. а не в родната Армения ?

А знаеш ли че че с животинско зверство и жестокост, изклахте 1,5 милиона арменци. И че този център е за да загладите вината си.

Защото това са родните земи на арменците , по тези земи е била някогашна Армения . Турците са я заграбили и унищожили или потурчили народа и . Останала е малка част от тези хора по тези свои родни земи , което виждам никак не ти дава мира и никак не ти е приятно . Същото като с българите през робството , живеят си в бившата си държава . Но поробени . На своя земя . А другото е да попиташ защо българите като си имат държава живеят в чужбина и не се връщат . Същото е .

vasil

Българи-християни,гърци,арменци днес в Турция са съсредоточени почти изцяло само в Истанбул и защото не са много(българите са 400-500),смесените бракове не са рядкост.

Общинския съвет на тоя кмет прие декларация против арменския геноцид преди години, а сега се прави на ни лук ял, ни лук мирисал...

Блазе им. Има на кого да се оплачат...