Ердоган: САЩ да не ни поучават за руските C-400

САЩ нямат право да казват нищо на Турция във връзка с покупката от Русия на зенитно-ракетни системи С-400, заяви турският президент Ердоган.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: САЩ да не ни поучават за руските C-400 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към "Брадвата" Интересно ми е да споделиш от кои нас ги е страх? От великата ни армия ли? От политиците ли? Или пък целокупния ни народ ще се вдигне да защитава престъпния цвят на нацията и олигарси? Нещо не си в час с реалността. . "Брадвата ( нерегистриран ) 25.09.2017 11:45 . Страх ги е от нас. Ние сме малко, но сме лоши, отвратителни същества и гадни, и се бием здраво. Особено, когато нямаме шансове, както сега. Както почти винаги."

Турция е независима и ще вземе най-доброто, което съществува на пазара. Дори да е от Занзибар. Няма кой да и нареди. Пък и да и нареждат, сами виждате, че няма кой да ги послуша.

Може ли, Борисов да репликира някоя от световните сили за това,че се меси във вътрешните ни работи или се опитва да ни поучава? На запад имам в предвид, защото това го правят точно от там и то от много години. Не вярвам. Той ще умре от страх. А тук се вижда независима политика и достойно държание.Дали ни харесва или не, това е факт!

Не виждам какво пречи ние вместо 7-8 самолетчета, за същите пари да си купим С-400, които ще пазят небето ни много по-ефективно. Покупката им е много по-евтина, подръжката им е по-евтина, ефективността им е в пъти по-голяма, има вече прецедент с Турция и никой нищо не може да ни каже.

българия им "C з00" - по-стария варант ... "умнико" ... но, чукча писател не читател.

имаше.....

Още ги имаме, но ако ти почетеш малко ще разбереш, че нямат нищо общо като възможности С-300 и С-400. То по тази логика имаме и самолети от старите модели, за какво са ни нови. Като цена-качество-ефективност за нашата защита на небето няма по-добро от С-400.

ние сме ,,независими,,...??? сами си избираме ,,ф-1 6,,-те...!!! при толкова остарял ,,автопарк,, ,защо не и самолетите да са такива...??? ако им сложим и ,,газови,, уредби, стават ,,екологични,,...!!!

Едно поне е ясно за разбирач-лизачите по долу:САЩ имат само фантазии и неограничени въжделения .Всичко което имат е на кино и на филми които дори банановите държави не искат вече.А имат и мухлясала царевица.Това е всимчко което са дали на БГ за 27 години демокрация-САЩ-усмивки от старите ленти.

Суарес, само малка забележка.Преди година време се видя ефективноста на системата Аиджис,базирана на един кораб, влязъл да всява страх и респект в Черно море.Та, любезно ще отбележа, че това трябва да отпадне от списъка.Все си мисля, че отсрещната страна има по-голям подводен флот, но нейсе,ще се съглася.Но Аиджис категорично трябва да отпадне.Не върви, поне в Черно море.А, и в Южнокитайско такова.Нещо танкер-управление-гаф.

многократно.

A Eрдоган го търти на тебе и то безброино.

е мъдра...Да си припомним поведението й във ВСВ...не зае позиция почти до края, когато с половин уста се присъедини към съюзниците...Пази си хората и държавата...

Почвам да си мисля че Ердоган знае някой от тайните на САЩ Например че САЩ нямат нищо подобно на С 400

По скоро руснаците нямат нищо подобно на американските THAAD,Американският ВМФ със самолетоносачите,подържащите го кораби и атомните подводници и разрушители със системи ,,Егида" които са в мрежа по всички океани и морета както и по суша.Готови да прихванат каквато и да е ракета насочена към САЩ,Европа или който и да е американски съюзник!Са припомня и амариканската хегемония в Космоса и сателитните комуникации!

Прав си руснаците нямат нищо подобно на това, което си описал, но имат нещо по-добро, което американците го нямат.

Помним, как американците демонстрираха унищожаване на спътник. Нашите медии ги похвалиха, че това било с един куршум да улучиш друг куршум. После се оказа, че спътникът мишена излъчвал насочващ сигнал към ракетата прихващач. Интересно ми е, руските спътници и ракети дали така любезно ще изпращат насочващи сигнали?

кога ли турция се е съобразявала с някои за каквото и да е било , правилно , ще прави каквото иска а останалите ще цъкат .

Нарича се независимост.

Няма такава която е НЕзависима от нещо и някой-а окупирана и продадена е друго нещо.

Кои какво е купил и защо е тема дето и да я мислите няма да я измислите. Тези игри на поискал-разреши ли му-купил-продал-използвал-отразили медиино са по-големи от нас нормалните хора. Те по правило си имат огромен задкулисен смисъл преди да се покаже каква и да е новина за тях, която по правило е върха на айсберга. Но като гледам коментарите тук !!!Малее, толкова много тролове на едно място коментират в тази новина. То целия дир-а си е една яка тролска медия от новините до над 90% от коментиращите. А и масово се пише несвързано и на шльокавица от очевадно неговорещи добре български субекти. Кажете на шефовете си да ви изпратят малко на обучение в България, че да не си личите от първата дума или фраза която напишете.

а ние що нарезахме наще С-300? малоумна работа! ние не сме олигофрени, ами направо ВЕГАНИ! Вива Лас Веган!:-)))))

Агресивен, неграмотен, невеж русофил. Никакви С 300 не сме рязали. Напротив - къткаме си ги и стреляме с тях на Шабла.

Началник

нарезахме ги до стара загора, преди 10-15 години некъде, под вещото ръководство на краварити, невеж прост!:-)))

Никой не иска ЗАПАДНАЛАТА скрап.

?скрап?я иди си купи руски телевизор или кола или пералня.

Не се прави на умен. Върви и ти си купи нещо ЗАПАДНО. Около 90% е КИТАЙСКО.

Хайде Станко, бягай да си купиш американски или европейски телевизор. И да му изпратиш снимка, че иначе няма да ти повярваме. До сега съм видял само две стоки, на които пишеше Мейд ин дъ УСА. Кленов сироп и паста за зъби. Да си призная, пастата "CREST 3D" e много хубава.

за ц ч00 като система нямам мнение но е очевидно че турция се дърви на всички.не виждам от какъв зор са им ц ч00 но те си знаят.ако ще се защитават от американците цч00 няма да помогне.руснаците им ги продават...от кого тогава?интересното е че една от дългосрочните цели на американците беше да се създаде кюрдистан=говорим за ирак после сирия и може би иран.турция вероятно е накрая защото е силна.русия в началото си беше против.а сега американците(според думите на тръмп) са против референдума а руснаците казват ние сме против но пък (имаики едно на ум с крим) от друга страна хората имат право да се самоопределят и по този начин ще прецакат и "американски" ирак.имам усещането че кюрдистан ще стане реалност но им давам 15-20години като предвиждам и сериозен военен конфликт.според мен тръмп е срещу сделката с иран само защото те са вероятната следваща цел на дестабилизиране.и откровенно казано кюрдите заслужават независимост много повече от косово.които се е издървил на американците не е прокопсал а това прави ердоган.не виждам какво печели турция от това.турция няма капацитета да се прави на велика като не е и няма да бъде.без нато турция вероятно ще изчезне.без американците които наляха близо 100 милиарда за период от 15-20 години турция няма да изкара дълго.до създаване на стабилна кюрдска държава обаче има много време и чак тогава турция ще стане излишна.за мен опита за преврат беше едно от решенията-сменяш ердоган и турция твоя и отношенията добри.но не стана.изглеждаше ми някак недоизпипан,груб.аз лично мисля че ердоган няма да изкара много.ще му намерят слабото място но вината ще си е само негова-би могъл да е по дипломатичен и прикрит.

"Ако САЩ не могат да ни предложат подобна система, то също така не могат и да говорят на тази тема, заявил Ердоган" Ако можеш да осмислиш думите на Ердоган, вероятно ще си отговориш защо и какво купува .................. вероятно, но не мисля, че можеш!

турция иска да ги купи и после да ги произвежда тоест технологията и цялата документация.сащ са казали "не".путин е казал "да" но на следващ етап.има силна опозиция в русия да се предоставя на турция технология която могат да използват срещу продалия и я им я дадат я не.ти чети.аз съм чел.

Горко на единния! Защо единнаго? Ами защото светът или обикновенния човек не иска война, а иска един мирен живот доколкото е възможно! Единен , но много държави, защо единен а са много войнстващи, ами защото блажения Августин казва така; Всички твари по света беседват с благочестивите мъже ще го подчертая БЛАГОЧЕСТИВИТЕ, на безмълвен език, който наистина е мълчалив, но при все това е не по-малко многодействителен, лесномислим лесноразбираем за тях, оттук те възприемат добри и благовейни мисли и т.н.т. дали Русия или Америка или Турция агресващи въоражаващи се, сега или по късно ще влачат ''смрадни кожи от скотовъдната'', доколкото преди ''кончето'' се е реело на воля в царските покои. който разбра, разбра!

А и забравих да кажа; ще влачат смрадни кожи в скотобойната невеки!

K'во речи?

Нека купуват. Велика Русия скоро ще стъпи на проливите. Ще овладее Бургас и Дарданелите. Това е целта още от времето на Екатерина. Турци купувайте. И самолети купете. Каквото се сетите :)

А защо трябва да овладява Бургас? Откога Бургас стана част от Дарданелите? Тоест турски град?

Защото ще имат пълен контрол. Включително и България ще бъде маргинална държава.

България е в интересно положение - Турция и Русия са по-скоро съюзници в момента, отколкото врагове. Сърбия е с Русия. Гърция е пас - по византийски. Само Румъния е враждебна към Русия(Македония не знае на кой свят се намира). Дали не трябва да престанем с истеричните изказвания, че Русия представлявала опасност за националната ни сигурност? Че ако Русия и Турция решат да се прегърнат да не предадем Богу дух помежду им! А?

Страх ги е от нас. Ние сме малко, но сме лоши, отвратителни същества и гадни, и се бием здраво. Особено, когато нямаме шансове, както сега. Както почти винаги.

В границите на Нато сме и ние! Турция ще пази и нас! Както е било всъщност и по време на Османската Империя!

Чакай ти Турция да те пази!

Браво, Ердо! Мачкай наглите кравари ! България - вън от ЕС и НАТО !

ФАШ СЪЩО ТАКА СЪТРУДНИЧАТ С ИДИЛ;ВИЖ СНИМКИ В ЯНДЕКС,МНОГО СА ИНТЕРЕСНИ... НО ТОВА СЕ ПРЕМЪЛЧАВА В ТОЗИ САЙТ.....

Сиктир НАТО, сиктир САЩ, сиктир Европа

Ердоган смачка американската и натовската агентури създали паралелна Турция вкл. в армията. Ще управлява като падишах мин. 10 години напред

Рекламираното от Ердоганчо разполагане на С-400 не са мо на изток, а и на запад (т.е. до границата с България и Гърция), е по същество Акт на реална заплаха за НАПАДЕНИЕ срещу двете страни. Обяснявам: На всеки е ясно, че нито България, нито Гърция имат намерение да нападнат Турция, ако не за друго, поне за това че шансовете им за успех на такава военна акция са от нищожни до нулеви... Следователно, харченето на пари от Турция за ракети S-400 на западната й граница, може да има само една цел: -Защита на Турция от самолети и/или ракети, които Гърция и/или България биха изпратили срещу Турция като контраудари, ако Турция ги нападне. Миналогодишните изказвания на турския диктатор за "границите на неговото сърце" на балканите, стигащи до Солун и до Дунава, са достатъчни, за да покажат (заедно с разполагането на S 400) неговите реално агресивни намерения.

Ако Гърция и България( или който и да е друг) не нападат Турция с ракети или със самолети, то С-400 просто няма да се задейства. Това е чисто отбранителна система.

Няма връзка с хипотезата ти, защото С-400 е отбранително оръжие и не заплашва съседите. Заплаха за България са подобни на теб тролове, които се стремят да поучават и даже успяват да управляват по-умните.

разбира се,че границите на сърцето на ердоган,са широки и не са само до солун и дунав,а отвъд виена,че дори и отвъд ламанша,духът на мехмет завоевателя е все още жив,един ден ден непремнно и базиликата свети петър ще стане джамия

Намекваш че новия султан ще си търси османските наследства покрай Виена. Да му мисли Австрия.

Не мога да проумея тъпи ли са тези, които коментират перфектният ти анализ или са платени! Естествено, че С 400 е отбранителна система. Тя би отбранявала Турция от българската и гръцка авиация в случай на атака! Само че такава атака би следвала, когато аскера тръгне да атакува България и / или Гърция! Те сами няма да тръгнат срещу Турция

...не мога да знам, кой/кои от пишещите под моя коментар е платен, но да се разбере дали и кой/кои е тъп/тъпи, май е твърде лесно. Ако наистина, обаче, се стигне до разполагане на ракети S-400 по западните граници на Турция, ще стане твърде интересно. Защото, поне що касае Гърция, нереагирането й до този момент значи по-скоро че има готов адекватен отговор и си трае. Ще видим.

гръко - византиецо, значи гърция има право да се въоражава до зъби със зенитни ракети от всякакъв вид: PATRIOT II / III, C-з00, "панцир" и "тор - м" - но доиде ли ред на Tурция - не тя няма право !?! защото вуте е грък и така му се иска! Tи наивен ли си или ... мнооого нагъл? Tипично по гръко - византииски!

след като САЩ изтегли своите ракети Пейтриър от Турция, разбира се, че Ердоган ще си купи С-400, за да си прикрие небето. Те кво очакват? Да стои безпомощен ли+

Да го прикрие от кого?

Ами от всеки, дето е решил да спретва мероприятия като това от лани - всякакви ентусиасти с фърчиплани ще се замислят струва ли си за някой и друг долар да се навират в шамарите. И сериозно - ако ми кажеш за кои модификации ракети са подписали, ще ти дам по-компетентен отговор.

Асс

Голям майтап-да. си купиш ракети. от. Русия,след. като си в НАТО и всички в НАТО в моментасе въоръжават и говорят.ссамо срещу Русия.Супер!

Голям майтап-да. си купиш ракети. от. Русия,след. като си в НАТО и всички в НАТО в моментасе въоръжават и говорят.ссамо срещу Русия.Супер! И за какво са ти тиябракети,срещу кого ще ги изстрелваш?!Загадка!Излиза. , че руснаците. въоръжават Турция. за война срещу. себе. си!!!

Турция вече не е слуга на САЩ, а господар на собствената си съдба! Тя се ръководи от собствения си интерес, а не от този на американци, германци или руснаци! Ердоан е серизен лидер за разлика от карагьозчията с оранжевия перчем.

dobrin

е за сега са само хранителни ,промишлени и военни стоки...

Правилно, американците да престанат да се бъркат навсякъде, защото ще ни вкарат в Трета световна война. Искам американското влияние върху ЕС да се премахне и да бъде ограничено в рамките на техния континент.

Нали турците преди 2 месеца уж бяха изобретили свои ракети та мелихоподобните във форума щяха да свършат коментирайки в екстаз. Оказа се кьорфишек. Иначе са прави. Като не щат да им продават ще си купят другаде. Не е зле да се поучим.

Как ли ще му се отрази на Ердоганчо един Кюрдистан? Мисля, че Щатите ще се заемат с отговорът на този въпрос...

По-скоро въпросът е как ще се отрази на България един Кюрдистан. Защото, ако бъде принуден да се раздели с част от турската територия за евентуална държава на кюрдите, може бай ти Реджеб да си я компенсира с нещичко от южните български земи...

Към всички тъпаци по-долу, дето реват, че сме си нарязали ракетите. Мили идиоти, ние не сме нарязали комплекси C-400, С-300 или подобни, чиято цел е да пазят небето а тактически балистични ракети SS-23. Правете разлика, малоумници.

Ти тъп ли си или да? СС 23 са нападателни ракети, които нарязахме под натиск на Турция чрез САЩ! При конфликт с Турция, турците щяха 10 пъти да премислят дали да атакуват България, знаейки че 20 млн. Истамбул щеше да го съсипем от бомбене! Сега ако Ердоган реши да влезе, тебе лично ще те дадем на аскера да си удовлетворява сексуалния нагон! Тъпак, на тях бром не им дават

А имаш ли представа какво представляват SS-23 - най-добрите ОТР, каквито имаше само СССР и ние! И ги нарязахме безплатно за кеф на краварите при 40 год. гаранция! Уникални продажници сме - дори и Никарагуа на крачка от САЩ не направиха такава глупост.

Русия и Турция - винаги заедно, винаги.

След хулите в България срещу руснаците, какво друго сте очаквали? Русия ни даде шанс. Дори няколко пъти ни дава шанс, който ние не използвахме, а се държим все по-нагло към руснаците. Е, много ясно, че Русия ще преориентира своята политика към други държави, които я уважават, като Турция например. Сигурен съм на 100 %, че руснаците смятат започнатата от техния император руско-турска война 1877-1878 г. за огромна грешка.

Нито едно българско мнение и прогноза до сега не са се оправдали!

Има нещо гнило в ...НАТО.

Грешите ! Всичко е гнило :)))

Не че е прост турчина, но ориенталският му манталитет да се величае, подценява, двуличничи, ще му скрои номера като на дяда му осман. Повече от видно е че плаши кокошките и че никой не го бръсне за слива, ама не може да си надвие на ината, с което поставя и началото на новото деление на мини империята си.

Ти зае.и тая! Нови 500 години ли ти трябват ?

Защо нашите главочи нарязаха ракетите ни? От НАТО натиснаха и нашите клекнаха! Ердоган как може да си купува ракети, а ние не трябва да имаме? Какво е това НАТО, бееее

Сега американците няма да му продадат Ф-35 на глупака.Загуби окончателно доверие и уверено води странаата в джендема!

Напротив! Ще му продадат много евтино Ф-35, защото го разбраха, че не им цепи много много басма и веднага ще си купи по-добрия СУ от Русия.

ОНЯ ДЕН ЕРДОГАН ХОДИ ВЪВ ВАШИНГТОН И ЛИЗА ПОДМЕТКИТЕ НА ТРЪМП, ЦЕЛУВА ГО НАВСЯКЪДЕ, ВИДЯХ ДИРЕКТНО ИЗЛЪЧВАНЕ ПО ТВ!

ръбчо потърси прочети ще разбереш и самолетите го имат.

И какво прави Великото НАТО? Гледа като посрано? Ердоган беше в Щатите и великите щати дума не са му обелили за С 400. Така ли мислят да пазят България, след като я разоръжиха до шушка?

С-400 са най-добрите ракети в този момент , Реджо знае кое е хубаво и купува ,, дори капаро е дал вече и никой няма да го откаже ! Той в течение на 3 години е уговарял САЩ да му продаде Патриот , но те му отказвали ! Сега ние ще купуваме от Турция С-400 , те ги купуват с документация да ги изработват в Турция ! Нали е в НАТО Турция и от тях може да ги купуваме , защото Изродите от СДС ни ги нарязаха нашите без да питат народа !

СДС са виновни и лично Иван Костов ама ния пак ще се въоражим със съветски ракети.

Закупуването на С - 400, начален стадий Турция да започне сама да си произвежда ракетни комплекси. Срещу кого ще ги използва ? Засега е загадка.

Очевидно срещу Русия няма как да ги използва! Турция се явява руският юмрук на Балканите и Близкия изток! Следователно и Сирия няма да пипат. Гърция и Сърбия също се изключват, те имат изгода да декларират вярност към Русия! Армения е плътно с Раша, Грузия и азерите са приятели с турците, Иран се сприятелява с Турция покрай Русия и общия враг НАТО. Кой остава? Американците през Ирак или Израел. Или да се пази от НАТО през България. Друго сещаш ли се?

Сещам се за един друг луд, който тръгна по пътя на всички са врагове, щом не го харесват и историята показва докъде стигна. Ергодан няма как да избяга от съдбата си, която сам строи. Турция е това което е благодарение на САЩ и Германия.

Тоя читак----е ПИЧ!:)))))) Може да ни е враг----но е ПИЧ!:)))))))

Hе ви е враг "проичо". Kои ти каза че ви е враг? Kога и къде е казвал враждебна дума против българия?

Лайняното ГАЩ били номер едно и всички трябвало да ги слушат Ще ги слушат как вият на умрело. НЕЩАСТНИЦИ УМРЕЛИ

У наше село имахме един много алтав Митко.От тогава на всеки сбъркан му викаме "Митко".

То това остави,ами кой им го продава.Дори не желая да им споменавам продажната съвременна нация.Иначе ги почитаме всяка година на Шипка, а тези нагли съвременни ушанки гледат на нас като на предатели, каквито всъщност са те.Техните отрепки Горби и Елцин разтуриха всичко, но тези ватенки мълчат по този въпрос, а Пигмея е забравил отдавна за българите и за дедите си.Бъркат си по дупките с Ердоган, но ще видим как ще свърши цялата шушумиговщина.

Иракският диктатор Садам Хюсеин беше наредил да поставят портрета на американския президент на пода на интерхотел в Багдад,та гостите да го тъпчат.Известно е какъв беше края му.

Един път стомана за вода,втори път стомана за вода....Края го знаеш. И с Кравария ще е така.

САЩ били най-голямата световна сила ... хе хе. Поне те тъй се представят. Ама не могат да пробутат скапаните Ф16 на Борисов. Ердоган им показа кукиш. В Саудитска Арабия СЪЩО се мъти нещо и май оръжейните сделки на Тръмп ще ударят на камък ... и т.н. Да се чуди човек

Не се чуди,а се обърни и виж кой е "кацнал" зад теб!