Свалиха гравюра на немска пушка от паметника на Калашников

Свалиха неудобна гравюра на германска пушка от новооткрития паметник на оръжейния конструктор Калашников в Москва.

Обратно в новината

Коментари - Свалиха гравюра на немска пушка от паметника на Калашников | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе соротитутки, като намирате външна прилика между АК и StG 44 и това ви е достатъчно да заключите, че е създаден от "немските инженери", то щом StG44 използва "барут" за да работи, това значи ли, че са го направили китайците, а???? Ха да видя сега сеира! :)))

Като гледам гравюрата и си мисля, че АК-47 си е изцяло вдъхновен от Шмайзер... Като оставим настрана заслужения майтап и освирване на руските чугунени лъжци, остава да мислим колко е противопоставим автоматът на съвременните оръжия? На практика руснаците спечелиха в Сирия с ракети, а не с масов бой. Онези дето стреляха с чорапи и се дзвериха на псевдобомбите бяха като индианци срещу картченица и се видя колко струва халифата им. Жалкото е, че не се отдава заслуженото на Шмайзер, който изглежда е учил Калашников как да направи автомата си. Както се казва, "червената армия", заради прословутия си Москвич изнесоха завода на Опел и после десетилетия се храниха и возиха на чужд труд. Какво ли е изненадващото с автомат АК-47, че да има някакви съмнения? И ние така цял живот сме усвоявали чуждия опит, а после ЕС ни е крив.

Така е. АК прилича на Шмайзер. И двата имат цев, приклад, спусък и пълнители, които са даже извити. Това е напълно достатъчно за теб.

Ще ви кажа нещо и дано го запомните: Колкото Крим е Украински, толкова АК е немски!!!! :))

Хуго Шмайсер на e работил в СССР. Mkb-42 не е създавано в Германия. Аз не съм се раждал. Всичко е лъжа.

Ма що Шмайсер не го направи този автомат (АК) в Германия, а вместо него направи по-лошия StG44!?!?!?! А ако ще ми кажеш, че АК е подобрена негова версия, един вид еволюция, то запознай се с газовия механизъм и при двата- коренно различни са! Т.е. има не еволюция, а революция.... А ти защо си се родил нямам представа, дано има полза и от теб! :))

Калашников постави началото на най-великото семейство огнестрелни оръжия в историята, ето кое не могат да преглътнат на запад, ето къде им е болката!

Колкото кирилицата е руска,а не българска/както лъжат простия си народ руските моше.ници/,толкова и крадените проекти и образци StG-44 Sturmgewehr,МР-43 Maschinenpistole,Mkb-42 Maschinenkarabiner на немските оръжейни конструктори са Калашников/АК-47/.Руснаците са световноизвестни фалшификатори на история.

Е да де, тя и кирилицата е немска, нали???? :)))))

Русофиле недоклатен, Климент, Наум, Ангеларий, Гораст и Сава бягайки от гонения, пристигат в България и спасяват писмеността!!! Тогава Русия не е имало, а местното население в тамошните територии е спяло в гнезда по дърветата, за да не ги навървят мечките!!!

Автомат Калашников стана символ на разрушаването на колониалната система след ВСВ! Само заради това Калашников заслужава да има паметник!

Много хора в Африка и Азия са живели доста по-добре и комфортно като колониално зависими, отколкото след обявяване на независимите им държави!!! В общия случай с независимостта започва кръвопролитна гражданска война и резултата на края е плачевен!!! Другия вариант и управление на тираничен диктатор, в повечето случаи и кръвопиец!!!

И ние през турско си живеехме не лошо, ама дойдоха лошите руснаци и развалиха всичко, нали???? :)))) Нещастник!

Тиа па малоумници?! Издигат паметник на технологичен крадец, откраднал, пардон изобретил ... пушкало. Толкова ли нямат с какво друго да се похвалят?

Имат, не като да нямат, с канибали само те могат да се похвалят!!!

Самите германци не претендират, че АК е създаден от тях, а тука някакви сороститутки неистово лаят, че АК е немски, а не съветски.... Знам, че е пълно с продажници в демоНкратична България, ама чак пък толкова...., интересна работа нали???? :))

Руснаците нищо не могат да измислят сами, дори и АК...

Каква хитра реклама си направиха руснаците. Бравос! Така се привлича внимание.

като поувехналите мЪникенки

Новата опорна точка, а? Войната била загубена и затова Шмайсер не искал да прави АК в Германия! Хахахаха тука ме спечели....

Абе, вари го, печи го не щял Шмайсер да създаде АК в Германия и туй то!!! Искал в СССР да го създаде, а ?????? Хахахахахаха ще ме спукате от смях!

В края на войната немците са въоръжени с каквото и ма на разположение, с StG 44 също!!! Все пак американците и англичаните не са били оставили тухла върху тухла в Германия!!! През това време руснаците са мрели по трима за един убит немец!!! Коментарите са излишни, но на русофилите никога няма да им уврат куфалниците!!! Само като погледнеш статистиката, загинали от СССР над 27 000 000, загинали германци около 9 000 000!!! Пък германците воюват от 1939, а съгласно легендата на СССР от 22.06.1941!!! Та кой е дал повечко жертви??? Пък и Германия воюва с Франция, Великобритания, Канада, САЩ и още поне 20 държави , а дава в пъти по-малко жертви!!! Това руското се нарича Пирова победа!!!

СССР дава 27 млн. жертви през ВСВ, от които около 9 млн. са военни, т.е. съпоставими са с немските, останалите 18 млн. са цивилни загуби, в резултат на немското варварство. Планът "Барбароса" предвижда тотално изтребление и пълна зачистка на съветската територия до Урал....

АК ми е засичал. Сещам се за поне 10 начина АК за засече. Това да повтаряте като папагали клишете не ви ли писна. Ама както беше в оня виц "Тролове сър..."

трол разказва вицове за тролове

През ВСВ немците използвали StG 44, а що не използваха АК, нали немските инженери са го "направили"????? :)))) Айде само не ми обяснявайте, че StG44 е по-добър от АК и затова са го предпочели! :))))))

Калашника е въведен в руската армия през 1948година, след като Хуго Шмайзерработи върху него в Ижевск!

Ааааа, той Шмайсер е чакал да отиде в СССР, за да направи АК, в Германия не щял, стискал се, а???????? :)))))))

няма нужда с топ да стреляш муха, щом имаш трепалка

Да бе, верваш ли си? :))))

руснаците що не удариха Хитлер с атомна бомба? Защото и двете ги имаха след дъжд качулка през 1949.

Ама руснаците нямат претенцията, че те са направили първи атомна бомба, нали???? :))

има да се спори, другари? Такова оръжие беше много нужно на СССР-то през ВСВ. Защо Калашников или който и да е друг не го създаде? Ясно е, че не са могли. После американците им предоставят документацията и пак не успяват. Едва когато 58 немски специалисти "доброволно" заминават за Ижевск с оборудването на завода на Шмайзер и работят там 2 години, Калашников си отприщва гениалността. А Шмайзер се връща в Германия чак през 1952 г. понеже изобщо не са имали нужда от него и нищичко не е вършел там. Но за всеки случай още през 1953 г. просто си умрял.

Обърка хронологията май??? :)) Въпросът е защо Германия не използва АК, особенно в края на войната, която губят!?!?! Нелепо нали, губиш толкова важна война, а отказваш да използваш такова гениално творение като АК, което близо 70г. е номер едно в света!?!?! Или ще кажеш, че немските инженери, които "били създали" АК са саботирали нацистите и след войната с радост са създали АК за СССР??????? :)))))))

Немците имат StG-44 Sturmgewehr на Шмайзер, с която причиняват огромни загуби на руснаците при настъплението им в Прусия. 70 години после имат, но в този момент, който е много важен, нямат. Кой обърка хронологията?

Смях, смях,смях и пак смяяяях. Те и сега са на същото дередже. Нали преди няколко години промотираха РУСКАТА ловна карабина "Орсис", в която нямаше нищо руско, бе пич... Нищичко. Цевта не можели да изработят в русия, затворната кутия не знам къде си, патроните са под стандартни европейски калибри и всъщност се оказва, че" руското" в тази пушка е сглобката :-)) Боже опази!!! точно руска сглобка е най-великата сглобка :-) Хей от такива велики сглобки в ръцете на ПУТИН ОСТАНА ЦЯЛАТА ДРЪЖКА НА НОВИЯ ИМ ДЖИП ПАТРИОТ.:-)) ИМА ГО В НЕТА. Виж клипчето. Официална делегация, водят Путин да му покажат джипката, той отваря вратата и дръжката му остава в ръката:-))))) А и още нещо. Можеш бързо да сконеш до най-близкия ловен магазин и за помолиш продавача да ти покаже руския ловен полуавтомат мп 153. гордостта на руското полуавтоматично оръжие. Обърни внимание на сглобката. нито е същото. После виж и НЯКАКВА друга ловна пушка. Пък помисли. После пак си помисли....

За целия просветен свят АК е руска разработка с много качества и предимства пред останалите аналози. Например американската М16 не може да се конкурира по никакъв начин с руския калашник. Американските войници, в бойни условия, са щастливи, когато докопат руското оръжие и веднага захвърлят М16

и какви по точно са предимствата .. след като М16 бие по точност на стрелбата АК47 по всички показатели .. и как така захвърляли М16 във Виетнам след като тогава АК 47 е бил с патрон различен от М16 и като дойде снабдяването как са използвали патрони 5.56 в 7.62 АК :) глупак си отвсякъде ... личи си че главата ти освен петолъчки друго няма ..

М16 е по точна от АК, но само тогава, когато е в състояние да стреля, нали???? :)) Докато АК няма такъв проблем (не говоря за евтините му имитации, разбира се)!

тоя патладжаннн да отиде да пасе свини а да пише тука

Мит е, че "захвърляли" M16. Да си "захвърлят" зачисленото оръжие ? И къде ще го оставят, в лагера на пирамидата ? И като влезеш в бой и свършиш патроните, съседът откъде ще има да ти подхвърли един пълнител ? И като дойде старшината с цинка, специално за тебе ще носи отделно още един ? Или ще носиш и двете оръжия ? Айде стига с тези измишльотини. Има много случаи, когато американци са си играли с трофейни АК, стреляли са, оценява ли са го, казвали са добри думи. Особено за надеждността. Особено първите години от Виетнамската война, когато M16 е била още "сурова" и наистина е давала повече откази и е трябвало повече да се пази и повече да се чисти. Но никой не си е "захвърлил" М16, за това има военен съд !

че ги захвърляли, ами и масово бягали към СССР-то за по-добър живот

Шмайсер бил създал АК? Теория на конспирацията от раздел "западна митология"! :)) Тия в информационната война срещу РФ са готови да стигнат дотам, че да твърдят че Руската империя/СССР/РФ никога не са съществували, а са били измислени страни като несъществуващия остров Чунга Чанга! :))

като клането в Катин. Бяха немците, но... в крайна сметка НКВД-то разстреляло не само тези, ами още много други из разни затвори и лагери в Русия. Те конспирациите малко по малко се потвърждават. Трябва само да се четат новините на последна страница със ситния шрифт. Те и американците наскоро си признаха, че човек от службите е застрелял Кенеди уж по погрешка, но преди и това беше конспирация.

За Катин не знам кой ги е разстрелял, но заповедта на Берия, парафирана от Сталин е менте. Поне това което е публиувано в уикито. Ако Берия напише такава заповед, пет минути след като я е прочел Сталин Берия ще пътува за Магадан да учи как се пишат заповеди и се води секретна кореспонденция докато диша чист сибирски въздух. Отделно подписа на Сталин е менте.

Щото и в Русия болшинството гледа отвън а не отвътре. Вътрешният механизъм на STG44 е сходен с руската СКС и коренно различен от този на АК. Също така част от механизма на немската пушка е в приклада. Но външният вид на АК47 е сходен с този на STG44. И Хуго Шмайсер няма нищо общо с STG44, която е създадена от други инженери.

Само че е бил интерниран от руснаците за да си доработи автомата в Русия!

Колко паметника трябва да издигнат китайците, които правят реплика на почти всичко произведено в света? Такава малоумна идея не им минава през главата, може би защото са актуални технологично и заети с нови технологии , не увековечаване на собствените си кражби и не живеят в 100 години назаад в миналото като руснаците , които спряли технологично в ш0-те години на миналия век, когато крадените немски технологии след войната са били още актуални и оттогава не са мръднали и живеят в миналото .

АК-47 не е "реплика" на Stg44. Няма нито един съвпадащ детайл, няма нито един съвпадащ размер, технологиите на производство са различни, приниципите на действие са различни. И каква е тази "реплика", която тежи 3.8 кг, докато "оригиналът" тежи 5.5 кг ? Ами за лично оръжие това е най-главният параметър, питайте всеки войник !

Антибългарските агитатори тук така и не разбраха, че руснаците са свалили гравюрата на немския автомат от паметника, защото тя намя нищо общо с АК. В прав текст ви го е казал министърът им, че да го разберете, иначе не може да го осмислите.

Те имат ли нещо общо?? А като няма нищо общо, защо го свялат? А защо са го сложили? Ейй необятна е тази руска душа ,брейййй.

Тъкмо започна да мисля , че човешката глупост може да бъде победена един ден и от азиатската кочина ще ме опровергаят.. Първо правят глупав паметник - СВ Герги с копие на което има автомат ?! Сорка ама такава тъпня и македонците не биха си позволили После се сещат че изографисали и немския прототип на Калашников и го режат... после работниците са арестувани но това се спестява После

Ами като се замисля, АК в наши дни е толкова разпространен по цял свят, както едно време копието е било разпространено в различните раси, култури и етноси...

Само арабеските го ползват масово.

Как пленените немски инженери, отвлечени в сесе сере след войната напиват Калашников със спирт за да не им пречи на направят .... АК ! :))

Ти луд ли си??? Калашников не е съществувал! :)))

Те пленените немски инженери отдавна умряха. Ама Русия прави калашници. Виж САЩ ракета не може да направи. Освен това първият автомат не е на Калашников. Дори не е на Шмайзер. Съветските Судаев и Шпагин са по-стари. Автомата е изобретен в Русия.

Съветският автомат Шпагин е всъщност немски на Шмайсер.Руснаците го получават в рамките на военното сътрудничество между СССР и Райха преди напаадението на Германия!Руснаците получават и поточната линия и лиценза!И още руският мотоцикъл-цикъл-цикъл ,,ИЖ"е също немски лиценз на ,,Вандерер"И На БМВ мотоцикълите също е Урал и так далее...товарищи

Още една лъжа на мужиците беше разкрита- при това от самите тях! И както обикновено благодарение на унаследената им некадърност :) Хотели лучше- получилась как всегда ;)

трябва да си пълен идиот за да ти харесва такава скапана държава като Русия от която самите руснаци бягат като от пожар

Мислите на един русофоб: СССР никога не е съществувал, както и Калашников.... АК47 не съществува и никога не е съществувал! Историята на света започва след 1991г., когато се разпадна СССР, който всъщност никога не е съществувал.... :))

Наближава 21.00 часа! предлагам всички оръжейни конструктори разработили щг44 вчера и днес да се приготвят за спане щото утре е работен ден! за другата събота и неделя ДИР ще ви постави на обсъждане как Вернер Фон Браун създаде първата Руска ракета полетяла в космоса!!! нищо,че той тогава е бил в Америка!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Принципът на работа на STG44 и Калашника е един и същи, освен това Хуго Шмайзер е бил заставен да работи по него от руснаците. Принципът на ракетите с течно гориво е открит от фон Браун. Руснаците задигат чертежите му , както и стотици готови ракети и ги прекопират. Фон Браун е искал да бомбардира Ню Йорк с междуконтинентални ракети през войната.

stan_posta@

Да речем, че са едни и същи принципите. Тогава - кой е принципът, който е изобретение на Шмайзер ? Stg44 заимства възли от други, вече съществуващи оръжия. Няма нито един негов възел, който да го няма в други оръжия ! Същото е и с АК-47. Но възлите са си възли - комплексът е уникален.

Принципът не е един и същ. единственото общо е че изпозват газоотвод. От там антатък Шурмгевера прилича повече на токаревкската СВТ38/40. Общото е ПАТРОНА със средна мощност който руснаците са откраднали от немците. Преди това правят автомати с винтовъчни патрони което е кофти защот е много мощен. Фьодоров се изхитрява да направи такъв с японски патрони че са по слаби. И спрете с това че Шмайзер е конструктора на АК. Шмайзер е работи в Ижевск, а Калашников в Ковров. В Ковров началник на Калашников е Василий Дегтярьов, а приятел му е Сергей Симонов. Отделно в АК са реализирани и елементи от автомата на Булкин от Тула.

Голям разбирач си! На бас, че ще ти дам едно много по-просто изделие, състои се само от четири различни детайла, всеки може да бъде начертан на лист формат А4. Събирай си какъвто искаш екип, до края на живота си няма да го направиш. Изделието е сачмен лагер SKF. То ако ставаше с прекопиране, взимаш си мерцедес, разглобяваш, мериш, чертаеш, произвеждаш, продаваш на половината цена на германците. Как така никой не се е сетил?

И защо да не направят паметник на този неграмотен мужик? Че там е фрашкано с паметници на престъпници, подлеци и глупци. Кой от кой по-големи.

Поредната "новина", от която никой не се интересува, а е най - коментираната в сайта. Интересно защо?

рубли, за да ни правят на глупаци, а на българите им писна от това и не искат да мълчат вече!

Българската армия и сега е въоръжена с Калашников, а и го произвеждаме и успешно продаваме в чужбина в заводите в Казанлък от 40 години. В този форум има толкова разбирачи, чак се чудя защо след толкова години един от вас не предложи своят български автомат за серийно производство на нашенския завод? Нали е просто творения на пиян необразован мужик, а вие знаете инглиш интермидиате и имате дипломи по социална антропология, не би трябвало да е проблем за вас.

Неграмотния мужик е пил водка, докато германците са работили. Оставям настрана неграмотния ти начин на изразяване. За ушанка е разбираемо.

Неграмотния мужик е победил учения - нацист с промит мозък!

Сега да направят паметници на Иван Иванович Телевизоров, Иван Иванович Телефонов и други велики руски изобретатели. Какво щяхме да сме без тях?!

jingiby

StG44 е първата в света щурмова пушка, произведена серийно и достигнала до фронта в големи количества. Констуирана е през 1944 г. Калашников взаимства доста от нейния дизайн за своя автомат пуснат през 1947г. Не знам на кой психопат му е текнало да я демонтира от паметника. Ако конструкторът беше жив, сигурно нямаше да е съгласен...

Калашников взаимства ПАТРОНА. Научето го това. А Щурмгевера по принцип на работа е много по- близо до СВТ 40 на Токарев отколкото до АК. Ама токаревката е ветеран от Финската война.

Първият в света автомат е на Фьодоров. Приет на въоръжение през 1916-та година. Произведени 3200 броя. Участва в Първата световна война. Участва в гражданската война. Участва във финската война. Автоматична стрелба, газоотводен механизъм, затваряне с личинка, дъговиден пълнител. Собствен патрон с намалена дулна енергия и намален калибър 6.5x57. И всичко това 25 г. преди Stg44. Това, което е новото в Stg44 е патронът. Но патронът 7.92x33 не е изобретение на Хуго Шмайзер. Конструиран е от немската фирма "Polte" през 1940-та година. Така че Шмайзер не е бил първият. И даже не е бил единствен. И други фирми разработват щурмови пушка за патрона 7.92x33 - това са Маузер StG 45(M) и MKb.42(W) на Walter. Тях пък да ги видите колко приличат на Stg44..... И нищо чудно, конвергенция. Един патрон, едно техническо задание, едно тактическо назначение, какво друго да очаквате, освен външна прилика ?

Всички космически кораби действително са съветски-руски, но цялата серия автомобили ГАЗ е ФОРД, москвичите, ладите, волгите, чайките и т.н. са 100 процентови копия на ОПЕЛ, ФИАТ, ФОРД и КРАЙСЛЕР, АК47 е също немски на 99%.

И Путин е измислен от пропагандата и никога не е съществувал, нали???? :))

Той какво беше изобретил този великан?

Руснаците никога нищо не са измислили. Всички новости са крадени или лиценз. След ВСВ от изт. Германия беше изнесено всичко, вкл. и няколко хиляди инженери. Калашников е руски селянин без образование. Шмайзер и екипът от немци са конструирали този автомат. За да се отърват от руския бездарник, те са му купували алкохол и той се е появявал епизодично. Просто е смешно да се разпространява легенда за полуграмотния Калашников и великите руски изобретения. А самият паметник е неуместна глупост и дивотия.

Сега кажи за Вернер Фон Браун, ако знаеш кой е

Nikolai Vasilev

колега лаиното е напушено с дрога и драска както попадне !!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Всеки знае кой е Вернер фон Браун. Бялото население на САЩ е с европейски произход. Най-много са германците. Изтичането на мозъци от цял свят към САЩ продължава от създаването им. В Русия процесът е обратен. Всеки свестен и интелигентен човек е репресиран, убит или прогонен. Логично е населението да е с ниско качество.

това го знаем от такива като тебе енциклопедии !!!!!!!!!!!а в америка всичко е крадено колко се може повече !!!!!!!!! те твоите с ракета своя излетяха на марс и на луната с място холивоод

Ти си инфантилен глупак. По-добре си трай.

Ако Калашников със седми калс образование е полуграмотен, шефът му Василий Дегтярьов е със четвърти клас и е тотално неграмотен. Ама произведението на шефа му от преди войната ДШК го гледам и в момента в Сирия как работи безотказно.

Без съмнение Калашников би приел немците да го почерпят. За съжаление той е бил на 800 км от тях - в Ковровския завод. А те са били в Ижевския.

ЗАЩО НЕ Е ПАТЕНТОВАН АВТОМАТА ОТ РУСНАЦИТЕ?ИМА ПАТЕНТ НА НЯКОЛКО ДРЕБНИ ЧАСТИ НА ИМЕТО НА КАЛАШНИКОВ!

защото не ехамерикански идиот !!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

КАКВО ПРАВИШ!НЕЩО КАЗА ИЛИ САМО КАШЛЯШ?ДА НЕ СЕ ЗАДАВИ?

Автоматът не е патентован, защото едно оръжие не е изобретение. Може да се защити като "промишлен образец". Впрочем така е било направено. Например в България сме го произвеждали по лиценз. Така че конструкцията е била защитена. Впрочем Шмайзер също не е имал нито един патент за Stg44. Нямало е нито един възел, който да е бил изобретение. А изобщо Шмайзер има патент само за малък възел в пистолетите от 20-те години.

СССР през втората световна си имаше собствени стрелкови оръжия, незамръзващи в студа. Може би не толкова изящни като немските, но достатъчно ефективни и .... с двойно по-малко нужни часове за конвейерна изработка и просто и надеждно устройство. Никой не твърди, че Калашников е най-добрият автомат или най-точният, просто най-разпространеният. Българската армия и сега е с АК-74М, произведени в Казанлък, нали така? Е, за меки китки откатът е силен и автоматът е тежък, но засега в армията служат най-вече МЪЖЕ.

Важно е, че докато хамериканците си играят игричками симулирайки живот на Марс, нашая, отечественая индустрия в лицето на завод Калашников извади цели две нови пушки, ребята. Нека се пукат кравари от яд.

Смешна ушанке, нима си въобразяваш, че някой може да завижда на кочина, населена от оглупели скапаняци.

Путин да уволни ПР специалистите си. Всеки опит за реклама на Русия и повдигане на самочувствието и патриотизма на руснаците завършва с провал и превръща страната им в посмешище. Ако беше жив Сталин сто пъти да ги е разстрелял за вредителство. То не беше поход на Кузнецов в Средиземно море, не бяха Евразийски съюзи, мото походи и руска духовност. Не стига, че паметникът е пълен кич и на нищо не прилича, а и неграмотниците сложиха немски автомат, от който са копирали елементи за АК. Като са тръгнали да бяха сложили и винтовката на Холек, Remington 8 и автомата на Судаев, от там също е копирано. Свети Георги с АК :) Смях!

Ако имаш мисловни процеси, ще разбереш посланията. Ако си обременен с религиозен евроатлантизъм и русофобия, няма лечение.

И какви са тези послания? Виждаме само един фалшив герой, който държи германско оръжие. Вие сте жалки глупци, които имитират важност.

Как да ги разбера тези руски послания като не пия бояришник? Нарисували Stg-44, след това хукнаха да го трият. На нов мемориал за ВСВ в Русия се оказа, че изображението на смелия руски солдат е взето от рекламен плакат на СС, и още много такива издънки. Хората започнаха да ги подиграват и на манифестацията на т.нар. Безсмъртен полк на Мамаев курган бяха излезли с портрети на един немски ефрейтор от първата световна. Знаете го, един с мустачки. И никой от руските патриотари не се усети. Как да ги възприема сериозно човек?

Прочетете биографията на "гениалния" ген.Калашников,изсмукана от пръстите за неговите пожизнени "изобретения".Особенно за изобретение на приспособление за стрелба с пистолет през амбразурата на танк.

Особено се пише... Можеш да четеш, но да осмислиш информацията и да пишеш не ти е силата... Има шанс с едно вечерно училище да наваксаш

Паметника, като че ли е открит нарочно в навечерието на рожденият ден на Хуго Шмайсер 24 септември!

Западът и слугите му по света ще се опитват да отрекат всички руски/съветски/руски постищения и открития в хода на психоисторическата война, която водят срещу руснаците. Навярно скоро ще чуем, че Путин е бил измислен от руската пропаганда и изобщо не е съществувал!!! :))))

Калашников е велик руски оръжеен конструктор. Всепризнат руски гений от целия свят. Само българските соросоиди нещо се сополивят ...

Марката Калашников е известна в целия свят със своята надеждност, сигурност и точност. Какъв немец-конструктор намесват соросоидите, не е ясно ? Може би поради естествена соросоидна глупост

Да бе, сержанта със завършен 7 клас и комсомолски секретар във вагоноремонтното депо е конструирал автомат! Слънчасал ли си? Хуго Шмайзер от 1946 до пускането на серийното производство е бил в Ижовск необразован нахалнико! С него са работели около 200 руски учени и инженери! Сержанта е почнал работа там около 1949 година, но по пропагандиски причини е обрал лаврите! АК - автоматический карабин, това е работното име на изделието!

Хуго Шмайсер няма и средно образование и чегъркал нямамви оръжия в малка работилничка

Утерменшите още гузни :). 70 години минаха -още не могат да си поделят плячката, американските и сАвеЦки подчовеци.

По сила, по дух и по оръжейно майсторство руснаците са винаги пред германците. Това особенно се проявява след времето на Петър Първи. А иначе, германците губят сражения и войни от времето на Александър Невски /12 век/ та до днешни времена. Русия винаги побеждава

Монголският васал Невски ли ви е голямата годрост хахахах

Той претрепа немците от Тевтонския орден. Натика ги в ледовете на едно езеро и им направи ,,побоище"

Ей го, гладкият мозък...Непонятно е що за полуидиот може да си въобразява, че съветските попивателни на спирт, могат да направят дори и пирон, по-добър от германски пирон ? Между другото, германските оръжия унищожиха 27 милиона..

Руснаците изтръгнаха гръкляна на хитлеризма и му пречупиха гръбнака през ВСВ. ЗАПОМНИ ГО ЗАВИНАГИ

Ето такива смехотворни глупаци, спускаха нарежданията си на нашенските, червени олигофрени.Всеизвестно е, че те бяха на усърдните г*золизци на съветските глупаци..Дори и Чаушеску не им цепеше басма..Това е причината , България да е най-изостанала в Европа..Разбира се, виновни сме си и ние, че сме ги търпяли..Даже, още има свръх тъпаци, които се радват на съветските тъпаци

алтернативните новини: В САЩ цензурираха паметника на Вернер фон Браун щото е бил член на Нацистката партия от 1937 г. и щумбанфюрер от СС.