Радев инициира регистър на българите в чужбина

Държавният глава заяви пред сънародниците ни в Ню Йорк, че за него България ще е успяла, когато те кажат на децата си да се върнат, за да учат и работят в нея.

Обратно в новината

Коментари - Радев инициира регистър на българите в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не мога да се върна , г-н Радев в България че имам дъщеря и не искам да ражда в български родилен дом

След 45 години руска окупация и челен савецки опит и ние можем да се кажем, каквото е казал Достовски за руските закони:Строгостта на руските закони се смекчава от тяхното неспазване.. И да добовим, че строгостта е за едни , а неспазването за други. Или казано без източни заобикалки като руснака и гениално просто по-български: За кокошка няма прошка, за милиони, няма закони.

и кой ще чете тия списъци, ДС или КГБ или и двете.

за регистар добре но ..........за това че каза Ако дойде някой друг отвън да ни реши проблемите, това означава, че ние нямаме самочувствието, куража ........ са пълни глупости и хвалипръцкания и противоричивост в това което казаш..........на българия и трябва капацитет и доказани хора в самата бълагрия, няма такива в момента затова неможеш и да вденеш и нищо невърви ,,,,,иска се работни групи от целя свят с развити индутрии , капитали и опит за акъл и идеи а ние ще преценим какво да правим.

Поканете Българите от Украйна, Росия да дойдат да живеят у нас - със зелена карта за 10 години, Бг паспорт след това.

ще ги търсиш по света.

ние старите ще се върнем да умрем но децата ни не искат.изгонете мутрите от българия и ще станем велика държава.всичко останало са глупости.

Едно време имаше ограда по границата за да не избягаме от мизерията на комунетата. Сега пак имаме ограда за да ни пази от разни навлеци. Имам чувството че радевци курневци патриоте и пр измет тяйничко искат Оградата пак - за да не им бягаме

Късно е вече, чадоо.... След още десет години властвуващите ще си ядат ушите в България. За какво връщане, за какви пет лева става дума ? За деца, които не са дори и родени в България ?

Най-големият капитал на една държава са хората и , но само тези които работят. От тоз капитал най ценни са умните, защото те могат да учат останалите как да работят по- добре. Когато тоз капитал се пръсне от недалновидни политици получаваме ... България

А когато едни управляващи заложат на тези фактори, получаваме Китай.

Вземат ли кумунетата да правят списъци - работата намирисва! Едно време правеха списъци на враговете на тяхната власт, списъци на тези които ходеха на църква, списъци на тези които не ходеха на ма манифестациите им Та сега какво ще правят с тез списъци на кадърните Българи?

Щом ще има регистър е редно да им се сложат и чипове на тия в регистъра!

Ако се върнат кадърните в БГ тогава сегашните дупетати и партийни ръководители няма да имат място Как ще са съгластни вместо тях да идват кадърни Те в оммента като видят някой кадърен и го сочат че е против тяхната управляваща партия и т.н

Направите минималната пенсия и минималната заплата едно към едно с депутатската заплата и виж кой ще иска да си отива от БГ и колко ще искат да се върнат в БГ

Ако го нямаме този регистър тогава е лошо Влизате в ЕСГРАОН и виждате кой къде живее Само трябва да си размълдат някои хора как се работи с програмите ноли си имаме летец той знае как

Радев, Борисов, Нинова, Направете регистър на кадърните, способните и реализиралите се В БЪЛГАРИЯ. За другите забравете. Няма надежда да се върнат. По-добре гледайте да запазите тези, които не са тръгнали, а не да ги мачкате, докато им писне. Изпускате питомното, а се биете по гърдите как ще върнете дивото!

Ако правят списъци на кадърните само,целия държавен и административен апарат на България трябва да бъде уволнен включително Радев и Нинова- до един са некадърни комунисти и подлоги на държавна сигурност....

Първият голям ГАФ на Радев, как не случихме на свестни...боклук до боклука

Кадърен комунист не се е родил...няма и да се роди!ПЪРВО,за да стане някой комунист означава,че е некадърен за работата,за която е назначен,за да бъде държан под контрол от другите некадърници,които са го поставили на поста.УМЕН И ПРИРОДНО КАДЪРЕН ЧОВЕК КОМУНИСТ НЕ СТАВА!!!

Това е страхотна глупост! Защо смятате че българите в чужбина са по-квалифицирани и по-умни от българите в България?!? Да не говорим че голямата част сънародници, които емигрират работят като чистачки или по строежи. Доста по-малко са тези, кито имат висока квалификация и опит, който може да е приложим в България. И за да не ме разбере някой погрешно - аз съм от емигрантите, работя като финасист.

ти си неуспял кандидат-емигрант, аутсайдер в бг

Може и да има много кадърни в България,но факта,че работят за жълти стотинки на некадърниците 70 години ги поставя в графа''Безнадеждни Глупаци''....Какво от това,че са кадърни след като една чистачка от България получава повече на Запад от една медицинска сестра с Бакалавърска или Магистърска степен на образование в България??? Заплатата на що годе начинаеща медицинска сестра е около 3000 евро,а много повече получават сестрите,които се квалифицират като Бакалаври и Магистри.Колко е заплатата на една медицинска сестра в България???И какво от това като е кадърна като циганите и без да работят имат повече пари в България???

Може и да има много кадърни в България,но факта,че работят за жълти стотинки на некадърниците 70 години ги поставя в графа''Безнадеждни Глупаци''....Какво от това,че са кадърни след като една чистачка в България получава повече на Запад от една медицинса сестра в България???

то туй хубаво! даже прекрасностно, ама от резерва генерала знаели, че най многолюдната общност са в турция, пък не ги пуснаха да гласуват ? а не помнили, че лично той се напъна да променя закона изборен, та българите в чужбина да нямат право на глас? не помниш, радев, нали?? не помниш, но ето, аз помня, а и другите нормални хора помнят, комунделино!

Това е друга история и ще ти отговоря с въпрос. Кажи ми защо в Разград, в магазин, ми говорят на турски и се правят че не разбират български. Разбра ли сега, ето затова.

Vzemat za uslugata komision za SRS na turski i ti skanirat dannite i te razrabotvat s tor.

Уплашен, пресметлив, кариерист. Част от този крадлив олигархичен модел.

Радев иска да въведе контрол върху българите в чужбина, за да може след това те да бъдат изнудвани и заплашвани, те самите или техните роднини. Всеки българин в чужбина има у нас някакъв апартамент или земя или друга собственост. Следващата стъпка на Радев и комунистите около него ще е искане на пари, под форма на по високи данъци и такси или за да придвижване на някой документ който му е нужен в някоя държавна служба. Или при изкарване на нов паспорт, защото стария е изтекал. Спомням си как преди 28 г ние всичките бяхме описани от комунистическата власт, защото ние бяхме крепостните селяни а те феодалите. Ния им работехме а те ни командваха и експлоатираха. Та комуниста Радев си остава комунист (разбирай паразит). Бивш комунист няма, то е доживотно.

Именно! Най-добрият комунист е мъртвия комунист!

Всичко това го знаем. Ако прецедента иска да излъже някой, едва ли някой ще се хване.

Клоун!

ти Радев - говориш ли си с президентшата. Може и да не знаеш, че синът й с баща депутат от БСП е в САЩ. Пък аз си мислех, че сте го дори и посетили. Ай стига бе - не ме гледай какво правя, слушай какво говоря - наглеци.

синът на Десито дали вече се е записал пръв в списъка. Абе бива наглост, бива, бива дори и комунистическа, но на летеца минава всякакви граници. Абе той доведеният ти син в САЩ, а ти си почнал да правиш регистри на българите в чужбина. А може той да не е българи. Ти каза ли на хората в НюЙорк - и доведеният ми син е тук и затова и прочие... Много го хвалят, а той ... на метеното.

и всеки се пита - защо? Аз ако искам да се върна ще се върна и без регистър. Абе ченгесарски истории - нагледали сме се на списъци, регистри и пр. - не мислиш ли че и поради това не сме в България - страна на осем милиона ченгета както се пееше.

Веднъж възможно най близък човек ми разказа следната случка. По времето на комунизма средата на 50 те години sин на наистина голем комунист , когато още нямаше стената , решил да се разходи в Западен Берлин, харесало му и той взел,че артисал. И за да бъдете щастието пълно една атрактивна мадама го свалила и качила на мерцедеса си и след известно криволичене из берлинските улици го спряла пред българското посолство в Източен Берлин. Прибрал се в България и нямало никакви последствия , щото баща му бил наистина голям комунист. Та не бива да се приказват такива приказки за връщане , щото плашат хората. По начало емигрантите , емигрират , защото бягат или от мизерията , политическата система или търсят невъзможна у нас реализация. Та според мен България ще успее , когато деца на български емигранти станат водещи специалисти например в автомобилния бранш , основат , компания и дистанционно ръководят работата в български филиал , произвеждаш у нас автомобили.

го знаем още като кандидат-президент. Да целуваш ръката и краката на Боко, че издигна Цецка за президент. Всака друга кандидатура щеше да е по-добра . Не хората, Боко те избра. Сега - мили хора както казвате още ли не знаете, че синът на жената с която спи, съпругата му, тъй наречената първа дама, втора Радева се намира в САЩ - първо на жена си да каже, на доведения си син, а после да ръси глупости. Може много хора да не знаят за доведеният му син - не могат да си представят подобна наглост.

Хора които са били емигрирали преди много години вече имат далечен спомен за родината. Човек има инстинкт да забравя лошото и да помни само доброто. Тези които имат пресни спомени се връщат за малко и за най-много седмица време им се припомня всичко забравено и бягат обратно през глава. Децата на имигрантите родени в чужди държави са изгубени завинаги освен някакви малки изключения които получават огромен медиен интерес в БГ. БГ политикът си мисли, че е хитрец и ще излъже и останалите с евтини ТВ репортажи за светло бъдеще и реализация в БГ. А действителността е очевадна още като кацнеш на летището...

и децата разбраха, че за нищо не ставаш - ама то си беше ясно - нали комунетата те издигнаха. Стига си ръсил глупости. Само се питам - вярваш ли си сам?

Съвсем му,се разхлопа регистъра,май?!

В консулството в Ню Йорк се подвизават и се канят комуняги и ДС агенти и техните копелдаци, които са повече от нормалните българи там.

Радев, ти си глупак. Иди си на село да пасеш патки с тупан, за президент не ставаш.

Напускането на милиони е своего рода протест към системата,която не се е променила за 70 години.Вместо да баламосвате хората по света дайте на българите заслужените заплати,повишете стандарта на живот в страната и я направете място за бели хора...От 70 години грабите народа и никой няма да посъветва децата си да се върнат ,за да бъдат роби на простащината Ви и на децата Ви.Когато на избори започнат да бъдат допускани нормално успели хора, ане до един представители и слуги на Държавна сигурност тогава можете да искате нещо от българите в чужбина....Засега нямате правото нито да съветвате,нито да им поставяте ултиматуми!!!!!!!!!!Не е лесно навън,но ис тъпи комунисти няма как човек да издържи цял живот!!!

Да ни пази Господ от прост началник, но инициативен.

Дейност да пада. Той Радев цял живот е бил на бюджетна ясла. Та той е невеж и по общовойсковите въпроси. Къде е промЕната за която дойде и захапа кокала ? Тримата шишковци си разиграват коня у нас.

Sm3hurk0

През годините на прехода, управляващите създадоха условия за миграция на умните и работливи българи към държави в които стандарта на живот е по-висок. Управляващите от лакомия не успяха да задържат кадърните българи в България, отнесени от приватизация и тем подобни далаверки. Сега се сетила Мара да се побара.... Е аз като живея в България, съм регистриран само в НАП, МВР, ДАНС, КАТ, форума на ДИР :))))) и държавата не се интересува от мен. То и аз не се интересувам от държавата и ѝ нямам уважението... :)))))

почти всички българи в чужбина умишлено странят от други българи, нито им пука за българия, радев си губи времето.

Абсолютно вярно. Повечето, които си идват през лятото, си тръгват още по- отчаяни от положението тук.

Радев статуквото.

Този е по лустрото, пушилките и пиратките.

Къде е информацията че мошеника Радев се е срещнал с престъпника Бил Клинтън и го е поканил в БГ, която ясно показва за пореден път какъв мошеник, соросоид и глобалист е мижитурката Радев?

българия мечтана миграционна дестинация: висок криминалитет, лошо обслужване на граждани във всички сектори и ниски заплати....

Интересно, мошеника Радев иска точно това което ЦРУ би искало - да знае всички българи къде са и с какво се занимават! Не виждам нищо добро което може да излезе от подобен регистър, който ще е в полза само на ЦРУ и репресивните органи на държавата!

а според вас радев от кои е като военнен, при това не какво да е ами генерал? от репресивния апарат...

Това с регистъра много мирише...Или нови данъци на имигрантитв или нещо друго...

една държава става мечтана дестинация за миграция, когато е: 1. сигурна (откъм криминалитет); 2. добре уредена (обслужване на гражданите); 3. осигуряваща висок стандарт (заплаштане, условия за кредит и т.н.)... някъде да виждате регистър?!?!?! кое от 1-3 осигурява българия на гражданите?

Успелите българи никога няма да се върнат в тази клоака.

И за какво аджеба е този регистър бе льотчик, да не сте решили да ми пращате помощи като закъсам в чужбина??? Ще се върна в България на куково лято, освен ако Деси не ме посрещне с хляб и сол, но обезателно да е като на оная снимка, без сутиен и да и са набъбнали зърната.

ti nemá kude da se vrushtash osven na selo! zatvariaj kokoshkite,prebroi gi,pikaj i si legai! i da ne zabravish da cunkash nasranijat GUZ na teleto borisOFF, DA VI EBEM PICHKATA MAICHINA I NA DVAMATA!

Все пак да не забравяме, че най-смислената част от нас е именно в чужбина!

Не си ти този, който ще кажеш кой е смислен и кой не. Познавам много от т. нар. смислени напуснаха страната за да се устроят на битово ниво. Измекяри в чужбина това е истината.

то никак не е малко да се устроиш на битово ниво, да ти кажа. около 5 милярда мечтаят да се устроят на битово ниво.

По добре изнекяр в чужбина, отколкото измекяр в родното си село като теб.

Жалко, че на льотчика му е трудно да се усети, че идеята да се регистрират в нарочен регистър едва ли ще срещне подкрепа от българите установили се в чужбина. Освен ако го играе дистрибутор на Слави Трифонов, който също търси "матриал"

Кога един плитък хитрец започне да говори за Достоевски в мое присъствие, ке му прекроим фуражката.

Не вярвам човек който се е установил в чужбина и държи на себе си и на близките си, без значение къде са те, да се хване в този капан, предоставяйки доброволно лична информация. И то не на друг, ами на мафиотската държавност, избрала си с този хитър и лукав селянин за глава.