Китай намалява износа на петрол за Пхенян

Китай обяви, че ще ограничи износа на петрол за Северна Корея в съответствие със санкциите на ООН, наложени заради ядрената и ракетна програми на Пхенян.

Обратно в новината

Коментари - Китай намалява износа на петрол за Пхенян | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

спомням си петролното ембарго срещу сърбите-колони от цистерни през ноща, горд съм, че и аз пренасях за братята сърби, настроиваха ги американските пеерази срещу нас

И глейте ся как Кимчо от утре започва да громи китайските империалисти...Горките китайци! Голям враг си завъдиха покрай заканите на бай Дончо! Ама дали де факто ще се осъществи тази забрана е под въпрос. Щото ако това стане, Северна Корея ще издъхне след месец. И първа ще клекне армията им, щото 2 милиона барела са нищожно количество, само един супер танкер годишно, а не знам някой друг да им продава нефт и горива...Пък и съществуването си толкова години пак го дължат на Китай...

дали китаи ще са толкова глупави че да спрат биснеса със сев. корея ,заради кефа на уса

Ако това ще предоврати една война-ДА.Не обвинявам и не оправдавам никой--но по-добре санкции,отколкото война.Кой крив,кой прав--един ден ще отговаря пред Бог и историята ще го оцени.

Дори, ако това доведе до американски ракети на територията на СК, насочени към Китай и Русия?

Дали пък ти си толкова глупав,че не виждаш,че не е заради ,,уса"ами заради целият свят който е против Ким да заплашва съседите си с атомно унищожение? М?Май си!

ДВЕ години западните кучета купуваха петрола от Сирия, добит от брадатите убийци и се правеха, че не виждат над 1300 цистерни, минаващи в Турция от Сирия НА ДЕН. Никой и дума не обели, че това е контрабанда и че парите отиват в ислямска държава. Сега западналяците квичат, че Северна Корея купува ЛЕГАЛНО петрол???

Дълбоко се съмнявам, по скоро ще минат на контрабанда. Китайците няма да позволят 'плашилото' КНДР да се разпадне. Аз се съмнявам, че и върхушката на САЩ наистина иска това. Играта ще се окаже доста сложна.

++++++! Бойкот на всички китайски стоки по света, да им се задръстят складовете и да фалират.

Шило

Че то, освен китайско, друго има ли?

P. S. От вчера сайта Ви нещо се бъгна яко - прозореца с новините постоянно се измества в ляво и не ми дава да скролвам и с релоудване не се получава. Само когато отворя прозорец с коментари не го прави това нещо.

Позаинтересувай се какво наказанието за контрабанда и корупция в Китай!

Нещо не схващам? Китай ще продават контрабанда петрол на КНДР, щото така им изнася - политика, баце! На плашипутарниците от КНДР ако само за месец им спрат доставките, са живи-умрели.

айде ся плюйте китай и русия че са против ким великий :)))

Шило

Що да плюем, който и да е в случая? Явно Ким излиза извън контрол.

Че то още Елцин се изказа против идеята на Клинтън севернокорейския режим да бъде подкрепян с пари и петрол и прекъсна останалите от времето на СССР връзки с династията Ким... А иначе вследствие на решението на Северна Корея да напусне Договорът за неразпространение на ядрени оръжия на 10 януари 2003 г. и да прекрати участието си в шестранните преговори на 10 февруари 2005г. Русия изразява загриженост относно действията на Северна Корея, опасявайки се, че те ще попречат на разрешаването на кризата на Корейския полуостров. През 2006 г. Русия подкрепя Резолюция 1695 на Съвета за сигурност на ООН, която заклеймява ракетните опити на Пхенян. През май 2007 г. руският президент Владимир Путин подписва указ, който забранява на руските държавни агенции и индустриални предприятия да изнасят военна техника, оборудване, материали или ноу-хау, които биха могли да бъдат използвани от Северна Корея за ядрени или неядрени военни програми... и на фона на това в последния си ден администрацията на Обама изпрати 1 милион долара на Ким, ей тъй за да ги запомнят с бодро-)

Като нямат петрол да карат на ток. Въглища имат, ядра също.

Особено ядра :D

Лъжат разбира се. Китайците са изключително коварни. Цялата игра е за да накарат сащ да им направи отстъпки. Дебелия е само един фигурант, който си е повярвал.

Водородната бомба е гарантирана край Калафоня.

Няма по-големи гадняри от Китайците, ама Русия ще увеличи износа си на петрол за КНДР! Е, кой печели и кой губи?