27 000 снимки доказват изтезанията в Сирия

Близо 27 000 непубликувани снимки, изнесени от Сирия от бившия фотограф на сирийската военна полиция "Цезар", бяха предадени на германското правосъдие.

Обратно в новината

Коментари - 27 000 снимки доказват изтезанията в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Са го забавлявали в Гоантанамо

Шороши, внимателно гледайте снимките!

Те САЩ са пречка по много пътища, я кажи една държава , в която след тяхна намеса да има просперитет и вътрешен и външен мир ? Между другото не ти ли се струва, че мужишкият принцип за запасяване с ядрено оръжие е логичен ? Ако не попитай по възрастните жители на Хирошима и Нагазаки.

Жалка история на фона на изтезанията,тайните затвори,отвличанията,държането на хора без съд и присъда в лагер и пр.престъпления против човечеството извършени от САЩ.

ще закачате брадатите демократи, ама ха!

СУПЕР ДЕМАГОГИЯЯЯ СМЕШНИ КАТОЛИЦИ.

Я покажете пак снимките от Луната, че те бяха по интересни:)))

Искате да повярваме, че 27 000 пъти са имали възможност да снимат изтезания журналята?!! Стига де, взехте ни за мезе.

Сещам се заклипч ето , в което едно момче каза, че било за Асад, след което добрите и многострадални бунтовници му отрязаха главата пред камерата. Но това нищо не значи, невинна шега, на която западния свят не обръща внимание. Новината в случая е, че външната агресия върви към ликвидация и демокрациите опитват да се наредят да папкат. Като се опитват да създадат нещо, което уж те решавали и сякаш от тях нещо зависело.

И Ся к'во ? Асад е лош а ИДИЛ е 'Убав , така ли ?

Глейте ся, дрОгари и дрОгарки пропагандисти в БКП стил от ДИР БГ, СПРЕТЕ с тези притоплени манджи дето сте ни ги сготвили преди 2 (две) години. Прочетете си първо собствените архиви - напр. ВАШАТА собствена НОВИНА: Тайнственият Цезар съди във Франция режима на Асад 15:08 30 септември 2015 г. Та дори използвате и почти идентични изрази, като напр.: - преди две години: тези снимки са ...свидетелство за системната жестокост на режима на Башар Асад - сега: Тези снимки свидетелстват за мащабите и системния характер на изтезанията при управлението на Асад Айде молим - у лево, при Шорош!

Ето новата философия на колонизаторите, преследвали били престъпления. А казано просто, измислят фейк, след което се почва кампания черен пиар, и започва нападението в защита демократичните ценности, като демократизираната държава трябва да плати за услугите с природните си ресурси, като вземе повечко заеми от освободителите.

Асад, разбира се, е герой. Да пожелаем успех на Свободна Сирия, държавата в която междудържавния и международен тероризъм наи-после си строши зъба!

A над половин милион сирици са се върнали в Сирия, баш в зоните, контролирани от правителствените войски.

И тези снимки са като ония ''зомбита'' дето ''умряха'' при употребата на химическо от Асад....Стига манипулации защото при нас без да има бойни действия един куп снимки могат да се покажат за побои от вътрешното за да си докарат % разкриваемост..

Тези снимки са като онези болници и училища...............

Тия снимки дали пък не са от едни други места, където се провеждаха инквизиции с участието на едно друго ведомство? Нека първо се произнесат експертите, да се заведе дело, свидетели, присъди и чак тогава новината. Иначе това си остава една от многото неуспешни "холивудки", пробващи да оправдаят инвазия в чужда държава. И като говорим за хибридни атаки, това е пример. Май преди присъда от легитимен съд всяка информация е просто дим в очите на хората. А следните изречения не са пушек, а цитират документ - "ЦРУ умишлено е заблуждавало администрацията на САЩ и обществеността за методите, използвани по време на разпити при президентстването на Джордж Буш - младши. В доклад от 6300 страници на Комитета по разузнаването към Сената на САЩ се посочва, че в продължение на много години ЦРУ е изкривявяло информацията за своята програма на разпити. В доклада се посочва, че са укривани факти за използването на инквизиции срещу затворницине, преувеличавала се е важността на някои разследвания, свързани с тероризъм, както и опасността, която представлявали арестантите в секретните затвори. Според представителите на Сената няма никакви доказателство, че т.нар. "усъвършенствана техника за разпити", използвана в затворите в Гуантанамо и Абу Гариб, да е помогнала в борбата срещу тероризма."

Шило

Това ми прилича на "Оръжието за масово поразяване" на Саддам. Не, че го има, ама го нагласиха. Още го търсят. Е, тук няма как да стане.

в ,,джамията,, на това ли ви ,,учат,,...???

къде бяха досега тези ,,правозащитници,,...??? от четири години ,,тубата,, е пълна с клипове как ,,умерени,, и ,,не,, колят,бесят, изнасилват християни ,шиити и алевити в сирия под ,,обучението,, на западни ,,специалисти,,...!!! попълненията на тези ,,главорези,, бяха от ,,западни,, европеиски граждани ...родени,израстнали и възпитани там...!!! сега искаме да ,,покажем,, че асад е по лош от тях...??? в сауд.арабия не ,,бият,, негрите...??? в израел -,,въобще,,...!!!

Случайно съм бил в Сирия по времето на Асад. Живееше се съвсем спокойно, хората бяха приятелски настроени. Мразеха единствено американци! Ако им говориш на английски гледаха с недоверие. Сирия беше една прекрасна и добре уредена държава.

Лъжец

Шило

Що бе, ти ходил ли си?

Необходим ход за пораздухване на изтляващата кампания по сатанизирането на Асад. Няма лошо ! Ако Германия установи системни мъчения дори и над реални главорези, дегустатори на човешки сърца - редно е да се вземе предвид при двустранните отношения . Обаче този казус изважда от гардероба един позабравен аналогичен казус. Със системните мъчения на човешки същества в затвори, включително незаконни в Европа, в окупационни военни бази, на територията на самите САЩ. Абу Гариб не беше дори и 5 % от върха на айсберга. Имаше и има документи, заповеди за прилагане на всякакви мъчения, Та Германия ще подеме ли разследване най-сетне и срещу САЩ?! Ако го направи - има морално право да бъде не само икономически лидер/диктатор на ЕС

Вярно е, че режима на Асад масово си служи с изтезания и убийства. Но другата страна действа далеч по-брутално - рязане на глави и изгаряне на живи хора е най-малкото, което се сещам...! Джихадиста не заслужава друго, освен да го разпънат на ченгелите и остържат до кокал!

След почти шест години война точно сега ли излезнаха на бял свят тези снимки? Аман от лъжи и измами. Кой знае в кой джихадистки лагер са фабрикувани. Амааан. Вече едва ли има тъпанари, които да се връзват на подобни шмекерии.

Ето това е типичен пример за хибридната война в действие- една снимка неясно откъде, с обозначение под нея "архив", цитира се една неизвестна правозащитна организация, която много прилича на Сирийкия център за наблюдение на чов. права, който бълва "достоверни" новини за войната в Сирия от......Лондон и накрая- "Цезар", който бил подал жалба в германската прокуратура заедно със снимките. Тенденциозна, манипулативна и неграмотно списана хибридна новина.

Цяла обвинителна статия и една снимка, от която не става ясно, кадър от американския филм пропит с "любов" "50 нюанса кафяво" ли е или HD фотос от балнео санаториума на пиндосите Гуантанамо. Режимът на Асад може и да не е от най-мекия, но манипулативната пропаганда срещу него е очевидна.

Браво! Ама като са ги подпукали да карат наред! Да продължат и да видят какво се случва в Саудитска арабия да речем! И после да продължат и с другите. И накрая ще се окаже, че те в Близкия изток всички правят така. Но вниманието се фокусира и се изнасят материали в западната преса само за неудобните, които са на дневен ред. Със същите обвинения започна и кампанията против Садам. После се прехвърли в Египет, Либия.... Всички знаем какво се случи с лидерите на тези страни. А изпълнителите на тези мокри поръчки спрямо цели държави дават ли си сметка какви държави получиха след некомпетентната си намеса!? Демокрацията не е цвете, което вирее навсякъде. И тези страни бяха много по-спокойни и цивилизовани при "диктаторите" си, отколкото сега "демократизирани", т.е. джихатизирани.

2 години след като започнали разследванията, тоя показал снимките. Мхм.

Ами трябва време да се направят толкова снимки - то това да намериш статисти, да оборудваш студио, след всяка снимка датата на апарата да сменяш...

НЯкои хора как бързо забравиха за снимките от американските затвори ....

След почти шест години война точно сега ли излезнаха на бял свят тези снимки? Аман от лъжи и измами. Кой знае в кой джихадистки лагер са фабрикувани. Амааан. Вече едва ли има тъпанари, които да се връзват на подобни шмекерии.

27 000/двадесет и седем ХИЛЯДИ/ снимки, та тоя "фотограф" не спал поне 5 години. А ако качеството им е като на тази снимка, въобще не му"вервам"! Малко късно, но явно пак е заработило студиото на "белите каски".

И дали въобще са снимани в Сирия. Да не е като разни кадри уж от химическата атака снимани в Египет, а други май в Ирак.

Sm3hurk0

Ако излязат на яве кадри от гуантанамо, ко ша праим ?

Излязоха от Абу Гариб. Конгресът и Сенатът на най-благословената най-велика най-демокрация все още дискутират какви точно бомби да бъдат хвърлени над Вашингтон, Ню Йорк, Маями, Лос Анжелос, Сан Франциско и Сиатъл - с обеднен или с обогатен уран. Група влиятелни сенатори, подкрепяни и от ЦРУ, предлагат върху режима да се въздейства с мека сила - във Вашингтон да бъде открито посолство на САЩ, във въпросните градове да бъдат създадени и финансирани 300-400 неправителствени и хуманитарни организации, а в радио "Свобода" да бъде открита редакция за предавания на американски език. При демокрацията решенията се взимат трудно. Но няма съмнение - режимът ще получи заслуженато, а народът - свобода и демокрация.

дкми

Не знаех, че Асад и хората му са толкова тъпи, че да документират нещо, за което знаяр, че могат да бъдат съдени... макар и от нелегитимен съд, какъвто е този в Хага.

Ами те не са тъпи,и просто това е поредната провокация на запада срещу Сирия.Много им се иска всички те да се наредят и да крадат свбодно.Асад им пречи.

Че и 12 тъпанара като теб ти сложили плюс. За твое сведение, съда в Хага не е нелигитимен - но червен чугун като теб това няма как да го знае. Айде марш в Сирия, да се кефиш на режима на Асад.

kerelov@poshta.net

Ти май си сто но без единицата отпред. Режимът на Асад, както го наричаш, е легитимната, законно избрана власт в Сирия и преди евреите да организират, въоръжат и финансират "умерената опозиция", тази държава беше просперираща и добре подредена. Сега е цялата в руини не заради Асад и "режима" му.

Според учебника по металознание чугуна е СИВ на цвят!а това "сто"сигурно е диаметъра на ануса ти в милиметри та си изсрал такова голямо ла.йно!!!!!!!!!!!!

Да бе, знаем много добре, че Асад е "лош тиранин". Но както се вижда, неговите убийства дори не могат да се докажат все още. За разлика от него ИДИЛ гордо снимаха масовите екзекуции (зверски обезглавявания, удавяния в клетка и разпъвания на кръст) на хора, чиято единствена вина е, че са "неверници". И ги постваха в YouTube. Жертвите са хиляди. И правозащитната организация - нула внимание. Къде бяха всички борци за човешки права? Или се вълнуват само когато на някоя ЛГБТ двойка неправомерно й е отказана сватбена торта от протестантски "фундаменталисти"?

Това не са изтезания, а специални техники за разпит, и се прилагат усилено също и от нашите "евроатлантически партньори" и особено от САЩ за последните 20-на години в "войната им срещу тероризма"! Сирийското правителство също воюва срещу тероризма, тогава защо да не използва също тези "специални техники за разпит"?!

Катар финансира т.н.умерени.Целта на Катар е сваляне на Асад.Хората не вярват на фалшиви снимки. Но на преговорите в Астана по Сирия,общо мнение са имали Русия,Сирия,Иран,че и Турция.Най сложно в Идлиб,там ще има сили на Иран,Русия,Турция,а в останалите зони руска полиция.ООН да престане да се занимава с глупости,а да хвърли сили в хуманитарна помощ.Алепо днес-Губернатора Фарес Фарес казва.Народа е много устойчив и обича своя град .Имали камисия по въстановяване на града.От Европа никаква помощ.В западната част-нов асфалт,отлични пътища,въстановяване на индустриалната зона.Живота кипи-търговци,предлагат плодове.Училището Аль Фукан ,пълно с деца.Запада се занимава да делят убийците на умерени и неумерени .В източната част Ан Нусра са разрушили всичко.Хората ще се върнат по късно.Много бежанци в Европа-бивши терористи,правят се на бедни.Ще създадат там нови банди.И цялата опозиция от тука да се маха.На нас не ни трябва.Казват хората.Екстремистите,терористите ,това не са хора,казва Махмуд Асади -мюфтия в Алепо.За въстановяване на мюсулманският храм-45 м.минаре ,под защитата на Юнеско на 1400 години необходими са 14 милиона .От Юнеско никаква помощ.Тия пари за въстановяване ги е дал добър човек

Истината е, че западът загуби войната срещу сирийците. Асад остава на поста и ще бъде преизбран. А западът стартира кампания срещу Асад на ново основание, за да не изпадне съвсем от играта в следвоенната САР...

би трябвало да ни плати на всички тук по 1 000 0000 ,ако наистина желае да вярваме на гьобелсовите ѝ фантастики!

Такива червени подлоги като теб все чакат някой да им плати, вие за нищо не ставате иначе.

27000 снимки. очевидно, че сирийската военна полиция е водила много подробен, до педантичен отчет с обилен снимков материал относно работата, която е вършила. освен високата разделителна способност, мета данните важни са и лицата, а не само гърбовете на снимките. все пак това са важни свидетели, или в меркелско-неолиберастка германия вече съдят за престъпления срещу човечеството само по снимки.

След като краварите и еврогейовете не можаха да свалят Асад чрез техните марионетки от ИДИЛ, сега явно подготвят почвата за директна намеса. Целта им е да разсипят една държава, която не иска да им играе по свирката. Това го видяхме в Афганистан, Ирак, Либия и още много държави по целия свят.

Дайте гаранции за автентичност! Иначе и аз мога да направя по-добри!

Шило

А честно казано, публикуваната снимка, ако е част от тях, доказва друго- позиране. Чисти дрехи, чисто тяло, никакви следи от насилие.

могат да се направят в кое да е мазе по света!

Защо в мазе? Правят се в добре оборудвано студио.

Трият ми коментара, че Западът загуби в Сирия и сега измисля всекакви небивалици ! ама мен не ме е яд - хората знаят !

А моят въпрос до Violently Happy направо изчезна - явно е роднина на редактора...:))

коалиция да отрепят Асад бяха провалени ,остава им жалката опция да скалъпят фалшивите обвинения по холивудския сценарий и сорос да ги пропагандира . само ,че ще имат отстреща и документален от Росфилм .

Ако бяха 10-20 повече щях да повярвам, ама 27000... Остава и да ги е правил нелегално