Пхенян плаши с още по-мощна бомба

Северна Корея може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан като отговор на заплахите на американския президент Доналд Тръмп.

Обратно в новината

Коментари - Пхенян плаши с още по-мощна бомба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да я изстрелва,тръмп да изравни със земята Северна Корея че да се приключи.писна ми и от двамата но ако трябва да избирам все пак предпочитам тръмп.мижащи бедни луди комунисти- не мерси.

Това е трагедия за човеството и планетата ни! Какво право има този изрод да взривява водородни бомби в Тихия Океан? Май сами си копаем гроба!

Ако спрът янките да го заплашват ще спре с опити.

Тръмпуняка, вече не знае на кой свет е, товарищ Ким Чен-ун му набива манерката за пореден път! Евала на КНДР!!!

Не са "и двамата луди" както се опитва да внушава едната част от пропагандата, за да омаскарят и този, който всъщност се защитава. Просто единият винаги е бил НАГЪЛ, ЦИНИЧЕН И ЖЕСТОК, издигайки в култ богът на парите и човешката алчност, за да подчинява света с оръжията, които демонстрира още преди десетилетия, извършвайки показни масови убийства (ненужни и непредизвикани) на цивилни хора в собствената им страна и собствените им домове. От тогава във всички войни, които е подпалвал навсякъде по света е действал с тази тактика - цинизъм, жестокост и намек, че не му мига окото да избива стотици хиляди хора в собствените им страни, ако реши - така и прави до днес, ако не му се подчиняват нарочените от него за подчиняване държави, които смята за "стратегически собствен интерес". Другият също не е луд. Но вместо циничен като първия, той просто е единствения, който преди да му се опълчи, реши да постъпва огледално на първия. Когато Първият го заплаши, със същото отвръща и втория. С каквото първият го заплашва, с това го заплашва и втория. Не че никой друг не се е опълчвал на първия, но всички си мислеха, че могат да се справят със заплахите му с други средства - не като се снабдяват с оръжия за масово унищожение и не като демонстрират готовност да действат точно като първия спрямо тях. Ако се разбира кой кой е значи е нелепо първият да очаква отново да подчини поредната държава и да я прибави към териториите си, използвайки изтърканата си пропаганда, на която никой не вярва (не че той иска да му вярват, напротив - предпочита да действа като световна мутра, която като казва, че ще те пази, ти да знаеш, че ще те опази от себе си, ако му се подчиниш и обратно, а не нещо друго). Въпросът е дали първият сега няма ново оръжие за масово поразяване, а именно - космическо, при което вторият да няма как да му отговори реципрочни и огледално, за да го възпре и там)

На човека ракета, май хич не му пука от това говедо Тръмп!

Имам лош съсед,изпокаран е с всички в квартала.започа и на мен да прави бели. Умори ми кокошките,открада ми 2 заека,обра ми прасковите.предупредих го с мир да спре,той ми се закани да ме обере.. Омръзна ми ,купих си пушка.направих си мишена,и като видя съседа на двора, вадя пушката и сттелям по мишената .от половин година съседа е кротък като агънце.дори започна и да ме. . поздравява.н о, аз пак си стрелям от време на време

намека, но можеш ли да ми отговориш, ако същият този твой съсед вземе та си купи Калашник и почне да стреля по мишени, дали и ти няма да почнеш да го поздравяваш, хем по-така "чинно"...?!

В тази игра само единият е луд - този който дърпа дявола за опашката и си играе с ядрени играчки изнудвайки целия свят. Китай и Русия също вдигнаха покровителството си над СК. От 65 години, откакто ги има КНДР никой не ги брои за нищо, никой не иска нищо от тях и никой не ги заплашва с нищо. Те обаче искат Световна революция и повсеместен лагерен комунизъм (чучхе) и те да командват. САЩ имат ядрено оръжие от 72 години, ако целта им е била да затриват СК са имали предостатъчно време за това. Откакто СССР и Русия им дадоха реактори, ядрена и ракетна технология изведнъж се почувстваха заплашени, жертва на агресия и какво ли още не. Няколко пъти вече успяваха с този шантаж да получат пари, храни и петрол но този път откуп няма да има, ще има "груб секс" и ще бъдат поставени икономически на колене. Ще им бъде поставен ултиматум веднъж и завинаги да се откажат от ЯО и МБР съпътствано с тежък контрол над изпълнението на обязаностите и то не от Китай и Русия.

Всъщност на С. Корея им дават ядрените технологии една частна американска компания през 90-те години на миналия век, а миналата година Украйна им продава нещо допълнително (най-вероятно с разрешение от Вашингтон).

Интересно: До сега Сащ винаги нападаха страни под предлог, че имат ОМП а сега при положение , че Северна Корея има такова нещо зациклиха.

- Защо преди време САЩ обявиха война на Ирак? - Защото казаха, че Ирак имат оръжия за масово поразяване. - А защо сега не обявяват война на Северна Корея? - Защото действително имат оръжия за масово поразяване.

Кой им дава право не тези луди комунисти да взривяват мощни бомби в тихия океан. Един господ знае как вредят на фауната и как се отразява на цялото човечество. Да ги размазват по бързо и да се утърваваме по бързо от луд тапанар

Ама те гръмнали ли са Тихия Океан вече ?

А на лудите капиталисти кой им даде право през 1946 година да взривят 2 (две) атомни бомби в Тихия океан (атола Бикини) и да опустошат всичко там? Чети малко повечко история за капиталисти и комунисти и може пък да станеш "по-начетен"!

Правото не се дава,а се извоюва.Само ние в България чакаме някой да ни дари с права.

То ,че двамата са луди,луди са.Но защитниците на двамата във форума и мечтаещи за сблъсък,нищо им...

Тоя нямаше да е толкова смел, ако някой не му е намазал ските. Най-вероятно Путин го ползва като полезен луд, за да отклони вниманието от Русия и дори да предизвика САЩ за поредната война, от която САЩ нищо не печели - нито петрол, нито ресурси. Само разходи. Няма да се учудя ако някой ден се разбере, че Русия му е помагала с ракетни технологии и му е давала бомбите, за да пуца.

Чрез Сев. Корея САЩ са поставени в положение, в което нямат полезен ход. Почнат ли война, ще губят ресурси. Не започнат ли война - губят авторитет на световна суперсила.

"Хохалите" им продадоха няколко ракетни двигатели или дори цялата технология!

ТОЯ ВЕЧЕ ПРЕИГРАВА! ЩЕ ХВЪРЛИ БОМБА ТОЙ В РЕГИОНА НА РУСИЯ И КИТАЙ... ЖЪЛТО ЧОВЕЧЕ, НЕ ВЪРВИШ...

от човека !

феновете на Путин!

Sm3hurk0

Пхенян се защитава достойно, а не плаши. Демонстрира своята мощ и достойнство, а стойността на долара пада. Лесно е САЩ да нападат суверенни държави под претекст, че имало оръжие за масово поражение и да подменят режими с изгодни на тях местни безверни управляващи. Аз лично се кефя на севернокорейците.

Само че допускате грешка и други като вас. Първо това е тоталитарен режим много близък до сталинизма. Второ те вървят срещу своите съюзници Русия и Китай и даже срещу интересите на собствения си народ, само и само да се запази един трето поколение диктатор. Вижте Япония и Южна Корея колко богати и свободни са и дори колко ползотворно е сътрудничеството им със САЩ и вижте че Северна Корея може единтвено да се капсулира все повече и да плаши с оръжие за да не рухне режима там.

И какво от това? Те са независима и суверена държава и могат да правят каквото си искат докато не пречат на останалите и могат да си правят каквото искат във вътрешната политика. САЩ като Господ Бог ли се явяват? Те ли ще определят съдбата на останалите държави?

Смехурко

Малоумника Ким ще избие рибата в океана с тия бомби.

Не се бой там загробват всички адрени отпадаци.

Ако Ал Кайда се сдобие с атомна бомба от Северна Корея и я транспортира с търговски кораб до голямо пристанище на САЩ,не ми го побира ума за всички последствия.

jingiby

Тест на водородна бомба в Тихия океан ми изглежда като 100% начало на нова Световна война. Сев. Корея няма островна територия на която в специална шахта да тества подобна бомба. Изстрелването на ракета-носител и последващото взривяване на водородна бомба в неутрални води, ще предизвика огромни и непредвидими екологични последици. Отговорът ще е унищожението на С. Корея от САЩ. След това ще настане и апокалипсиса, когато се намесят Русия и Китай, чиито територии ще пострадат от радиацията. Понеже доскорошният, луди приятел на мурзилажните тролове, ще извърши без съмнение мащабна ядрена атака в която ще изгори Дебелата Свиня...

Когато САЩ правиха тестове с водородна бомба не в териториални води, кой ги унищожи ? Какви се явяват САЩ, че да наказват по свое осмотрение тази или онази държава, а троле?

Светът не е съгласен с теб Шибиле Ходи се Шибай.

А бе, шибн, с ядрено оръжие тшк не се прави.

Кажи кога САЩ са тествали водородна бомба на територия, която не е тяхна.

Шибан, Опитите са правени на атола Бикини - в дълбоки подземни шахти - на територия условно притежавана от щатите.

Знаете ли, защо Япония и Ю.Корея не свалят ракетите на Пхенян, когато на тяхна територия има разположена системата THAAD ? Ами според военни експерти, защото няма да успеят и ще се изложат тотално пред света. Дори се предполага, че системата не работи. Била пълна измислица за всяване на страх.А и никога не е тествана по подвижна цел. Има един единствен опит преди години, но той е бил по стационарен сателит, което е елементарно, защото сателит може да бъде свален дори с ракета от изтребител. А тук става дума за балистични ракети.

Май краварите и еврогейчета освен коментари за теглото на Кимчо друго не могат :)

Уви, агресивната политика на САЩ, няма да допусне мирни преговори с взаимни компромиси. САЩ се е самозабравила, възгордяла от безнаказаното вмешателство през последните десетилетия в различни райони на Земята. Искам да съм оптимист, но обективността не е обнадеждаваща.... Все някой трябва да играе ролята на трън в краварския з.дник. Ким е много подходящ за целта. Верно на моменти прекалено влиза в роля, и вместо само трън го раздава огромно ракетно дилдо, ама това дава вкус на сериала и го прави интересен, гледан и оборотен.

Двама луди,а нормалните -Германия,Англия,Русия,Китай гледат шоу,което като нищо може да стане термоядрена война.Питам се,след санкциите,за да придобие валута,която му е необходима,продаде атомна бомба на ислямска държава,например.Той имал засега около 60 бр..Тогава?

Той знае че ако свали гащите и пусне проверяващи като Садамчо,го чака същата съдба. Обвинен и нае....н

Тлъстата свиня извършва геноцид над собствения си народ, а света мълчи. Единствено САЩ роптаят, защото като отворят границите корейските емигранти ще ги залеят. Това е реалната опастност за тях. За справка източния блок и изчадията на червените малоумници, но в малки размери.

И какво от това? Те са независима и суверена държава и могат да правят каквото си искат докато не пречат на останалите. Могат да си правят каквото искат във вътрешната политика. САЩ като Господ Бог ли се явяват? Те ли ще определят съдбата на останалите държави?

Е те на това му се казва "На гол г*з чифте пищови...". То, че дебеличкото момченце нещо не го бива в акъла е ясно, ама другия какво му се хваща на приказките? Май не пада по-долу...за акъла, имам в предвид...И сто бомби да имаш, кат' нямаш с какво да ги отнесеш където ти се иска, само беля на съседите си можеш да сториш...А дано съседите му са достатъчно благоразумни, че да го напляскат и да му дойде в празната квадратна глава...

знае че Китай Русия ще ударят по едно рамо .Отделно има ядрено оръжие .По случай независомстта за България е отживелица некога сме били независими сега не сме.Обаче корееца има повод да почерпи.

Тръмп е пълен кретен (Ким чен ун не му отстъпва). Иска да вкара света във война, но мисля или поне искам да вярвам, че болшинството от лидери са узряли малко и са научили уроците на историята. Меренето на мускули е комплексарщина и признак за нисък морал и манталитет. Студената война е зад гърба ни! Има толкова много ползотворни неща около които може да се впрегне човешкия потенциал... но не, робуваме на отминали кумири и идеали за власт и показност. Добре че поне глобализираната дигитална икономика играе огромен мост м/у народите в тяхното сближаване. За съжаление Северна Корея не е част от тази игра като така губи само тя..

Тръмп че е малко колоритен да,но в случая е абсолютно прав. Не може всеки диктатор на някоя подобна държава спокойно да придобива такова мощно оръжие и да заплашва с масово унищожение в 21 век. А иначе за мерене на мускули няма смисъл да се говори, защото жълтурковците ще бъдат приключени много бързо ако се стигне до война,а тя ще стане факт ,когато Тръмп нему издържат нервите и престане да се съобразява с Япония и Южна Корея.

Вероятно имаш предвид Русия и Китай, Южна Корея и Япония са със Щатите. :)

Дебелакът се е наежил и трепери от страх. Лази в краката на Китай и джавка.

Тлъстото прасенце трепери само за себе си. Всички тия фокуси целят да се задържи на власт докато е жив. Доста трудна задача.

Дано го хванат жив пухен Ким, за да го обесят както Садамчо, а за путин няма значение. Него ще го линчуват собствените му пияни ушанки.

Китай са пооправили положението в Северна Корея, не са толкова зле колкото ни разправят. Вярно че все още са бедни, но даже мобилен оператор си имали вече и всеки бил с мобилен телефон.

никакви комунисти не сте все по запада ходите отидете в корея и кажете как е да разказвате ама не там където пускат чужденците из страната отидете

мен ме не интересуват комунисти или други, а животът на обикновените хора какъв е

Нема нужда, виждали сме северозападна България...

Засега можем да спим спокойно. Исус каза: "И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът" (Матей 24:6). Къде отиваме? В Библията се казва: "И [северният цар = Русия от втората половина на ХIХ век (Даниил 11:27)] ще се върне в своята земя с голямо богатство [1945] и ще насочи сърцето си срещу светия договор [враждебност към християните]. И ще действа [висока активност на международната сцена] и ще се върне в своята земя [1991-1993. Разпадането на Съветския съюз и Варшавския договор. Руски войски се завърнаха в страната си]. В определеното време ще се върне [разпадането на Европейския съюз и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат в зоната на влияние на Русия]. И ще влезе на юг [тя може да бъде Грузия], но няма да бъде както първия път [2008 - Грузия], или като втори път [Украйна]." (Даниил 11:28,29) Но на третия път ще бъде американската намеса и глобална ядрена война. (Даниил 11:30а; Матей 24:7; Откровение 6:4)

израел пак бомбардирал до дамаск... путин не си мръдна пръста... ако тръмп избомби ким дали путин ще го защити???

Путлер ще свие куйрук , и ще гледа като насрано дете майка си , щото може да си го получи и той !!!

Кого точно плаши тлъстото момченце? Около Тихия океан има десетки държави и милиарди хора. То е против всички тях.

Независимата държава е добре въоръжената държава!

Смелостта на севернокорейците пред американския държавен тероризъм не може да предизвика нищо друго, освен възхищение!

... у обикновения тъпак.

САЩ могат да ги сринат когато искат и едва ли им пука много. Държавен тероризъм към Япония и Южна Корея и видимо Ким Чен-Ин не може да се примири колко богати и свободни са те без него.

Защо ли КНДР заплашва само сащ? Защо ли не заплашва примерно Канада, Австралия, Русия или друг различен от сащ??????

Защото само САЩ унищожават други държави.

Заплашва най-малко САЩ. Повече заплашва Япония, Корея и тихоокеанските страни. А най-много заплашва и тероризира собствения си народ.

Ти там ли беше...в северна корея...днес те са си хапнали риба , ябълки и хляб...ти какво яде...салам със соя и кисело мляко от нишесте...аде пак размърдай мозъче...

Кимчо показа на целия свят, че най-важното не са парите и демокрацията, а ядреното оръжие и балистическите ракети. Който ги има- прави каквото си поиска. Който ги няма - американците му е.ават мамата ...

Абе този път Ким е трябва да извърши изпитание на територия САЩ.

Бо Бо

Президентът на КНДР изглежда доста адекватен, имайки предвид, че той никога няма да предприеме ПРЪВ каквото и да е агресивно и рисково действие или изкаване. Учудващо за такъв луд човек, за какъвто ни го представят. Човек, който управлява 26 милиона НАСЕЛЕНИЕ и което население само преди 5 десетилетия е било 10 милиона (справка данни ООН).

Соросоида ще те плюе не му харесва това.

Тук разни прости същаства пак плачат колко били гладни корейците и как още една бомба щяли да отгладуват. Драги протестъри, цитирам ви един умен човек: "Свободата струва скъпо но робството излиза още по скъпо" Да ви видя с вашите плитки мозъчета дали ще се сетите кой го е казал.

Ако не се лъжа--Иван Вазов "Немили недраги".Аз вече не зная какво да мисля --нито ракетите на Ким,нито войната на Тръмп ще доведат до нещо хубаво.Питам се какви средства използваха предишните американски президенти,че не допуснаха това да се случи? Виж на мен коя мисъл ми харесва--"Всички велики цивилизации са следвали една пътека: от робство към свобода, от свобода към охолство, от охолство към самодоволство, от самодоволство към апатия, от апатия обратно към робството. из филма "Вотът"

Т.е. тези които никога не са и опитвали свобода нямат право да претендират че са велики, нали?

Ти, 'поробеният от соросоидите' си можеш да ги посетиш и да им опиташ от 'свободата'. Ще те чакаме да ни разкажеш ако се върнеш -напр за удоволствия като 10 годишна военна служба (във флота). 10 години в корейска подводница ГАРАНТИРАНО ще те направят нов човек :))

кимчо вика ела мечко изяш ме

Японецът пък откъде знае ? Кой ще тръгне да изпитва едновременно и ракета и заряд ? Само нагнетяват напрежението ! За какво им е ? За какво им е на японците да насъскват корейците и американците един срещу друг ? Тях изобщо кой ги заплашва ? Не съм чул С.Корея да е казала нещо против Япония. Въпреки че имат да си връщат - от 1915 до 1945-та ги бяха окупирали и никакви хубави спомени нямат корейците от "съвместното съжителство". Та японците постъпват неразумно, нетипично за тях !

Северна Корея съвсем приятелски и добронамерено мята балистични ракети към Япония..

Кво им е на северно-корейците да огладуват още една бомба !! Важното е шопара да си задоволи егото, ама скоро ще тричан като куче и господарят му Путя няма да може да му помогне, защото ще бъде давен в легени с вода в Гуантанамо по това време. Идва краят на последните руско-комунестически творения да бъдат сринати като СССР

А термоядрен надземен взрив в 21 век при това развитие на комуникациите ще има умопомрачителен пропагандистки ефект и буквално ще парализира цялата "международна общност". Пред Ким Чен Ун се открива перспективата да се запише в страниците на историята, като човека , който даде друг ход на 21 век !

Ким Чен Ун, ще се запише редом до Осама, Гадафи и Садама.....

stan_posta@

Надводен. Казват, че ще го направят в Тихия океан. Там острови си нямат, значи надводен или подводен. Впрочем може и въздушен, по-малко замърсяване ще има. Имат копие на Ил-28, може да пренесе товар от 1 тон на 1200 км.

по-тъпо изказване не бях чувал . Просто ненормално. А, естествено че руснаците ЩЕ жертват КНДР днес , ако се наложи - т.е ако не успеят с китайците и ЕС да озаптят Ким и равностойния му партньор - Доналд (Дък!) . Да не допускате че ще влязат в световна термоядрена война заради един Луд и да се изпотрепят взаимно . Та и целия свят покрай тях ?! Каква точно ще им е изгодата ?? Да освободят света от САЩ и Себе си ?? Нали имат почти еднакъв брой ЯБГлави и ракети за изстрелването им . Но хич не ми се вярва страните, които биха пострадали най-много от ядрено унищожаване на КНДР - съседите Китай , Япония и РКорея , Русия най-малко , да стоят и чакат безучастно. Та Пекин е на един *уй място и няколко ядрени взрива хич няма да им се отрязят добре . Пък,.. нали се сещате че Ким не си е създал атомната бомба сам , т.е. без китайска и руска помощ !? А, докато имаше СССР как си беше мирно и тихо по света ! Защо им трябваше на тъпоамериканците да разбутват света по този идиотски начин !?!

И малко тема за размишления за соросоидите :на какво равнище трябва да са ви икономиката,образованието,техниката,културата,управлението и т.н....,за да можете - в условия на пълна блокада,за да си произвеждате ядрено и термоядрено оръжие,балистични ракети,подводници и самолети? Само такава държава е истински независима-никой не смее да я пипне,само тръмпят и тролят. И ако можете помислете и сравнете -какво е равнището на нашите икономика,образование,техника,култура,управление и т.н...,щом дори боб, картофи, домати и чесън си внасяме, благодарение на евроатлантическата си власт?За армията ни - няма смисъл да коментираме....!!!!!

Само не излизай с тезата че е възможно една страна в пълна блокада от десетилетия да развива промишленост, технологии и наука, която да създаде термоядрена бомба и ракети, които да я доставят... знаем за кацането на тъмната страна на Слънцето...И си отворете най-накрая очите че кимчо е една най обикновена марионетка на путя

stan_posta@

И ние сме марионетки на САЩ. И къде ни е икономиката, технологиите, собствени спътници, изстреляни със собствени ракети ?

Соросоидно мислене щом прави значи притежава технологии ...като много лае кравата защо не го нападне страха и много памперси яде корени трева какво ще загуби.

за да са стигне до това положение основна вина има Бойко Борисов с немалката подкрепа на Путлер, двамата са виновни

Плаши днес, плаши утре, но кога ли ще ги изтряска този ненормалник Кимчо.

КНДР по данни на ООН за 5 десетилетия от 10 млн.достига до 25 милиона НАСЕЛЕНИЕ, а българският народ лееекичко намаля от 9 милиона на 6 милиона?

освен нощем да лудуват под юрганите

Прости същества, ако ще се избивате, поне не унищожавайте флората и фауната, не унищожавайте своят дом - планетата Земя...

и на Марс не ги щем

Свидетели сме на интересно шоу -как двама държавни ръководители се правят на петли ,които ще се бият - гребените са вдигнати ,крилата са разперени ниско до земята,шията е изпъната и е заета нападателната поза! И дотук!Аз съм леко разочарован от Тръмп - не му отива като лидер на най-мощната държава в света да пада на нивото на Ким Чен Ун,даже ако става дума само за дипломатическа риторика!Но може би има и други причини Тръмп да се държи така и те не са за обикновената публика.А колкото и да изглежда чудно кореецът ми изглежда доста адекватен - обърнете внимание на изказванията му-той никога няма да предприеме ПРЪВ каквото и да е агресивно и рисково действие ,приказва просто да си вдигне цената и да има по -голям терен за договаряне!Учудващо е за такъв луд човек /какъвто ни го представят/!

Добре де, тогава защо Южна Корея не иска да изпепели японците?

защото от 70 години им промиват мозъците както направиха с македонците.

Значи на северно корейците не са промити, а на южните са? А глупостите, че македонците са били промити не са истина. Само футболни хулигани, ултранационалисти и индивиди с IQ под 80 вярват на глупостите, че са наследници на Александър Македонски.

Защо да ги изпепелява, целият им капитал е японски ...