Километрични опашки на ГКПП-та

Големи опашки се образуваха на граничните пунктове през първия празничен ден. Хиляди българи напускат страната за празниците.

Обратно в новината

Коментари - Километрични опашки на ГКПП-та | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да разбера каква новина е това. От 7 млн. ок 300 000 пътуват. Разбирам да беше обратното, а така само дразнят бедния народ още повече!

Ииииххууу! Удали часът на любимите две дъвки на журналята - т.нар. "Голямото пътуване", следвана естествено от т.нар. "Голямото завръщане". И двете са ароматизирани с много "тапи", "километрични опашки на изхода на столицата или на ГКПП", "движение, спряно за часове", "200-300 хиляди, които пътуват за празниците" и др. освежаващи неработния период вкусове. Мляскай заедно с журналята, народецо!

Много ли е трудно БЮРОКлАТИТЕ да се досетят, че трябва да се увеличат пропускателните пунктове? /Не искам да ми се плаща за подсказването/.

Паркоместата да са ви кахъра, в София не може да се хване ред за гробищата.Не зная каква е причината.... освен бая кандидат отиващи се, да искат да са столичани.

Живея, ако изобщо е живот, в центъра на Варна. Вземете една карта на Варна и си забучете пръстта където си мислите, че е центъра (геометричния). Тук денонощно няма места за паркиране. Сега погледнах през балкона на улицата и стигнах до следния извод: Тъй като няма и в момента нито едно паркомясто, означава, че съседите не са били по тези опашки по границите, а си дремят по апартаментите. Все пак има и вариант тези с гаражи да са висяли по границите. А бе да оплачем Варна!

Незабравимият Пеньо Пенев е написал,че човека е човек,когато е на път.А,бате Лазо от Кючук Париж Пд е определил,че циганите са най големите хора.Арабия, Варна е гот , има море.Веднага сменям апартамента си за такъв във Варна,ама да се вижда морето и да си пипам чашката с густо!

БГ гражданите отиват да се забавляват, пожелавам им: "Весели празници и приятни мигове! Честит Празник Българи!

Народът го е казал: пази боже, сляпо да прогледне. Нашите се юрват като невидели в Гърция, за да пълнят гушите на мързеливите гърци. За три дни са готови да висят с часове по границите, за да кажат после, че са почивали в Гърция.

Прави са- като няма УСЛОВИЯ за почивка тука, отиват там,защото се чувстват БЕЛИ ХОРА,а не електорат....

Нов телевозор купи ли! Значи една изчезваща група хора си купуват каквото трябва. други щот е изгодно и престижно/на село и в софия/

Българите живеят добре, почиват защото имат почивни дни и пари! За ужас на всички нискочели тъпаци, мързеливи аутсайдери и изкукуригали напреднали с възрастта екземпляри, България става все по-богата и живее, все по-добре!

Злите езици на статистиката говорят, че сме 3 милиона и 500 хиляди зад границата на територията българия. Родината не може да се изтръгне от душата.

България отдавна не е соц-концлагер с граждани затворници, за щастие сега българите може сами да избират съдбата си и мястото, където да живеят, както е казал Сервантес, пък и Ботев и Левски е много важно нещо за човека!

Свободата, любовта са ми всичко на света. Любовта ми е с цената на смъртта. Бих отдал за свободата любовта. Шандор Петьофи 1823-1849

Свободата значи отговорност. Ето защо мнозина се страхуват от нея. Джордж Бърнард Шоу 1856-1950

Шопите пак хукнаха към Гърция ! Прост народ слаба държава !

един плаче за бЪлгарските хотелиери. И аз ще се разплача - особено за Първанката, за неговите два хотела, малей, не мога да спя от плач и рев.

БЛАГОДАРЯ ТИ МОДЕРАТОРЕ ОТ ГЕРБ

Има коментиращи, като коне с капаци.Не всички българи могат да си позволят да пътуват извън страната.В провинцията има хора, които едва свързват двата края.А псевдософиянци какво ги интересува,нали те са добре... Честит празник българи и дано ГОСПОД ни помага!

ама много лошо особено при Бойко - мисля, че отиват в Гърция да ровят в тамошните кофи за боклук, щото тук - глад.

До всички, които им е постоянен проблем, че много българи почиват постоянно в Гърция, мога да задам само един въпрос: Като е лошо, защо бройката се увеличава? Лафа за консервите и дисагите също е крайно недомислен! С пари може да се почива навсякъде, без пари също. И в България има хора, които носят всичко от къщи и си готвят, и в Гърция има. Има и такива с пачки. Това си е тяхна работа. Въпрос на финанси, разбиране и т. н...

я извадете от ГКПП кои преминали границата от къде са. Как виждаш някой от Силистра да пътува до Гърция за три почивни дни като те са му само пътни в двете посоки.

няма откъде да се извади информация, никъде нищо не се записва. Просто ти поглеждат документите и толкова.

Бързат да празнуват МАСОВО...в Гърция!!!

Всеки един от тези хора, нека бъде сълза в очите на българските хотелиери. :)))

Благодаря!

Така е при 5% безработица и над 1000лв. средна заплата.

Оф, троловете на ГЕРБ сте плъзнали навсякъде, и в youtube е пълно.

Ама защо се сърдиш - Прав е човека ?! Не съм привърженик на нито една партия , но се стремя да съм реалист и обективен . Всички хора по света почиват и всчки пътуват , но това вашето на нищо не прилича , но вечно слушам как сме били най-бедни и сме били най-зле ! Това не е поведение на бедни и безработни хора ?!

Все по-популярно става селяндура да "отскача" до Гърция, с коли пълни с консерви, салами, ракии и картофи до селски гръцки "евтини" дестинации. И като ги оберат и им измислят все нещо ново гърците, после реват. Ходете в България кауни, развивайте България не Гърция. Не е по-хубаво там.

Ами българина вече може да си позволи да почива където си иска, и границите са ОТВОРЕНИ. И то не благодарение на комунистите

Днес най-лютите "антикомунисти" са бившите най-люти "комунисти".

А бе охлюв, за Бойко остана един Шенген да оправи и вече 8 години не може. Добре, че Станишев подписа договора за ЕС, че мутрата и това щеше да оака.

И защо Българина реве тогава , че бил зле ?????????? Вечно се пътува по пътищата и границите , и всеки ден някой много ''беден '' пенсионер хвърля торба с десетки левове през балкона - Ако това е ''зле'' , то кое е добре ?????!

Хотелирчето - умря, батка твоята. Напълнихте морето с лайна, бетонирахте брега. Настроихте. Аре сега се моли пияните англичани да дойдат.

Ееех въшльо, имам роднина хотелиер парите си не знае. Тази година сезонът беше силен за тях. Не пиши глупости тук, че ставаш смешен. Заоревавал хотелиерите, троли тука мизерника за сандвич, скрий се бе фъшкийо.

За съжаление в Гърция за почивка на море е по-добре. Знаят как да ти вземат парите, а тук на повечето места гледат на теб само като ходещ портфейл без да получиш качество в замяна на това...

Абе комундета, нали при Бойко всичко тънеше в разруха бе? И сте бедни, болни, и гладни? Какви са тия опашки, а?

Отиват да си купят храна

Бойко е най-големото комунде.

Ето това представляват тационалните празници на България. Гордите българи в кавички напускат държавата и отиват за 2 дни в Гърция, за да могат да се похвалят на познатите си, че са ходили в чужбита. КОМУ СА НУЖНИ ТЕЗИ ОФИЦИАЛНИ ПРАЗНИЦИ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ?

Нещо да ти пречи това? Нека си ходят - нит та хранят нит та поят, както казваше хазяина от Сухата река.

Изказвам мнение и не съм обвързан с партийни пристрастия. С мизерните заплати тук дори не може да се напълни НОИ и всяка година се взима кредит 3-4 милиарда за социални плащания. Външният ни дълг постоянно расте, което значи, че цялата BG икономика е заложена за кредити. Не се чудете защо в BG няма български банки и водещите фирми също не са нашенски - така ЕС си гарантира обезпечение на кредитите, които щедро ни отпуска. Няма чужда фирма в BG , която да дава "европейски" заплати, не работим по-малко от европейците но получаваме в пъти по-малки заплати.

Няма как да са ти европейски заплатите като цените на услугите, храните, имотите и пр. са български. А за качеството на труда ти няма да коментирам.

Имотите в големите градове са по-скъпи от редица европейски градове. Храната ни също е по-скъпа и по-некачествена от тази в ЕС, за двойния стандарт вой наддадоха бившите соц. страни, даже и ние се включихме. "Качеството" на труда зависи от изискванията на работодателя, надали се правят инвестиции в персонала и оборудване за по-голяма ефективност на работата.

Ба си народа. На обединението на България те се пръскат по света. На 1ви юни сигурно давате подаръци на бабите си.

Предстои ми пътуване до Халкидики с кола на 2.10. от Варна. Въпросът ми е към тези, които знаят е от къде е най-добре да мина? Благодаря предварително!

Минаваш през Свиленград към Александруполи.

Може и през Бургас - Хасково Маказа - Комотини - Кавала и т.н.

Благодаря!

ТРЪГВАШ, и по табелките , по табелките !!! Нали живееш в 21в. - купи си GPS !

Тъпак!

Колко ли от тези пътешественици знаят, защо днес е почивен ден?

Независимите българи пълнят хазната на Гърция,и после стават зависими от лютеницата

Не живеем в пещери брато, нито пък в комунистически лагер. Ще си ходят хората където си поискат и ще си харчат парите където си поискат.

Ти недей да ми говориш за ''пещери'' ''брато'' , защото се биете по кръстовищата точно като излезли от пещери ! Такива сте и по света , където и да отидете ! Като не сте от пещерите , защо си биете учителите , лекарите , и всеки който не е на Първосигнално мислене ???!!! Само някой току-що излязъл от пещера пресича на червено и гази хора по пещеходните пътеки и алеи !!!!! Така че ''брато '' , стой си кротко в пещерата , замаскирай я добре и недей вдига много шум !!! Все някой ден , може и ти да се цивилизоваш !!!!

айде бедния български народ ,пак тръгна на някъде,и ако преди хората които изкарваха празниците в чужбина се брояха на пръсти,сега са масово,та чак се стига до задръствания...

Този платен коментар има за цел да ни представи, че режима на ГЕРБ е довел България до просперитет, нали ? Много прозрачна алюзия, братко некадърен..

Е, помним докъде ни докара БСП през 90-те години.

"Масовите тържества по случай празника" май са зад граница. Народа за пореден път показа трибуквие на управляващите.

Това е на всеки празник ?! Нали ''уж '' сме били най-бедните в Европа бе ?! Затова никой никъде не ни искат и всеки ще ни подритва - Защото сме станали като мангалите : Само ревем и се оплакваме , но никъде в Европа няма лентяи като Нас ! Било по-евтино - Ако наистина нямаш пари ( както всеки приказва ), колкото и евтино да е пак струва пари ,и ако ги нямаш си седиш в къщи ! Всичко си имаме и всичко си ни е наред - само дето тарикатеем повечко , но хората не са толкова будали , колкото ние си мислим!!! Никога няма да станем като другите , защото ние сами НЕ го желаем - Само да плачем как държавата и институциите НЕ работели , а ние да бръмчим нагоре- надолу , да харчим на воля , и да плачем че сме '' най-бедни '' в Европа !!!!

Най-големият инвеститор в BG са българите живеещи в чужбина! Това са няколко милиарда, които подхранват икономиката ни. Без тези пари БВП ще се срине. Това си е целенасочена политика, въпреки призивите за връщане на младите. Повечето българи успяват зад граница и това не е мързел - просто знаеш за какво работиш и парите стигат и даже остават за родата в BG.

"Хиляди българи напускат страната за празниците" - ЗАЩО ТАКА ? Май се досещаме...

Защото народът си надви на масрафа и го удари на живот. Иначе всички хленчат по стар български обичай.

Този "народ" е само 10% според статистиката...

sawo

Румънците също масово почиват в България - тръгнете от н. Калиакра нагоре и ще видите как поне 30% от трафика е от румънски автомобили, а през почивните дни достига и 50% Големи философи тук тълкуват как всички бягали, как навън било по-хубаво затова там ходили... Ами нормално е - всеки иска да види нещо ново - по цял свят хората пътуват, само тук мрънкачи поставят смъртни диагнози на всичко.

Абе да ти кажа в България е най -мизерно. В Македония като ходих скоро къщите са им очевидно в по добро състояние.

sawo

Там където има туризъм рядко е мизерно. Сърбия минахме цялата преди месец, трагедията е повсеместна, читави нови пътища и инфраструктура имаше само до българската граница, от където идват туристи. Същата работа е и тук - там, където се развива туризъм, пари има достатъчно.

Румънците напълниха и Гърция и на места изместиха и българи и сърби.

Тия пък накъде са тръгнали......за тях няма ли лютеници,буркани,саламури....на тези хора маѝ трябва да разчитаме....захитря народа.....помиѝната яма на Европа Черно море вече не е по вкуса му.....

Как се хващам на тази въдица всяка година. Като прочета заглавието Хиляди българи напускат странта и така ми става готино и след запътайката ЗА ПРАЗНИЦИТЕ :(((( това винаги убива кефа.

Бедния български народ, само да видитри почивни дни и задръства граничните пунктове.

Това показва колко са желаещите да я напуснат за 365 дни.

При условие че почивката в чужбина излиза по-евтино хич не е странно ами направо си е закономерно;)

думата "почивка",според вашия речник ?