Не успяха да спасят затрупаната Фрида София

Няма шанс за други оцелели деца в срутеното училище "Енрике Ребсамен" в Мексико след земетресението. Жертвите вече достигнаха 282 души.

Обратно в новината

Коментари - Не успяха да спасят затрупаната Фрида София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

американците пратиха специални групи да помогнат в мексико. путлер как помага на бедстващите народи?

Ами преди години прати самолет да ни гаси пожарите. Само той.

дано не ни сполети сэщото.парламента ще създаде една комисия за установяване на събитието и друга - за броя на пострадалите.ТОВА СМЕ НИЕ !

Взех да се съмнявам вече, че всички тези катаклизми и бедствия са само следствие на майката природа... Опъна се Мексико на съседа си от Север и е ето на - спретнаха им земетресение. Преди това Италия взе да се противи на санкциите срещу руската мечка - малко след това и тях ги разтресе. Говорим за сериозни разтрисания - с големи материални щети и човешки жертви, то инак земетресения по цялото кълбо си има постоянно. В страна -наш близък съсед -най-голямата ни заплаха за БГ както казват (на изток, сетете се коя е), цяло лято върлуват ту опустошителни пожари, то огромни наводнения, ту уникални бури - те лято реално така и не видяха. В края на лятото през океана почнаха урагани с невиждани имена и сили... лошо е когато човек си играе със сили, които не са му по силите... земята все пак е кръгла... всичко се връща като бумеранг

Инвеститори и архитекти, вие луди ли сте с тези високи сгради в София? Знаете ли какво ще стане при едно земетресение 7 степен по Рихтер? Смърт и ужас! Не се заблуждавайте, че щом сградите са изчислени по норми ще издържат. Това не е вярно.

Ал

Специалисте, специалисте, специалисте.... Те и в Япония едни небостъргачи правят...

В Мексико един небостъргач или ново строителство не е засегнато, а само сгради строени преди 50/60 години и повече. Не се изказвай неподготвен. 7.1 не е толкова силно, по принцип ги изчисляват за над 8.1 по Рихтер. Поне това е нормата тук.

Това е нормата, но за виадукти, мостове, тунели и пътища. За жилищни сгради е 7.

Заглавието ви е подвеждащо. Официално правителството обяви, че няма данни за съществуването на такова момиче (въпреки че преди това са били на точно обратната позиция )

Ама, нали прочетохте? Това беше идеята, та ако ще и да е върху човешката трагедия или лъже- фактите. Тотално издребняха и хората, и душите им!

абе аз прочетох загалавието на саита на снн, а това го прочетох, защото ме подразни грешното заглавие - и ми беше пеше интересно какви лъжи са написали в текста.

Отвлеквачи-харесва ми

Българската дума за руини е развалини.

Да, а българската дума за знайко е дървен философ, както и ритнитопковец за футболист, пални драсни клечица за кибрит .... Думата руини се използва в българският език от времето на пра-дядо ти....

Земетресението е най-страшният катаклизъм, защото няма знаци, които да предупреждават, че ще се случи. Ние също сме застрашени, но някак отбягваме да говорим за това и не се правят нужните тренировки, за да знае населението как да реагира. Много хора загиват заради паника и незнание какво да правят по време на трус. В училищата има тренировки, но минават по-скоро като забавление. Въпросът е много сериозен и не бива да се подценява. Не е излишно телевизиите периодично да имат предавания, в които да учат хората на правилни реакции в екстремни ситуации. Затрупват ни с шоу програми, а образователни почти липсват.

Този процес ще се задълбочава с дигането на резолюцията на телевизията.... Но това е само в БГ- гадни риалитата от типа от глупав-по глупав и мазни политици по цял ден. Аз затова си плащтам netlix и amazon prime имам и HBO&GO от мобилния оператор с плана. Ефирна българска телевизия като пусна не мога да я издържа повече от 10 мин. Иначе в youtube име дастатъюно документални и образователни филми.

Да, но има и още един важен фактор - сградите трябва да са добре построени. И някак си мога да си представя, че сградата на това училище не е била достатъчно устройчива...

FuckTheEU

Тази нещастна Фрида явно е била в някакво квантово състояние. Докато е била жива е я имало под отломките, когато не са успели да я извадят навреме и е починала се оказало, че я няма.... Поне да не лъжеха толкова нагло....

Това земетресение е наказание за мексиканския народ, който създава основно престъпници - наркотрафиканти, отвлеквачи, крадци, убийци, проститутки.

Познавате ли Мексико? Познавате ли мексиканците? Ако не сте живяли между тях, нямате право да говорите. Един изключителен народ!!!!!

Много филми гледаш, не можеш да съдиш за един народ по политиците, нито по престъпниците.