Масови тържества за Деня на Независимостта

Тържествени прояви в цялата страна ще се проведат по случай Деня на Независимостта на България. По традиция основните тържества ще бъдат във Велико Търново.

Обратно в новината

Коментари - Масови тържества за Деня на Независимостта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, в това отношение дават положителен пример като не практикуват култа към разрушението, винаги владеещ седесарите и националното обезличаване /дори радостното погребване на национализма, но само българския, по изявленията на Костов/. Добре е също, че се държат естествено, по мъжки и не се въодушевяват със занимания по мазохизъм, както правят по това време /на 23 септември/ В София, в Пловдив и особено търновците от другата страна на Балкана, организирано и дирижирано много се радват на годишнината откакто немския идиот Фердинанд /от който според мълвата, дори и прозападния Стамболов почнал яко да псува, веднага щом го видял/ решава, че вече предците ни ще трябва да го наричат не идиот, и дори не княз, а цар. Не знам защо обаче тържествени мероприятия и официални възпоменания не се организират на гара София в деня, когато Фердинанд не много помпозно, но решително бяга от България не като цар и дори не като княз, а както е дошъл, само като Фердинанд, т.е. като нищо. Бяга в посока Австрия /както тогава официално започва да се обозначава виенското землище на Австроунгарската империя/ и Германия, при мъдрите си роднини, също дали принос в задействането и имащи съучастие в развъртането на месомелачката на ПСВ.

Честит празник сънародници! Гордея се с вас и със страната ни! С нашата сила и последователност! Твърдо вярвам в нашите общи настоящи и бъдещи успехи, в това че вече живеем по-добре и това е бъдещата тенденция! Да живее България!

..та да Си попопоспомним ВсичкиНий за Батемберга... И ! - Да ковнем Всяка задунайШитска Мерда.

Ти си един спам, съсипващ Дира!

България е истински независима само от 1885г-до1908г. Макар и княжество- сама формира външната си политика и изгражда силна армия. Разпадащата се Османска империя е само формално, метрополия. Никога повече след това България не е водила самостоятелна външна политика. От 1908г до 1944 Кобургите ни правят зависими първо от кайзерова Германия,после от хитлеристкият райх. От 1944-д0 1989г попадаме в сферата на съветска Русия и нейната външна политика. От 1989г до сега нямаме никаква външна политика.Това е политиката на САЩ и ЕС(даже по признание на т.н външна министърка. За това време армията ни два пъти е сривана до основи .След подема 1908-1918г, до нула след това . И след възхода 1944-1989г до смехотворните "международни" полицейски сили -най обикновени американски ординарци. Та това е положението.Единствената печлба от "независимостта" царската титла на Кобургите

България е независима и свободна държава, това е абсолютен факт! Свобода извоювана с волята и кръвта на българите и на други български граждани! Това, че ниско морални и неграмотни хора, за жълти стотинки плюят по истината не променя фактите! Ти лъжеш и мажеш, защото ти е дадена задача да плюеш българите и България!

Аз ли докарах българската армия до тълпа торбаланковци. Аз ли казах:България и Русия не могат да имат двустранни отношения.Може да има отношения ЕС-Русия. Аз ли направих така ,че италианци да охраняват небето ни. Аз ли се целувам с Ердоган през седмица. Аз ли създадох 4 американски бази в страната-За 1300 години никога чужда войска не е охранявала държавата ни. Аз ли пращам български войници в Афганистан ,да защитават чужди нам интереси. Не е ли абсурдно -наша войска-вън,чужда войска у нас. Тези дни бях по морето -Срам ме е ,че видях стотици охранени западноевропейски пенсионери -щастливи и доволни и нито един български пенсионер на курорт -само като чистачки и градинари. България не е свободна и независима държава -тя е перфектно, модерно, колонизирана. За сега някои от младите се надяват да се измъкнат от социалното дъно.Но когато повечето се усетят ,че няма бъдеше за всички( според дядо ти Сорос) ,ще има взрив и той ще помете цялата крадлива и самодоволна паплач .

Как можахте да допуснете (разрешите) на празника, освещаващ най-новата история на България, тази сатанинска провокация в центъра на София на тротоара пред джамията (защо тези платени правоверни не бяха задължени да бъдат вътре в джамията, както е редно, а пред очите на всички?) Кой разреши това гнусно сборище? Давате ли си с/ка, че дотук беше с религ. търпимост и мулти-етно- мирното съжителство(каквато всъщност никога не е имало. Мислите ли за бъдещето на България? От кого се страхувате толкова, че не смеете да се намесите и да задължите всеки един да спазва законите. Имайте смелост, да излезе някой и да го каже на глас пред всички и медиите да го отразят! Страхът е най-лошият съветник и съдба. Последният "хит" беше побоят с кол над учителя по англ.език от ученици цигани. Милите ли, че е случайно? Няма друга европейска държава, където нейни граждани (без значение какви са) да проявяват такова арогантно, безочливо и безнаказано незачитане на законите и принципите на нормалния обществен живот, каквото поведение се демонстрира у нас от роми и муслим имигранти. В същото време медиите непрекъснато ни занимават с битността и ставащото в съдебната с/ма (което също е бълг. патент), и което на фона на всичко останало в държавата е меко казано неуместно.

Виден бълг. историк не е коментирал в нЕкое тв. студио думите на Никола Гешев, преди да изчезне от България: Ако знаете какъв човек ще ви турна да ви управлява!

Българите живеят добре, почиват защото имат почивни дни и пари! За ужас на всички нискочели тъпаци, мързеливи аутсайдери и изкукуригали напреднали с възрастта екземпляри, България става все по-богата и живее, все по-добре!

Сам ще се събудиш или ще чакаш съдбата да навие будилника?

Истината, че България е под австрийско управление, чрез рода Фердинанд, Борис, Симеон, Живков, Борисов и следващите била обида? Е от кога истината е обида, бе? ами да лъжем тогава, че сме самостоятелни, независими, дали сме азбуки, религии, езици, политики..., а?

Има доста истина. Говори се че Живков е от коляното или на Фердинанд или на младия Борис навлизащ в сексуалните игри в двореца, където слугинче е била майката на Тодор Живков. Когато Сакскобургите са бягали от България са споменали, че няма страшно наше момче ще управлява. Сега вече бибитко чий изтърсак е, все още няма сведения, ама прилича на бае ви Тодър.

Виден бълг. историк не е коментирал в нЕкое тв. студио думите на Никола Гешев, преди да изчезне от България: Ако знаете какъв човек ще ви турна да ви управлява!

Фердинанд е от рода на комит Никола!Има родословно дърво за произхода на царя от 10 век,съхраняван е в Държавния архив!

Това става и причина България да не очертае границите с Гърция при преговорите за съюзен договор с Турция, именно заради този ламтеж за Солун. Няколко пъти гърците са настоявали да се определят тези граници и са били готови да дадат по-голям част от териториите с Македония на България, но без Солун. Съгласни са били да ни предоставят и излаз на Бяло море между реките Места и Марица. Но отказът на нашите политици да разчертаят тези граници дори и след началото на войната, и смехотворния опит на 7-а Рилска дивизия да влезе в Солун преди гърците в края на краищата са онези причини, които тласкат Гърция да сключи съюзен договор със Сърбия, насочен срещу България. А от този договор последва злополучната в историята Междусъюзническа война, припомня Пламен Цветков.

Това че 7-ма Рилска дивизия не влиза в Солун преди гърците е грешка на Българския генерален щаб, който я придава на Сръбската армия, която умишлено със заповеди забавя победния и ход към Солун. А сърбите сключват с гърците съюзнически договор зад гърба на България. Тук нито братушките нито някой друг има вина заради собствената ни глупост. Отделно гърците подкупват турския комендант на Солун да им предаде града без бой.

Направихте Брилянтна серияДанни ! Chapeau ! ...а каква Е Същността с разните 'изненадки' и то Именно от Москва/Дворът спрямо Батемберг, Колега ? (Дълбая отдавна. ...и откровено - е Невероятна мъгла, макар Да се поповижда че Батемберг - Е действал ЗА България)

След обявяването на Независимостта е нарушен Берлинският договор, а България трябва според подписаните споразумения да поеме част от външен дълг на Османската империя, която трудно може да го изплати заради състоянието, в което се е намирала държава в доста тежка и сурова криза. Тогава Русия се намесва, като сключва един заем за тази сума с България, знаейки, че икономиката ни в този период към 1908 година в общи линии е добра и растежът никак не е малък. Става дума за около 80 милиона златни франка. Но има един друг момент, извън прагматичния. Русия, независимо дали е царска, комунистическа или посткомунистическа, винаги използва търговията за политически цели или като средство за политически натиск сега ни притиска с газа, а тогава е използвала този заем, за да обвърже финансово България със себе си и да я накара да следва нейната политика на Балканите. За съжаление правителството, което води тогава преговорите, се подчинява на волята на Русия и дори безропотно следва една криминална програма, според която Русия трябва да отнеме на България Черноморското крайбрежие, като ни лъже с перспективата да вземем Солун и да получим широк излаз на Бяло море. Но Солун никога не е бил български, а именно русофилските издания в България и продажното русофилско правителство на Гешов и Данов започват една интензивна пропаганда за Солун.

80 милиона златни франка, които не са платени никога от България.

Русия, независимо дали е царска или комунистическа, винаги използва търговията за политически цели или като средство за политически натиск. Денят на Независимостта ни беше игнориран години наред, защото една независима България, колкото и малка да е тя, създава допълнителна пречка за Русия по пътя й към Цариград, Босфора и Дарданелите, който е нейната заветна цел. Русия е една степна империя, която не може да поддържа своите територии и за да стигне до Босфора и Дарданелите на практика трябва да прегази най-напред Румъния и България, и да ги погълне, да ги присъедини към себе си. Но една независима България, вече равноправен член на международната общност, създава допълнително трудности на Русия за достигане на заветната й цел. Затова между другото и реакцията на Русия към обявяването на Независимостта е отрицателна. Това изтъква в последното си интервю пред link покойният проф. Пламен Цветков. Разговаряхме за последно преди две години, в навечерието на 22 семптември 2015 г. Публикуваме отново част от разговора, защото независимостта ни се нуждае от непрекъснато просвещение и осветляване, а покойният историк беше един от най-непримиримите водачи в тази битка. Пламен Цветков е категоричен, че първата велика сила, която реално признава нашата независимост е Великобритания, а не Русия. Тогавашният руски самодържец Николай Втори, е вбесен от факта, че българският владетел Фердинанд се коронова в Търново за цар на българите, забравяйки или просто не искайки да знае, че тази титла е дошла от България в Русия, а не обратно. Това е една българска дума, която руснаците са приели заедно с редица други български думи, които стигат по книжовен път.

Задължен ! ...а поради Втрещяващата визита на тов. Чайка - Имаме И-Нови Трудности. .. Вече.

Г-н Борисов прие руския прокурор Чайка за дружеска беседа

Като нямат настояще и още по-малко бъеще, балъците да се радват на миналото си!

попът да води хорото, нали той е направил Независимостта!

Попът ?! ...кой Е Попът, Колега ?

Пита Ви Човек нещо Да отговорите - Вие точкувате ?! ... Защо ?!

Четири попа: Поп Грую Банси/банЯ папъзъ/ ----и поп Кръстьо....и ПОП АНДРЕЙ...:))))))).... ... и АВРАААМ-първосвещенника!

тоя най отпред с расото и с плаката: Да живее .......това и онова....

Едно уточнение за соросоидните тъпунгери. Когато Ленин идва на власт в Русия, благодарение на една инспирирана глобалистка цветна революция отвън, отменя всички "несправедливи империалистически дългове и плащания". Затова България не плаща нито лев на Русия. Така че малоумните минджевщини най-много да доведат до това Русия да си поиска този дълг. Честито малоумни соросоидни слуги. В злобата си тъпотата си ще навредите на България както винаги.

Хохот. ...а Ако визирате че В онова влакченце де-факто Е И Нашата парса - СилноВъзможно.

Русия ни освободи, Русия ни обедини, Русия ни даде независимост. И така българите станаха НЕЗАВИСИМИ, което всъщност е смешничко, от днешна гледна точка

НЕ бива да се осмива Човек 'наште'Тук, Колега... Хора Сме Всички !, Никой НЕ е перфектен. ...а че 'наште'Тук са КанскиЗле в 'аргументите'-им - напълно Ви подкрепям !

Руснаците да ни върнат тленните останки на хан Аспарух,създателя на българската държава!Съхраняват се при тях от времето когато е открит гроба на Аспарух в Запорожие от украински археолог по времето на Сталин.

Едно предложение. Направете интервюта в маалите, училищата с преобладаващи мургави българи и попитайте първобитните хора и орките, какво точно празнуваме днес! Мисля че ще се получат няколко предавания за "Господари на ефира".

...+ у 'нашта' парла-мента + всред 'плеядата' от 406 партийщинки&коагулации + всред 'наште' от 'елита' , 'бизнеса', 'банките'

Националният празник трябва да е 6ти септ.! Това е чисто БЪЛГАРСКИ АКТ! Това дето е станало днес пак е било по поръчка и като прочета , че щяло да има възстановка от посрещането на Фердинанд, направо ми се присира ! На т.н. " национален празник" възхваляват един задник, дето не само, че не е българин, но е виновен за голяма част от бедите сполетели страната ни. И има един друг факт, който не знам защо, се избягва в коментарите. Русия е дипломатически посредник м/у България и Осмамската имп. в конфликта възникнал след обявяването на независимост . Империята признава независимостта, но Русия и опрощава всички репарации от войната и .... прехвърля въпросните репарации върху България !!!!! Не помня точно, но ставаше въпрос за близо 100 млн. златни франка, които България се задължава да плати на Русия ( явно са преценили,че е по-вероятно да си получат парите от България отколкото от Османската Империя! ) ТИЯ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ВРЪТКИ ЗАЩО ИСТОРИЦИТЕ НИ НЕ ГИ КОМЕНТИРАТ ??????

Еми точно обратното е. Не си чел достатъчно. Русия прихваща дълга на България към Турция. Реално не плащаме нито един лев.

А ти чел нЕкоя съветска история по случая! "Според тези споразумения Русия опрощава османските задължения, останали от войната от 1877 1878 г., в замяна Османската империя се отказва от всякакви финансови претенции към доскорошното трибутарно княжество България, а българската страна се задължава да изплати 82 милиона франка на Русия в срок от 75 години."

Прифаща ама на блядовете плащаме 82 милионо златни франкове

В своите мемоари и премиерът Малинов, и финансовият министър Иван Салабашев засягат този деликатен и щекотлив проблем, занимавал управляващите демократи от 1 октомври 1908 год. до 6 април 1909 год. Става дума за откупуване на турския дълг към Русия, останал от времето на Освободителната война, както и на Източните железници у нас - тегоби, прехвърлени върху българската хазна. Подробност е, че сумата за откупа от 82 млн. лева, одобрена на око и с лека ръка от търговския министър Андрей Ляпчев с цел спечелване на руските симпатии, е оспорена от министъра на финансите Салабашев, изчислил, че обезщетението, което България трябва да плати за железниците и независимостта е 50 310 334 лева (!). Въпреки съпротивата му, единственото, което постига след преговорите с руските външен и финансов министри Изволски и Коковцев, е разсрочване на плащането на заема от наша страна към Русия от 82 млн. лева за 75-77 години при 4.75% лихва. А за да бъде обвързването с "освободителката" ни пълно, се предлага да подпишем нова военна конвенция, с която се поставяме под руска егида. Поводът е посещението на Малинов, Фердинанд и външния министър Стефан Паприков в Петербург от 10 до 19 февруари 1910 год., а примамката - Велика България, по-голяма и от Сан-Стефанска. Царят обаче усеща капана и отлага сключването на спогодбата, както и на политическата конвенция във варианта й от 20 март с.г., а на 13 юни 1909 год. е подписано и споразумението с дружеството, експлоатиращо Източните железници у нас за обезщетение от 2 111 978,55 лева, с 6-месечен срок на изплащане.

82 МИЛИОНА ЗЛАТНИ ФРАНКА ЗА 75 ГОДИНИ

....V !!! Ние. Всички. Заедно. ---------- ...и СтриктноПроцедурно, Домакини/Дир.бг : Имайки предвид а. че НЕ си струва да Продължаваме да си Пилеем Ресурсите (И вие, а И Ние-коментиращитеТук) в Доказано Безсмислени 'дискусии' б. че Времето-Ни е ВсеПоПресложно в. че Форумът от коментари, макар-И позаслабнал - продължава да Е найМасовият Български интернет Форум => Е Крайно време Да преминем към ТоталнаКонструктивност. (Е ли проблем да ОтстраняватеМоментално Всяка Тъпотевица ?! ... Е ли проблем Да въведете време-ЗА-отговор на Всеки коментар ?! ... Е ли проблем Да осигурите Всеки Отговор-на-въпрос да Е Единствено&Само от Колегата Към когото е Зададен ?! ... Е ли проблем Да Изкореним Пропагандата/Саботажите/Инсинуациите/Губивремките ?! ... Е ли проблем В текста на материала Да се Изкажат Насоки-ЗА-дискусия ?!)

Скитнико, Вие предлагате регламентирана цензура,100%бай тошовска!:)))

Не. ...по-Ясно да Изкаже Човек Изказаното - Н'мой, Колега ! - Си ли Пилеем Ресурсите ? - Определено . - Се ли оформя МакарНякакво Обсъждане ? - Трудно, и по-скоро Никога. - Може ли това (описаното) да Е цел/Мисия на Дир.бг ? - НЕ ми се чини. ...а Имаме ли Лавини КрещящоНеотложни Задачи ОТ и ЗА Нас-Всички ? - И-още-как ! Е ?!

А въобще много интересно се получава, днес най-добрия приятел на поробителите османлии, е другаря Путин! Като каним Другаря Путин за тържествата на 3-ти Март, не е ли редно да поканим и най-добрият му приятел Ердоган, демек, двамата заедно са ни освободили от турско робство, иначе защо ще са първи дружки!

Днес бай Дони се провикна от Ню Йорк и заяви, че с Реджеб са най-големи приятели

Завил, не заявил, ама Путин и Ердоган си сондират отверстията!

С помощта на Русия, България се сдоби и с НЕЗАВИСИМОСТ. Преди това Русия освободи България, а след това участва в Обединението. Накрая Руският император опрости задълженията на Турция след руско-турската война, в полза на България. И така българите станаха независими ...

На този ден БЪЛГАРИЯ става ЦАРСТВО НА БЪЛГАРИТЕ! Сега мнозина се страхуват от този акт и искат да го забравим, като го подменят с безличното клише "независимост".

КАКВА НЕЗАВИСИМОДТ БЕ???? ЗАЩО СЕ ЗЗАБЛУЖДАВАМЕ. НАПРОТИВ-ДНЕС СМЕ НАЙ НЕЗАВИСИМАТА ДЪРЖАВА.НАЖНО Е НАЧАЛНИКА ОТ БРЮКСЕЛ И ВАШНГТОН КАКВА НИ КАЗВА.

Що ти предпочиташ началника от Москва, от Кремъл? Ми кажи си го направо, кво го усукваш!

Евросъюз безмилостно ни превърна в неоколониален периферен придатък, от който извличат многократно повече в сравнение с безвъзмездните евросредства, които ни дават!!! Отнеха ни банките, индустриалните предприятия, нахлузиха ни техните хипермаркети, изхвърлиха ни от традиционния наш пазар в Русия, и най-вече примамиха НАЙ-ЦЕННОТО ни ЧОВЕШКИЯТ КАПИТАЛ на България!

Много ми е интересно що НАЙ-ЦЕННОТО ни, ЧОВЕШКИЯТ КАПИТАЛ на България, не го примами Русия? Всъщност няма нищо интересно, Русия предлага МРЗ 115 Евро, докато в България е 230! С пари, колкото една българска пенсия никого на можеш да примамиш!

Трябва да знаeте, че България e била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея

Само където българите сме загубили 90% от народа си - избити, потурчени асимилирани и опомачени. Благодарение на хуманното изродско турско робство на едно изостанало и варварско анадолско племе.

Бездарните Ви опити да дразните пишещите във форума, като се опитвате да се представите за турчин са обречени на провал. Не ни подценявайте толкова. Няма да се сомизядем помежду си по евроатлантическа поръчка за платен и бездарен спам.

Масови задръствания по ГКПП!

Ужас! Не стига, че пътуват свободно по цял свят, ами и пари имат гадовете. Ех да можеше да се върне бай Тошо!

Най-омразната дата за мурзилките. Трябва да е националният празник на България, защото това е истинското освобождение от турско и руско робство.

"Километрични опашки на ГКПП-та" "Масови тържества за Деня на Независимостта". Ха разберете се там в редакцията.

Празниците са на КПП-тата.

Докато има длъжност "главнокомандващ американските войски в Европа" и маса военни бази на САЩ тук, за независимост може да се говори колкото и когато легионите на Рим са били разположени в гарнизони на окупираните територии. Иначе има някакъв театър, че България взема решения във външната си политика, но дори и актьорите не вярват в сценария ( е, има и няколко слабоумни в публиката винаги разбира се, които вЕрват )

Няма никакви масови тържества. Държавните чиновници,които почиват, са на път за Гърция,вместо да бъдат задължени да участват в"масовите" тържества.

"Деня на Независимостта"? Никога в своята история БГ не е била по зависима от сега. Безличен васал на злото сащ/нато/ес. Време е за истинска/реална независимост!

22.09 е празник на Царство България и ТЪРНОВСКАТА конституция .Не може да бъде празник на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ със КОМУНИСТИЧЕСКА КОНСТИТУЦИЯ-ДИМИТРОВСКА със 5 поправки.

Дир! Оправете си най- накрая сайта! Под Линукс всичките ви страници едва зареждат,като чакането е повече от минута на заявка! Не може една водеща медия, оценена на няколко милиона лева да ползва nginx 0.8.53 - сървърна технология от 2010(!!!) г. Съвременната ата версия на nginx е 1.13.5! И Мозила и Хром под Линукс приемат вашата стара версия като спам сървър и емулират всеки бит заспам, като по този начин забавят отварянето на страницата с повече от минута! Толкова ли нямате един кадърен програмист по сървърни технологии???

Я помисли малко, защо някой неща са така в сайт, от който службите събират мета данни на пишещите ??

Нека Рублопитеците да обяснят как така рассийката ни освободила и как така ставаме независима държава цели 30 години по- късно?!

Тъпи хора,тъпи въпроси задават. Не си ли ходил на училище?

1908 г.е дата със значение и тежест в Историята ни.Също съм на мнение,че действията на Сакс-Кобург-Гота в последствие ни вкарват в спиралата на Национални катастрофи./един предлаган от турците мирен договор след превземането на Одрин и нашето черноморие отивало 200 км.на юго-изток,да не говорим за Беломорието/. Не ме радват "честванията"на Празниците.Отбелязваме светли дати,а ритуалите са в присъствието на хора,които позорят България и са крайно недостойни да присъстват на тях.Корумпирани,омразни,дискредетирани политици.Хора,които не обичат България.Доказали са го вече.И как да усетя празника,като им гледам наглите физиономии,мърсящи събитието!?

Даа, лудостта е масова. Масови тържества за Деня на коронясването на един дошъл от майната си чужденец за цар на България, за да ни вкара в поредица разрушителни войни и накрая и срещу нашите Братя Освободители. Че и тамазлъкът му продължи братоубийствената му за българския народ политика, чрез сина му, който също ни изправи откъм шибаната страна срещу Русия, а после и внук му, който ни вкара в престъпната НАТО, отново срещу нашите Братя Освободители. Празнувайте такава "независимост", като ви е толкоз акълът!