Открити са тленни останки на близо сто души

Тленни останки на близо сто души, екзекутирани по време на босненския конфликт, са открити в масов гроб в Централна Босна.

Обратно в новината

Коментари - Открити са тленни останки на близо сто души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

видяхте как свърши измислената от австрията и управляваната от австрийския агент Тито Югославия, а в нея народите бяха близки съседи и са били векове в една държава! ЕС и европата ще свършат хиляди пъти по-зле! с глобална атомна война! Да унищожим ЕС още сега преди да е угробил планетата със световна война! да живее Балканската Федерация от Атлантика до Тихия Океан!

Искай от дежурният офицер един патлак и нападай ... унищожи го това омразно ЕС! А ние ще ти гледаме сеира на простия акъл.

Твоят акъл нали не е прост. що не пооправиш нещо е BG-то., ами чакаш да гледаш сеир. Щото си като всички окопали се гадни твари, дето не мислят за бъдещето, учейки се от миналото! По-лесно е да се възползваш от всичко до което можещ да се докопаш! Ти деца нямаш ли? Или мислиш, че ще им се размине?

Бащите на Европейската общност винаги са твърдели, че прототипа на ЕС е Югославия. Страна без граници, мултинационална, мултикултурна и мултирелигиозна. Но това не се хареса на западняците и те инициираха войната в Бивша Югославия, включително и Натовските варварски бомбардировки на сръбската част от Югославия. Главните виновници и подстрекатели бяха Х.Ф. Геншер и Йошка Фишер.

Той даваще наставленията. Геншер и Йошката само слушкаха. Каварсктият Ебльо командваше парада.

Аман от малоумници

И накрая ще излезе, че в конфликта са загинали само мюсюлмани избити от "лошите" християни. Една такава история вече Света познава. Става въпрос за жертвите на евреите през Втората световна война. Колко са обявените първоначално и колко са "доказаните" можете да си прочетет в нета.

Истина е, че в Сребреница бяха намерени около осем хиляди трупа. Истина е и че според криминални полицаи от Германия, участвали в разследването, труповете са докарани там от различни други места и по различно време. Истина е и че западните политици редовно тематизират случилото се за пропаганда срещу славянските народите и срещу източно православната религия. Истина е и че тези западни политици имат перверзно мислене, след като искат да набият в главите на източните православни, че те са им виновни за всичко!

Славянската идея е отдавна изчерпана, така че не защитавай сърбите. Сърбите имат нужда от още няколко такива войни, за да станат нормални хора!

Изрод, войни ще има за тези, на които слугуваш. Такова дърво ще изядат, че свят ще им се завие. Тогава както казваш може и да станат нормални хора.

На два пъти се споменава "вероятно жертвите са мюсюлмани". Ами точно толкова вероятно е да са сърби. Или щом мюсулманите са приятели на сащ, значи те не убиват никого. Още малко и терористите в Европа ще ги изкарат сърби, българи или други православни.

Абсолютно точно! Етническата принадлежност често е въпрос на избор и така е с турците, които може-би са най-смесената група от различни по далечен произход хора, обединена от език и религия. По време на войната в Югославия се опитвах да разбера защо сърби и хървати воюват с мюсюлмани, което е религия, а не етнос, но така и не стана ясно. Очевидно това са сърби, приели исляма - такива хора има и у нас и те са българи.

Сърбите трепали наред народите на Савезна Република Югославия, пък после американците били виновни, че пратили доброволци да бомбардират Београд!

Пурко, Баце, да не би прасенцето да ти е изяло мозъка (ако го имаше, де)? Идиото ниедни????

При теб няма такава опастност очевидно.

Това пак е доказателство, че многонационалните държави са анахронизъм. Няма етнос, готов да се подчини на друг, както е в такива държави, а религиозните различия усложняват още повече взаимоотношенията. Провидно нещата може да изглеждат спокойно, но противопоставянето някъде тлее. Рано или късно възникват конфликти, които прерастват във войни. Това го знае всеки образован човек, само политиците не искат да приемат този исторически факт и за повече власт са готови на всичко. Сега ни внасят имигранти със съвсем различен от нашия манталитет и залагат бъдещи междуетнически и религиозни конфликти.

За съжаление и ЕС е също многонационална държава и като започне да се разпада ще е като Югославия умножена по 100. Особено, като в боя се включат и милионите джихадисти, които сорчо вкарва в ЕС под формата на емигранти. И със сигурност тогава ще е заложил срещу еврото, което ще го направи най-богатият на планетата.

Опасност биха били пост комунистическите държави само, но са много слаби.

Що пропускаш да напишеш, че американците са бомбардирали монархо-фашистка София, за да ни освободят от МОНАРХО-ФАШИСТКАТА власт, подпомагайки руснаците и нашите партизани! Пропускаш, че в София се кипри паметник на МОНАРХО-ФАШИСТКИЯ летец Димитър Списаревски, свалил 2 самолета на нашите освободители! Що се отнася до Сърбия, американците подкрепяха с оъжие партизаните н а Тито, а не са ги бомбардирали!

Тъпако не знаеш нищо за историята! "Освободелят", Русия, след освобождението налага рускоуправление, т.е. заменя анадолците със варяги и облага българите с огромни данъци. След 09.09.1944, когато ни окупират пък България за 45 години губи своя фактически суверенитет, златния си резерв и всякаква политическа и икономическа самостоятелност, а печели управници, верни до гроб на световния комунизъм и Масква!

Разпадът на изкуствено създадените държави почти винаги е кърваво. Югославия, в която в привилегировано положение беше сръбския етнос доказа това. Сръбски отряди на смърта избиваха всички не сърби, дръзнали да отстояват своята единтичност. Нашите сънародници от Макидония, Пирот и Западните ни покрайнини са изтърпяли сръбския терор в пълна сила в един по-предишен период. Деветдесете години и последното десетилетие на миналият век дойде ред и на останалите поробени от сърбите народи.

Това донякъде е така, но да си спомним на чия страна беше Сърбия в Първата световна и дали не беше същия лицемерен запад, който си затваряше очите пред асимилацията и етническото прочистване на българите в Югославия и Гърция и ги подкрепяше?

А нима Изтокът е по-малко лицемерен? Вижте картите на българската екзархия и официално признатите от Русия граници на България. Може би, забравяш или въобще не знаеш на чия страна воюват Русняците през ПСВ? Какво търсят руски войски в Добруджа? Защо руснаци бомбардират и разрушават българските черноморски пристанища?

Войната в Босна е била война на взаимно изтребление, започната с масираните атентати на пазара в Сараево, организирани подобно на разстрела на майдана в Киев, от заинтересуваните от взаимното убийство на един народ говорещ един език, разделен по верски признак - сърби и босненци. За всяко клане и убийство от едната страна се е отговаряло подобаващо и от другата с аналогичен брой жертви. Така че да обвиняват само едната страна и да намират гробове само на едни и същи жертви мюсюлмани, е най-малко некоректно, неадекватно и лицемерно. Кога ще разкопаят гробовете на избитите сърби? Явно никога, така типично за западното лицемерие. Ами кога ще напишат за масовите кланета които хърватите устроиха на сърбите при т.н. операция Буря - най-голямото етническо прочистване на територии след Втората световна война?

Босненци, макар и мюсюлмани по произход са не сърби, а хървати и говорят хърватски, а не сръбски. Масови гробове на етнически сърби трудно ще се открият, защото са по-малко. Войната в Босна беше война за освобождение на босненци от мини империята Югославия. Всеки, който не вижда геноцида провеждан основно от сърбите е или идиот или слепец!

През Босна е минавала разграничителната линия на православието и католицизма. Босна като понятие излиза късно на историческата сцена, населена предимно от сърби и управлявана от сръбски кнажески род. Имало е и хървати разбира се, но по-малко. Босненците приемат за официална религия богомилството дошло от България. По-късно тези богомили масово се потурчват и стават мюсюлмани, не случайно сърби и хървати наричат босненците турци.

дано не се случва никога повече.

за нас балканските народи враговете са както следва: 1. европата и особено австрията - пълно унищожение! 2. русията - подчинение! 3. турцияра - също подчинение! да живее балканската федерация! ЕС требе да се затрие! 00-нетото или ни признава и уважава или го затриваме и него!

Това е ирония, нали?!

Ако Подпалвача на Райхстага Димитров бе успял да направи Балканска федерация с Тито, то при разпадането на Югославия щяхме да си върнем и Македония, и Западните покрайнини. Жалко.

Можеше сега да изравят етнически българи от гробовете, кой знае как би се извъртяла историята...

Трябва да си малоумен, за да съжаляваш, не сме попаднали в месомелачката на разпада на СФРЮ. Колкото до Македония - напротив щяха да ни вземат и Пиринския край, почти до Перник. Коминтерновския пияница никога не е мислил за България, негова родина е СССР.

хм....винаги като открият масов гроб от войната в Босна,пред Света се тръби, че масовият гроб е на босненски мюсюлмани. Не че не е имало такива. Обаче това е било кървав конфликт и хайде да не си затваряме очите - имало е босненски мюсюлмански отряди, които също са избивали цивилни сърби. И как да му се не знае, за толкова години за един масов гроб на православни християни не чух?? Самата война бе подпалена от специалните служби на една презокеанска държава. Знае се. Идеята е на Балканите да се създаде "Ислямската дъга" - вече са на път да го направят. Още малко да се ислямизира циганското население на България и току-виж, ново "Косово". Пропагандата на Запада говори само за масови кланета върху мюсюлмани. А за избиването на християни си траят, мръсниците. ...Да не говорим, че осъдени в Хага бяха само командири от сръбската армия. А босненските мюсюлмански главорези после отидоха спокойно да продължат работата си в Косово.Същото бе и с албанците в Косово. Днес много от командирите на АОК са на държавни постове.А на съвестта им тежат много убийства на цивилни сърби-християни.Жалко, че на Балканите днес няма такъв лидер и политик като Милошевич Питайте сърбите какво мислят за него. Всички съвременни, включително и сръбски политици изуха гащи пред Запада.След още 30 години, Ислямът ще е завладял тотално Балканите.Свиквайте.

Тия неща ги разправяй на старата ми шапка..

то и за избити славяни никой никъде не говори(wwll)..

Така е просто защото славяни няма. Това един термин измислен от един хърватин по поръчка на австрийската императрица за противопоставяне на Османската империя и след това удобно използван от руските императори.

Истина е, че босненските сърби и техните сънародници от остатъчна Югославия бяха най-добре въоръжени и организирани, като преки наследници на юго армията. Така, че се откриват масови гробове на техните опоненти в Босна. Впрочем не знам дали знаеш, но хърватите не са мюсюлмани, а християни. Сърбите са нация от потенциални убийци, както и русняците!

и кво? а останките на 2 милиона българи и 10 милиона балканци екзекутирани от европата през последните з0 години ще ги откриете ли? или не ги видите, а? и не видите и милионите живи мъртъвци по улиците, а? видите асмо евра, евра евра и...долари, а?

в кухите кратуни на тъпичките мурзилки. Темата е за друго - за зверствата, предизвикани от социалистицеският режим на Милошевич, подкрепян от Русия.

гадните мюслита са прават на жертви и просът прастиж и съчуствие? мигрантите ше ви кажат, христиено българчета..............ама за вашти общи гробове никой нема и да пише.

А уродливите съветофили хленчат, че НАТО се намеси за да спре сръбските лумпени..Отвратителни типове са тези съветофили

Един български автор е написал съвремена романизирана документалистика по темата Босна.С много интервюта на участници в тази Война-бошняци,сърби,хървати. Основен въпрос във всяко интервю е-"Ти лично,защо стана войник и защо тръгна да убиваш?До вчера сте живяли заедно,били сте съседи,всеки ден сте се виждали,работили сте заедно,защо?"Нито един смислен отговор не се получава.Основното оправдание за безкрайните убийства е "Беше война.А на война се убива-даже и жени,деца,старци.ТЕ срещу НАС,или-или". Блокадата на Сараево е била по-дълга от тази на Сталинград.Снайперисти и оръдия.Трупове са лежали по улиците с дни. Много"усилия"са били направени от вън,за да се стигне до тази мракобесна касапница.Пари не са пожалени.Следват още много намеси по Света.Виждаме последствията и днес.

КАКВИТО И ДА СА, ХОРА СА!! САМО ЧЕ, ЧОВЕЧЕСТВОТО ОТ РИМСКАТА ИМПЕРИЯ ТА И ДО СЕГА НИЩО НОВО НЕ Е НАУЧИЛО, АЛЧНОСТ И ЖЕСТОКОСТ. ТЕЗИ ХОРА МАЙКА ГИ Е РАЖДАЛА, НЯКОЙ ИМ СЕ РАДВАЛ, ОБИЧАЛ ГИ Е, А ИДВА НЯКАКЪВ ОЗЛОБЕН ПРОСТАК И ТЕ ГРЪМВА В ГЛАВАТА....

Най- често този простак е комунист.

Руската школа подобно на Катин.... На скоро в Украйна намериха масови гробове на цивилни украинци.

vasil

Босненските мюсюлмани,католици и православни са неразличими генетично помежду си.Определянето на костни останки става чрез сравнение с ДНК на предполагаеми роднини. В Средновековието Босненското княжество е единствената държава,приела официално богомилството.Впоследствие мнозина приемат католицизма и исляма ДОБРОВОЛНО.

Те и моите "Тигри" изтрепаха бая "Башибозук" там и след това ме изкараха Престъпник.

vasil

Ами трепали са въоръжени или не мъже,а и жени и деца,а след тях са вървели камоони,товарили са покъщина и - хайде по битаците в Сърбия!Както искаш,така ги наричай.

, а златото стигаше до Пловдив и там се пласираше?! Мръсна война, от където и да я погледнеш.....

vasil

Безразлично дали са симпатични или не,косовските албанци изкопираха 1:1 нашето Априлско въстание и успяха.

Сигурно са били членове на "Демократичната Босненска опозиция" по подобие на "Сирийската демократична опозиция". Общо взето ако не бяха започнали да колят сърби (подобно на демократичните бойци в Сирия) нямаше и да ги набутат в масов гроб.

ЗАЩО ДА НЕ СА СЪРБИ А ДА СА РЕЗАЦИ МАЙ СЕ ПРАВИТЕ НА МУТРИ СТАМБОЛОВИ КАТО НЕГО СТЕ ТЪПИ И КРЕТЕНИ

Както са се разбеснели циганите,нищо чудно така да стане и с тях в най скоро време... Народа ще се развилнее и ще ги вкара в масови гробове,пък да става,каквото ще после...

Според мен са сръбски христяни. Ако случайно са муслита, то това е фалшив флаг, избили са ги техните за да имат повод да се оплакват пред запада. Типично за ЦРУ и правоверните

Щяха да ти подхвърлят още поне три рубли, ако беше писал направо, че са съветски братя паднали за освобождение и мир.

Нищо общо с Русия, САЩ са тея които ги обучават, създават организации да се борят срещу несъществуващ враг, спонсорират ги. Само правоверен и 100% либераст обичащ правоверни патки би ги защитавал вече при условие че се вижда как дайстват винаги. Винаги са онеправдани, винаги гонени...нищо че почти превзеха Европа

Бо Бо

Тези, които избиха невинни хора, жени и деца и предизвикаха хаоса в Босна, са същите тези, които предизвиаха кризата в Близкия Изток, в Корейския залив, в Украйна... Същите тези, които пуснаха атомните бомби над Япония. Това са същите тези, които всяват хаос по света, които обикалят по цял свят като разгонени кучки, с цел да рушат държави и да заграбват блага за собствена облага...

Това с екзекуциите не е много християнско!

но в името на християнството са загинали милиони хора,дори и на клада.

Жалко че са те пропуснали.

Само че е било преди няколко века. Християнството отдавна не е в Средновековието, докато ислямът никога няма да излезе оттам, защото има остатъци и от първобитно-общинния строй.

Как Русия унищожи България през 968-971. Табутата в българската историяРусия два пъти унищожава българската държавност. Първия път, екзекутор на България е кървавият езичник Светослав през 968-971 година. Светослав избива безмилостно над 300 български болярски рода и обезглавява държавата по същия начин както я обезглавяват 10 века по-късно комунистите под руски контрол. Какво се е случило в тази далечна и драматична за Родината ни епоха може да прочетете тук: Причините, довели до византийско-руския съюз против България, са анализирани нееднократно. Насочвайки вниманието си към Киевска Рус, Никифор II Фока е ръководен от желанието да противопостави на България силен и недостатъчно познат за българите противник. Вероятно още при цар Симеон между България и Киевска Рус са съществували връзки, но все пак Византия е имала по-солидни позиции и възможности за влияние в руския политически живот. От времето на византийско-руския договор от 911 г. в имперската армия присъства наемната варяго-руска дружина. Контактите между Киевска Рус и Византия се засилват след покръстването на княгиня Олга (944-964) в Константинопол (955). Византия насочва вниманието си към младия и войнствен княз Светослав Игоревич (964-972). Току-що поел властта от майка си Олга, Светослав става изразител на най-агресивните среди от руско-норманската знат. Той се отнася насмешливо към верските възгледи на Олга, приемайки Христовото учение за религия на слабите. Никифор Фока изпраща при Светослав, Калокир, син на протевона (управителя) на Херсонес. Този млад и амбициозен аристократ вече е бил с дипломатическа мисия при немския император Отон I. Сега Никифор Фока му гласува още по-голямо доверие, като му дава и високата титла патриций. Чрез Калокир руският княз получава 15 кентенария злато. Изчисленията показват, че сумата не е достатъчна за наемна войска, по-голяма от три-четири хиляди души.

абе и тия са мюсюлмани като албанците .страшна работа.

86 черепа, което значи поне 86 човека. виж, ако намерят 86 черепа на мястото на обстреляна от непобедимата американска авиация сватба, от фокс нюз ще ни убеждават, че в този район живеят хора с по 3 глави и жертвите са доста по малко...

Мануел пак разлая кучетата. А що не написа кой започна войната, колко босненски сърби са избити от мюсулманите, НАТО и професионалистите Black Water?

Защото, ако го напише, ще си търси нова работа, а живота е тежък :)

Ами войната я започнаха сърбите бе глупако. Ти явно падаш от Марс.

Баце, стой си на Марс, че, Баце, си Идиот и половина!

война като на война. Не вдигайте костите на загиналите. "Мъртвият не ми е враг"

Нещо не ми се връзва. Конвой от 1200 души, 200 екзекутирани, 12 оцелели(честно казано не знам как става), и чак сега намират тленните останки на загиналите. А и едните и другите са правили такива свинщини. Интересно защо трябва да се вадят скелети от гардероба, в буквалния смисъл, точно в този момент? Каква е идеята на пропагандната машина? След като всичко е било уж документирано не е ли редно този гроб да се е открил много преди това? Пак казвам, и хърватите и сърбетата не са ми любимци. И двете страни извършиха безобразия, неприсъщи за цивилизовани държави. Но сърбите ядоха бой само и единствено, защото бяха и все още са съюзник на Русия, а тогава елциновото време не беше на тяхна страна. Там е лицемерието. Просто някой трябваше да яде бой, и това бяха те. Интересно ми е какво мислят привържениците на тази инвазия от страна на САЩ и НАТО след като в крайна сметка съдът в Хага оневини Милошевич пост мортем? Това не пречеше на НАТО да бомбардират целенасочено телевизия, цивилни включително и болници. А по западните телевизии разправяха, как в Белград се раждали бебета и били добре. Войната е гадно нещо, но още по-гадно е когато някой се намеси, започне да избива цивилни и да сипе уран над държавата ти и накрая да каже едно ... сори. А къде сме ние ... В краткосрочен план България успя да балансира върху едно тънко въже, според мен успя да не залитне в нито едната посока и успя едновременно хем да запази неутралните си отношения със Сърбия, хем да изпълни ангажиментите си за последващото влизане в НАТО. Но в дългосрочен план ... НАТО посади бурето с барут Косово точно до задния ни двор. А историята е показала, че винаги, ама ВИНАГИ, когато великите сили се намесят на балканския полуостров става мазало. Сега сме в затишие пред буря, но туй чудо, заедно със западна Македония рано или късно ще гръмне, имайки в предвид нрава на правоверните, населяващи териториите.

Аз пък съм доволна, че ние не залитаме в крайности, но към които постоянно ни подтикват великите сили от запада и изтока. Важното за България е да остане единна и неделима, независимо от религия,етнограф и цвят...

Давайки коридор за да бомбардират сърбите не залитнахме, а скочихме в пропаста!!! Гърция не даде въздушен коридор !

Аз пък съм доволна, че ние не залитаме в крайности, но към които постоянно ни подтикват великите сили от запада и изтока. Важното за България е да остане единна и неделима, независимо от религия,етнограф и цвят...

Семействата чакат това всеки ден от тези 25 години и тук НАТО, краткосрочни или дългосрочни стратегии нямат връзка.

Инженерче

Семействата на кого? Там е въпросът. Защото колкото мюсюлмани, толкова и християни са избити по този нечовешки начин. Както и да е. Дано намерят покой загиналите без време, които и да са те.

вадят ав авга, защото сега им трябват.

vasil

Албанците са правоверни ,колкото ние сме православни - 10%-религиозни,40%-само по име,50%-атеисти.

тръгнете от Москва до Ламанша ще откриете тленните останки на милиони. Отделно екзекуциите на цивилни. За концлагерите не говорим.

Единайсет представители на БОСНЕНСКИТЕ ПОЛИЦЕЙСКИ СИЛИ от това време са осъдени за тези престъпления.!?

Затова НАТО нулира Югославия.

да кажеш САЩ. Нещо май бяха обстрелвали китайското посолство в Белград,па после един невидим "Стелт" се приземи скоропостижно.....

Какво стана, къде са тези дето реваха колко НАТО е разсипало Сърбия.

Как ги познаха по костите, че са мусюлмани, мъртъвците чалми ли са носили?! Може да са разровили някое сръбско гробище! А колко сърби са избити от мусюлманите в този конфликт, или тях "миротворците" от САЩ и НАТО не ги броят за хора?!

Що, не я ли разсипа?

разсипаха я и ние помагахме даже,нали сме първи по свинщините, и пак са две стъпки напред,няма ли кои да краде в сърбия да им пратим крадлив боико заедно с финансите горянов,ще я фалират за две седмици