15 жертви и 20 изчезнали в Доминика след Мария

Най-малко 15 души са загинали и 20 са в неизвестност на карибския остров Доминика след преминаването на урагана Мария, съобщиха властите.

Обратно в новината

Коментари - 15 жертви и 20 изчезнали в Доминика след Мария | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Представете си един дълъг "огнен език", който се простира от Сахара до Карибите, а после че неговата енергия се умножава сто пъти. После вижте как се извива през Атлантика и накрая как завива към Сахара през зимата под формата на студен фронт. Това може да е следствие от слънчевите изригвания, но може да е от изменения в климата причинени от човека. Предполагам първото. Тази година "сахарската" жега стигна чак при нас и се стовари силно. Такава топлина отдавна не е имало. От Западна Сахара и Западна Африка топлите течения имат повече топлина и енергия. Това говори, че сега топлината ще мине по- енергично "Атлантика" и ще се сипе буря след буря по Карибите и Флорида. Много е възможно и зимните бури над Атлантическия океан да са много силни, което означава, че и зимата у нас може да е доста бурна. Въпрос на пренос на течението през зимата на юг към Африка. Тази енергия няма как да не се придвижи по нормалния път. Въпросът е дали такива бури не само, че няма да утихват, но ще се засилват със затоплянето на климата? И дали има непроменливост и тенденция към по- дълъг топъл период. Ако това е така, ще станем свидетели на обезлюдяване на Карибите и Флорида или цели региони на Земята, защото пред лицето на такива бури няма логични причини да се живее постоянно. Ще видим и тежки последствия върху Европа, която през есента и зимата ползва същите фронтове. За щастие ние останалите в България ще сме в малко по- добро положение. Дали, обаче жегата в Сахара ще се засилва и ще дава такива отражения?

Само за справка:Доминика и Доминиканската република са две напълно различни държави, които не са свързани помежду си по никакъв начин, освен факт, че са в същия регион. Пълното официално име на Доминика е Доминиканската общност. Това, което сте показали на снимката всъщност е Доминиканската република.

Ако гледаш внимателно ще видиш, че пунктира преди да мине през Пуерто Рико и отдиде на северо запад над Доминиканската република, минава през едно малко островче. Е това е Доминика и новината е за него.

колко трябва да ти е акъла,да излезеш с лодка,при такива прогнози...ама тия островитяни,са на ниво образование,колкото нашите цигани...

Мнозинството от лодките по тези острови са на Американци, Канадци и Европейци, така че се съмнявам, че островитяни са били в лодката.

Тия откачалки какво търсят в морето , при положение , че от няколко дни предупреждаваха за приближаващия ураган ?