ИД загуби контрол над ”столицата” Ракка

Джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) е загубила контрол над Ракка, "столицата" на обявения от нея халифат в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - ИД загуби контрол над ”столицата” Ракка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прехвърляне от пусто в празно. СДС и ИД са едно и също нещо. Като ги нагази сирийската армия, ИД изведнъж се превръща в СДС и американците я защитават. Докога ще гледаме повторения на този плосък сценарий.

Всичко е ясно, САЩ подкрепя ИДИЛ - тероризма!

сащ ЗАГУБИ КОНТРОЛ НАД ''СТОЛИЦАТА'' РАККА.

Шило

Айде, утре очаквайте боеве между кюрдите и арабите от т.нар СДС. Че принципно имат различни интереси.

Ама Ракка е в Ирак бе скъпи хора. А там отдавна процъфтява демокрацията. Тук Сирия няма нищо общо.

Мурзилажът цвърчи от кеф. Ама за тоя де духа. (то и в кухите кратуни на мурзилките само ветър духа...) Който си има понятие от развитието на войната, знае че: - Дефакто се създаде "почти" независим Кюрдистан - подкрепян от Щатите. - Асад де факто е пионка на Русия и Иран. И да пръцне, трябва да иска разрешение от тях. Сирия остава вече окупирана от тези две държави. Без да броим Кюрдистан. - Изрелците обявиха, че няма да търпят ирански войски в Сирия. А еврейската армия е една от най-добре обучените, въоръжени и МОТИВИРАНИ на планетата. Ако решат, Сирия ще стане изрелски протекторат. А рашките и персите, само ще броят труповете и ще подсмърчат жално. Още нищо не е решено. Сирийската криза е "гореща".

Капутче погледни колко сте само, една шепа хора от българите които подкрепяте терористите, така нареченото СДС на ИДИЛ, които рано или късно ще бъдете издухани като тях!!!

Явно си много сдухан, че само за духане да приказваш. А за всички е ясно, че от духане не си наясно кой е терорист - Лавров е казал в интервю: "...кюрдската милиция е една от основните сили в борбата срещу ДАЕШ в Сирия..."

и кво? а българите никога не са имали контрол над територията си! винаги сме били част от руската, турската или австрийската държава (както сме сега) ... а ха ха! измислена държава с измислена азбука с диалект на руския език с измислена история .... във фалшива европа с фалшива римска империя с фалшива древна гърция с фалшива византийска империя

Със лъжите за историята и демагогията и лицемерието в настоящето?

От платени рублофилски гов..а, ние българите акъл не искаме! Оди си го самотури от яд.

САЩ изгубиха войната в Сирия.

Отново бе бит и загуби поредното сражение в Сирия!

Путин смачка американските хлебарки, които квичат неистово... Да се готви Вашингтонският Обком

това което сам изс..а в Сирия!За пореден път!

явно вече в ракка не се говори на руски :)))

Само на чеченски. :)))

Значи, като го видя това "базираната във Великобритания неправителствена мониторингова организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека, която разполага с широка мрежа от информатори в Сирия", и ми се повръща. Абе как един път не го изписаха по малко по-различен начин, малко по-кратко, малко пo-различнo, с една буква поне? Няма, точно по шаблон, копи-пейст. Така го спускат "от горе", така го пишат. Набива се едно и също, с намерението като се повтори 100 пъти, да стане истина или поне достоверно. А става въпрос за ЕДИН човек, работещ от едно мазе в Ковънтри на 150 км. от Лондон!!! И каквото чуе от брат'чедите по Скайп, го пуска на когото трябва (BBC, CCN, Reuters) и се тиражира в целия свят, сякаш папата го е казал. Ама той и папата няма толкова дълго название. Каква беше тази организация, какво беше това чудо?

ВИВА РУСИЯ!!

ВИВАА, ВИВАА, ВИВАА! УРРАААА! ----------------------------------------- ...И сега, ще има ли рубль към пенцията или да почакаме още някоя петилетка, карайки на вяра и империалистически евра ?

Комисия в САЩ се събира спешно в търсене на нова столица...

значи може да назначи президент, а не може да си инсценира комисия !? не е тайна, че всички терористи са с калашников, а путен е най-печеливш от бизнеса с тероризъм. неслучайно повечето терористи са от неговите земи. за кой път вече я превзема тази столица??

Тия калашници не бяха ли някъде от Сопот?

"Разкрития: Пентагонът харчи 2,2 млрд. за въоръжаване на сирийските бунтовници с оръжия от съветската епоха", пише канадският Мондиализасион ("Révélation : le Pentagone est en train de dépenser jusqu'à 2,2 milliards de dollars pour armer les rebelles syriens avec des armes de l'époque soviétique", Мondialisation ca, 20 septembre 2017).

Много мангизи потрошха западняците по Сирия, така че е съвсем логично да са бесни на путинова Русия: "Бивш шеф на Лафарж признава, че е финансирал ИД с поръчителството на Франция" е заглавието на публикация от 20 септември т.г. във френския финансов седмичник Вальор актюел ("Un ancien dirigeant de Lafarge reconnaît avoir financé l'Etat islamique avec l'aval de la France", 20 septembre 2017, Valeurs actuelles). Ама в крайна сметка, както писа британският Индипендът: "На Западът му е трудно да повярва, но сега изглежда, че сирийската война приключва и Асад е победителят" ("The West might hardly believe it, but it now seems the Syrian war is ending - and Assad is the victor", 7 September 2017, The Independent).

е, няма как американците да освободят Рака от собствените си отрочета. пак нещо са се объркали. Или просто са заменили едни подкрепяни от сащ терористи с други...

И нито дума за вчерашната битка в провинция Идлиб до град Хама...? Ан Нусра направлявана от специалните служби и инструктури на САЩ, които се намират незаконно на територията на Сирия пак ядоха голям пердах. Решиха да нападнат пост на руската военна полиция от 29 души и да ги вземат за заложници, но.... Се намесиха силите за специални операции на руската армия и авиацията.Резултата е над 850 убити джихадиста, 11 танка, 40 мобилни склада с оръжие, 4 БМП, 46 пикапа с тежки картечници и минометни установки, 20 тежки камиона и др. Назрява голям скандал, защото руското разузнаване е прихванало комуникациите между инструктурите от САЩ и терористите.Предавали са координати за атакуване.В момента се готви предаването на доказателствата в ООН. А вие тук се позовавайте на известните на всички с фалшивите си новини Сирийски център за наблюдение на правата на човека създаден от британските разузнавателни служби...

А пък американците са унищожили 15 подводници, 5000 установки С-400, 450 МиГ-29, които тайно Русия е снабдила на терористите. И т.н. и т.н.

Дори няма да ти сложа минусче. Успех в платения и некадърен спам.

Момчето казва истината,потвърдено е от много световни агенции включително Ройтерс!

Баце, пък ти си умен - не е доказано! Идиото????

Русия разположи в САР и С-350 "Витязь".

А сега тия идиловци като се върнат в родната Россия, большой ташак будет.

Тя войната почти свърши, само че наплива от "бежанци" изобщо не е. Защо ли имам чувството, че дори след окончателния й край, пак ще гледаме талазите от орки по границите? Само ми е много интересно как ще ги наричат медиите тогава, като "бежанци" няма как да има :)

Според Евростат най-много бежанци в Европа идват от... Албания, така че дори в Сирия нещата да утихнат "бежанците" няма да се спрат;)

Не забравяй и Пакистан - прираст на населението средно около 20 деца на майка. Имамите прокламират безконтролно размножаване, а СА финансира инвазията към Европа.

ЧЕ Е САЩ, ЧЕ АКО ЧАКАМЕ НА РУСИЯ....

С бомбандировките си Путин НЕ УСПЯ ДА СПРЕ,победата на СДС в Раака!90 % от Сирия е под контрола на СДС,подкрепяни от коалицията на САЩ!Путин ще даде много жертви и средства,но го очаква авганско падение!

Хапчетатааааааа!!!

всички СДСта по всички земни кълбета

ооо къде си бе канадецааа ...давах ти 3 пъти тел. номер , каних те 100 пъти да ми доидеш на гости в монтреал ... странно от какво се боиш ? значи съвестта ти не е чиста ... или си в американскоият триъгълник : работа - валмарт -къщи ... и така до края умирисаният ти живот ... от кога не си пил ракиика с шопска салатка в ресторант ? от кога не си играл на карти ?

Промени малко името на града и може и да се намерите.

С уродливото отроче на САЩ вече Е СВЪРШЕНО ! Слава Росии ! Слава победителям ! Победа всегда там , где Россия !

То бива залитане ама ти си увредено червено зомби. Дали по права или съребрена линия си се повредил? все тази. Такъв си и такъв ще си заминеш с петолъчка на челото.

лосион за вана :))))))))

Руснаците се борят кой да грабне бояришника. Накрая един богатир побеждава всички и го изгълтва. После става герой республики.

Аз помислих, че руските военно-въздушни-космически-галактически-междупланитарни-вселенски сили, са победили пак за 10 път ИД, но явно след санкциите нямат ток, да си пуснат Плей Стейшъна и пак да я победят

До колкото знам в Канада преобладават разумните хора, ти от къде пишеш: Столипиново или Филиповци...

Канадската ливада си е чист столичанин, от Факултето.

Въздушно-комически са. Сега пият бояришник и се чудят къде са.

Руснаците побеждават по 5 пъти на ден, но само по тяхната ТВ. От там ги информират за великите им победи. Иначе как ще разберат.

След като Ислямска държава е победена, товарете "бежанците" и ги махайте от Европа!

А дали са били истински бежанци или икономически(политически) емигранти.

Питай платените мекерета,пардон лидери в Брюксел...

Ами с афганските "бежанци", с мароканците, алжирците, либийците, иракчаните ... какво да правят?! Сирийците са само около 30 % от бежанците, идващи у нас, и са основната нация, която се връща по родните си места след освобождаването им ... Другите отиват в ЕС без намерение да се връщат някога, с цел да си живеят от тамошните социални помощи ... Добре, че такива обикновено сами не искат да остават у нас, само това ни спасява отчасти ...

Леле колко сме злеее,след като и получовеците ни избягват:)))

"В съседната страна, иракските правителствени сили напредват към контролирания от ИД град Каим - последното селище преди границата." Значи може и без намесата на Руснаците.

Шило

Е що ги чакаха да поемат инициативата в Сирия?

Не са ги чакали. Асад се забави с поканата.

Така са поели инициативата че столицата на ИДИЛ Рака да бъде превзета от някакви военизирани "туземци".

Може... ама без иранските части не може че нали точно Революционните гвардейци спряха настъплението на ИДИЛ след като американците предадоха Мосул-)

Да не би да имаш на пред вид иракски вместо написаните ирански. -И да не стане като с компютрите и компотите за Япония.

От руския ГЩ съобщиха, че т.н. "международна коалиция" командвана от САЩ е прекратила действията си срещу ДАЕШ в Рака и прехвърля сили, които се обединяват с ДАЕШ срещу напредващите в Дейр ез Зор сирийци. Сега разбирам защо след дълго мълчание човекът от Лондон, криещ се зад гръмкото име "Сирийска обсерватория за човешки права" е пуснал тази "новина". В ход е информационно прикритие на действията на американците...

каква друга глупост да издрънкат за да прикрият безсилието и некадърноста си!

Шило

Май съжаляваш, че ИД са бита карта и подкрепящите ги сащисти станаха за смях? Гадно е, ама свиквай!

Официален Вашингтон (Тръмп) и Пентагонът спазват обещанието си и воюват срещу ДАЕШ и всякаква там гадост, проблемът идва от неподконтролните на Тръмп структури като например ЦРУ, които се контролират от глобалистите и противниците на Тръмп. Те продължават да подкрепят главорезите в САР с всички средства.

Шило

Ами щом не може да ги контролира, значи не става за тази длъжност.

Не му дреме на никой! Допуснаха ги да се създадат (да не кажем по-лошо) и сега кейл файда.

САЩ просто оставят джихадистите да се изтеглят от Ракка в Ирак, за да се бият със сирийските правителствени сили, подкрепяни от Русия, в източната сирийска провинция Дейр аз Зур. Според руското МО, САЩ даже им дава разузнавателни сведения. Русия предупреди САЩ, че ще реагира с огън на всички обстрели от територията на коалицията към Дейр аз Зор.

Целта е да не се позволи на Асад да превземе западния бряг на Ефрат и зоните с нефт.

Шило

накратко- ИД "мигрира" при "умерените". Отново.

ИДИЛ е дебил. Тоя проект ще си го закриват и какво от това след като кукловодите са си на местата?

СДС са толкова силна конкуренция че от руския генерален щаб вече предупредиха американците че ако продължават в същия дух ще подпукат и тях...

Абе много страшни тез руснаци?ИДил ги направиха на луди във Палмира на два пъти!Ами като удариха летището на Асад защо не ,,ги подпукаха"? Защото нямат нито силата нито възможноста,но имат акъл да не се опитват

Шило

Бе не знам- Хомс, Алепо, сега боя дето го ядат на ставане и лягане...Па и почнаха да губят територии едва след като се намесиха руснаците. Издиша твоята теза нещо.

Руснаците са търпеливи хора... ама и на тях им писва понякога-)

Ами американците удариха литището на Асад и руснаците нищо,американците свалиха Су-то на Асад и руснаците пак нищо!Явно силата на руснаците е да избиват жени и деца,но не могат да се противопоставят на САЩ !

Американците изстреляха стотина крилати ракети. Две трети се загубиха по пътя, а останалите улучиха един камион цистерна, и столовата на обслужващия персонал. Няма повреден нито един самолет. Пистата е цяла. За какво да се намесват руснаците?

Шизофрения... или тия дето сте на смяна имате само едно листче-)

кюрдите превзели ракка обаче троловете вместо да ги похвалят нацвъкаха новината пак с руски измислици и пропаганди :))) русия почти не пипна идил колкото и да лъжете светът е наясно!

ИДИЛ не е бил проблем за никой.

Добре, че бяха едни 29 човека руски спецназ, които заедно с правителствената армия се биеха с разните кланове и разновидности на местните Ал-кайди и прочие ан-Нусри! Те така се увлекли, че навлезли дълбоко в тила на противника, и се оказали неочаквано отрязани от доста бавната сирийска армия, но успели да си пратят координатите на своя щаб, който веднага вдигнал самолети, събрал всичката разузнавателна информация за къщите, където имало най-много терористи и особено командири, и ударил доста организирано, макар и "точкови" ракети и снаряди ... Та едни 870 ИДИЛ-миндил-ал-кайда-ан-нусра набързо се преселиха при девиците, а от спецназа, който не беше и помислял да спре да се бие, двама души били ранени ... Та краварите веднага намериха повод да обяснят още веднъж кои точно от терористичните групировки и милиции подкрепят, и как те едва ли не овладели Ракка ... Не, нищо, че президентът на страната през ден обяснява как краварските инструктори и самолети не са поканени, не са добре дошли в страната му и да вземат да си ходят ... докато са живи! Щото доста дадоха фира! Барабар със своите възпитаници си от разни нусри и подобни ... Периодически мрънкат под сурдинка, че от руските удари били загинали и техни граждани ... ми да не са били в укритията и на позициите на терористите, бре! Кво търсят там?! Да би си у кравария седяло ... не би руска ракета видяло, нали така?!

евала

След като американците вече обстрелваха сирийците в опит да ги забавят при освобождението на Дейр ез зор днес са организирали и нападение на главорезите над конвой на руската военната полиция в град Хама. Над 1000 главорези са обкръжили 29 руски войници и са опитали да ги вземат в плен. Няколко часа руснаците са държали кръгова отбрана докато не пристигне помощ от ВКС и ССО. Резултатът 3 ма ранени руснаци и над 850 ликвидирани главорези, унищожени 11 танка, 4 БМПта, 50 автомобила и друга техника на главорезите... Направо са ги смляли! Интересно защо Дира мълчи????

Добър въпрос! Руския Генщаб е предупредил лудите говеда, че ако техните ислями Джота от така наречената свободна сирийска армия и кюрдите, продължават да нападат позицийте на сирийската армия край Дер ер Зор, руснаците ще ги изтребят до крак! Посраните луди крави са казали че не искат да се конфронтират със руснаците, и ще гледат повече да няма такива инциденти:)

Това става за филм.

Гледам, че започнаха да се снимат и патриотични филми в РФ, така че нищо чудно да видим и нещо по тези събития...

Има и още неща за филми - който следи събитията,знае,че в Дейр-Ер-Зор работят ТОС "Буратино". Не знам как смогват девиците на оня свят - може би ги спасява това,че от термобаричното оръжие не оставя кой знае колко от джихади джотата...

СДС ще се бори за конституционни гаранции за образованието и науката. СДС ще увеличи рязко средствата за образование и наука. Трудът на учителя ще се заплаща по достойнство! Основните ценности на демокрацията са съставна част от възпитанието. Оръжието на диктатурата беше невежеството. Оръжието на демокрацията е просвещението! Чрез просвета и наука към демокрация! Изпращаме им Иман Костов.

и след като побеи демокрацията там питам за следното: "Ще може ли манаф да се омъжи за гей и да си осиновят момиченце"?

Ако някой не е разбрал: ИДИЛ са си руснаци или основно с руски паспорти Наскоро ИДИЛ обкръжиха руснаците. Ни в клин ни в ръкав руснаците съобщиха за голяма победа по освобождаване от обкръжение на "сирийски войски" - разбирай зелени човечета САЩ са с кюрдите Турците са против кюрдите Остана опозицията на Асад и още куп интереси Сирия скоро няма да се усмири

Наскоро една германка на 16 годинки, бяла като истинска арийка, голяма снайперистка, затрила не един човек в родната му страна, беше хваната от другата страна на границата - в Ирак. Тамошната власт не си поплюва с такива - ще я бесят! Тя не е рускиня, нито името ѝ има нещо общо с руско, родена е в демократичната Германия и отишла да се бие, щото ѝ харесвало да убива ... И шведи намериха там, и французи, и много англичани ... всякаква западна измет, която иска да убива хора и да се гаври с жените и дъщерите им ... Техните СМИта постоянно пишат за такива херои. Но иначе само Русия си признава официално, че има там нейни граждани, и че предпочита да ги избива на сирийска територия, отколкото да ги гони след това по необятната си своя огромна държава ... А децата им, които са изведени от лудите си майки, си ги прибират - намират ги по скривалищата на ИДИЛ и си ги връщат в държавата, на баби и дядовци - да си ги гледат децата! Руските дипломати имат информация за всички такива деца, пътуват до всички градове веднага, щом това стане възможно, веднага им правят документи и си ги пращат вкъщи! Браво за което - човешко е!

Не му обяснявай,той е дрогиран...

сащ+ унищожиха идил браво на кюрдите заслужават независима държава в сирия

Ами, като ги намерят, кой тогава ще информира този прочут център от един човек ?

Преди няколко дни джихадистите от провинция Идлиб решиха да се възползват от факта, че сирийските войски са заети около Дейр ез Зор и атакуваха в Северна Хама. И преди правеха такива атаки и им се получаваше. И сега постигнаха известни успехи, но за лош късмет успяха да обградят един отряд руска военна полиция (29 души). Това предизвика пълномащабно контранастъпление от руски специални части. Резултата беше разгромен за джихадистите и деблокиране на обкръжените. Мрежата се препълни от снимки на убити и унищожена техника. 850 убити, 2 танка т-90 , няколко други танка и много друга военна техника. Респектиращо.

И само да допълня: Непосредствена въздушна подкрепа, на настъпващите руски части, се осъществявала и от самолети Су-25(щурмовик). Точно такива, каквито има и България, но някои хора искат да ги изхвърлят на боклука. Помислете, след като Русия ги използва (тя има и много по-модерни), дали ние можем да си позволим лукса да ги изхвърлим?

Бахти олигофрените са тия от тоя Център за малоумие и олигофрения! ИДИЛ бил загубил контрола над Ракка..но ДЪРЖИ ЦЕНТЪРА НА ГРАДА!!! Цитирам:оставащите в Ракка бойци на ИД се крият в центъра на северния сирийски град, предаде ДПА, цитирана от БТА...>Е как са загубили тогава контрола ве болни мозъци! Като в центръра на града е съсредоточено всичко! Дбили!

Силите на сатрапа са големи, пламенните бойци за демокрация и по добър живот претърпяха поражение, но не и войната. Един ден в тази измъчена старана ще дойде демокрацията и ще бъде огряна от светлината на евроатлантическите ценности и тогава ще видим че саможертвата на тези патриоти не е била напразна защото демокрацията е безценна, а евроатлантическите ценности са вечни и непреходни.

dobrin

значи след толкова напуни и военни дежствия нещо като дързава идил със столица раккя существува!

бРАВО НА сащ И нато!

Сирийските демократични сили (СДС), подкрепяна от Съединените щати коалиция -що ли ми звучи познато ...и то много...познай края смешнико

СДС в Сирия няма нищо общо с нашето СДС.Развинтени социалистически простотии. СДС се затри от вас, като докарахте царя а вие сами се затрихте от алчност и некадърност по върховете.