Печелим време, губим бъдеще

Главният редактор на в. "Нов живот" Иван Бунков коментира двойния стандарт на живот на европейците.

Обратно в новината

Коментари - Печелим време, губим бъдеще | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ясно, стоте хиляди около българската граница хитреят и купуват евтино от България. мога ли да питам кво правят останалите гърчоля, особено четирите милиона в Атина, която изобщо не е около нашата граница?

Ами просто е-някой да продава на загуба?! Няма такива, това е-в същото време, уж гладуващите българи вече направиха опашки по пунктовете за Гърция за трите почивни дни.

добро четиво само че за коѝ ли път ни казват че трябва нещо да се направи ама го казват точно на тези дето само дращят по форуми друго не могат да направят .а и още нещо писаното показва че на тоя свят всеки се спасява коѝ както може защото вярата в нещо и в някого е загубена завинаги от някои а и надеждата също. уточнявам че това е само мое мнение

Ема това, което го описваш си е точно пазарната икономика ! Предлагам да напишеш един труд, айде нека е базиран на същия регион и проблем - как точно трябва да бъде и как да се преодолее механизма на пазарното конкуриране на цените и услугите - като се измисли моделчето, ще видим дали ще искат хората да го приложат ? мисли и за гърците и за нас като пишеш теорията ... на кой квакво му е изгодно ..

Браво, темата е много интересна и при един по-внимателен анализ, могат да изскочат много факти и обстоятелства,...а те да насочат политиката в правилната посока. При гърците нещата са сбъркани отдавна...богати хора , бедна държава, алчност и мързел с гарнитура ниска духовност, хора готови да катурнат и държавата си и дори ЕС, стига да запазят откраднатите си хилядарки от същия този ЕС, при нас нещата са обратно, хората са бедни, а държавата е богата, е кое е по-добре...хора без държава или държава без хора...не знам, но знам че трябва да има баланс, когато караш колело, иначе падането ти и последващия удар е ....неизбежен, при който трябва да станеш, да се изтупаш и да продължиш но с друга скорост и в друга посока, може би! И на края да кажа някакви сентенции ей так за размисъл: Когато губиш, не знаеш какво печелиш, а когато печелиш, не знаеш какво губиш! Както и...Всяко нещо което ти се случва...не е случайно, то е изпитание поуки трябва да си вземеш, иначе обратно в 1-ви клас!Благодаря за вниманието и добрата тема!

За да има богати трябва да има бедни. Нали за това бутнахте Тодор Живков.

При бай Тошо ввички бяха бедни.

Бедни, бедни, ама искаме пак да сме си толкова бедни, като при бай Тошо, и не повече, както сме сега ...

АКО СИ БЕШЕ ПОКАЗАЛ ГЛАВАТА ОТ СЕЛО ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ, ЧЕ ХРАНИТЕ У НАС СА ПО СКЪПИи по некачествени ОТ ТЕЗИ НА СЪСЕДИТЕ НИ, А ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ ТАМ СА ПО ВИСОКИ ОТ НАШИТЕ! САМО, ЧЕ КАВАЛА ОТ СНИМКАТА НЕ Е НАЯСНО, ЧЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ ПЕЧАТНИЦАТА НА БНБ РАБОТИ КАТО ПО ВРЕМЕТО НА ЖАН и паричната маса се е увеличила от 10 млрд. лв. до 15,2 млрд.лв. Влез в сайта на УПРАВЛЕНИЕ ЕМИСИОННО НА БНБ и виж какво се случва там с паричната маса и баланса на управлението. ВЪРВИМ С БЪРЗИ ТЕМПОВЕ към времената от 1996 -97 година.

Това е проклятието на неолибералният глобализъм.Убити и разсипани колониални държави и подбит стандарт на средните.Печели само олигархията и спекулантите.

И този е искал да каже много нещо важно, но не е знаел какво, и са се получили откровени глупости като този негов "бисер" например: "Но на никого май не му пука, че окопавайки памука на гърците и окопавайки днес криво-ляво семейния си бюджет, БЪЛГАРКАТА ПОДКОПАВА ЯКО!?!?!?! БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА?!?!?!?!?!?!?! и то точно в нейния пограничен район..." Навсякъде по света има умни и глупави хора, но ми се струва, че концентрацията на последните по нашите географски ширини, и то на такива, които непременно искат високо да се изокат и да дават акъл на другите е непоносимо висока! Не знам от времето ли е, нещо от храната ли е, или от дългото комунистическо и руско робство и последващо посткомунстическо мутроолигархично управление, но нещо явно доста хора не мислят преди да говорят и да пишат.

Господа, при изравняване минималното заплащане в ЕС ще се намали печалбата на нашите Роботодатели . Сакън ,кога ще станат милиардери ?

Ако мислих, че ти, като наемник, ще станеш по-богат, лъжеш се. Отново сив сектор, неплатено осигуровки, граждански вместо трудови договори. И безработица. Имаме прекалено малко и слаб частен сектор, за да им гледаме в паничката. Олигарсите и богатите производства се броят на пръсти.

Ами нали ние искахме това!Искахме да имаме шарени стъкълца и огледалца,герданчета и т.н.някои даже искаха дантелени бикини!Но тези неща не се дават като подарък, а се заменят с нещо -ние го заменихме с това което имахме!И сега имаме това ,което имаме,но нямаме бъдеще -преди всичко като нация и държава може би,иначе доста се спасяват поединично -кой в САЩ,кой в ЕС,кой в Русия, някои даже са в Австралия,Нова Зеландия Япония и Южна Корея!Въпросът е дали няма да съжаляваме един ден за взетото решение!?

Ха ха..да бе. Особено в Русия има най-много 'спасили се' :))) Аре мисли ги тия работи другия път! Каква Русия какви 5 лв. - двойно по-малки заплати имат от нас, включително минималната и средната.

Това и най-пияния и вманиачен идиот соросоид не би могъл да каже, без да е наясно, че се е изсрал в устата си!

днес направих заден манъвер излизането от парковото си място пред ЛИДЛ . стигнах точно до границата на лентата си , но с пълната скорост в другата лента си движи другата кола . после подава сигнал , няма сблъсък , но изскочи от колата . готов на побойшината , на разправи, без повод. какво Ни обучава това ?

Обучи се първо ти.

да Ви кажа съвсем пряко : въобще не ме интересуваше Вашето загрижеността , огледалната . Гледайте си Фермата предаването по вТВ , има ли това нещо общо с Ваш потребителският кредит поискан от Вас още при влизането в продажбената зала на черна-бяла-маслена-енергийна техника ? ако не бих си бил старото отлежалото , май , бих се подпошал не само на първото , чак до последното да сложа лапата си . не струва , нали !

предаванията като VIP-Brother , Фермата , reality - show извън контекст на действителност потребителски кредит нужни ли са на населението ? кой да постигне такава ферма ли ? кой да постигне в реалния живот помежду етажи на блока такова освобождение от всякакви задръжки ? коя да развива с едно потребителското кредитче по интернета нещо друго освен по-вече и по-вече ферма помежду етажата заради плащане и пак плащане на потребителският й кредит ?

По времето на Царство България, гърците са гастербайствали тук. Съветските мекерета "поправят" тая работа.

и германци са работили на полето на българските фермери

Позната картина,това се случи във видинския край покрай ембаргото със Сърбия.И сега опустяли села ,един замиращ град Видин .Но това е началото на една замираща държава България ,която намалява с всяка изминала година с хиляди граждани ,но на кой ли му пука,важното е депутатите да са доволни от стандарта си ,а законите всеки ден да се прегласуват докато има държава.

Аман от вайкащи се! Българинът, работещ за 50-те лева надница в Гърция поне 25 ще похарчи в България. Както искаш го върти и смятай, драги главни редакторе, този човек вкарва 25 лв у нас. По същия начин и ти, ако имаш възможност да взимаш двойна заплата във в. "Съвсем нов живот" в съседния град няма да се колебаеш много-много.

Оставете го на мира човека! Не виждате ли, че яко го сърби левия ташак?

... най вече Левият!

Най-вече левият!!!

нормално е за държавите с различен стандарт - един от най-евтините супермаркети, в които съм била, беше на границата между Испания и Франция и пълен с французи, пазаруващи по-евтино на испански цени.

Това го знаем и без теб!Кажи какво предлагаш!

Да си върнем Бай Тошо, а ти да станеш главен милициант на Ре-публиката!

малцина са милтибогаташи които държат и хляба и ножа

За хляба ли те е яд или за ножа? Само с мрънкане и гледане в чуждата паница не се стига далече...

Амън от мрънкачи. Никой няма да им води борбата вместо тях, колкото и да мрънкат.

Европата е палчът на всичките Балкански народи! Този за кво бъдеще говори? за онова в масовите гробове и в концлагерите ли, а?

забрави да споменеш Русия,но тя не е в Европа

Иване, не знеаш ли, че за да спечелиш нещо, трябва да загубиш друго.....

Иване....., ти си ОЛИГОФРЕН !!!

ВСИЧКИ ЯДЕМ ЗЕЛЕ С МЕСО ЕДНИ ЯДАТ ЗЕЛЕ ДРУГИ МЕСО .

Както винаги съм казвал / написал / в ЕС, трябва да се въведе единна минимална работна заплата, примерно от 600 - 800 евра а от тези нива нагоре, вече кой- колкото може в зависимост от способностите и образованието. Така в голяма степен ще се премахне социалния дъмпинг и също много ще намалее миграцията в рамките на съюза.

800 евро минимална заплата автоматично вдига наема на гарсониера на 600 - 650 евро.

А защо, трябва да плащате такъв наем, като можете да изплащате гарсониера за по- малко пари? Въпросът е да се изравни стандарта в почти всички страни от ЕС, който всъщност е една държава както е в САЩ, например.

Ако това стане хич няма значение че гаросниера наема ще и е 600 евро, просто защото за разлика от западняците тук практически 100% от бялото население има имот някакъв на който има някаква поне къщурка която не е на кредит, и много от хората ще се върнат в тези места! Та ако се случи подобно нещо огрмните губещи ще са запада на които няма кой да им работи и слугува!

Социалистически простотии! Айде стига експерименти на чужд гръб!

Аз си мисля, че е по-скоро печелим настояще, бавим бъдеще, но то май зависи от гледната точка.

Споко, чичо Макрончо ще ни оправи всичките, та и тези 25 евро да не взимаме...като се изравнят надниците на работниците от други европейски държави гърците ще си търсят гурбетчиите в албания! Не рИвете ще стане!

Има една приказка за това: На гол тумбак чифте пищови...

Иване, Иване, ................

Сметката на господина е верна само за тези гърци,които живеят на около до 50 км от границата,отам насетне не му излиза сметката,защото трябва да пазарува в България с бус,за да си изхранва семейството за цял месец.Във вътрешността духат супата!

Защото нито Меркел, нито Оланд, направиха евала на Ципас, че ще ходи да иска пари от Москва. Не че получи от там де.

руските подлоги тука да ми лапат уя, след 30 години в Европа имам пенсия 1500 € и напълно изплатена 200 кв/м къща с двор 2 000 м2, по днешната оценка 600 000 €, скоро се местя в апартамент и с останалите 500 000 тръгвам да обикалям с приятели курортите по света

Я,я ето една мишка , дезертирала през 87-ма по Татово време , най-вероятно партийно активистче. Сега , след като е бачкало по строежите цял живот или е брал ягоди , псува русофилите...Жалка работа!

ами те са си за псуване!

Един ЧОВЕК пееШЕ - ако си живял като свиня, ще умреш като свиня. :) Понеже ти не може да го знаеш, не си го чувал, защото ти си чалгар и партиец от цигански посерок, да ти го сведа на прост език, дето го занеш!! - Лайно си бил, лайно си и лайно ще си останеш!

много сме силни в нищоказването и най-вече в персоналните нападки.

Този ЧОВЕК се казва Висоцки, Владимир. Наистина Човек с главна буква. "Но если жил ти как свинья, останешся свиньою" "Но если туп как дерево, родишся баобабом, и будешь баобабом 1000 лет пока помрешь"

Разбира се, ако ме пуснат санитарите. Но те ми общаха, стига да вземам редовно хапчетата.

Разбира се, ако санитарите ме пуснат. Лекарят обеща, стига да си вземам редовно лекарствата.

руските подлоги тука да ми лапат уя, след 30 години в Европа имам пенсия 1500 € и напълно изплатена 200 кв/м къща с двор 2 000 м2, по днешната оценка 600 000 €, скоро се местя в апартамент и с останалите 500 000 тръгвам да обикалям с приятели курортите по света

Споко бе, мустак! След некоя годинка дрОгарете русафили като ни изкарат от ЕС и ви забутат в евразйския кенеф при тажикистань и узбекистань тогава ще сте на равна нога всички в сибирския кенеф на руската олигархия!

Тоя хабер си няма от това, че всеки месец човек трябва да извади еди колко си пари жив-умрял за да си плати належащи битови нужди. Идеята му за европа е пълен ташак и не помага с нещо.

човек живее според чергата си

всеки живее според чергата си

не,българите не живеят според чергата си,напротив много далеч от нея се простират,ако живееха според чергата си нямаше да им се пращат пари от чужбина,но,не те глезльовците трябва да живеят нашироко,искат всичко и то веднага,прищевките им се задоволяват на секундата,и като прибавим,че и дядо господ отгоре им пуска всичко наготово,къде виждаш живот според чергата,дано наистина скоро дойде този момент,но аз лично изгбих надежда,ако българина трябва да яде,онова,което е изработил,според чергата,както казваш,ще умре от глад за няколко дни,та той не е изработил 1 стотинка с ръцете си

некакъв гнусен балкански циганин тръгнал да плюе Европа, аман от черкези и секаква друга еничарска сволач служеща на Русия и Турция

Много праведна и истинска статия ! За това да станем роби ли скачахме на митинги на СДС ! Лидерите се обогатиха и се изнесоха в чужбина с откраднати пари от нас и от тези Български патриоти които от чужбина изпращаха ! Гърците както живяха до кризата , така и след кризата , защото знаят кой да избират , който няма да ги краде ! А ние затънахме в Афери и очевадни кражби от Управляващите вече 10 години ! Така ще бъде , Бог високо , Брюксел далеко всичко купено , няма на кого да се оплачем !!!

че ко очакваш бе ?Това е далавера за милиони ако не и за милиарди .За да станеш по богат друг трябва да стане по беден .

Този номенклатурчик никога не е бил силен в писането. Опитал се е да клъвне Европейския съюз по путински маниер, но нали е слаб писател - пак нищо не му се е разбрало.

Същият примат е като баща ти българопитек.

Ако не беше толкова тъп, щеше да си измислиш по-интересен ник, но затова е виновна спуканата гумичка на задната седалка на милиционерска Волга, на която се е возила мамаша ти.

Баща ти с една гънка на мозъка - от фуражка, не те ли научи да постваш с по-интересни никове.

Не си силен в измисляне на никове, но затова е виновен спукания презерватив на задната седалка на милиционерската Волга, на която се е возила неведнъж мамаша ти.

редактор прехвърля отговорността на оцеляващите българи,вместо на политиците ни,докарали народа до тук. За кеф ли ходят да се трепят сънародниците ни в Гърция?

какво се случи, та гърците идват да пазаруват в България, като е световно известен факт, че открай време беше обратното?

"Кой ти дръпна връвчицата другарю Златев?" Ти може и да не помниш, но аз помня годината 1989, когато в супермаркета на Момчилград имаше само БТ пакет и обикновени бисквити. Това ли искаш да се върне?

към другаря Бунков

А защо да се връщаме назад ? Човекът за бъдещето говори. Можем да се върнем и още по-назад, например военните години, но това какво ще ни помогне ?

Годините в които германците си плащаха пострижката на градския бриснар, или тези в които болшевиките засмукваха всичко по пътя си и го изпращаха на гладната Матушка?

25 евро на час не е зле. ние тъка в USA печелиме по толкова (че и повече) ама тука е по скъпо да се живее.

Откога в Усарци ви плащат в евраци? Да дойдем и ний!

а бе цървул, я ми кажи колко пъти си бил на кръчма на ракиика и шопска салатха , или на кафе с приятели всеки ден , а за карти сигурно си забравил че може да се играе ... знам ти триъгълника : работа - WAL-MART- в къщи ...и така докато кучешкят ти живот свърши ...

Не се обаждай селяндур. Пий си пърцуцата със салатката и си гледай простия кеф

кафето-кръчмата-в къщи.. и!?

На час? Става дума за дневна надница. Леееко по-различно.

Печелим време, губим бъдеще Не знам какво може да се коментира.И какво общо има статията със заглавието.