През ноември ще са ясни разчетите за ремонта на МиГ-овете

Разчетите са до средата на ноември да имаме готовност с предварителни цени, на базата на които да разговаряме с РСК МиГ за ремонта на МиГ 29.

Обратно в новината

Коментари - През ноември ще са ясни разчетите за ремонта на МиГ-овете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Словакия отлага замяната на изтребителите си със западни

да поотслабне министера Тези големи баджаци, не са офицерски

а някой можели да ми каже за какво ни са самолети? нови, стари, ремонтирани или подарени, за какво ни са?

20 септември 2017 "Руски хеликоптер обстрелва цивилни по време на учения" ""доклад" на пилотите на хеликоптера, се твърди, че става дума за спонтанно включване на главния прекъсвач, довело до изстрелването на ракетите S-8."

Да купим и бомби втора употреба, но малко употребявани!!!

Спряха да крадат държавни пари чрез ЮП и Белене .......сега ще се краде чрез ремонта на тези летящи щайги..

По най-евтиния път. Другите страни от бившия соц. какви самолети имат ? Най-бедните на ново а ?

Шило

Както ида ги смятат, стойността ще е по-ниска от ремонтите на аналогичния Ф 16. Като цяло, да оставят тези самолети в историята, и да търсят нови. Стига ремонти, стига кърпене.

дали са пристигнали атомните самовари, за които бързаха да пратят парите преди миналата Нова година?

Мазен, залоен вУЙвода.

"...да имаме готовност с предварителни цени, на базата на които да разговаряме с РСК МиГ за ремонта..." Аха, "тарикатите" сами си определят цените... Питайте РСК МиГ и те ще ви дадат цени. Бахти андрешковците тъпи!

Отново данък Русия.

Шило

Какво значение има на кого ще си даваш данъка? Пука му на Тръмп за теб, ама друг път. Пука му за парите, не за хората.

Сиреч като няма как да вземем комисионни от шведите ще назначаваме комисии след комисии защото там комисионните са легални, сигурни, големи и най-важното много продължителни и са съпроводени със всички екстри като коли, секретарки, пътувания зад граница, кеш пари и не на последно място можем да вкараме цялата рода до девето коляно в лапането !

Руските подлоги ...доживотно ще ги крепим тия бракми само да има да се краде -я за гасударя я за нас

Закопан е всеки лев който се дава за въоръжение! Ако решат и турците и руснаците ще ни изорат за един ден, дори 30 изтребителя да имаме! За това колкото повече се отлагат тези ''покупки'', колкото по-малко пари се харчат, толкова по-добре за НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ! Всикчи които настояват за скъпи нови самолети, без да има пари за тях , са измамници!

ами да махнем армията

От НАТО не ни дават. Дори искат да вдигнем бюджета за въоражаване.

прав си е карадембеле! работи за миг за да не те съди прокуратурата...

вижте ся нали сами трябва да си плащаме за хибридните тролки чрез газпром и миг :)))) не забравяйте че прокуракурвата съди ненчев за нарушаване на интересите на миг :))))

тая пък взе и от авиация да разбира! село-о-о, да ти е хрумвало че, и без заповедите от Вашингтон можем да вземем решение? нашата авиация има опит с МиГ-ове. Смяна на самолетите освен, че е свързано с цена, преполага и обучение на пилоти за тях. Къде ще го правиш това? В нато- за допълнителни пари, в Швеция, или на новите самолети които ще купим за да изпопадат още при тренировките?

ами поне съм служил във ВВС

Тия, които имат опит с миговете вече са пенсионери и отдавна са се пропили. Един от тях стана от резидент е прибави си едно п отпред. С миговете сме си като и без тях.

"Искам самолетите да са нови, но може да ги купим от 3-ти страни, които да не са членове на ЕС и НАТО, но самолетите да са произведени от ЕС или НАТО!" Нещо не ми се вързва да са нови?!

Е сега руснаците ще ни скъсат ... трътките с цени на резервните части! Щото тези разговори трябваше да ги направите ПРЕДИ да обявите, че ще има нов конкурс за изтребители. А сега директно се нагъзихме на РСК МиГ и те няма да ни пропуснат !

Така, ще ни ги скъсат, че ще излезе по евтино и с по-голям ресурс, отколкото на Полските крадци. Дето забърсаха 80 милиона и няма и следа от тях

И тоя е решил да закопа едни пари в земята.Това ще са хвърлени пари на вятъра-няма да има съвместимост ,тия самолети ще са си само в ремонти и разходите ще растат лавинообразно.Що не ги продадът на папуасите и да вземат нови ,нали така правят американците щото са умни.Насраха само пътеката към Швеция .

Добре де, с тия самолети, съвсем забравихме пехотата...нали искаха нея да подновяват...не съм чул да има конкурс, за нов танк, за нов автомат на въоръжение...докога с АК 47 и Т 72 ? ...Пълна мистерия...само шкембе знае...

За сега има само конкурс за войници, но няма желаещи. Продължаваме да разчитаме на военни - пенсионери. На тях не са им необходими танкове, трябват им суджуци, македонска наденица и червено вино.

Пътища и пенсии.

Грипен са идеални за нас, защото са нови, икономични, многоцелеви, могат да се приземяват на път, а не задължително на писта, просто няма друг самолет в света, който да отговаря едновременно на тези условия...единствено трябваше да е модела F, a не C/D....

ВБА

Трябва да се допусне подаването на оферти от производители не само от ЕС и НАТО, а и които не са в тях включително Китай и Русия.... Сегашните МиГ-29 би трябвало да се ремонтират и да служат поне, още 10 години, ако е възможно. Трябва да се преведат в изправност и Миг-23 и Миг-21, ако е технически е възможно с по малко разходи. СУ тата, също трябва да се постегнат. Колкото по бързо толкова по добре. Срока не трябва да е повече от 1 година. За предпочитане са нови руски изтребители заради цената, относителната сигурност, стойност на част полет, поддръжката и ремонта може да се извършват в наши заводи и предприятия с необходимите лицензи за което не е необходима нова наземна инфраструктура, тренажори и обучение на наземния персонал. Много от боеприпасите може да се произвеждат тук. Новите самолети трябва да са от поколение 4++, за което може да се отделят средства от бюджета през следващите 10-15 години. За обучението на летците, ако се предпочетат руските самолети може да се закупят 4-5 учебно-бойни самолета ЯК-130. Само така може да се излезе от патовата ситуация, в която сме от толкова години останалото е преливане от пусто в празно тоест бла бла бла /но другото БЛА собствено производство/ и корупция. Закупуването на нови самолети да става без посредници!... Така грешките са сведени до минимум. Трябва на първо време да се обърне и внимание на СВ и ПВО а ВМС най накрая поради разположението на страната ни. Заради гьола ЧМ за предпочитане са повече ракетни катери, но да са катамарани. Вие би трябвало да се досетите, защо?! Преди всичко трябва да се увеличат заплатите, и бонусите на военните, както и някаква перспектива за постъпващите военнослужещи особено на тези с техническо образование. Иначе няма войска, и трябва да храним чужда, което излиза в пъти по скъпо. Всички бази на наша територия трябва да са под наше ръководство иначе може да стане голям сакатлък в бъдеще. Безплатни безплатни, но само под наше ръководство и охрана!!! Съвсем сериозно е.....

Какви МИГ-23 и МИГ-21? Ти да не си проспал последните 27 години? МИГ-23 ги нарязаха до един! МИГ-21 официално е пенсиониран и са консервирани няколко бройки! А според теб, трябва да извадим от музея и ремонтираме и Me-109 ? :)

ВБА

....по добре нещо, отколкото нищо както е сега, а в по добри времена и ново, ако е възможно, защото всички плащаме за нашата сигурност, която в момента е никаква. А, питай особено младите, колко от тях, ако се наложи да се бият за страната ни..... веднага ви отговарям статистически 25-30%, а вие пръв, ще избягате, но от тая кожа в друга няма как да минете поне през този живот.....

НЯМЯ такъв самолет

Харесвам героичната му осанка. И за лице на България е избрана също така привлекателна хубавица в лицето на министърката на туризма, а за В. Симеонов просто словата не стигат. Хвала!

Тоя шкембю да се запасва и да ходи отново на наборна служба!

Se taia

Че той кога е ходил наборна служба, че и да повтаря? Той затова е толкова смел да я връща...

РСК Миг ,пак накупи доста наши политици...Чайка, ли донесе парите не знам...

Извинявам се за некомпетентността, но не следя темата от няколко месеца. Нямаше ли някакво споразумение Полша да прави ремонт на Миг-овете? Пропадна ли това? Или става въпрос вече за други самолети? Благодаря.

Имаше Един ПЛЕШИВ ГРОЗНИК от РЪБЪ, той Открадна парите заедно с полските си колеги. Ама нещо се бави процеса по въдворяването му в Панделата.

Като как Русия ще ремонтира техника, която утре, поне на теория, може да се наложи да воюва срещу Русия? В предния такъв случай въпросната Русия просто ни взе двигателите, държа ги с месеци и накрая ги върна без да е правено нищо по тях...

такъв тумбак и нямаш представа от военно обучение и тактика да е военен министър. Позор за България

от военни работи, но поне можеше да се постави на диета и да намали шкембето, че ще му се стукат дрехите от лой. Но това същество както и ББб.само ядат и мозъците им закърняха за сметка на килограмите.

може ли босът на амфитаминовата мафия, според доклада на ам.посланик, за трети път да ни е мистър-председател? Хвала!

умирам от срам, такава лоена топка да дава почест

През ноември ще са ясни разчетите за ремонта на МиГ-овете Нещата в армията изглеждат, като играта "Тука има-тука нема".

Този дебеличкият какво общо има със самолетите? Поддържал е такива 20 години и знае кое как е?

Ето, докато стане въпрос и поредна жертва на пътя..50 години не могат да свържат Бургас- Варна с 4-лентов път, самолети тръгнали да купуват! Ще плашат гаргите с тях

Всеки инженер,пък и среден техник може да каже,че шведите са едни от най умните хора на света!Руснаците и САЩ са обикновени крадци.Едните груби,другите лицензирани! Та сложна работа е изборът на самолети...

Сложна е, защото комисионните са определени, а мераклиите за тях не са малко. Та, борбата сега е кои да бъдат отстранени, за да има повече за останалите.

Двигателите на МиГ-29 имат ресурс 350 часа...Май сме много богати да поддържаме тези самолети.Да не говорим за това че във всички войни в които е участвал не е свалил нито един самолет...само е бил свалян.

При съотношение 350 Фа, срещу 4 МИГа

ОФФФ божеее,стига с тез опрни точки ве смешник.Пълна трагедия са Миг 29 и ги свалят навсякъде и по всяко време!Те нямат нито една ,ама нито една победа във въздуха никъде по света .Аз да седна в Ф16 и ще сваля всеки наш Миг 29...

Тоя съвсем се омота...хем само НОВИ, пък нови са САМО Грипен....пълна шизофрения..

миговете са като москвичите ремонт всеки месец след полските ремонти ги ремонтираха още веднъж а сега пак това е играта на русофилската мафия да си плащаме на миг завинаги

винаги излиза скъпо - само чисто нови многоцелеви бойни самолети да се купят. За пари вижте в касичката на Бойко за закуски.

Абе, като го гледам си закусва. Не пести

Да го ожали човек. И сега от 180 кила ще трябва да стане 120 ;) . Вие знаете ли какви нечовешки усилия са това?

Само да кажем на Соросоидите, че Каракачанов, ще нареди да се купуват само Чисто Нови Самолети. Ще искат оферти само за НОВИ.

тва е цялата игра да си плащаме на миг още 100 години :) всичко друго е приказки от шехерезада

втори път руска колония няма да ставаме, ще ви изгърмиме със все охрата ви, предатели жалки

Стига с тези кирливи самолети, бе! 2 милиарда, ако ги вложите в пътища, ще бъде много по-полезно..Сума народ ще бъде спасен...

2 милиарда лева, си е един чисто нов Мост над рекичка, по днешните цени

Има и такива случаи, но малко по-преди...Хидроинженерите и другарите им са в дълбока,лишена от консултации и комисионни опозиция

Абе нали Плехарестия Мокет ги беше ремонтирал МИГовете? А докъде стигнаха съдиите с тая Плява Плешива?

Ха, ха...Каракачанката не бил българско мекере, а руско!

Хубава снимка!

Кой какво има да изчислява...Пуска се запитване до няколко оторизирани авиоремонтни работилници и чиито условия са най добри там ремонтират! Ама реални оферти,не само да търсят в плика, малкото пликче!

Ремонт и използване. Това е истината. Всичко друго е непосилно за нас, а и не ни е нужно. Без комисионни %.

Колата ти на колко години е?