Затвор за незаконен добив на суровини

Парламентът прие на първо четене промени в Наказателния кодекс /НК/, с които се инкриминира незаконният добив на подземни богатства на територията на страната.

Обратно в новината

Коментари - Затвор за незаконен добив на суровини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мдааа... изглежда вече съм престъпник. Едно от любимите ми хобита е промиване на речно злато. Жалките им закони обслужващи корпоративни интереси по никакъв начин няма да ме откажат от това прекрасно хоби!

Sm3hurk0

В международни води.... кой ще води делото ? на коя държава съда, ще разглежда делото ? пример: българки кораб е нападнат в атлантическия океан и гоним някакви пирати от незнам си къде.... и ще имаме дело срещу неизвестни пирати.... или кораб на ЮАР е нападнат в Черно Море... в неутрални води.... от японци :)))))) Ай стига с тея вицове :)))))

една фирмичка дънди имаше дето ровичка из земята за златце нея ще я прегледате ли дали редовно си плаща??

Един човешки закон може да е валиден само докато е в съгласие с Божиите закони. Ако противоречи на някой от тях, става автоматично невалиден, защото абсолютният авторитет в нашият живт не е тленният грешен човек, а вечният свят Бог, Който ни е създал, поддръжа и спасява.

С този закон узаконяват правото на транснационалните корпорации да се разпореждат с националното богатство позволено от професионалните комисионери, които си обучават в своите си университети и назначават в последствие. Интересно водата влиза ли в категорията подземни богатва в този закон, защото значението и е жизнено важно за обитаващите тази държава.

Отново пълно разминаване между народ и управляващи. Не ни е проблемът че някой изкарал 10 камиона пясък от и без това задръстеното корито на реката. А че някои със "законни" концесии изнасят милиарди. И плащат смешни такси и смешен данък печалба.

А златото дето го добиват и плащат мижави суми не се ли води за незаконно придобиване след като даже и за реален наем на терена не стига????

Целта е всеки с кладенец или сонда ще бъде накаран да плаща концесия на държавата! Следващата стъпка е да кажат, че подземната вода е подземно богатство и готово.

Минералната вода се води подземно богатство

Само че не всичката подземна вода се води минерална.

яяяя.. кааакво съвпадение! точно се чудех, при тази нова вълна, как ще гарантират безопасно мореплаване на прииждащите, социално обезпечени мохамедани. що се отнся до богатствата, такова ограбване, на народа не е имало и под турско робство. действащи закони имаше и при царя и при тато има ги и днес извън мутристан. това резбира се, не пречи на боклуците в цирка да радват "големите шефове"... боклуци.

Пината от Перник нема кой да го спре, плаща си мангала и си има копачи карачи и цяла организирана престъпна група

Мисля да стана морски пират. Значи, след 50 г. се срещат моя правнук и нечий друг правнук и си говорят. Другото дете казва - моя прадядо е бил чиновник, а моят правнук казва - моят прадя е бил морски пират. Яко, а :-)) Пфууу ...

имам едни 500 декара и отдолу има петрол. Земята си е моя що да не добивам? Концесия ако ползвам държавна земя разбирам, ама като си е моя защо?

Защото в Европа и на 1 см да е под земята е държавна собственост. В САЩ, ако е на твоя земя, всичко до центъра на планетата Земя си е твое.

Имаш 500 декара ОТГОРЕ. Това дето е под земята е единствено и само държавна собственост. Сей си слънчоглед и си прибирай евросубсидии

Държавата и личността са с равни права по конституция

А и картофите ми са под земята, какво да правя в случая?

А Бранету на Джелезу?

Аз като ходя с легенче по рекичките и си намирам злато, какъв ме водят? Аз съм член на БАТСЗМ

искам след влизане в сила на закона на всеки месец отчет колко мангусти са прихванати и наколко "осъдени"

"добив на подземни богатства" - на баба ви хвърчилото. Кога РЕАЛНО ще погнете дървената мафия дето осече 2/3 от България. Или е политически некоректно да преследвате циганите дето секат? Та за туй не пипате тия с надземните?

така наречения елит на Бг не прави нищо друго -освен НК да набъбне до 10 см дебела книга --крайно време еприродните закони давлязат в сила и дасе получи прочистване иосвежаване на майката земя

а какво означава добив на суровини!? а подземни богатства?

Аз за първи път чувам, че някой незаконно добива природни богатства. Това са го прокарали канадските фирми, добиващи златото ни, за да глобят някой иманяр, ако случайно някъде копне златна монета.

Питай хората в Перник, дето едни тъмни миньори им подкопават къщите докато ровят за въглища

Влиянието на тази промяна върху тъмните миньори ще е точно толкова, колкото върху тъмните дървосекачи.

Там целта е друга - в Западните родопи се добива много камък, без да има концесии. Просто процедурата по получаване на концесия е еднакво сложна, независимо дали искам да добия 20 кубика камък или ще отривам копие на "Марица - Изток". Е там има едни мераци на няколко господа да получат концесията "на ангро" и след това да дерат кожи от всеки добиващ камък.

Ако някой има сонда в двора, и си полива градината с извадената вода, той за затвора ли е?

инкриминира се незаконният добив на подземни богатства - ТОВА ДОБРЕ а за надземните - гори, води и т.н. няма ли?! С тях какво правим?

ами стани, иди отсече едно дърво, натовари го на камиона, и ще видиш какво ще ти се случи още на път за дома!

Ако някой е от ма'алъта- абсолютно нищо няма да му се случи!!!

Ако не принадлежа към "римския народ", много неща ще ми се случат. Обаче ако съм "римлянин" - нищо. Поне това ми е наблюдението в мое село.

А в мое село, селския мутро-бей ходещ загащен с 2 пищова също ходи и си реже къде му е кефа.