109 г. от обявяването на България за независима държава

България чества 109 години от обявяването на независимостта си.

Обратно в новината

Коментари - 109 г. от обявяването на България за независима държава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От едно робство влизаме в друго за нула време,преди десети бяхме протекторат на комунистите,сега сме протекторат на цру

Бог да пази Царя и брани Отечеството от нечестивите орди!

Не се безпокой много, такива като Фердинанд сами се пазят: две български национални и след Ньойския договор, беж обратно откъдето е дошъл, или по-точно в останало оттам откъдето е дошъл.

но днес сме зависими от всички големи държави и най/вече от САЩ,а депутати и управа са гъзоблизци и угодничат на чуждите,а погубват българите.....и днес сме най-зависими,както никога преди....

но днес сме зависими от всички големи държави и най/вече от САЩ,а депутати и управа са гъзоблизци и угодничат на чуждите,а погубват българите.....

за национален празник датата на настаняването на американските бази в България. Това е истинската независимост.

Щом може да се празнува комплексарския самозвански пристъп на един от инструментите за предстоящите тогава само след броени години, две български национални катастрофи, то тогава всичко може да се празнува /в Германия даже празнуваха при пристигането на нова партида нашественици изпратени от НАТО, Сорос и компания/, може даже и годишнината от Берлинския конгрес да се отбележи със странно радостно, мазохистично шествие. Но сигурно пак ще пропуснат възпоменателните мероприятия в деня, когато Сакскобурггота бяга от България не като цар и дори не като княз, а както е дошъл, само като някакъв Фердинанд, в посока Австрия, концентрирала се вече, не без участието на мъдрите му роднини, във Виена и околностите ѝ.

А защо в България не се празнува Освобождението ни от Руско робство (1944 г. - 1989 година), един комунистически проРУСКИ режим, обявен и признат за престъпен дори и с действащ закон на Народното събрание (гласуван и от комунистите в него), установен СИЛОВО ОТ И СЪС РУСКАТА АРМИЯ, КОЯТО Е ОБЯВИЛА ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ БЕЗ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН РЕАЛНО ДА ВОЮВА С РУСИЯ!?!? Да дам и отговорът на по-бавните в главата: Дали защото ОЩЕ НЕ СМЕ СЕ ОСВОБОДИЛИ ВСЪЩНОСТ? (Подвъпрос - сламка - има ли изобщо друга държава, "независима", имам предвид, която да е ИМАЛА ЦЕЛИ 5 (ПЕТ) ПРЕМИЕРА, ЧУЖДИ - СЪВЕТСКИ И РУСКИ ГРАЖДАНИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИЯ БЛИЗО ПОЛОВИН ВЕК!?!?!?!? И за капак ДОРИ И ШЕФОВЕ НА НАЦИОНАЛНОТО РАЗУЗНАВАНЕ, ПРИЗНАТИ И ДОКАЗАНИ ОФИЦЕРИ НА ... ЧУЖДО, НА РУСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ, НА КГБ, като Бригадир Аспарухов, например, или Любен Гоцев и други...? И може ли реално подобна "държава" да се нарича независима и с реален и истински суверенитет? Да не говорим как точно и КОЙ и КОИ, по какви канали бе източена и разграбена държавата ни, около 150 милиарда долара пари и активи за последните 30 години!)

....как човек да не ти тегли една танка и далга ?!?...ти спецiaлно и от маика си и от баща си си се отрекал "демократе "...защото и те са били комунисти !!!...по -голяма измет (демократи -комунисти= демонократи)...включително и ти на този свят не саществува !!!!

....тажно е ,но ние нямаме никаква независимост в момента !...не сме суверенна дарjaва !..този истински празник за Balgaria е преварнат в тажна пародiя !..сащото е и деня на балгарската армiя ...та ние нямаме армiя !!!...никои не си е на miastoto в дарjaвното управление и всичко е една бутафорiя !!!

бе то вие и български не знаете, ама нали сте луда, вие простено!

Нека Рублопитеците да обяснят защо ставаме независими цели 30 години след Освобождението ?!

Не могат, брат ми, твърде е сложно за двете им закърнели мозъчни гънки да схванат тази дилема! не ги карай, щото ще прегреят, остави ги да си карат по опорните точки.

Прадоксално ,но добре , че е било ПОЧИВЕН ден и европата НЕ е могла да реагира адекватно...А за тукашната ,,дискусия,, да благодарим основно на сегашният ни ЕЛИТ/!!!/завършил в америчка и обучен от козяк и ЮЗУ....

Как да бъдем независими,като америчките мекерета и тук се набъркаха...Боже пак трябва Белене и слънчев бряг......А то само опростената история го показва/без подробностите на АД,ШИЛО и още няколко/....Санстефано/БЪЛГАРИЯ на три морета/...Берлински договор/ВАСАЛИ НА Турция с ДАНЪЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И АДМИНИСТРАТИВНА ЗАВИСИМОСТ/....Съединение/ПАРИ ЗА ПОДЧИНЕНИЕ дължими на Турция и Европа/....Независимост/ПЛАТЕНА И ПОДКРЕПЕНА ОТ Русия/.....И сега сума ти помияри ОСПОРВАТ!!!!!!.....Е точно ТЕ /амерички абсолвенти и грантове// ни правят ЗАВИСИМИ.....КАЗАХ.

Моят близък кръг от приятели, с които общувам интензивно, се състои от около 150 човека. Повечето от тях имат по две деца. След навършване на пълнолетие или малко преди това, тези деца напуснаха България и нито едно не се е върнало. Всичките ми приятелски семейства имат деца, но и нямат. Причината е в Независимостта! Живеем в стабилна, независима държава, от която се оказа, че нищо не зависи. Раждаме се и умираме като независими хора, от които никога и нищо не зависи. Отглеждаме си държавници и политици, напълно независими по отношение на извършени престъпления срещу род и родина. Мечтаем плахо и независимо, сгушени в студените и празни от деца и бъдеще домове. Култивираме надежди, подчинени на болно въображение, напълно независимо от фактите. Независими сме! Като държава и като народ! Зависими сме само от собствените ни страхове, които ни превръщат в подлеци. Истината е с грозно лице! Има изход! Да поставим всичко независимо, в пълна зависимост от нас самите. Докато сме все още живи! Така Независимостта ще стане зависимост, която няма да ни тежи. Честит празник!

Благодаря...подобно...

тъпичък си и ти, и всичките ти 150 другаре!

Как можахте да допуснете (разрешите) на празника, освещаващ най-новата история на България, тази сатанинска провокация в центъра на София на тротоара пред джамията (защо ези платени правоверни не бяха задължени да бъдат вътре в джамията, както е редно, а пред очите на всички?) Кой разреши това гнусно сборище? Давате ли си с/ка, че дотук беше с религ. търпимост и мулти-етно- мирното съжителство(каквато всъщност никога не е имало. Мислите ли за бъдещето на България? От кого се страхувате толкова, че не смеете да се намесите и да задължите всеки един да спазва законите. Имайте смелост, да излезе някой и да го каже на глас пред всички и медиите да го отразят! Страхът е най-лошият съветник и съдба. Последният "хит" беше побоят с кол над учителя по англ.език от ученици цигани. Милите ли, че е случайно? Няма друга европейска държава, където нейни граждани (без значение какви са) да проявяват такова арогантно, безочливо и безнаказано незачитане на законите и принципите на нормалния обществен живот, каквото поведение се демонстрира у нас от роми и муслим имигранти. В същото време медиите непрекъснато ни занимават с битността и ставащото в съдебната с/ма (което също е бълг. патент), и което на фона на всичко останало в държавата е меко казано неуместно.

Всъщност това, което се случва едва сега в България и българската интелигенция - процес на осветляване и преосмисляне на действителната нова национална история и точната роля и въздействие на безспорно ТРАДИЦИОННО АГРЕСИВНА, макар и често официално отричана и прикривана и мисинтерпретирана ИМПЕРСКА политика на Москва в нея, е реминисценция и повторение на същите процеси, които протекоха и се случиха много по отдавна в страни като Полша, Унгария, Чехословакия...

Или с други думи, защо турският посланик и турското правителство не са протестирали толкова енергично и категорично срещу обявяването на Независимостта на България, а това са правили руският посланик и правителство, след като точно Русия ни е освободила от турско робство? Някой да има логично обяснение за това, защото Москва ни е откраднала и крие архивите ни... (За някои незапознати - обяснението го има черно на бяло, в РУСКИТЕ АРХИВИ, по отношение на целите и политиката на имперска Русия, и то не само по отношение на България)

Кой каза ,че не са протестирали и в крайна сметка с помощта на Русия ,Турция се отказва от териториални претенции.Русия опрощава турския дълг и го прехвърля на БГ.Затова Турция подписва!Дълга е голям,но заради независимостта си струва да се плати цената!

Нещо май доста шизофренни ги описваш руснаците по онова време, а? Имам предвид правителството им! Казваш, че Русия настоявала за независимостта ни, а виж какво казват нашите хора - свидетели и преки участници в събитията и двигателите им: "...Сементовски, руският посланик ОБАЧЕ НАСТОЯВАШЕ, че знае за нашето решение и ЕНЕРГИЧЕСКИ ПРОТЕСТИРАШЕ!!! ПРОТИВ НАМЕРЕНИЕТО НИ!!!! Той ни каза, ЧЕ РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПО НИКОЙ НАЧИН!!!! НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ ПОВДИГА СЕГА ВЪПРОСЪТ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НИ...!?!?!?!"

Един много прост въпрос - след като България е освободена от турско робство след поредната руско-турска война - 19 февруари/3 март 1878 година (Сан Стефанския и след него Берлинския договори), то тогава НЕЗАВИСИМОСТТА ОТ КОГО ТОЧНО България обявява през 1908 година? Знаят ли това българите?

Щом чужда фирма държи единствената рафинерия в Бг и не плаща данък, а в Росенец вардят руснаци и български крак не стъпва, щом златото го прибира "Дънди" срещу смешен %, какъвто и в Африка вече няма, а с тока ни дерат чехи и австрийци, независимост няма.

Тaкааа! Повече от век вече нищо не зависи от нас!? Честито, държавници!

По-добре да престанем да се излагаме да отбелязваме независимост, като държава! Каква независимост имаме в момента! Абсолютно никаква! Правителствата ни са като мек пластелин в ръцете на САЩ и Васланият на САЩ - ЕС!

"Представителите на Русия и Франция в София Сементовски-Курило и Палеолог бяха подушили, не зная как, за нашето намерение (да обявим Независимостта си!). Те често дохождаха в Министерския съвет и посещаваха отделно разни министри, с цел да узнаят как стои работата. Ние бяхме решили този въпрос в най-голяма тайна, изключително само между Княза и министрите, Никому другиго нищо не трябваше да се съобщава, нито даже на председателя на Народното събрание! Предвид на това заявихме на руския и на француския представители, че не са верни техните сведения, че сме решили да провъзгласим Независимостта си! ========== Сементовски, руският посланик ОБАЧЕ НАСТОЯВАШЕ, че знае за нашето решение и ЕНЕРГИЧЕСКИ ПРОТЕСТИРАШЕ!!! ПРОТИВ НАМЕРЕНИЕТО НИ!!!! Той ни каза, ЧЕ РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПО НИКОЙ НАЧИН!!!! НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ ПОВДИГА СЕГА ВЪПРОСЪТ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НИ...!?!?!?!

Прочетете статията: Как се обявява Независимостта, напр. в Медияпул, за да разберете КОЛКО НАСТОЯТЕЛНО руското управление, повтарям, не Русия, не РУСКИЯ НАРОД, а Москва Е КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ обявяването на НЕЗАВИСИМОСТТА на България!

А какво ли са правили на остров Тамбукту по отношение на нашата независимост ? ?. Направо - не ми се мисли!?

Прав си да не ти се мисли, остави тази работа за тези, дето я могат, да не те заболи главата.

Наслаждавайте се още двайсе години. След това ще празнуваме Банго Васил,и първата година на територия свободна от български етнос.

Хаха, щял да празнужа паразита... Нали ако ги няма българите ще изпукате всички за няма и месец, защото не можете и не ставате за НИЩО!

Много са устойчиви на всякакви вируси, бълхи и ..въшки, ?

Съществуването на чужди военни бази на друга територия е извън международното право.В България са 4 ,не са на Нато,американски са.Това се случва ,благодарение на куклени правителства приели чужди бази.Не може да се говори за независимост на държавата.Нарушен е суверинитета.

Какви чужди бази!Не ни се плаща нищо за тях! Напротив, навличаме си само бели със тях! Това са окупирани от САЩ територии! Нещо като Гуантанамо в Куба! Само, че там отглеждат затворници, а у нас, дявол знае какво има в тях! Едно е ясно! Ставаме първостепенна военна цел, при война на САЩ с Русия!

Ти добре ли ?Тъпанар!Базите са наети срещу изграждане на инфраструктура и всички тези военни бази си остават под. българско командване!Я се информирай,има договор,стига простотии!Освен това тренировките им на никой не пречат,нито се надуват като руснаците,овен това военните ремонтираха и детски градини в района.

Конфузното отсъствие на Бойко Борисов - Банчанина от тържествата по случай Деня на Независимостта може да бъ де оправдано само от едно - ако по същото време е отишъл в болницата и се е срещнал със скромния български учител от Селскостопанската гимназия в Садово, зверски пребит от трима престъпници в ученически униформи, изживяващи се като настоящи и бъдещи поробители.

Едно от условията за приемането ни в ЕС,е отказ от национален суверенитет,и приемане на всичкото ислямски арап преминал незаконно границата ни. Вътрешната ни и външна политика се командват от Брюксел и Бялата колиба зад океана.

Последните двайсет години независимост,ще ни довършат като нация с преобладаващ български етнос.

русия, америка танганайка. България трябва да си гледа собствените интереси.

На този ден БЪЛГАРИЯ става ЦАРСТВО НА БЪЛГАРИТЕ! Сега мнозина се страхуват от този акт и искат да го забравим, като го подменят с безличното клише "независимост".

От поне сто години ,България е зависима. Руска,немска,а последно западноеврупейска окупации.

Е, па след Падишаха ,много още са й се изредили? !

ГОРД СЪМ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН! АКО СЕ НАЛОЖИ И АЗ КАТО ДЕДИТЕ СИ ЩЕ ЗАЩИТЯ РОДИНАТА СИ БЪЛГАРИЯ!

С такъв "премиер"въобще не съм горд , че съм българин!

Бе.Само че има въпрос ,Кой е бил пра дядо ти?Левски-Васил И.Кунчев, Христо Ботев....или дядо Въльо от Ч.Вит?

Дира, не ви работи добре мобилната версия! Отделните новите са достъпни, но не може да се види лист на всичките! Този линк за Днес http://m.dir.bg/dnes/ дава грешка Bad gate way!!

Честит празник ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!

Българо-руският протокол, подписан на 6 април 1909 година, урежда финансовите задължения на България, които произтичат от анулирането на васалния ѝ статут спрямо Османската империя. Опирайки се на правата си по Берлинския договор, след обявяването на българската независимост на 22 септември 1908 Турската империя предявява претенции за данъка, който България ѝ дължи като трибутарно княжество за последните 30 години. Високата порта иска София да поеме също така част от османския държавен дълг. Великият везир Кямил паша настоява да получи и невнесения данък от Източна Румелия(дотогава формално османска провинция, въпреки Съединението ѝ с Княжеството през 1885), както и компенсации за национализираните железници. Френските и английските банки, които държат основна част от османския и българския държавен дълг, се опитват да използват дипломатическата криза, за да наложат на България пълен финансов контрол, но срещат решителен отпор от правителството на Александър Малинов. В циркуляр до Великите сили през декември 1908 то изразява готовност да плати само за железниците и румелийския данък пет пъти по-малко от исканите 429 милиона лева. В отговор Париж и Лондон предлагат варианти за заеми, вариращи между 100 и 160 милиона лева. Офертите са обвързани с увеличаване на държавните приходи, заложени при предишните български заеми, и назначаване на френски пълномощен министър, който ще ги управлява в София. Българското правителство ги отхвърля и демонстрира готовност за война с Турция, като мобилизира 8-ма Тунджанска дивизия. До компромис се стига след намесата на руския външен министър Александър Изволски. В началото на март 1909 той постига споразумение с османците, с което опрощава част от задълженията им към Русия, а в замяна Високата порта оттегля почти всичките си претенции към София. Малко по-късно в Петербургпристига българска делегация начело с министъра на външните работи Стефан Паприков и министъра на финансите Иван Салабашев, които трябва да договорят компенсациите за Русия. Двамата изчакват развоя на паралелните преговори на колегата им Андрей Ляпчев в Цариград преди да сключат сделката. Българо-руският протокол е подписан от Салабашев и Изволски едновременно с българо-турския, договорен от Ляпчев. Със споразумението в Петербург България поема дълг към Русия в размер от 82 милиона лева, платими за 75 години при лихва от 4,75 %, без да се обвързва с гаранции и да отстъпва контролни права. Русия приема за основа 125-те млн., която сума изплаща пряко на Високата порта, като я приспада от турския дълг по контрибуциите от войната 1877-1878 г., дължими на Русия, и които не са изплащани от 1878 г. Ден по-късно (на 7 април) Русия признава независимостта на България.

Както обикновено си забъркал поредното цукало надписано РФ на путин отвън със лъжи,демагогия и пропаганда отвътре!

В действителност обаче са изплатени само анюитетите на заема за 1909 и 1910 г., като главницата към 31 декември е 81 509 010 франка, а в края на Първата световна война - 78 783 945. От окупационен дълг България изплаща до 1915 г. само 3 375 000 лв. Остатъкът е повече от 24 млн. лв. Но и Русия не е настоявала за редовно изплащане По време на управлението на Александър Стамболийски съветската власт се отказва от погасяването на заема и дълга. От непогасения заем на България Русия загубва "не по-малко от кръглата сума 59 300 000 франка", както е записано в проспекта на заема, публикуван от клона на лондонската банкова къща "Шрьодер" в Хамбург. А в дирекцията на Дойче банк стигат до извода, че това са приблизително 80 млн. франка. Средствата България използва за стопанско развитие и държавно-политически цели. С тях тя изкупува за 40 млн. лв. 309.614 км линии на Източните железници, за 2.667 млн. пощите и телеграфите и за 4.007 млн. всички пристанищни и брегови фарове на територията на бившата Източна Румелия.

Изчерпателни факти, без интерпретации. Интерпретациите на фактите ще започнат тепърва. Моята е, че необслужван дълг на Русия е заменен с нов, но длъжник е вече България. ИЗГОДНО е и за ДВЕТЕ страни, че и за Турция. Не е изгодно за Франция и Англия. Не е БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОДКРЕПА НА БРАТСКА РУСИЯ и се отчита готовността на България да воюва, независимо от мнение на Великите сили, за правото да е независима. Могат да се направят и други изводи, но съм сигурен, че всеки, който не е болен предателски трол, ще може да ги направи и сам. Крайно време е българите да излезем извън парадигмата на русофили и русофоби, американофили и фоби и други удобни за тези, които не искат да имаме правото да мислим сами, и да си гледаме българския интерес...А както вече писах, ако Русия наистина имаше пари и наистина имаше възможност да даде нещо съвременно, тогава и сега, и конкурентно, тогава и сега, то днес щеше да има Евразийски съюз и ние щяхме да сме доволни вътре. Проблемът е, че тя не е могла и продължава да не може да го предложи. Тоест не е била и не е смислена алтернатива..За добро или за лошо. Така че нека да сме горди, с поводите си за гордост, като Съединението и Независимостта, и да се научим да различаваме слугите на Рашиките или на Запада.

Никой не може да подозира руснаците в безкористност... Но и в този случай тяхната корист не е свързана с пари, които те и без това пилеят като опрощават наляво и надясно дадените от тях заеми, според мен с намесата си в защита на българската независимост те са се надявали да продължим действието на българо-руската военна конвенция чийто срок на действие към онзи момент вече е изтекъл;)

Всички МЕДИИ мълчат упорито със запушени добре с пари усти. Пишете в ютуб....Премиерът на България и главният прокурор искат 50 млн. долара от турската мега компания Yozturk.

Всъщност първа е признала независимостта Османската империя, преди Великите сили. Това, че Русия била платила за това е лъжа. Ако беше вярно, нали първо Русия щеше да признае България, пък после да кандардисва султана.

Шило

Сериозно ли е лъжа? Я, пак!

Русия е окупирана от западняците по времето на Петър Първи! Сталин и Хитлер съзнателно дадоха европата на морските окупатори! видяхте как свърши измислената от австрията и управляваната от австрийския агент Тито Югославия, а в нея народите бяха близки съседи и са били векове в една държава! ЕС и европата ще свършат хиляди пъти по-зле! с глобална атомна война! Да унищожим ЕС още сега преди да е угробил планетата със световна война! да живее Балканската Федерация от Атлантика до Тихия Океан!

Да, днес празнуваме самопровъзгласяването на независимостта си. Почти половин година сме били в положението на Донецката и Луганската република. Чак когато Русия практически е платила на Турция са ни признали през 1909 година. Редно е да отбележим и огромната заслуга на Русия за нашата независимост.

и да караме нататък. Русия, ако имаше пари да подкрепи стремежите за развитие на млада и независима България, сега щеше да има влияние, което да не се поставя под въпрос. Проблемът на Русия е, че тя не само, че ги няма, но и 100 години назад от развития свят. За съжаление и днес, в много отношения.

Шило

Ами потърси ги, ще видиш как са се отказали от сумите, които им е дължала Османската империя.

Ми не трябвало е да ни освободят, както американците са ''освободили''индианците, нали ???

Добре, че Русия е платила 80 милиона златни франка /сегашни 80 милиарда евро/ на Турция, че да не ни закачат обявяването на независимост! ----------- АБСОЛЮТНА ХИБРИДНА ЛЪЖА!!!!!!!! русия Е била ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО И НАСЪСКВА подлогите СИ ОТ СЪРБИЯ СРЕЩУ НАС!!!!!!

Манифестът на Независтимостта на България започва така: "По волята на незабвенния Цар Освободител и великият братски Руски народ" !!!!! -------------------- Недей лъга !!!

Тези думи са за руско-турската война, лъжецо!

са МОДЕРАТОРА И МАЙОРА! А може би това е един и същи субект ?!

Шило

Що си толкова ПрозД?

Е де да беше лъжа, а не историческа истина! Да не бяха дезертирали всички руски висши офицери сега такива като теб щяха да обявяват че Русия е разбила сръбската армия и е извуювала съединението ни!

в името на великата "независимост",коментарите се трият . пишете,че най-великата държава във вселената е израел (сащ) и няма да ви цензурират !

10 години от официалния отказ на българските управници от всякаква независимост

Каква независимост бе, идва еврогея Фердинанд и започват националните катастрофи!

Сега ние независима държава ли сме ???????? И пак Еврогейците ни управляват(външни и вътрешни) За малко да не останем и република !

И сега искам да попитам русофилчетата: И кво заболя ли ви?

А сега е ред на Каталуния и Малоросия да обявяват независимост!

Падания (Северна Италия), Фламандска Белгия, Шотландия, ...

След Великите му предци-хан Аспарух - Първата,цар Асен-Втората .княз Александър-Третата- На този славен ден признателна България ,отдава почит и на основателя и владетеля на Четвъртата българска европейска държава-Бойко Борисов,който три пъти ни освободи от кървавото иго на освирепелите червени бабички,фатмаци,швестери и пидали на лъжкинята!

Истината боли, а ?

Добре, че Русия е платила 80 милиона златни франка /сегашни 80 милиарда евро/ на Турция, че да не ни закачат обявяването на независимост!

от къде ги е извадила тези пари ? Платила - хахахахахахахахахха

karabastun@abv.bg

Затова Манифестът на Независтимостта на България започва така: "По волята на незабвенния Цар Освободител, великият братски Руски народ" !!!!!

Пише се "откъде", а не "от къде", неграмотнико!

Истината за съжаление е че днес България е по зависима отколкото е била българската държава след освобождението. Дори като васал на турция България е била по независима от днес и дори не толкова поради отказа си от суверинитет след влизането на страната в ЕС, а поради пълната си и унизителна подчиненост пред САЩ. Направете само сравнение между обединението на България и отказа от Южен поток. Васална България е можела да си позволи да се обедини с Южна Румелия и дори след това да води победна война, а днешна България не може да отстои един жизнено важен за просперитета й проект. Този шум около обявяването на НЕЗАВИСИМОСТТА на България днес служи само като опит да се заблуди народа и да скрие ПЪЛНАТА ЗАВИСИМОТ, покорност и подчинение пред новия колониален господар на страната САЩ.

И президента е на посещение при васала САЩ, за да потвърди нашата васална зависимост от него !

от създаването на русия варязите - рус са пленявали славяните в робство затова русия толкова иска да сме славяни :) те са им лесни ;)

Славяне и провославни христиане. Нито ви , нито те не са славяне. Руснаци пак особенно, все едно, че има генетични американци