Турция ще купи балистични ракети

Турция предприема стъпки за купуването на балистични ракети, за да защитава своите граждани, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Обратно в новината

Коментари - Турция ще купи балистични ракети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бахти тъпанара !!!! И що руски !?!?!? Ама май изобщо не е тъпанар по отношение на военната техника.

Както казах и в друг коментар, Ердоганчо води Турция към "Иранизация"- само че с тази разлика, че под Иран е пълно с нефт и газ, а под Турция е пълно с нестабилни блъскащи се скали, произвеждащи всяка година бая рихтера. Лично бих предпочел Турция да бъде изцяло европейска страна. Оказа се обаче, че това е напълно невъзможно да се случи със страна, населена предимно с мюсюлмани. Анахронизмите на религията на бедуинските племена тласкат към деспотично - тиранично управление, а не към демокрация.

Бай Исмаиле(българомохамеданино), няма да падне при вас, ха дано падне у нас, съгласен, и имай уважение, когато си при българи и мюсюлмани, да говориш на разбираем за нас български язЪк

за какви "балистични ракети" става дума? Щото в статията се говори само за С-400, които не са балистични.

Е чакай сега... нали по комшийски се разбрахме да нямаме балестични ракети и ние нарязахме нашите??????

Балъци като нас се ловят и на бастун.....

И този журналист Абдула Бозкурт.,ако наистина има такъв ,за кого работи според вас за турските интереси или е шпионин на запада ,те затова на запад много реват против Ердоган ,прибира им хората на топло

Ердоган май си е харесал и Искандери! :)

Цар Борис за да наложи християнството на сила в България е изкилил 100 000 българи.....турците не са изколили толкова за 500г.

За тези 500 год. Осм.империя изсмуква всички жизнени сили на България, взема български деца и ги потурчва, спира естественото икономическо развитие на България, отнема възможността за изживяване на Ренесанс, промишлена революция и всичко останало. Българите имат право на земеделие иживотновъдство. Другите правят кораби и машини, българите пасат овцете.. Затова от многолюдните тракийски племена, населявали целият Балкански полуостров, след 1878 г. българите са едва 1-1,5 млн. Чак през 1913 г. българите се преброяват 4,4 млн. По това време Османската империя е над 24 млн. независимо, че това е съвкупност от над 80 племена и народи - останали в рамките на империята. Създаването на държава Турция след разпада на Османската империя е дело на руснаци и Запада. Просто на тези 80 народа са им изтрити идентичност и корени, племена били без държавност и история, приели чужди такива - османски. С България обаче не е така! Когато България е имала държавност и империи, не са съществували нито Осман, нито османци, нито турци! Гадно за вас, но факт!

Преди освобождението ни е пречела османската империя, а сега нали не ни пречи, защо пак сме на последните класации по икономически показатели? За сравнение например Гемания и Япония напълно разрушени след втората световна война, сега са икономически гиганти, дори Турция (за които тука някои пишат че са подчовеци) имат промишленост и бързо растяща икономика.

Ти какво сега, на цар Борис сметка ли ще му държиш? Я се скрий бе трол нещастен ще сънувате вие Османска империя още много и ще си гълтате сополите.

Амбициите на Ердоган да се снабди с ядрено оръжие и да превърне Турция в поредната ядрена сила е напълно логично и закономерно - той е на път да се сдобие с доста влиятелни и могъщи противници, в лицето на САЩ и НАТО, както и големите от ЕС. За да си осигури сигурност е логично да поеме по стъпките на Ким Чен, просто типичното за един диктатор, готвещ се да не се съобразява с никого... И бъдете сигурни, че ако на тази гад, Ердоган, й се отдаде възможност да се сдобие с ядрена бомба, окото му няма да мигне!

Балистични ракети никой не продава. С-400 и С-500 са ПВО/ПРО. А тва с атомната бомба си е баш Една Жена Каза. Журналята, ограмотете се малко и се придържайте към достоверни източници.

Ким даде пример за умен, смел и решителен ръководител. Той и предшествениците му създадоха собствени най-висши технологии - Ядрената и ракетната - които изискват върховен научен потенциал,високо квалифицирани инженери и специалисти, свръхмодерна производствена база, отлична организация и дисциплина , огромни инвестиции и правилното им изразходване. В същото време, родната върхушка вече двадесет години прави титанични напъни да закупи 5-6 изтребителя трета употреба без успех

:))) психопати

>>> отново в бой! За него усмирителните ризи не са препятсвие! Давай Тонка Тодороф, стария и печен архивар-доносник, громи камунизите!

ние охраняваме българското небе! Няма да допуснем една турска ракета на българска територия....

А глупаците-българи си унищожиха своите СС20 !!

Небългарите продажни ибрикчии унищожиха ракетите, от които трепереше целия балкански полуостров.

Невероятни глупаци били тия турци бе! Ние си ги унищожихме, те трошат пари да купуват. Ама като им е толкоз акълът и не знаят, че НАТО ще ги варди, нека си харчат парите.

Ердоган иска да превърне Турция в нова ядрена сила, държавният глава притежава таен план за атомна бомба в момент, когато отношенията му с ЕС се намират в криза Е само това ни липсваше, на югната ни граница Сатрап с атомна бомба.

Всичко Турско е добро и за България. Надеждата ни е в Ердоган

Нищо добро не виждам! Виждам как за изминалите 25 години, "братята турци" ни тупат по рамото "комшу, комшу", а в същото време зад гърба ни отнеха всички руски пазари. До 1989 г. България изнасяше цялото си селско стопанство, мляко, яйца, плодове, зеленчуци, месо за СССР. Сега всичко това го изнасят турците, а ние икономически колабирахме. Странно също и как руснаците не желаят да купуват от НАТО-вска България, но за НАТО-вска Турция няма проблем.

Спомням си времето, когато държавните ни предприятия доброволно и по заповед от София се оттеглиха от съветските/руските пазари. Така че не само Турция е виновна.

Ти какво да не завиждаш на Турция. Това е пазарна икономика! А е и ясно че турците подържаме България

Надежди говежди...

Тези, които защитават действията на Путин, са същите, които защитават правото на Ким да притежава ядрено оръжие и са същите тези, които защитават Ердоган и мераците му за ядрени балистични ракети! Много, много интересна връзка, не мислите ли? Оправданието е, че те щели да разгромят ФАЩ и на Земята да настъпи мир, братство и благоденствие, под мъдрото и далновидно ръководство на Другаря Путин! В действителност, след прочитането на този материал, на мислещия човек би трябвало да му стане ясно, защо разни регионални диктатори трябва да се бият яко през кунките, когато посягат към ядреното оръжие!

ВБА

Я се поогледайте по добре, че то в момента по голям диктатор от Тръмп има ли, където иска да затрива държави, които не играят по неговата свирка. Другите работи сами си ги навържете..... Сега много от държавниците мислят как да разрушат, а не да съградят нещо, като размахват пръст наляво и надясно, като че ли са безсмъртни и другите са им задължени, че са се родили на тази Земя.....

Прав си. Пък Тръмп бие негрите... Те така.

има избор: иран северна корея русия турците не схванаха намека на запада май... но и не разбраха че нова османска империя няма да има :) по-вероятно ще присъстваме на разпада на последните постимперии в европа- турция и русия...

между Русия и Турция.За периода от 1568 г. до 1918 г. е имало 13 войни между двете държави,продължили общо 48 год.Тъй,че дослука може да е от ден,до пладне.Освен това дослука е между диктатори,под различна форма.

Като знам какво е качеството на произведените в Турция стоки, страх ме хваща. Като се почне от боклучавите им храни, ментетат на перилни и почистващи препарати, ментетата на какви ли не световни марки за дрехи и обувки ... колите, които нямат нищо като качество в сравнение с произведените в други страни (личен опит с много Тойоти) ... и да стигнем до строителните материали и продукти, които са под всякаква критика, но инвеститорите ги обичат заради цената (аз пък като строителен инженер не ги одобрявам). Като чуя за турска атомна бомба и кой знае защо се сещам за клипчето с онези идиоти, които дадоха калашник на една маймуна ... само дето калашника беше надежден уред в ръцете на неподходящи индивиди, а турската бомба би била НЕнадежден апарат в ръцете на "правоверни" идиоти.

Ердоган си лае, защото няма какво друго да прави. Скоро кюрдите в Ирак ще обявят независимост, това се гласи отдавна от англичани и американци, след което ще обявят съединение с кюрдите от Диарбекирско. Това са неизбежни процеси. Кюрдите са над 35 милиона, около 13 са в Турция и са най- нахъсани. Със сигурност ще отцепят огромна територия и Ердоган треска го тресе, ама няма що да стори!

Ердоган играе по ръба, но все още не е перминал границата. Образуването на един Кюрдистан обаче ще го принуди! Я си представи, че тръгне да вкара аскер в България. Само хипотетично си го представи. С Путин към момента имат заигравка. Как ще реагират нашите евро-атлантически партньори? Като в случая с Кипър? Или веднага ще изпратят огромни армии от Франция, Германия и Британия/САЩ? Какво правим при такъв сценарии?

още ти треперят мартинките от турските авиатори...

Cтатията е със нулева стоиност и е пълна журналистическа бръщолевица - първо балистични ракети не се продават. Bторо, Tурция сама си ги призвежда и има собствена програма. Tрето - чoвека говори за "компютри" но бг "джърналист" разбира "компоти".

стига драска абсолютни смехории бе! Кой ти каза, че балистични ракети не се продават? Откъде си измисляш всичките тези безумия?

Балистични ракети се продават - КНДР е основен износител. Наскоро кораб с БР със среден обсег бяха продадени на Йемен и няколко военни бази на Саудитска Арабия погоряха малко. собено впечатляващ бе удар в 8 часа по голяма военна база на саудитите - точно когато войниците се строяват за проверка, удар и мазало. Поразени са не само войниците, но и складовете с оръжие. Разбира се, цензурата играе яко и в малки съобщения се лъже най-нагло - "изстреляна балистична ракета на хутите е била унищожена от ПРО"

браво на ердо. а кучетата нека си лаят.

Изтърваха го тоя човек и ще направи големи бели. Ако не спрат кюрдския проект, а той май не може вече да се спре, Ердоган ще направи доста поразии.

дано Турция напусне НАТО! Това ще е от огромно значение за нас. Очевидно Ердоган е поел курс за сближаване с Русия, показва го многократно. Сега ако закупи и стратегически балистични ракети от руснаците (техните са доказано най- добри и на тънка цена) следващата стъпка е излизане от НАТО.

и да чака пари за бежанците.. нали.

Със сигурност ще иде в БРИКС, това също е договорено. Колкото до бежанците, отдавна пари не чака, а просто ще ги изпрати отново на Меркелица!

Оппппаааа.... Балистичната ракета била отбранително оръжие според Ердоган. Ще защитава гражданите на Турция с балистични ракети! Баси наглеца!

Този е луд за връзване! Първо щеше танк да прави, после самолетоносач, после самолет, после незнам какви си военни технологии собствено производство. Нищо от това не се случи. Сега пък за балистични ракети и ядрено оръжие бленува. Много артък приказки приказва това султанче!

Турция я чака близък икономически колапс. ЕС ще прекрати митническото споразумение, САЩ също и ... Турция умира. Западна Европа спря да практикува туризъм в Турция. Именно затова Ердоган няма друг избор, освен да играе по ръба. Блъфира опасно на предела! Тези 80 млн. турци ядат хляб и салам. Ако продължава Ердоган в същия дух е напълно възможно да му наложат икономически санкции. Ама не измислени като руските..

Турция ще се разпадне ! Неизбежно е !

Туркия ке падне!

То да мине референдума на 25-ти и Иракски Кюрдистан да обяви независимост, след което САЩ да направят база до Мосул, нека после Турция да купува каквото си ще! Скоро независм Кюрдистан ще замени изгонената от НАТО Турция.

Само не мога да разбера защо му бието минусите на този коментар?! Освен ако не сте турци, де!

Se taia

М не, повечето тук са странна порода русофили шизофреници. Преди ако някой беше за Турция, го навираха на кучето у г.за, а сега самите те правят същото. някаква странна фомра на шизофрения е това. И всичко това от преклонение пред единствения и незаменим вожд Путя...

jingiby

Това и аз го предвидих тук преди около месец. Ердоган е луд за връзване. Първо ще си накупи балистични ракети, а после ще си разработи ядрени бойни глави и ще им ги монтира. Турция е доста напреднала технологично държава и едва ли ще й е трудно да си разработи ядрени технологии. Възможно е да и ги взаимства от първата ислямска ядрена държава - Пакистан.

Турция купува балистични ракети, бълхарската реже своите.

"Турция предприема стъпки за купуването на балистични ракети, за да защитава своите граждани,.." А нашите, кои ще защити? Че , ей ги де са турците, на един х.. място от нас!Стигнат ли ракети до тях, ще стигнат и до нас. Цели 10 години, вече, умуваме за един самолет. И сега мутрите (ГЕРБ), бламираха почти готовият проект, щото не е по тяхната и не е приет краварският вариант за стари Фантоми! А чичо Сам (Доналд) ще дърпа уши..

Ким Страшний даде пример на света как държавата защитава народа си от изтрещели демонокрадци. Няма НАТО, няма Тато. Задава се краят на ФАЩ. Добре!

Както се казва "коня е у ряката".

ако не сме под крилата на турция,не ни виждам добре

И кой ше му даде? Нито Русия, нито САЩ нито Израел искат фесландия да има ядрени оръжия.

Сев. Корея ще му даде, то е ясно. Ще си ги купят. И ракетите оттам. Сев. корея развива ракетните технологии от 40 години. Имат изстреляни два космически спътника. Най-голям износител на ракетни технологии са. От 1987 до 2009 година КНДР е изнесла 1200 ракети, което съставлява около 40% от този сегмент на оръжейния пазар. Най-големи купувачи на севернокорейските балистически ракети (малък и среден обсег) са Египет, Сирия, Либия, Йемен, ОАЕ и Пакистан. Предополага се, че на основата на севернокорейската Тепходон-2 са създадени иранските ракети Шахаб-5 и Шахаб-6 от които пропищяха израелците. Та СК е износител на ракетни технологии. Това, разбира се, няма да го чуете по дойчевелето.

Не съм чувал някой да продава балистични ракети. Но съм сигурен, че не е особено сложно да се проектират. Изработката обаче е друга бира. Факт е, че всяка страна, притежаваща атомни реактори, може да направи атомна бомба - отпадъка си е плутоний. А Турция строи три... Извод - ще плачем за нарязаните ракети. И за незакупените самолети. И за съсипаната армия. И за още много неща!

Искандер-а има експортна версия и се предлага по принцип. Колкото до плутония, за разделянето на отделните изотопи си трябва цяла индустрия, което не е много евтино и просто да се направи.

Принципно, да. Но Искандер е квазибалистична ракета - нисък полет, в експортна версия-малък обсег (300 км). За нас е предостатъчно. А относно плутония - не съм казал че е евтино. Но не е сложно - в реактора се получава предимно плутоний 239 - так наречения "оръжеен изотоп". Така че отделянето му е доста проста процедура.

Те ово сте добили от USA

Още един терорист с ядрени играчки.Лидерът , както самите те обичат да се наричат , са САЩ.

Защо ли си мисля, че Ердоган цели турска ядрена програма?

Защото е партия с Путин