АПИ: Електронната винетка няма да е по-скъпа - 97 лв.

Цената на електронните винетки ще бъде същата като на сегашните - 97 лв. Те ще бъдат въведени с новата тол система за тежкотоварните автомобили.

Обратно в новината

Коментари - АПИ: Електронната винетка няма да е по-скъпа - 97 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глосов по-добре да обясни какво ще плащаме през 2019. Май няма да е както е сега.

Защо 2 години ? Толкова ли е трудно ? Еднодневни, седмични, месечни, тримесечни, годишни.

едни и същи опорни точки повторени 36 пъти!

Бах тези пътища в България бе. Да не са с индукционна лента за за електромобилите. У Швейцария винетката е 40 франка (68 лева). А можеш да си представите какво значи път в Швейцария.

Е, да ама там не ги управлява колбас в свинско черво-Суджук, бахур.

и тях ги избира народа. Явно са по-умни в изборите си. Както се знае - всеки си заслужава управниците. Така, че не виждам защо се оплакваш от тях след като не си направил нищо за да си промениш положението.

Какво значи до две години бе, м... ви! Нали Лили Сланинката се заричаше, че щели да бъдат от началото на 2018-та! И като отпада оправданието, че излизало нерентабилно заради печатането, защо не се чува нищо за въвеждане на шестмесечни винетки например за шофиращите извънградско само през отпускарските месеци!

Колеги, защо не мога да разбера като заговорят за тол такси за магистрали, защо говорят за винетки за леки коли? Да не значи че ще плащаме пътен данък (плащаме и сега) винетка за всички пътища (плащаме и сега) тол такса за магистрали годишна винетка за магистрали Как един от тия министри не застана пред народа и веднъж за винаги да каже какво, кога и колко ще плащаме за удоволствието да имаме коли.

Пътен данък не плащаш. Отмениха го като въведоха винетките. Остана само данък МПС който е общински. Винетка плащаш ако искаш да ползваш републиканската пътна мрежа. В града ако си караш не ти е необходима (щото плащаш общинския данък МПС) Тол таксата ще е само за тежкотоварните (поне за сега) Годишна винетка за магистрали - те такова животно нема

изчерпателния отговор. Така или иначе плащам 3 данъка.

Това е сега, но това което говори Глосов от АПИ предполага някакви други плащания.

и дезинформиращ трол си също

До колкото ми е известно единствените 3 държави в Европа с напълно платени междуградски пътища са Швейцария, Румъния и България. В тях цените са съответно 35, 28 и 50 Евро за година. Изводът оставам на вас

Очевидно не знаеш! Това не е повод за гордост! Ако искаш да се ограмотиш има един сайт специално за пътни такси в Европа, там има подрбоности. Не пиши тук глупости, освен ако не ти е професионално задължение.

Какви са тия електронни СТИКЕРИ? Чипове? И как ще ги купуваш он лайн???

А защо няма дневни застраховки, питам?

Защото андрешко ще плати дневена и ще кара цяла година. А когато пребие някой, щетата ще се поеме от гаранционния фонд!

А защо се налага да се ражда Андрешко?

ДНЕВНИ ВИНЕТКИ ПИШЕ ЧЕ ЩЕ ИМА,А АКО ПИТАШ ЗА ДНЕВНИ ЗАСТРАХОВКИ СИ СБЪРКАЛА ТЕМАТА.

Годишната винетка в Швейцария струва 36 евро и се изисква само за магистралите. Годишната винетка в България е 50 евро и се изисква за всички пътища. Въпрос с повишена трудност, къде са по-хубави пътищата и къде се краде повече? В Швейцария или в България?

Ако питаш Сикаджията , защо асфалта явно е по ефтин в Швейцария той няма да може да ти отговори а за онези от АПИ там отдавна са на принципа Вожда задава мелодията а ние пеем припева.

В ШВЕЙЦАРИЯ ПРАВЯТ ПЪТИЩА ОТ 200 ГОДИНИ А В БЪЛГАРИЯ ОТ 10.АКО БЯХМЕ ИЗТРИЛИ ЧЕРВЕНАТА СГАН СВОЕВРЕМЕННО И ТУК ЩЕШЕ ДА Е КАТО ШВЕЙЦАРИЯ;)

хахаха обясни защо Швейцарките ползват винетки само за Магистралите а не за всички останали пътища ? Тая песен с червените вече я търкате 27 години всякакви червени клонинги

В кома ще влезете вие, гербаджийски говеда, и ще се постараем да не излезете от нея...

Тая статия ми взучи като " А бе има двойни стандарти при храните ама те са едни и същи затова за на една цена "..Тъъъ и децата на тиквеника от Бистришките тигри така ги е научил че даже в две еднакви услуги да има разлика в цената като себестойност то цената винаги трябва да е еднаква :)

Две години?! Похвално ... Дотогава партийната печатници ще печели парички, а материалЪТ ще си бере винетки, чупеки предните стъкла.

E , сега какво стана , нали новото цена на свинетките беше незаконна, но така и не върнаха старата цена. Е, щом никой не спазва закона, то и аз няма да го спазвам!Затова си карам без свинетка !

ОТ ТАКИВА "ТАРИКАТИ" КАТО ТЕБ СЕ ВДИГАТ НА ВСИЧКИ ВИНЕТКИТЕ,А И ГЛОБИТЕ........

в цял свят електронните неща са по-евтини, защото няма печатарски, транспортни, логистични разходи, само тука ни баламосват като деца-олигофренчета, демек "радвайте се, няма да е по-скъпо"!

Абсолютно точно. Трябваше да поевтинее винетката, но тихомълком стана така че сега ще се радваме че няма да я повишават. Ебати лъжците

Две години са дълъг срок. Дотогава това правителство вероятно ще падне, а следващото надали ще се занимава с този проблем. Така ме споко. Никой няма интерес да ни пуска да излезем от ямата в която се намираме, а и ние самите не го искаме

Шилo

Не само не трябва да е по-скъпа, ами и трябва чувствително да поевтинее. Най-малко със стойността на отстъпката за разпространение и стойността на физическия носител.

ЩЕ ПОЕВТИНЕЕ КАТО НАМАЛЕЕ ПЪТНАТА МРЕЖА.МАЙ ДОСТА ТЪПЧОВЦИ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ПЛАЩАТ СТОЙНОСТТА САМО НА СТИКЕРА:):):):)

В ЕС искат да премахнат електронните винетки а ние ще ги въвеждаме? Информацията за тази винетка в колата ли ще се съхранява или в самата система? Ако е първото колко ще ни струва устройството за съхраняване а ако е второто кой всъщност и с какво право обявява България за територия с тотално следене на населението

Шилo

Пич, не се изказвай за неща, за които тотално не си наясно!!! Нали не мислиш, че някой ще те накара да си държиш в колата лаптоп, за да си държиш винетката в него? Или точно така си мислиш??? Последно кога си бил в Европа?

Ами миналата седмица за твое сведение. И знам че електронните "пропуски" се ползват само на магистралите с ТОЛ системи. Няма как да покриеш цяла държава ако не следиш номерата на колите на 100%, което значи директно да следиш всеки гражданин в България къде ходи

Добро утро. Ако следваме логиката, електронната винетка, трябва да е по-евтина, защото не се дават пари за материал, отпечатване и защити!!! Софтуера, който ще се създаде за нея ще глътне ресурси, но това не е чудо за един ден, дано не ... така че във времето този софтуер ще се изплати със сигурност, а и кой ще го плати, Ние, които плащаме и винетките ;) Пак сме балами :) Лек и успешен ден!