Лекари от ”Пирогов” не излязоха за блъснат от кола мъж

Мъж е бил блъснат от автомобил на метри от "Пирогов", но не получил адекватна помощ.

Обратно в новината

Коментари - Лекари от ”Пирогов” не излязоха за блъснат от кола мъж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хм, според тая логика не следва да помагат и на "редовните" пациенти през 112 - нали всеки момент може да се появи по-спешен и неотложен случай!

каква помощ искате от медиците след като ги биете жестоко и съдите тежко

Значи ако: - грабят или убиват някой пред Полицията, полицаите трябва да чакат някой да им се обади - гори къща до Пожарната, пожарникарите трябва да чакат някой да им се обади. ..... Дето се вика бюрокрация и администрация по европейски.

ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТИ ! Нали за това се бореше кривоустица ... Ако някой чиновник в брюксел напише, че трябва да скачате от 10-я етаж да не вземете да расъждавате! Скачате направо - това е еврогея бе бг аборигени !

платени тролове чужди агенти тука имат наглост да говорят за морал и на фона на страданието да печелят пари и да критикуват нагло все едно не получават съответните грантове

Плави са си медиците. Не може да се извършва дейност, за която непритежават лиценз. Съгласно европейското законодателство, лицензът е правото, което упълномощава. Има си единен евро номер 112 за спешни повиквания. Избирате го и бързо ви помагат квалифицирани лекари. В цивилизованите държави е тежко нарушение лекар случайно попаднал в ситуация да оказва самоволно помощ. Това е подсъдно. Този институт"Пирогов" има лиценз за спешно отделени, но тези доктори в почивка не могат да се заниават с това. Доста са изморени и ако стане нещо, не знам кой ще отговаря. Всички ще ни накажат.

Ако му бяха помогнали нямаше да изкарат пари. А докторите работят за пари. Пациента не е важен. Дори може да умре. На доктора не му пука.

Във всяка кола трябва да има аптечка. Значи аз съм длъжен да оказвам спешна помощ, а на докторите е забранено. Ти луд ли си?

А стига бе, а в немско съдят граждани защото "не оказали помощ" :))) Смешно!!! Последно, лекар, свидетел на катастрофа какво трябва да прави?! Отговор - да гледа и да чака, за да не му го вменят като вина :)))

не, сте извикам 112 защото са 2 в 1 (полицаи и лекар).

Тъпи сте, ама нямате равни даже!!!! Вместо 10 души да притичкват до кабинета еди по един, защо не се упретнаьа да го занесат до входа на спешното??? От там никой, никога няма да го върне или да се налага да се звъни на 112. Аман от "потресени" и "загрижени", "съвестни" граждани!

Щото е опасно да се носи пострадал човек как да е. Има си техника на местене, защото може вместо да му се помогне, да се увреди необратимо. Но има санитари с колички, които са можели да свършат тази работа, не е нужен лекар. Нали знаете, ще го вдигнат едновременно на три, без много да го разместват, че и без това е изпочупен...

А тая болнична количка с тия малки колела как ще я бутат по улицата между колите и по тротоарите. В болница по коридорите е равно , ама на улицата?

Браво на екипа на дир , че ме рацензираха...Тук само угодни мнения трябва да има , мъка и несгоди иначе не им е ОК

Ако е частна болница ще си счупят краката кой да отиде. Цинизъм

Нормално. После като те "издрусат" със сметката-пак трябва да влезеш при тях, с диагноза"сърдечен пристъп"! А ма понеже е "Пирогов"- нема да се земат допълнително кинти-да мре навън! Не е по разните там "утвърдени схеми на приемане".

Предлагам да се направи пред Пирогов една вишка с дежурен, който да следи периметъра, и ако види, че някои е приритал наблизо или има ПТП с пострадали, веднага да информира специален лекарски екип, създаден специално за обслужване на близките улици и булеварди около Пирогов...(може и с дронове да се гледа от въздуха); лекарите трябва да са яки за да могат с една ръка да мъкнат пострадалия, а с другата портативен скенер, бинтове и ножици; Бойко ще определи радиуса на наблюдавания периметър...

Ехиден си,нали? Те затова ви бият хората... Докторското у тебе не е много.

Мичурин не е доктро, а агроном, муахаха!

Такива като теб бият докторите, и заради такива като теб скоро ще ходиш на доктор със самолет!!!

Това е дънота на тая "държава"! Срам, че сте се клели да спасявате човешки животи.

До дъното ни докараха любимите ти мутрополитици, за които непрекъснато гласуваш...

Като се купувам сирене, влизам ВЪТРЕ в магазина, където е работното място на продавача; защо лекарят трябва да излиза ИЗВЪН работното си място - кабинета или шоковата зала? Дори лекарите от бърза помощ работят ВЪТРЕ в линейката...

Ти па съвсем си изтрещял...

Защото е ЛЕКАР по дяволите! А не е мандраджия! По твоята логика ранените на фронта да са измрели половината пред лазарета, понеже никой не е на смяна да ги погледне!Що за хора сте?

На фронта, в "лазарета" се обръща внимание само на тези, които имат шанс, за останалите -безнадеждните само обезболяване, никой военен лекар няма да си губи времето за героични усилия; същото е и при масови катастрофи, грижите са тези, които травми са лечими и те първо се транспортират...

Прави са били лекарите, като са отказали да излязат на улицата, колкото и нечовешко да изглежда на пръв поглед. Защото всеки със здрав разсъдък, трябва да си зададе елементарния въпрос - а какво би се случило, ако по времето, когато лекарският екип е на улицата, пристигне линейка с нуждаещ се?

И докато мисли, нуждаещият се човек на улицата да мре , така ли???????

Те лекарите на тумби ли се движат? Сички вънка да помагат или сички вътре ако дойде линейка с нуждаещ се? И защо тоя в линейката, вероятния (ако дойде евентуално) е с по-висок приоритет от блъснатия на улицата?!

Веднага улиците да стана работни места (кабинети, шокови зали и операционни)!

Ееех, ако беше паднал човекът пред Народното събрание веднага щяха да го обслужат, с хеликоптер, а Лъчо Мозъка щеше за ръката да го държи и да го обдишва...

Абе трябва да се въведе американската система на здравеопазване, така че някой като отиде да му зашият пръста (играл си с пиратки) да го одрусат с няколко хиляди лева, система, в която дори да си застрахован, пак да не може да си осигуриш байпас, например, и ритваш камбаната...

ти кога се върна от САЩ, байпас ли ти слагаха или шиха пръста

на тъпи селяндурски въпроси, които не са по темата не се отговаря

Забравете какво са ви учили при "престъпния СОЦИАЛИЗЪМ"!!!! ПРИ КАПИТАЛИЗМА ВСИЧКО Е МЪНИ И ВСЕКИ ДА СИ ПАЗИ ЖИВОТА, ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НЕГО!!!!! ГРЕШИШ, ЗАГИВАШ, АМА Я ЗАБРАВЕТЕ СОЦИАЛИЗМА И СЕ НАГЛАСЯЙТЕ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕТЕ!!!!

и при бай ти тошо нямаше да излязат.....виждала съм такъв случай.....така че хайде у лево с този бай тошо и развития ме социализъм

ХАААААААААААААААА, АЙДЕ У ДЕСНО, НЕ НАМ!!!!!!!! ТОГАВА СИ ИМАШЕ МЕТОДИ ЗА ВРАЗУМЯВАНЕ НА ГНИЛИТЕ ЛЕКАРИ!!!:))))

Абсолютна лъжа е, че "нямаше да излязат". Щяха да излязат по онова време, защото си спазваха хипократовата клетва, пък и имаше правораздаване. А че си виждала - спокойно може да лъжеш, както и за първото ти твърдение.

От бранша съм, и много добре знам как са нещата. Медицинското образование у нас много се провинциализира, и тепърва ще се пържим в огъня на посредствеността и, особено, непукизма и безскрупулността, насадани у младите от майките и бабите им /бил съм свидетел !/.

какъв доктор си , щом използваш за образование определението "провинциализира"!За твое сведение най-добрите университети в Англия се намират именно в провинцията!

Мисля че напълно правилно са реагирали от Пирогов. Пазарна икономика. В Пиррогов работят лекари на работно време и само в рамките на болницата. Едва ли имат свободни лекари и сестри, които да могат да излязат и проверят какъв е случая. Нямат сигурно и линейки, които да извозят пострадалия. Или само някои строшени колички, с които санитарите приемат болните от входа. Пък и в духа на свободната търговия, болницата сама преценява какви пациенти може да приеме. Така че това е нормално, не знам за какво се дига толкова пара тук.

Странна логика. А ,ако сте на мястото на пострадалия и се нуждаете от спешна помощ, пак така щяхте да мислите????? Нормалното за Вас е НЕ нормално за мен. "НА ЧУЖД ГРЪБ ,СТО ТОЯГИ СА МАЛКО".

Тия от Пирогов живеят с мания за величие и недосегаемост. Това за Хипократовата клетва е лозунг. Трябва да се посочват имена на отказалите помощ доктори, за да знае обществото. Те са учили с наши средства. Срам !!!

С вашия ли акъл са учили 15 г за да вземат 2 специалности.Вие ли сте се явявали вместо тях на изпити.Я стига глупости.

28 години минаха от соцпреврата....и с какви ваши средства учеха, учебниците, храната, квартирите за повечето бяха с пари....всеки родител си изработваше ученето на децата..... с какви ваши средства бе... ти пък сега живееш с нашите средства щото другарите ти обраха пенсиионните фондове няколко пъти-и царските и тошковите заминаха

Нали искате безплатно,бе! Ей това ви е безплатното!

Ама те ни бият..... .

Значи това не е журналист. Това е една клюка. Идете и попитайте мнението на сестри и лекари де! Не? Що да питате... Плаща ви се за да сеете омраза и е лесно да насъскват е говедата зад клавиатурата да си мислят, че са лъвове... А те маймуни...

Виж ,не ме интересува какво мислят в този момент мед. сестрите и лекарите, а как са действали в конкретния случай, от който зависи живота на пострадалия ЧОВЕК.

Незабавно дисциплинарно уволнение на полицаите хрантутници и докторите. Интересно ми е ако техен роднина е в такова положени как ще реагират...

Т.е ти мислиш че е ок да оставиш човека да умре на улицата въпреки, че си лекар работещ в най-голямата болница в българия на метри от умиращия. КАКЪВ БОКЛУК ТРЯБВА ДА СИ?!

Всички лекари са едни лакоми и алчни търгоци. Повече от половината нямат и представа за медицина.

Държавата е абдикирала. Вчера на Витошка в София имаше грубо нарушение на Закона за движение по пътищата. Стоящата наблизо униформена полицайка, лейтенант, не пожела да спре и да санкционира нарушението, защото това не била нейна работа, а на столичната полиция!

Защо ли си мисля че не е необходимо да имаш тапия за лекар за да си лекар а трябва да си преди всичко ЧОВЕК. Тези дето се крият зад глупавите недоразумения на властващите просто са забравили че са преди всичко трябва да са човеци

Бил съм очевидец как процедира Бърза помощ по отношение на блъснат от МПС. Идва линейката, слизат двама, хващат "чувала с картофи" и го натоварват, след което потеглят! Това, което гледате по филмите, се случва само на Запад, но не и в България!

Каква съпоставка : Процедура с/у ЧОВЕШКИ ЖИВОТ.:(( Облика на настоящите лекари.

България - страна на безумията и безумните.

това е поредното омерзение от системата и безотговорността за човешки живот в най-лошо управлявана и най-бедна и най-корумпирана днешна България-плачево и трагично

"В момента правила за спешните отделения в България няма."

цялата тази история.В Америка и Европа има здравеопазване а тук .....няма.Защо, нали ТУК и ТАМ са лекари? Така е , но ТАМ са много добре платени а ТУК са зле платени.И за това ТАМ бачкат а ТУК не им се бачка,че и бой ядат.Какъв е извода ,че управляващите я карат по принципа "Паре нема ,действайте".Да ама нека си припомнят закона на Нютон,че на всяко действие има противодействие. Гладна мечка хоро не играе.Ще става още по лошо.

Ми заминавай на 'Запад', нале там раздават пари под масата. Айде, ко чекаш, чемодан, вокзал, терминал, 'Запад'.

Ама и човещина ли няма???? Значи НЕ лекар се опитва да помогне а този дето се е клел да помага винаги се крие зад някакви ''правила''???

За случай като този, целият институт се командирова безсрочно в Гулаг за обмяна на опит с шаманите от тайгата.!Начело с Министерството писало такива закони.

Управляващите коват закони за собствена употреба. Ние трябва да натискаме за адекватни промени - всеки в областта, в която е компетентен. Граждански сдружения и ясна цел - една по една. Удуши ни тая мафия...

Едва ли е било на тротоара пред входа на Пирогов. Защото никой нямаше да откаже на жената количка с носилка, за да натоварят пострадалия. А това, че е било наблизо, по никакъв начин не помага - болницата няма собствен специализиран транспорт, нито пък има право сама да си кара пациентите. Напротив - мога да бъдат санкционирани за подобна практика. Все се чудя, защо авторът на статията не попита защо този, който е блъснал човека, не го докара той до болницата? Вярно, ако има травми е по-добре пострадалият да не се мести, но май някой не е искал да си цапа колата или пък после да го цакат в КАТ, че е преместил автомобила от мястото на ПТП.

когато с особена жестокост тежко осъждате медици а на други давате условни присъди сетихте ли се че те ви трябват бе неграмотници

от кола пред Пирогов, целият е в кръв и лекарите там отказват помощ и няма кои да ги накара да помогнат ?Нито полиция , нито прокурор , нито Господ ? Манго, манго ела , без теб съм зян и сама ! Ха,ха,ха! Държавата Мангасария!

За съжаление, в САЩ е така. Ако помогнеш на някой на улицата, не дай си Боже вземе да ти умре в ръцете така или иначе, ти ще лежиш. Затова човещината вече я няма.

Набива се на очи факта, че един или няколко "лекари" се аргументират с незнанието на другите за Хипократовата клетва и предричат изненада ако я прочетем.Обзалагат се и на по 1000 лева или колкото има "простия" опонент в спора. Е, аз я прочетох. И изненада за "лекарите" - наистина го пише: ".....Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща..." И сега какво излиза, че "лекарите" не са чели клетвата, която са дали?. ПП. Забележете - преведено е "болните", а не пациентите. И да ги защитавате от всички неща според познанията си, а не само от вписаното в клиничната пътека от здравната каса. Ама това си е само една клетва, кво толкова.....

Пари, пари и само пари ги интересува!

...също както и депутатите, ама ги избираш, нали? Срещу лекарите лаеш, а срещу депутатите не смееш,подвиваш опашка и си пускаш бюлетината за същите боклуци...

Много интересно. Ако го кача в колата и го закарам до входа, щяха да го приемат. Но на собствен ход не може, трябва линейка. Ако беше циганин, сигурно щеше да излезе половината отделение. Малко Ви е боят, уважаеми лекари!

Във Бълхария останаха само тройкаджиите лекари,отличниците като Поф Чирков,отдавна са напунали Бълхария,Гроб Ще ни унищожи,запомнете ми думата по нареждане на САЩ,и Сорос

Пишеш малко наизуст, без да имаш понятие от конкретната болница. Пирогов се ръководи от проф.Балтов, който е един от най-добрите хирурзи в страната. Но дори той не е в състояние да се пребори с правилата за финансиране на спешната помощ на МЗ.

Защо бързате да критикувате? Каква помощ би могъл да окаже лекар, който евентуално би затичал до пострадалия, с едни слушалки в ръка?

ВЕрно ли? Ами можеха да вземат количка/носилка и да го занесат в спешното. Например.

Ахаа, значи трябвало няколко човека да затичат с носилка или количка. А ако трябва нещо да се шинира или обездвижи, а ако трябва нещо, нещо друго? Всичко ли да вземат? А дали не е било по-правилно да си дойде линейка, която е оборудвана с всичко необходимо.

Срам и позор, който можеше да струва един човешки живот!

От коментарите стават ясни две неща: 1.Страшно много лекари са озлобени към останалите граждани и едва ли не за назидание отказват услугите си (принципа така ви се пада щом не ни плащате). 2. Страшно много лекари в момента не работят, а пишат във форума и то използвайки доста профански език.