Словакия отлага замяната на изтребителите си със западни

Словакия ще отложи планираното закупуване на изтребители докато протича по-обхватно модернизиране на въоръжените й сили.

Обратно в новината

Коментари - Словакия отлага замяната на изтребителите си със западни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Властите в Словакия, заедно с Унгария и донякъде Чехия, са образец за сдравомислещи и действащи в съответствие с националните си интереси политиц; както и последна надежда за ново европейско Възраждане след деградацията на останалата част от нашия континент. Можем само да вземаме пример от тях, като на първо място изгоним нашите марионетки от властта.

Вчера Египет закупи 50(петдесет) изтребитела Миг 29РФ.не че ще бъдат най-модерните ВВС в региона , но ако им се наложи мгат да се опрат на тези които ги заобикалят. А ние с 8 (или 16) Грипени (или недай-боже Ф-16) каква ще я свършим ? След като Турция разполага с С-400(!) , а Иран с С-300(засега)-жална ни майка !

Миг 29 са по добри от ф16 в двубой ,но само в двубой. Това го знаят професионалистите ,но всеки мълчи защото сме в НАТО. Екстасенси са единствените хора които могат да почувстват всеобхватно по добрите и това са Миг 29.Правилно е решението на щаба че не са взели старите ф16 още повече че западните армии говорят за ф18. Въпреки емоциите по закупуването на нови самолети до тук щабът на Б.А.работи адекватно .

То в двубой и F-16 e по-добър от F-35, но специалистите казват, че при реална ситуация F-35 ще е свалилил F-16 още преди изобщо да се стигне до двубой между тях.

абе миг29 е машината да Президента иска подновяване да не висиме в нищото прав е донякъде ма да земе да изчакаме че може НАТО да реши се обзаведе с мигове;)

Естествено, че сухопътните сили са по-важни. Те могат да се включат в реални условия и да помагат на населението при бедствия и аварии, да гасят пожари, да охраняват границата и т.н. Все много по-вероятни неща от това някой да нападне по въздух държава членка на НАТО и този някой да е някой толкова слаб, че едни 8 нови изтребителя да го уплашат. Смисъла от тези изтребители е точно 0. По-добре с тези пари да се купят медицински хеликоптери, с които да се извозват спешни пациенти - нещо, което от сума години само се обещава.

от въздуха и хвърлят десант ще питаме кои са по-важни. Съвременният бой е високоманеврен, без очертан фронт, с различни съвременни средства. Това налага готовност и от СВ и от авиацията и от флота.

Те тия дето ще нападнат НАТО-вска държава и ще ѝ направят десант по въздуха нямат изтребители и със сигурност нашите 8 грипена или F16 ще победят всичките техни изтребители. Айде стига.

Защо никой не иска тези прехвалени Мигове. Уж най евтините, най добрите, най най най. Ех тази руская техника. Ако Миг е като москвича ги разбирам хората.

стига си акал,ако ако та ако

какви експлоатационни разходи и резервни части изискват руските самолети и на колко часа им се правят прегледи. Ако бъде публикувана информация относно това за руските и американските ще стане ясно колко пъти последните превъзхождат първите.

На Словакия не и трябва армия. От кой се страхува в региона?! България обаче има нужда. Нашият регион е много по опасен и граничиме с анадолските хлебарки които са зараза номер 1!!!

"Анадолските хлебарки", както ги наричаш, ако решат да ни нападнат ще ни смачкат армията за часове и това без абсолютно никакво значение дали имаме 8 грипена повече или по-малко.

ние сме в колективна отбранителна система.

Г-Н Мръсник (Антон Тодоров) непрекъснато бълва мръсотии,то не бяха писания за Б.Б. за Цв.Цв, за Росенчо,а сега и за Президента. Само да си задоволи злобата.Как живее в такава мръсотия и злоба.

Изборът на самолети Gripen в Чехия и Унгария е свързан с корупционни практики, в които са вложени 12.6 милиона евро. Сред замесените лица са премиерите на Унгария - Виктор Орбан, и на Чехия - Милош Земан. Това се казва в анализ на Световната фондация за мир, осъществен в рамките на програма за разследване на случаи на корупция при оръжейни сделки. Посочва се, че сделките са обект на разследване от страна на шведската прокуратура.

За Чехия не знам какъв е офсета, обаче в Унгария шведите закараха заводи за производството на Електролукс и осигуриха работа за 8 хиляди човека.

в България, големите западни фирми щяха с удоволствие да дойдат и да инвестират! Но при сегашното положение, НИКОЙ няма да си рискува парите.

А изборът на 30 годишен Ф16 с какво е свързан. С лизане на краварски бастуни ли?

да доставят. Сега някои държави купуват от този тип, а други искат доработка на своите до неговото ниво.

Какви са тези "Световната фондация за мир"? Знаеш ли, че при такова търсене в кавички Гугъл изкарва точно 10 резултата и всичките свързани с Грипена. Какво, тази организация съществува само за да има плюене по Грипена ли? Какво е товап "Световната фондация за мир"? И да съществува такова НПО, очевидно дейс9твията му са нещожни, че няма редзултати за него в Гугъл, поне писано на български.

също е завела дело!

кво излиза сега??! че спорът Ф-16 или Грипен се води не само в България. Явно САЩ натиска яко всички в ЕС.

Тия не се натискат, като Боку Тиквата и Цеко Гуменката да лъскат Краварския Бастун

"модернизиране"- е замяната на руски тенекии със западни изтребители..ха.ха

Руски тенекии или Американски ковчези ?

западнали изтребители -въоръжени с крилати памперси буахахахахаххахахааа

Който не произвежда военни самолети ВИНАГИ ЗАВИСИ от чуждия производител! Също така след покупката всеки самолет става ЗАСТАРЯВАЩ. Само 30 г. Ф-16 трета ръка си остават ВЕЧНО МЛАДИ и НОВИ за тиквениците!

За евтино решение, ние може да вземем точно от такива държави стари МиГ-ове. Няма да трябва нито обучение, нито ново въоражение. Може и временно за някакъв период само. Сигурно предлаганите ни Ф-16 имат не по-дълъг живот от тях. Но хвърлените пари за тях ще са много повече - вероятно в пъти. Само ремонтите за двигателите ще са сигурно космически суми. Западната техника е скъпа. А МиГ-29 е по-нов от Ф-16. Сигурно по принцип най-добрите решения са руски и китайски изтребители. Но от западните най-евтин и за подръжка, час полет и така нататък е Грипена.

Миг-29 е по-скъп за експлоатация от F-16. Може би за това руснаците ползват предимно Су вече.

що имал ли си ги та да знаеш или просто си драскаш глупости?

Има(х)ме завод в Пловдив който ремонтираше двигателите. Мина приватизацията и ... мъглааааа ...

И словаците още дълго ще си ползват МИГовете.

но МИГ-овете ще ги оставят.ха.ха "изостанала" Индия ги бракува още 2014г..ха.ха

Щото купи Су

Pesh0

Представете си Държава , в която всички граждани от мъжки пол в интервала от 20 до 50 годишна възраст са военнослужещи и в буквалния смисъл на думата спят с оръжие под възглавницата си. Държава , която след навършване на 50 годишна възраст подарява зачисленото лично оръжие на гражданите си. Държава , която поощрява и приветства участието на гражданите си в мобилизационни сборове и учения независимо дали са на 50 , 60 или 70 годишна възраст. Държава която те моли да си купиш поне пистолет , а най-добре автомат със сгъваем приклад. Държава , която е способна да увеличи армията си от 22 хилядна численост в мирно време до 650 хиляди , в рамките на 4 часа, а в рамките на 2 дни до 1.7 млн. численост , при това прекрасно организирана , силно въоръжена и много добре обучена. Представете си тази въоръжена до зъби държава , от Женева до Давос , от Цюрих до Лугано , територията на която е изровена от тунели , противоатомни убежища , продоволствени военновременни складове , ракетно-артилерийски опорни точки изсечени в гранитните планини, държава в която 80% от къщите на населението са оборудвани с бронирани капаци на прозорците (стоят в мазето а при нужда се монтират). Това е Швейцария.

Pesh0

Страна която не води войни от 300 години . Не смята да напада никого и не вярвам някой да мисли да я напада .

valentor

ДА ШВЕЙЦАРИЯ , нооо там не можеш да си свариш ракия,за колнеш прасенце, бурканЕ да си сготвиш за зимЪс , да спреш на магистралата без причина, да си махмурлия на работа, а ако не си тогава да се подпираш, не вървят и тарикатлъци ...

Я някой специалист да обясни защо Щатите и техните съюзници, при цялата си съвременна техника и авиация ( да не забравяме руското присъствие) не могат да се справят с талибаните в Афганистан, и дадоха толкова много жертви?! За какъв й е на една Словакия да поддържа модерни авио сили, след като няма читава сухопътна армия. Въпросът е към родните дрогаре, по смисъла на тебе думам дъще, сещай се снахо.

Вземи и погледай клипчетата на ислямистите в мрежата. Колко са силни когато я няма авиацията и как хапят земята и повтарят "Аллах акбаааар", като дойде.

Руснаците щяха да се справят, ако американците не финансираха и подкрепяха муджахидините.

пращат руски инструктори на муджахидините... борба за мир.

Статията идва съвсем на време за да оправдае решенията на партията и правителството. :)

Словакия ще модернизира и военноморските си сили с нови кораби, които ще действат съвместно със швейцарския военноморски флот.

Цекич, пак само цъкачетата са на работа. Нямате ли мнение в тази малоумна партия, че само с манипулации се опитвате да въздействате? Козяк спи и тъпаците само цъкат.

Ми хората погледаха войната в Сирия и видяха очевадното. ИДИЛ няма ПВО и няма авиация, това обаче таман хиче не му пречи да воюва. Авиацията даде купища чудесни картинки за медиите... и толкоз. Реално, войната се наложи да се води на земята, с пехота и артилерия.

Е то винаги има значение каква е целта. Авиацията винаги е добре да я имаш, но територията се завзема със стъпил ботуш на мястото. Колкото ракети и да мяташ, не стъпи ли войнишки ботуш, завземане няма как да стане.

словакия постъпи благоразумно и се подчини на решението на русия за изтребителите!!

Открийте разликите между това изречение от статията: ""Трябва да модернизираме сухопътните сили, които са гръбнакът на армията ни. Докато заменяме елементи от военновъздушните си сили, сухопътните сили не са обновявани от десетилетия" и казаното от Борисов през Май месец тази година: "Освен това самолетът не е най-важното в една армия, а сухопътните сили. Не само за бронираните машини - и за флота, и за авиацията. Това са 3 рода войски. Трябва така да се планират парите, че от 2023 г. всичко това да стане факт. Самолетите трябва да са последни" Дали са преписвали един от друг... или от едно и също място им дават едни и същи листчета когато трябва да говорят пред публика;)

Американците обичат да бомбардират от 10000 метра, възможно най-безопасно е. Когато обаче стане дума за вадене на кестени от огъня, което е приоритет на сухопътните сили, тях ги няма. За това им са нужни ТЪПАЦИ, под ръководството на ДЕБИЛИ, които да мрат с хиляди за тях, За това на нас и на Словакия не ни е нужна авиация, това е приоритет на американците. На нас са ни нужни будали да мрат за тях. Не са познали обаче! Бокун не може да изпрати и Цветун, а камо ли някого другиго.