Приет е крайният доклад за избор на нов тип боен самолет

Парламентарната Временна комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет прие финалния доклад след двумесечната си работа.

Обратно в новината

Коментари - Приет е крайният доклад за избор на нов тип боен самолет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Живеем в 21-ви век. Основния ни враг на югоизток от нас има 1200 самолета. Трябва да енвестираме в модерни системи за ПВО, а не в една ескадрила изтребители, които ще противостоят, колко.. ? 30 мин.? Защо не разработим и не произвеждаме бойни дронове например? Имаме все още потенциал.

Ако авиоспециалистите от БА са мъже с отговорност за боеспособността на БА, няма да подписват никакви документи противоречащи на тяхното мнение. Изтребителите да си кара Бойко. Може вместо Грипен само F-35 i ni]o drugo.

Това което се случва е върхът на неспаведливостта. Толкава пари, толкова приказки, толкова шум за вид въоръжени сили които през годините на демокрацията само са консумирали и не са участвали в нищо. Нашето елитно подразделение "Военнополева баня" изнесе на плещите си предстявянето на нашата родина във всички значими учения на алианса и допринесе изключително много в укрепването на вярата в евроатлантическите ценности всред личният състав, а накрая като благодарност един г.. ку.., а всичките средства и слава за неучаствалите. Стига вече комунизъм. Искаме на всеки според заслугите.

То пък един алианс!

Не разбирам за какво е всичкия този шум. За какво е тази комисия от авиационни "специалисти". В същност за какво са ни това правителство и всичките ни институции. Напълно е достатъчно да има един говорител на американското посолство и каквото преценят от САЩ, че е полезно за нас, това да се случва. По този начин Бойко няма да му се налага да се поти и извива, като трябва да обясни някое очевидно малоумно решение.

Можете да си изберете, стига да е това което ви казваме! Аз мислех, че изборите за генерален секретар беше дъното на родната излагация, но не те продължават да копаят надолу. Няма такъв срам, вместо воените да си исберат, а българската държава да направи всичко възможно да вземе, каквото ни трябва, то точно обратното, най-висшия ни чиновник, открито лобира под натиска на едно посолство. Е не може така, не е нормално!

, чифте пищови. Поредното преливане от пусто в празно. Ще, ще, ще... и накрая нищо. Сериозните хора като решат нещо си ги премислят хубаво нещата и накрая ги правят, а ние сме иди ми доди ми. Още колко новини ще има като тая!

Ремонтирайте МИГ 29 и дайте пари на пенсионерите. Дадохте на бедните, циганите и мързеливите от хляба на работилите цял живот.

При положение, че договорът за изтребителите се ратифицира от Народното събрание, за чий го връщат в МО. Те са си направили експертиза, и то спокойно за тези 10-15 г. протакане. След като "комисията" е сформирана от НС, запознайте го с официалното становище и точка.

Този Емил Христов и сие какви "авиоспециалисти" са или са доказани "физкултурника и пожарникари" ?

Важни са % на комисионни и да угодим на онези с ВИЗИТЕ !

Демек португалците или американците, които предлагат Ф16 се усетиха, че искат за скрап пари като за нови самолети друга марка и сега искат да "подобрят" офертата. Да, имат поле за подобрение. Докато стигнат цената на скрапа доста могат да намалят. Но защо пък да не изкарат пари от нещо, което ще трябва да изхвърлят, като има балами да дадат пари за него. И то много пари. Пари, които твърдят, че нямат. Луда работа!

И целия този маскарад за да си начеше егото Бойко Борисов!? Най-компетентния човек в държавата каза какъв самолет ни трябва, а многочленна комисия от невежи се опитва да угоди на премиера-нарцис! АБСУРД! Какъвто абсурд е самия премиер.

явно американския посланик им е набивал канчето

А по времето на Варшавския договор СССР безвъзмездно ни беше дал 300 нови бойни самолета и над 2000 танка. Турция се бе насрала от страх от тежко въоръжената и мощна българска армия....Сега се лигавим за 1 кирлив натовски самолет 25-та употреба

Всичко сме си купували сами! Къде със стотици хиляди тонове зеленчуци, къде с медикаменти, къде с уран и други редки метали и стрелково оръжие за революционерите. Тогава България беше на шесто място в света по износ на оръжие. Тогава нямаше кражби и комисионни и можехме да си позволим и по политически причини най- доброто руско оръжие- танкове, БМП и БТР, С300 и МиГ 29 и ракетни катери. Ама..., тогава..!

ДаваЛИ са - затова сега нас обвиняват за фалита на 'прекрасния' им социализъм (дето ни натресоха без да ни питат). Сега дават, но само срещу палмово масло..

След дълги размишления стигнали до извода, че най-добрия модел самолет за България, като горда страна членка на НАТО е .....виртуалния. На второ място се е класирал хартиения модел на инженер Гейо Брюселов.

Лелееее... за осем самолета каква пушилка се вдигна, чак не е за вярване! Представям си какво чудо щеше да е ако ставаше дума за 250. :))

Ами всеки самолет е с цената на 150 Ферарита, че и нагоре.

Това е без комисионните, а там фераритата се раздават на друг принцип!

Толкова по-добре! Два пъти по-голяма финансова рамка ... 10 години купуваме половин ескадрила самолети, като преди 15 години нарязаха стотици. И имат наглостта да говорятза отбрана! Алчността ще изяде главите и на тези.

Парламентарна комисия в която няма нито един военен специалист ще дава препоръки на МО какви бойни самолети може да купи. Това може да се случи само в една скапана държава, в условията на една фалшива демокрация и на управление на ГЕРБ.

Това пък каво ли значи: "предвид на два пъти по-голямата финансова рамка" ?! Или това е резултата от онзиденшните вопли на Борисов че е изхарчил парите за отбрана;)

Пазарът бил свободен!!!!!????Хм,,но светът не е.

Дойде Килъри да ни се скара - отказахме АЕЦ Белене. Дойде психара Макейн- отказахме Южен поток. Не спечелиха конкурса 40 годишните таралясници Фъ-16- айде нов конкурс!

купуваме правилен и хубав американски ток от мариците 1 и 3 на петорна цена!

След тая сделка за тока от тия централи, която ще тежи още 25 години аз бих отказал да купя каквото и да е друго американско!

Това е то свободния избор в колониална псевдо-държава! Можеш да избереш всичко, но ако не е американското, избора продължава докато не се сетиш , че само американското е правилния избор!

За Ваша информация Грипен също е американски самолет - КСА, двигател, авионикс, въоръжение.

Да, знам. Той може и да е частично китайски по някои електронни компоненти, като съпротивления, кондензатори и т.н. Може и руски да е по титанови части, щото Русия е най-големия производител и износител на титан. И какво?

Омръзна ми с тези самолети - лобистко грачене, създаване на допълнителни надзорни комисии, ... С 8 самолета от околните държави можем да спрем само Македония и това е. Всички пропускат най-важното за България в случая - шведите (и САМО шведите) ни предлагат икономическа офсет програма. Те ще построят заводи тук и инвестицията ще е равна на цената на сделката. Това са заводи за 1,5 млрд. лева! Някои може ли да си представи колко нови работни места са това, колко постъпления в бюджета от данъци? Ето това е важното! Така или иначе с 8 самолета няма да станем сила в авиацията, но нека поне да са нови, евтини за поддръжка и да създадем работни места. Тогава ще има и за образование, и за пенсии, и за още много други неща.

Ами няма как да стане, понеже никой не предлага на прасетата в НС по някой процент от тези заводи. Няма далавера, няма комисионни, какво им пука на тях, че ще има работа, постъпления в хазната и т.н.? Комисии без нито един военен специалист преценяват какъв самолет трябва, за да посъветват един пожарникар и един физкултурник ... Явно и финансови специалисти липсват в комисиите... Изглежда в тях има само дегустатори, комбайнери и други "специалисти" ...

ЕЙ, Я ТИХО ТАМ!!!! Какви заводи, какви работни места сънувате???? Няма заводи за вас! Тук ще отглеждате цигани и ще приютявате афганци!!! ................................. А да! Трябват ни и слуги за старческите домове и хотелите по черноморието! А пък който е добре образован, на когото родителите са похарчили цяло състояние, за да го направят човек ...... о-о-о, да заповяда! И при нас има нужда от слуги за черна работа!!!

Подводният ни флот беше загробен! Ракетите нарязани! Танковете разглобени! Дойде ред и на авиацията!

АМЕРИКАНСКИ ТРЯБВА ДА Е!

За един мелярд евро ,колко сухопътни бани и кенефи ще бъдат закупени за нашата армия не е истена!

Докато си напаснат процентите, извинете - мненията, и тези самолети, които имаме пари да купим, че ги спрат от производство и поддръжка, ото вече се гледо към 4++, та и към 5-то поколение многофункционални изтребители. Май накрая ще купим 3 бр. ф-35, за да се озъбим яко на Враг номер Едно. А какво ще става с пехотата??? И с флота, че и там същия враг дрънка, ли дрънка нови оръжия???

цецо крадецоцо е на мнение че щаиги на з0г са за нас световно достижение ама идиота незнае че копува ламя с 20 глави и коя по напред да нахрани ????тъпото сие тъпо

Сиреч, направени са вече едни "инвестиции" при първата кьорфишек-поръчка и сега се налага да се изиграе едно селско театро за наивната публика.

Търсят си причина да я върнат тази процедура, за да могат да изберат шатски самолети, ясна е работата. Българите и те избират самолетите, щото то ще стане сто години вече, абсолютно некъдърно управление. Посташка работа.

Борисов се изложи, и то - много. Цяла България разбра, че лобира за 40 годишни самолети, изхвърляни от употреба от друга натовска армия. Това е истината и каквото и да се коментира по темата, истината се изясни на всички.

че ни заминаха комисионните.....

Грипени.... заглавието късо дойде

Имаме още 40-50 годишни самолети за продажба.Ще ги пообработим с кит, ще ги пребоядисаме, ще сменим визията на приборите в кокпита и ще станат нови, мноого малко завишена цена!

То е ясно като бял ден, че гербаджии само за да направят напук на президента Радев, ще изберат дъртите сапунерки Ф-16. Правенето напук носи силни и приятни емоции на правещите го, които нямат капацитет да помислят а после какво ще става.