13 ареста на високопоставени каталунци, сред тях министър

Испанската Гражданска гвардия арестува днес каталунски министър, участващ в планирането на забранения референдум за независимост, предаде Би Би Си.

Обратно в новината

Коментари - 13 ареста на високопоставени каталунци, сред тях министър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

разделени и пак в обединена Европа... Важното е некъв майдан да не стане и си вземат шапките и кой от къде е, ама щом ще останат в ЕС пак са си в кошарката и сме заедно

За обикновеният испанец (испанец, баск или друг) е все тая дали е в Испания или в Каталуния. Той по-богат няма да стане от това. Обаче тия дето искат да управляват не са на това мнение и искат да са шефове на нова държава, респективно да грабят. В цяла Европа е пълно с такива общности и народности, тоест демокрацията се обръща в пряк път към варварството

Разделяне на Великобритания. Разделяне на Испания. Разделяне на Белгия. Все пак е само 2017г още. Югославия и Украйна можем да ги добавим, но там си партнираме с ексклузивният ни партньор-съсобственик ФАЩ. Те и на Испания могат да и помогнат само както на Югославия, ерго безизходицата на ситуацията.

ЕвроГейските похвати намирисват на болшевишките!!!

Какви са тези ,,бандеровци,, в Испания ..гражданска гвардия ...арестува , бие , еб.. ?

Чакайте малко, че се обърках. Значи, например в Косово имат право на самоопределяне и създаване на своя собствена държава, чрез отцепване от Сърбия, но Каталуния няма. Къде останаха свободата и демокрацията?

еспаня е победена и нацвъкана с окупационни вийски още от 1944-та. некак, не е удобнобазите на окупаторъ да са в две враждуващи и каращи се страни......затва: бой на центъръ по перифериата и здрава тояга. неправилниа момент за неправилното отделяне. нема как, къса клечка и т.н.

И кой е победил Испания и в кои войни? В двете световни Испания не е участвала и не е имало присъствие на чужди войски.

Явно са останали само в Косово!

Сега САЩ и НАТО няма ли да бомбандират режима в Мадрид, заради подтискането правата на населението в Каталуня?

ми не. ше има мобилизациа в каталуня и ше ги партат да воюват със северна кореа.

Май във всички евро конституции пише: формата на управление е парламентарна (монархическа) демокрация демокрацията произтича от правото на народа и не може да променя по насилствен път Убаво. Значи каталунците искат промяна чрез референдум. А федералното правителство им забранява. Това е къде е правото на самоопредление и как властта произтича от народа, демек от каталунците? Май властта произтича от централната власт...

Открийте разликите...

Разлики?! Че то направо няма нищо общо. За какви разлики говориш?

... и така започна раждането на държавата Каталуния. .... прости та прости .... сега даже и тези дето са се чудели как да гласуват, ще искат разделение.

А ти защо мислиш, че всички искат това разделяне? Обикновено мнозинство не е достатъчно за една такава крачка. Нужно е пълно единомислие на населението, в противен случай гражданската война е неизбежна.

И тия там зорлен за да не изпуснат авантата ще направят гражданска война и после да не се сърдяят че Каталуния по друг начин ще се махне от тях..

Виждам как се задава Каталунския ДОНБАС.

Ъъъъ какво беше това понятие "демокрация"? Съвсем се обърках.

нещо на 1939 год. ми намирисва Испания! После война, после офанзива на Изток, после офанзива на Запад!

Тия явно искат да катализират мерака на каталунците за самостоятелна държава. Още две-три такива изцепки и на 01.10 ще има много изненадани. Друг е въпросът, дали в правителството на Испания са идиоти или провокатори.

Що е то забранен референдум ?

според съвременните демократи "допитване " до народа може да има само когато бъде питан за нещо, което политиците решат!

Испания явно не е демократична държава,и трябва да и се наложат санкции. Рахой е диктатор,и трябва да се свали и съди.

Kalin

Така само ще настроят хората още повече срещу себе си.В Шотландия ги оставиха да гласуват и........всичко си остана по старому.

Значи когато искаш мирен референдум за освобождение е лошо. Ако правиш атентати като баските за освобождение пак лошо. Е какво трябва да се прави господа съдебни заседатели, че да се освободиш от чуждо господство?

Да снасяш златни яйца и да ги подаряваш на който трябва.

Ами хората са на ясно че или действат или ще се докарат до гражданска война

А, к'во ѝ беше на демокрацията :):):) Там , европейски ценности, човешки права, тия песни после да не ни ги пеете на нас :):):) Лека полека ще Ви дойде акъла в главата, ама ще е късно...

Испания европейска страна ли е? Май е по-близо до Африка?!

Над цяла Испания небето е чисто

Ай ай, и това в най-чиста европейска демокрация.... Хуманитарни бомбардировки планират ли се?

Тия там , ще предизвикат война с Гестаповските си методи за заглушаване гласът на хората. ЕС=ГЕСТАПО СС

Митко дали ще си такъв демократ ако например Кърджали реши че иска референдум? Това с отделянето кой както му хрумне го измислиха американците в Косово за да го зачукат на Европа.

PekoHcTpykTop

Еми европейците тогава подскачаха от радост, доколкото си спомням.

Всичи в Европа очакваха с нетърпение и радост отделянето на Косово. Аз това помня

Стига си ни плашил с това Кърджали. Кърджали не е автономна област и затова никога няма да има право да иска да се отделя като Косово, Крим и Каталуния

Колкото повече арести толкова по-близо до гражданска война и сепаратизъм. Близко сте до пропастта.

Испания с твърди стъпки върви към нова гражданска война.

Цяла Европа не само Испания