Фандъкова иска асфалт на ”Дондуков” заради шума

Кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати писмо до министъра на културата и поиска ремонтиращата се част от бул. "Дондуков" да бъде асфалтирана.

Обратно в новината

Коментари - Фандъкова иска асфалт на ”Дондуков” заради шума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблема е, че се подменят малките павета с големи, които нито има кой да ги прави както трябва, нито са качествени, а шума е 2 пъти по-силен. Да им е честито на живущите там.

Фъндъчката да си павира п..ката

трябва да се направи с асфалт. Паветат шумят ужасно. Знам какво е по булевард цар Борис 3, не знам как живеят там тия хора.....то е едно постоянно жжжжжжжж

тази детска лелка вместо да спре движението на селски курници каращи на олио от фритюрници - решила да налива от омразния битум. който всички ние дишаме. В този град не може да се диша вече, направете нещо моля ви, спрете тия автомобили . Кусо и сакато се качило на автомобил и надуло чалгата - пропаднала работа. Каквото населението - такъв и градът. Кога всички неадаптирани селтици ще потеглят обратно ?? И дали?

Мамицата ти! Правилата са известни в цял свят! Пак за колите! 1. Обществен транспорт. 2. Пешеходци! Набиха си го в тъпата кратуна! Пешеходеца ходи хоризонтално, а не по подлези! 3. Велосипедисти! 4 и най-вече накрая шибаните коли!

В Сливенския затвор да чукаш павета дано , фандък долен...

Дайте да я пречукаме с паветата от Дондуков тая нагла селска даскалица!

Поредната лъжа на управляващ! В едно предаване по телевизията Фандъкова обеща,че паветата ще останат! Но изборите минаха...

А бе тъпи парчета, дето тролите тук, явно нито карате коли, нито имате работа около първобитните павирани булеварди. То и Т.Александров е близо до историческия център, да ви го павирам и него, та да се подрусате по автентичната настилка, не искате ли? Паветата са отживелица с куп недостатъци и никакви предимства. А Дондуков ще си остане част от сърцето на София и без паважа.

Цял Рим в павета ама на Ганя му друсало.

Той вел_ко не е излизал от люлин до 32 години , откъде да е виждал павирани булеварди...Е такива като него са гласували за селската даскалка.

Pesh0

Германските градове са половината с павета . И си слагат нови , явно не им шуми и праши .

Да си виждал някъде по паветата дупки,ремнот се први на 100 години веднъж.А асфалта дупка до дупка,но нали трябва непрекъснато да се прави ремнот.Как ще се краде иначе.

и до кенеф без кола не можеш, а?

От както ОПГ ГРОБ Е В Софето дългът на общината нарасна 0т о.5 млрд до 2 милиарда лева и то само за боя!! Кой ще ги връща?????

Защо не си ходина село тъпата учителка?! Там е тихо, спокойно, няма трамваи, а и не е необходимо да се прави на нещо, което не е.

Е, сега ли е времето да се обсъжда, когато вече ремонтът трябва да приключва?! Срамота!

Сега си му е времето - двойна работа и следователно ДВОЙНА печалба, веднъж от паветата и после и от асфалта...

Фандъкова ,както и много други е случайна и отскоро жителка на столицата.Нека за голями ремонти ,които навлизат в историческата част на столицата,да вземат отношение и изказват мнение ,лица ,чиито фамилии живеят от поне 60-70 години в София.Освен шума, който е неприятен и дразнещ,важно е запазването на историческия облик на централната част.Там ремонтите трябва да са много премислени и внимателни.Това не значи , че трябва всичко да замре като в "Спящата красавица"

като толкова им е важен историческият вид на центъра на някои хора да го направят Дондуков пешеходна зона в павираната му част. Да се пуска интензивен трафик върху павета е бавна смърт за всички... и най-вече за тези дето прозорците им гледат към улицата.

Аз по ''Шанзе близе'' по паветата не вярвам да се движат претоварени 50 тонни гондоли и самосвали с пръст и камъни или бетоновози, а и едно време най тежкотоварните беллази и камази бяха наполовина на сегашните, гузили. По бул. Борис всеки втори таралясник е нещо такова, бучи, пуши пращи и полека лека и е в центъра, после идват двама столетника и десетина рома и нещо правят ама нейсе.

Фандъкова прави от София известните от царска Русия Потьомкински села. Особено сега пред председателството ни на ЕС. Не случайно е даскалица по руски - разбрала е и е взела лошото.

добре ри устрои М.Ливади а ?Не приличиа ли на гето с каруцарски улици с пренаблъснако и тесни улици запрашено и замърсено до немай къде. през устройствен план преди да стане . липса на вкус и интериор.

мНОФО МИ СЕ ИСКА ДА СЕ ОБЪРНА КЪМ фАНДЪКОВА С ДУМИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ПЕСЕН:" кАКВА ТЕ Е МАЙКА РОДИЛА?" тОЛКОВА ТЪПО ПАРЧЕ!

!!!

Специален поздрав за теб - "ТЕЗ ЧЕРВЕНИ ДОМАТИ, КОЙ ГИ МАМА РАЗКЛАТИ'' :((((((((((((

Да, защото с павета е много лошо, затова богаташите-мутри и други са си павирали дворовете на къщите. ЩОМ ТЕ ГО ПТАВЯТ - ЗНАЧИ Е ДОБРО.

Преди време когато общината имаше мераци да асфалтира "Иван Асен" специалисти обясниха точно обратното-фугите между паветата поемат прахоляка а и част от дъждовната вода особено при по-слаби валежи попива между паветата. При асфалта е точно обратното-поради плътността му прахолякът остава отгоре и се разнася от вятъра и колите. Особено след зимния сезон заради лугата. И при слаби валежи цялата вода трябва да се поема от канализацията но като знаем състоянието й се получават перфектните мини езерца.

тези легенди ги разказвай на някой друг, а "експертите" ще мога да им покажа доказателства за паветата и прахта и ще ги накарам след това да си изядат дипломите. Живял съм достатъчно дълго и на павирана и на непавирана улица. Разликата е, че това което се събира като мръсотия по прозорците в не-павираният апартамент за ЕДНА ГОДИНА е еквивалентно на това, което се събира от прозорците на апартамента на оживена павирана улица за 1 СЕДМИЦА!!!! Ако асфалтираните улици се почистват редовно от боклуци и прахоляк нищо не се вдига във въздуха защото всичко, което може да стане на прах е уловено в битумната смес. При паважа пясъкът е навсякъде и ей БОГУ - всеки може да отиде в момента да види как се павира Дондуков - пясък, павета и върху тях още пясък, който се разнася донякъде от строителната бригада, а остатъка от колите.. Всички кръпки на павирани улици се правят по този начин - след "ремонта" отгоре остава голямо количество пясък, който колите вдигат във въздуха. Отделно "вадят" и пясъка, който уплътнява паветата. И всичко това отива във въздуха - не може да бъде измито, защото пясъкът е елемент от конструкцията на пътя! Ако е пешеходна зона паважа е в пъти по-издържлив и наистина поема водата, ама като изсъхне - прахта отново отива във въздуха.. като свърши пясъка - докарват нов. ТОВА Е СМЪРТОНОСНО - и няма значение кой е кмета и от кое село е изпълзял. (в нашият случай град).

Вечно разкъсани между великото си минало и оаканото си бъдеще. Затова сега, пропуснали да приемем полезностите на асфалта, влагаме велик смисъл в паветата! Това било история!? Било култура!? Всъщност културата ни се вижда отвсякъде. Павета и ръбове, оскотели и изпростяли, ръсят всеки ден злобата и обидите си към околните. Само те имали права! Само те разбирали правлно нещата... и ги разбирали, защото били граждани и не живеели на село?! ... и още много такива показни заблуди... Затова сме за посмешище в цивилизования свят! Заради "гражданите", които изпращат неудобните на село (не че някой ще ги послуша)! Всъщност въпросът е много по-елементарен и прагматичен. Целесъобразно ли е 50-те линейки, които ще минат днес, да бъдат одрусани като зрели сливи? Да допуснем, че сте свикнали с неврозата си, карайки по павета. А шумът за околните как го преценихте? Или отново всичко е по нашенски - да се оправят както могат, важното е мен да не ме касае! И най-гадното е, че общото мнение някак все не е важно. Важно е мнението на Голямата клечка. Ето и сега едноличното решение на Кметицата. Затова, въпреки, че го одобрявам, не ми харесва как достигаме до решенията си!!!

Abe, дрънкало тъпо. кКато знаеш толкова защо не напишеш как в другите страни линейките минават по паветата? И как са минавали 100 години, а сега не могат. ? ама 1 паве струва 2-3 евро, вече няма и няма кой да ги прави. Това ви е последният шанс да откраднете по 1-2 милиона. Тъп демагог- мислиш, че някой ще се хване на въдицата ви ,наглеци и крадци.

Човекът е написал, че се обиждате без основание щото сте павета и сега сте го доказали. Правилно ви го е казал.

В Париж това не го знаят и затова Шанз-Елизе е с павета, движението не спира и парижани не се оплакват. Я, да им пратим Фандъкова да ги цивилизова.

А някои ще си наредят паветата в дворчето на вилата.

Като ти е шумно марионетке иди си насело откъдето си дошла.

Стига с тези павета! Трябваше целия Дондуков да е асфалт, а не тези павета. Не е по-хубаво, нито е по-здраво. Няма кой да ги реди и става грозно и вълнообразно!!! Всеки ден минавам оттам и там, където са наредени НЕ Е ХУБАВО!

Ами фани се ти да ги редиш - за тъпанари като тебе това е единствената работа, ако се НАУЧИТЕ ДА Я ВЪРШИТЕ. Но вие нищо не можете.

Журналистиииии, направете разследване колко квадратни метра улици с паваж за последните двадесетина години след ремонт са станали асфалтови и колко е загубила общината след изчезването на паветата.В по-малък мащаб естествено, но както при приватизацията - тотална кражба.

Молим те, Фъндъкова, запази си мнението за себе си! Не ни лишавай от надеждата все пак нашата София да запази автентичността си..

А за да е съвсем автентично - да махнем и паветата и да оставим най-старата, най-автентичната и естествена настилка - камънак, кал и прахоляк... Що за глупост! Павето е грозно, нехигиенично и най-вече неудобно поради вибрациите и шума. Както винаги жертваме практичността и удобството заради някаква криворазбрана "автентичност" и "историческа стойност". И стига с тия аналогии с Париж - вижте в какъв вид са 200-годишните павета по Шанз Елизе и как изглеждат паветата поставени вчера по Дондуков.

Явно в изостаналия Париж тези неща с паветата и шума не са им известни щом още държат толкова много улици в центъра (+Шанс Елизе/Елисейските полета). Като гледам колко е траен асфалта поставян последните 2 години в Сф, по добре да се върнем към паветата, те поне няма да се напукват

И аз искам асфалд на село,!??Ама НЕМАААААА

и аз така ама нема,поне едни павета да турат пак доволно нищо че е шумно:)

У ваше село непременно ще турят асфалД :(((

Когато в София нямаше асфалт (то и автомобилите бяха малко) не бяхме чак толкова запрашени, макар и с павета и с твърдо гориво. Искат някои да се движат по-бързо (паветата ограничават малко скоростта). Да подготвят майстори за редене и поддържане на паважа и да оставят асфалта за магистралите.

Какъв шум пък измислиха от общината!? Паветата отстъпват на асфалта по друсане, не по шум. И то на междуградски път, където се кара с 90? А по Дондуков се кара максимум с 50, а най-често се стои на едно място в задръстване.

Ooo, с 50 ли? Гледай само като асфалтират и 120 не ни мърда - ще стане писта.

Ало "разбирачите", когато построите път,улица и т.н. тогава плюйте другите. Колко преди настоящия кмет на София свършиха или направиха нещо. Много е лесно от вкъщи от коппютъра да пишеш. Това е българския манталитет- псува, мърмори и завижда, ама чака друг да му свърши работата, защото той или тя е "тарикат".

Добре де, нормално ли е машините и работниците да са на затворената улица, а кметицата да предлага?

До 93Ь идиот, Прави, защото сега държавата се нормализира, влязохме в ЕС тя е кмет н ауправляващите и за нея има всичко - съответно тя снася доста голяма част. А какво е направила - ПИТАЙ ХОРАТА ОТ КРАЙНИТЕ КВАРТАЛИ, умнико, където няма тротоари, където не се мете и чисти, макар че плащаме повече от центъра, където боклукът прелива и няма транспорт.

Двама българи имат три мнения. Няма как всички да са доволни.

Шума зависи най-вече от материала на гумите.

Рано се е сетила.

Не е заради шума май, а за ускоряване на работата - асфалта ще го положим за нула време.

Защо заблуждавате тълпата,че сте се замислили за шума,и луднахте по този асфалт?Отговарям веднага:От паветата има далавера,защото ги продаваме,и слагаме"качествен"асфалт та да ни стане хем по-тихо и хем по горещо.Това се казва грижа за околната среда и хората.

Погледнете след някой по-силен дъжд как изглеждат илиците с павета и как изглеждат улиците с асфалт и може би ще ви просветне, защо с павета е по-добре и защо при павета е по-чисто. Да не говорим какво става през лятото, когато слънцето напече асфалта и там не може да се диша. Все пак по Дондуков минават повече пешеходци, отколкото хора в коли.

На тая след като и минаномера с Прага сега го прилага и на Дондуков само дето не ми е ясно от коха м-то на културата и с паважите и асфалта се занимава..От асфалта фандъка знае че няма да да се открият кражбите и ама от павето е много лесно...

Да забранятдвижението на автомобили по жълтите павета и да оставят една лента за движение на автомобили по Дондуков. Така ще имаме чист, тих и нормален европейски център. Сега всеки дървар минава с колата покрай парламента, двореца, народното събрание - все едно е министър!

а ти нещо против дърварите ли имаш викаш те не са хора ли кво,дискриминация?

Хора са - затова ще ходят като останалите ХОРА - пеша!

Паваж с фуги от кал и пясък-пясъчни кули!

добре де ние спецове нямаме,ами защо не викнаха една турска бригада майсторчета до сега да е готово 10 пъти и както трябва,няма как в Турция да няма спецове в тая област, не е сложно да се реши проблема

С павета закъсват със сроковете, а това води до санкции за фирмата. Тя пък няма да пусне комисионни на правилните хора.

.........,защото с павета не можем да изпълним срока.

паважът е история и красота за София. Някой иска да продава павета по за 2-3 € парчето на запад и да гушка. Като ви е шумно изнасяйте се.

И аз искам асфалт на Донков, но заради дъжда !!!! На тия павета там като валне малко и става ПЪРЗАЛКА !!!!

Ама те от жълтите ли ви слагат та да се пързаляте при дъжд софиянецо:)))))

Фандъкова и Герп толкова много обичат асфалта, че на лошо ремонтиращия се вече 3 месеца участък от Шопченски проход направиха и тротоарите с асфалт, вместо плочки. Проект за над 8 млн. е това. Край Дондуков не минавам всеки ден, но предполагам са налице същите проблеми: вълнообразни настилки, криви релси на трамваите, дупки между отделни участъци от настилката, замазани със смес от камъни и цимент, която се напуква още на следващия ден след "замазването".

Ходи си смени очилата, а може и едно забърсване да помогне!

Очилата може и да си ги забърше при необходимост човека ама се питам вие задника си макар и забърсан многократно дали не ви вони от гербераско навеждане... Както се вижда май на мястото на очите ви се намира задника ви след като не виждате реално че е точно така както е написано..

Правилно!

Подобно искане трябва да е съпроводено с оставката на лекето Крусев. Един ремонт не могат да направят като хората.

то за медиен шум става дума

Ееей, най-накрая нещо смислено от Фандъкова. Паважът просто е по-шумен и се вдига прахоляк. Това сега ли го разбраха... Или за да угодят на онзи фашизоид Евгени Мехайлов, затова бяха кандисали за калдаръма. Цял свят поставя асфалт, само тук негодниците диктуват...