Цял клас се премести в друго училище с любимата си учителка

Цяла паралелка шестокласници се преместиха в ново училище в София, за да последват любимата учителка по математика.

Обратно в новината

Коментари - Цял клас се премести в друго училище с любимата си учителка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За мен е невероятно, че 17 деца и техните родители са застанали зад тази учителка, подкрепили са я и дори са напуснали училището заради нея!!! 17 души да те подкрепят, без да им се плаща е чудо на чудесата за нашата родина! БРАВО на учителката, на децата и на родителите!

Един е Сава Гроздев и Петя Тодорова е неговия пророк, Сава акбар!

Родителите и учениците избраха Учителя, а не "елитното" училище. Това е правилният избор!

Не искам да съм този, който пророкува лоши предсказания. Познавам обаче твърде добре бюрократичната машина на МОН и подразделенията му РИО, РУО. Знам им мръсните шуробаджанашки номера. Затова мога да кажа с 98% увереност, че директорът на 128-мо ще го отнесе по служебна линия чрез 101 претекста от горе изброените институции и ще бъде принуден да освободи Учителката Правда. МОН и РУО ще го направят не защото са загрижени за 125-о, а защото в техните очи това е бунт, който трябва да бъде пресечен, посечен и убит, докато още не е станал пример за подражание на останалите родители, учители и училища, пряко заинтересовани и ангажирани с обучението, резултатите и бъдещето на децата. Така трябва да се изгражда новото ангажирано, образовано, знаещо и мислещо поколение. Това ново поколение няма да си мълчи и да "търпи" тъпите заповеди на некадърниците в държавния апарат и ще си търси правата, а също и отговорност от служителите на държавата. Така се изгражда Гражданско общество чрез новото поколение. Дай, Боже, да не съм познал поне този път, защото този случай е изключително важен за формиране бъдещето на България.

Добре, разбрахме че учителката е уникална. Но тия деца само един предмет ли изучават? Или на родителите им е все тая кой им преподава по български и история например, важното е по математика да е въпросната учителка. А и всички описания са само на емоции - не видях никакви конскретни факти, че децата са станали добри математици. Беспорно, човешкият фактор е от голямо значение, но освен добър човек, дали г-жата е и добър учител по математика? Къде са резултатите на тия деца от независими изпитващи?

гордо знаме ни е боко,наш учител-цвъки.те ще ни изведат на бунището/торището на историята.Някои-неизвестно кой,ни държи в подчинение,но за да е пълно подчинението ,ни унижава с просташки управници.

В българските училища директорите са несменяеми до пенсия и това води до самозабравяне. Учители се назначават от 15.09 и след свършване на учебната година се освобождават. Няма сигурност ,че ще бъдеш преназначен дори и да си най-добрия. Освен това през ваканцията си на фотосинтеза- после нямало желаещи за учители. Има много сбъркани неща в образованието.

Прав/а сте. Но не в образованието, а в трудовия кодекс, който позволява това. И не е въпрос да им се вдигат заплатите непрекъснато, не че парите са много, но всички имат право на справедливо заплащане, а да имат нормални трудови договори.

Точно в образованието. При обсъждане на закона за образованието преди няколко години(тогава все още проект) професионалната общност предложи да се въведе мандатната система при назначаване на директорите. Никой не се вслуша в мнението на учителите, защото управляващите ги третират като овце.(Много показателен в това отношение беше учителският събор миналата година.) В интерес на истината учителите много често се държат като овце. Стачкуват само за заплати, а проблемите на образованието са много повече и много по-сериозни. В резултат директорите се превърнаха в животни , които пазят територията си, учителите - в пионки, затрупани от бумащина , а училищата - в бардаци. Поздрави на всички обитатели на бардака, наречен България.

Di, точно Кодексът на труда не позволява непрекъснатото наемане на един и същи работник за една и съща позиция на срочни договори. Позволява това да се случи веднъж и ако позицията е свободна и работодателят доволен да се премине към безсрочен. Питайте МОН и РИО колко директори бяха осъдени за нарушаване на този член колко средства от бюджетите заминаха за обезщетения и на колко от тия престъпници бе потърсена каквато и да било отговорност.

ТОВА ГОВОРИ, ЧЕ НЕ ВСИЧКИ ХОРА, БИЛО ПО ПРОФЕСИЯ БИЛО ПО ЕТНОС ТРЯБВА ДА СЛАГАМЕ ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ

От определени етноси са 99% боклуци... Там знаменателят си важи с пълна сила...

Да, това е нерегламентирано извеждане, но под контрол на учител ,когото децата уважават. В България не е задължително родителите да посрещат децата си от училище и те се прибират сами, без да знаете къде са ходили преди да се приберат у дома. Нещастен случай винаги може да стане поради непредвидимо обстоятелство. Учителите не водят децата на екскурзии, защото не желаят да носят отговорност, а тази учителка е поела лична отговорност. Когато един клас стане задружен, сами започват да се пазят и да носят отговорност- тази жена е успяла да ги направи нормални, а нормалните и образовани деца ще се научат да търсят отговорност , когато порастнат. От това се страхуват тези с ореолите, защото по-лесно се управлява човек без достойнство и образование.

Това се казва Директор! Човек който мисли за учениците и училището, а не като онзи дякон на СМГ, който беше готов да изгони цялото училище само и само той да остане!

Ето това е новина

СЪБУДИ СЕ НАРОДЕЕЕЕЕ! Кодекса на труда е нищо в сравнение с НУЖДИТЕ на ДЕЦАТА!!!!!! мисля, че ценностите са силно избутани в ъгъла в днешно време! Неправдата е в това, че обществото и образователните диктатори са с широко затворени очи за качествените образователни нужди на децата. Нищо не си е на мястото. Една образователна диктатура е на самотек и на доживотно властване. Светът върви, по отношение на образователните методики и технологии напред, вижте Финландия, но когато се появи бяла лястовица тук, архаичните търтеи се възползват от властта си и я унищожават. Къде тя ще си позволява да дава "лош пример" и на другите и после статуквото е изчезнало и те трябва да си преместят от комфортната си зона, нищо че това вреди на децата, нали на тях, търтейте, им е удобно. това е пример за затлъстяло мислене, за охранване на нафтализирани задници!

Доживях да видя и у нас, че не училището и тухлите са важни, както казва Вазов, а Учителите! Значи той е бил прав преди 100 години! Браво и на учениците, явно добре ги учи Г-жа Правда, на четмо и писмо!

Паралелката е математическа. Това са силно мотивирани, талантливи деца, с много победи с мат. състезания. Госпожата е умна, любяща, амбициозна. Децата са намерили нещо важно в живота си - УЧИТЕЛ, с голяма буква. Дай боже на всяко дете да се случи. Успех!!!

Кодекса на труда е нищо в сравнение с нуждите на децата!!!!!! мисля, че ценностите са силно избутани в ъгъла в днешно време! Неправдата е в това, че обществото и образователните диктатори са със широко затворени очи за качествените образователни нужди на децата. Нищо не си е на мястото. Една образователна диктатура е на самотек и на доживотно властване. Светът върви, по отношение на образователните методики и технологии напред, вижте Финландия, но когато се появи бяла лястовица тук, архаичните търтеи се възползват от властта си и я унищожават. Къде тя ще дава "лош примел" и на другите и после статуквото е изчезнало и те трябва да си преместят от комфортната си зона, нищо че това вреди на децата, нали на тях, търтейте, им е удобно. това е пример за затлъстяло мислене, за охранване на нафтализирани задници!

Нещо много сте я поорязали историята. А тя е доста дълга и интересна. За това как някой иска да ни заличи като нация и след това като държава.

Редактор Виктор Стефанов кое училище е завършил? Надяваме се, че не е "128-о"

Странна история! Заради една учителка напуснали? А какво ще правят с станалите НОВИ учители в новото училище?

Ще учат, ти какво искаш да правят.

В Дир и това ли не знаят редакторите?! 1-во, 2-ро, 3-то...7-мо. 8-мо....128-мо! А не 128-о, драги драскачи! "Директорът на столичното 128-о училище откликва на молбите. И приема една учителка и 17 деца." И в "128-о" "цял клас" от 17 деца ли се състои или на половината не им е била толкова "любимата учителката"??!!

Трябва да си помислиш над някои неща! Ако те уволнят от твоята работа, колко твои колеги биха те последвали безрезервно напр. в новата ти фирма? Ако си учител като нея ите уволнят, колко твои деца от класа биха те последвали в новото ти училище?

Не споря за броя на последователите на учителката, споря за израза на редактора "цял клас"! Или вече класът е от 17 деца? Може тогава!

Да напуснат 17 ученика е най-голямото наказание за директора на училището, както и за останалите учители, преподаващи на този клас. На директора му пада субсидията, на учителите - хорариума. Загуба на две класни стаи като помещения е по-малка беда.

В случая на директора на 125-то не му дреме, защото се води елитно училище и там има наплив! Само че ... всичко е до време, според мен от известно време нещата там вървят само надолу!

Това училище лежи на някакви стари лаври от време оно. От много години нещата вървят стремглаво надолу, чудно как все още имат ученици, може би заради доброто местоположение. Но скоро и това няма да им помогне. Сградата и базата са перфектни, но не това прави училището любимо, а УЧИТЕЛИТЕ! В 125-то няма учители, има чиновници, в лошия смисъл на думата.

125-то ли, 20-то ли (където само за една година спуснатата от ШороШоидните си приятелчета за директор Анелия Андреева принуди с авторитарните си методи повече от 16 учители да напуснат), навсякъде се прилага една и съща практика за изгонване с всички възможни и невъзможни средства на УЧИТЕЛИ, които дават всичко от себе си за да възпитат и образоват учениците, а се оставят тези, които създават главно неграмотни дебили...!!! Цялото Министерство на НЕобразованието и регионалните Му инспекторати са превзети от кадри на неправителствени антибългарски организации, и благодарение на тях училищата се превърнаха в инкубатори на антисоциални престъпници...!!! Дааа...!!!

Да така е! В някои хора се влагат много пари, създава им се успешна биография чрез платени цензове, курсове, престои по чужбина. И после с яка парична " субсидия" на съответния инспекторат, директор и какъвто и да е фактор.

Като чета коментарите и си викам: Затова сме на това дередже. За да има такава подкрепа от децата и родителите, тази учителка трябва да бъде подкрепена от директор, от синдикати, от всички. Защото професионалните оценки в държавната сфера са абсолютно неадекватни, и въобще не работят.

И къде е ''неправдата'' при Правда като сами отбелязвате СРОЧЕН договор???

Масово се практикува тая хватка на срочните договори! След края на учебната година повечето са аут! Нали се сещаш какво ознамава това или не за твоето дете или не? Ама синдикатите мълчат, в началото на лятото в Пловдив гръмна подобен скандал! На теб щети е приятноли да си на тръни и ще ти бъде липриятно да знаеш че си зависим от директора, каквото ти каже?

И кой не е НЕзависим от шефа си??? Та директора ли е изготвил тази длъжностна характериститка???? Който иска да е независим единствено на село в градината може да го постигне защото навсякъде си зависим от по горе стоящия и като не ти отърва напускаш и отиваш другаде..

Неправдата е, че не са поискали да ѝ го подновят, т.е. да стане безсрочен

Кодекс на труда чували ли сте??Да не би да е единствената с такъв договор??? Задължете шефа си да ви назначи на нещо дето нямате изисквания за него. Не оспорвам дали учителката е добра или не а просто отбелязвам КТ и когато е подписала срочния си договор е знаела какъв може да бъде резултата..

Неправдата е в това, че обществото и образователните диктатори са със широко затворени очи за качествените образователни нужди на децата. Нищо не си е на мястото. Една образователна диктатура е на самотек и на доживотно властване. Светът върви, по отношение на образователните методики и технологии напред, вижте Финландия, но когато се появи бяла лястовица тук, архаичните търтеи се възползват от властта си и я унищожават. Къде тя ще дава "лош примел" и на другите и после статуквото е изчезнало и те трябва да си преместят от комфортната си зона, нищо че това вреди на децата, нали на тях, търтейте, им е удобно. това е пример за затлъстяло мислене, за охранване на нафтализирани задници!

Повечето коментиращи май даже не са разбрали какво точно пише в статията а емоционално го удряд на ''пенсионери, уволнение, лош директор, интригантни колеги''.. За това няма да тръгнем напред защото действията ни нямат нищо общо с реалността която явно пропускаме защото се иска кураж да застанеш срещу нея..

Може ли снимка на учителката в цял ръст и телефонен номер ?

А гръдната ѝ обиколка не те ли интересува?

и на талията и ханша!

Поредната идиотщина сякаш тази учителка ще им преподава по всичко??Това е някакво психическо насилие над децата според мен да сменят училище сякаш другите учители са били ''диктатори'' с тях...Живи и здрави и дано да не се разочароват от сегашните си учители по други предмети..

цялата история напомня много на един филм от по старо време ''На учителя с любов'' филмът е френски и със главен актьор големият Сидни Поатие/ първият цветнокож получил Оскар за цялостно творчество/препоръчвам го за гледане има го в различни саѝтове приятно гледане а на учителката и децата от все сърце пожелавам успехи в живота

Филмът "To Sir with Love" e британски. Авторът на книгата (автобиография) по която е правен филма - Юстас Брайтует е също британец... , ама какво толкова...

ДА БЪДЕ УВОЛНЕН ТОЗИ, КОЙТО УВОЛНИ УЧИТЕЛКАТА... ЦЯЛ КЛАС ПОСЛЕДВА УЧИТЕЛКАТА, ТОВА НЕ Е ЛИ ФАКТ, ПОТВЪРЖДАВАЩ НЕЙНИТЕ СУПЕР КАЧЕСТВА? ИЛИ КАЧЕСТВЕНИТЕ ХОРА НЕ СА УДОБНИ ЗА НЯКОИ? СЛУЧАЯТ ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН, А МИНИСТЕРСТВОТО ДА НЕ ЗАМЪЛЧАВА И ЗАГЪРБВА ТОВА!

Както и при онзи невероятен учител по физика, мотивирал децата да идват в студа в изоставения техникум и да постигат невероятни успехи по света, така и при този случай министерството на уж образованието, много активната му иначе представителка Кастрева, МЪЛЧАТ КАТО ПАРТИЗАНИ, не вземат отношение.Но нали правят ново образование, плащано и налагано не от българския национален интерес - явно докато стане достъпно и разбираемо за вече минаващите 50 процента не говорещи български. Знам само, че едно време са набивали на кол за предателство, а у нас надали толкова гора...

А ззащоняма нищо за нашият виден морски археолог ББ за подвизите му в Бургас? Резна ли и там лентичката?

що, бе, какво е станало в Бургас? Ама че съм задръстен, как съм пропуснал явяването на Божеството?

Аз предлагам брак на учителката.

В Умното село* Главанаци, децата на всички големци, са 100% пълни отличници Гледам, tV, бос индиец , тури в джоба си Гаус и едни други Те сами се учат, бес учителки

Ти български език учил ли си?

В трето отделение, даскало ми посегна Шибнах му една, та повече не се върна! Така! баба Тодорка

това е история с продължение

Браво! Когато нещо се раоти със сърце, работата се отблагодарява! А да си учител е призвание, а не професия! Министерството да се задейства и ако тази млада госпожа е кадърна е възможно да я издигнат и нагоре! Защо само 17 човека една паралелка да я следват?!?!? Тя може да поведе цяло училище!

Ако само кадърните се издигаха, България щеше да е номер 1. Интересното е, че по времето на лошия комунизъм имаше повече кадърни хора на ръководни постове, отколкото днес.

...при "прекрасния" ком/социализъм имаше една система наречена номенклатура - от там номенклатурни кадри ... до един комунисти - кариеристи, с образование ПУЦ... като провали завод за детски храни примерно го правят директор на хлебозавод, при следващия провал отива като директор на месокомбинат или нещо друго все директор... нямаше отърване от номенклатурата... освен безумната икономическа система, номенклатурата е другия фактор допринесъл твърде много за разрухата при ком/социализма...

съкратили младата учителка, а държат стари бухали пенсионери... луда работа.

Запитайте се кой създаде система, в която учителите да преподават до 63 годишна възраст? Защото да те изхвърлят на 60 заради млада учителка, макар и способна, също е дискриминация по възраст.

Да ги направят тогава първа категория.И щом направят нужният трудов стаж да ги пенсионират.Тогава няма да има бухали на преклона въззраст в училищата !

Хах, сигурно само в свободен час ги пуска и на келеметата не им се учи!

Напишете кое е напуснатото училище!

125-то

Трима ученици пребиха учител с дървен кол

Нищо не знаем от фактологията, а предположенията могат да бъдат разнопосочни. Защо не й е продължен договорът - защото е прекалено добра (по стар български обичай) или защото е трън в петата? Защо децата толкова я обичат - защото е прекрасен учител или защото им пуска повече аванта? Защо родителите толкова милеят за нея - защото е отличен педагог или защото децата получават високи оценки, които скоро ще им трябват? А и мнозинството не винаги е на страната на правдата. Ще видим. Дано да е за добро.

Учителката е наистина добър преподавател и прекрасен човек. Просто трябва да се приеме, че все още съществуват такива хора. Хубавото е, че родителите я оценяват и подкрепят. Няма никакви аванти, никакви високи оценки и прочее. Дисциплина, кобнтрол и любов - това й е формулата.

Щото Дедо, някой като изплува над лай..ата, останалите се опитват да го издърпат обратно долу! Срочен договор означава, че се връща напр. старата математичка след майчинство. А факта, че Правда се е отдала изцяло на професията, че дори е водила децата по планински походи, че им е направила интерактивна стая, че е сформирала математическа вайбър група на класа, означава, че е бръкнала яко в окото на онези другите - които едвам изчакват да свърши часа, взимат си чантичките и бягат да пият кафе с приятелки...

безсмислено е, дядо. Ще получиш минуси, такова е "обществото". Хвърля се новина, умишлено тук премълчано, там поукрасено, с напълно подменен смисъл. Стадото блее и изразява желените силни емоции - гляв, радост, тъга умиление :)

Вие пряк наблюдател ли сте на въпросния случай или си направихте изводите от "обективно" написаното някъде? Така пламенно ни убеждавате, че бялото е черно, че човек би си помислил, че сте пряко засегнат...

Да, тук новината е поднесена частично, но на други места четох доста повече подробности. Учителката е била истински педагог, работела е с всяко дете, като с отделен човк, според нуждите му, била насреща при всякакви ситуации и въпроси, обединила децата, работела с тях и извънкласно, водела ги и по екстурзии изобщо, била с тях и до тях винаги и за всичко. Децата били влюбени в нея. Доколкото разбрах в училището където е била на срочен договор, май имало вече избран учител за мястото й, затова не й продължили договора. Това прочетох в друга новина. Радвам се, че все още се намират такива педагози, особено учител по математика, може би най-мразения предмет в училище. А винаги съм си знаела, че не предмета а учителя е важен, как ще ти го поднесе, как ще погледне на теб, защото всеки човек има различна насоченост и не от всеки ще стане математик, както и не от всеки ще стане певец. Важен е подхода.

Странно животно е това българинът. Написах просто, че нямаме информация за реалността на събитието, и че са възможни противоречиви тълкувания. Резултат - 35 минуса. И на какво тези минуси бе тъпанари? На това, че НАИСТИНА много малко хора знаят какво точно се е случило или на това, че така наречените факти в дописката НАИСТИНА могат да се тълкуват и тако и вако според обстоятелствата. Ето затова българинът ще си тъне в лайната д пълното си изтребление.

ха, значи директорката се доверила на едни прости шестокласници и една самнителна учителка...у нас в варна таквиз неща не се случват!!!

То ти личи, видно от правописа ти, няма как да ти се е случвало щото изобщо не си ходил на училище, тъпако!

тука романтични коментари като в телевизионно реали

Де, да беше така и в икономиката и политиката ни! Такива хора ни трябват. Сега, няма щото тези дето се правят на политици, следват царицата-парица!!!

това е математическа паралелка и само шестици по математика не завиждам на директора защото това е организирана група деца и родители които имат предпочитания в концерта по желания

браво! само така! да си гледа работата старото училище! ааа.. на колко години и какав е тел. номер на учителката. и аз искам в този клас! да живее науката! уррраааа!

на фона на други пребити учители с дървени колове, тая новина чесно казано, не знам дали ме радва или натъжава: - радва ме, че все още има хора за които доброто образование значи нещо и не се отказват на фона на цялата мизерия и тиня наоколо. - натъжава ме, че добрите учители вече са като белите лястовици и стават все по-малко... за добрите учители вече пишат в националните медии, и когато това спре, най-вероятно ще настъпи апокалипсиса в нас....

"добрите учители" са тези които извеждат децата нерегламентирано от час? Ти като родител ще си щастлив да разбереш, че детето ти е блъснато от кола в час по математика? Натъжава те факта, че са малко учителите в тази полуразрушена държава, които нарушават правилата ? (мног сложно стана извинявай)

Нека ги извеждат, това е нормално, да не са затворници, А вие , госпожо, явно страдате от умствен дефицит и имате специални образователни потребности... Или просто работите чиновничка в МОН :)

Стига лъга бе, не те ли е срам? Родители не само , че прекрасно са знаели за извънкласните занимания , ами са ги и подкрепяли. А това "нерегламентирано извеждане" са походи по планината, група във Вайбър, където са си обменяли мнения за математика и задачи и всичко това родителите прекрасно са го знаели и подкрепяли! Учителката е подготвила и цялата документация за оборудването на интерактивна стая в старото училище, докато никой друг не си е мръднал пръста. 17 деца и родители я последват, ти тука ръсиш глупости...

Виж, нещастник, има хора, които си стоят в държавата и се опитват да я променят. Било то и с елементарен личен пример към малкото околни хора. Има и такива, които бягат по чужбина, и обясняват колко хубаво било там. Ок, нищо напротив. Но да ми се обясняваш къде как било и колко ви е добре там - хайде не на мене, а? Нещастници, предали Родината си за жалко съществуване в чужда държава, вместо със зъби и нокти да се борят за собствената си държава.