Посланикът на Украйна: Не сме забранили майчиния ви език

Няма забрана българите в Украйна да изучават майчиния си език, увери посланикът на страната у нас Микола Балтажи на среща с председателя на НС Димитър Главчев.

Обратно в новината

Коментари - Посланикът на Украйна: Не сме забранили майчиния ви език | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо опорката беше, че са забранили изучаването на българския. Сега след като в прав текст беше опровергано, започна "ама те, защо си бият негрите"... Русофилията, повтаряте се.

Посланикът на украйна е с български произход. Би било приемливо, ако беше казал: Украйна няма да забрани българския език за хората, за които е майчин. Но да си БЪЛГАРИН и да казваш: НИЕ НЕ сме забранили майчиния ВИ език - е отричане от произхода си.

Той е украинец от български произход. Преди всичко е украинец. А ти си преди всичко руснак, но имаш български паспорт. Парадокс.

А на тоя перушан какъв му е "майчиния език"?

Поинтересувах се за тоя украински език-прилича на черковнославянски ,но "И" го няма ,а е взето от полското "I".Киевският патриарх не е признат от Вселенската патриаршия.Като нищо ще посегнат на българското образование там.Странна държава.

Ей,няма такова нещо,нито ще посегнат на българския език,нито нещо ще се промени,вадиш се контекста!А украинския език изобщо не прилича на църковно славянски,няма нищо общо,дори и с руския език! Колкото до Болград от бесарабската част е е град основан от българи.Българската болградска гимназия е основана от Никола Богориди още през 1859г., когато този район е бил част от Молдова!Преди това града е бил част от Русия,тогава не са разрешили българско училище.От Болград е и украинския президент!

Съжалявам-всеки има право на мнение-аз им нямам вяра във всяко едно отношение.Учудвам се на САЩ как им се доверяват,след като са непостоянни,а руснаците отдавна са им били ботуша.За мен Украйна е "ничия земя".

И в България се опитват да наложат друг странен език - банкянския . По софийските телевизии вече го практикуват, но искат и ние българите да говориМЕ и пишеМЕ на този език Когато посещаваме София и четеМЕ фирмените табели, а и не само там, се чудя защо още не са отменили и българската азбука !.

Има два изкуствени езика направени от черковно славянския Това са българския и руския Създадени са бързо като на пожар за да се спре чуждо влияние съответно от Симеон Велили и Петър Велики А иначе населението на Киевска Рус си е говорило на украински

Вече бивша Украйна е разделена на три части. Около Лвов, където властта не се подчинява на Пороченко. Около Куев, където все още се подчиняват на Пороченко, но му кроят номера. И Донбас, където населението и властта също не се подчиняват на Пороченко.

Много ми напомня на България преди да падне под османско владичество--липса на силна централна власт и хаос.

Украйна няма да се разцепи,не се надявай.А с Донбас е въпрос на време да се върне!Населението там е потискано от руските части и толкова много са намразили руснаците след окупацията,не искат да ги виждат,дори и местните рускоговорящи са срещу окупаторите.Така че махнат ли се,проблем няма,защото тази гадост е насилствена!

А, то оставаше и да го забранят българския! Но да не бързаме, всичко може да се очаква от тия!

Прав си. Трябва за защитаваш своите. И ни руснаци искаме обучение на децата ни в България на руски. Фашисти в Украина ни забраняват всичко. Но Россия матушка ни няма да остави. Винаги ще е зад нас. Надявам се и българи ще ни подкрепят за обучение на руски, нали и ни ви подкрепяме против Украина.

Ти пък откъде се пръкна!В Русия има ли българско училище,или всички са претопени на " майчин" руски!В БГ то се учи руски,не сме такива ,стига да научите и български както се полага.Пък кои са " фашистите" в Украйна,щото тези дето окупираха източната част с танкове и войска,не са демократи?

в русия няма, а в Украина трябва да има, щото не сте харесате украинците, но обожавате руснаци и нищо, че там българи се обучават на руски език? Умишленно подменяте понятие обучение и говорене? Ето от тук идва цялата МАНИПУЛАЦИЯ. Обучение на турци и роми на кой език се води при вас? На кой език се води обучение във Франция , Германия? Толко сте шумите относно Украина, че не се учудвайте, ако Турция поиска обучени на своите на турски. И стига сте ревяли по време на избори, че те не могат да четат на български. За мен цялата тази история е много лицемерна. Трябва да почнете от ваша страна и да покажите пример с обучение на ромски, турски и руски във ваши училища.

изгубиха крим, донбас и луганск ... сега се сетиха за езика си лошото е че и америка не може да им помогне :)) ха ха ха

Вз.дроч.ни на на радост, ще ти олекне

Загубиха,защото се предовериха на " братушките"!Едва след това прогледнаха

Унгарският парламент гласува единодущно срещу този закон и призова световната общественост да ги подкрепи. Защо ? А, ние даваме трибуна на Микола. Защо?

ЦРУчучело,ние българите трябва да ви забраним да четете,пишете и говорите на "вашия" език защото просто не е ваш,а сте го взели от нас.Американоближещи задниколюбци.

Това е и твой майчин език, не се отказвай от родителите си.

Много е важно, българските политици да не обръщат внимание на един фашист - психопат, а да отстояват българските позиции докрай. Както без съмнение ще направят гърците и останалите засегнати народности. Иначе - досвидания подкрепа на ЕС. И без това, прекалено дълго и силно сме си затваряли очите за това, което става в измислената ви държава.

Да отстоявате български позиции до какъв край? Къде е граница на разумното? Искате да покажете на Турция как правилно да постъпваш с нацмалцинства в България?Ок, разбрах от кой си лагер. Антифашист=антиукраинец в случая? Не е ли прекаляваш , когато приравняваш цялата нация към фашистите?

антируска мярка.

Война на източната граница и за капак дразниш западните съседи, които са яло руски ботуш и са естествени съюзници. Не го разбирам. Иначе и аз не ща обучение у нас на турски и цигански.

Украинският посланик в София взе да се изживява като Уорлик - Гаулайтера, бившия посланик на САЩ на територията България.

Защо се пенявите? Къде в България до 6-ти клас се учи на език различен от българския? Благодаря предварително за ругатните на "яростните патриоти"!

А България какво, мононационална?

Хаха...а Наталья къде е исчезнала? Какво е това триене?

т тоя е посланик на УКРАИНА - ЗНАЧИ ПО НЕГОВИТЕ ДУМИ ВСИЧКИ СТРАНИ ОТ РУМЪНИЯ ДО КАНАДА СА ТЪПИ И НЕ МОГАТ ДА ПРЕВЕДЪТ УКРАИНСКИЯ ЕЗИК НА ВСИЧКИ ТЕЗИ КОИТО И ТЪРСЯТ ОТ ТЯХ ДА НЯМА ШОВИНИЗЪМ

Стига майчиният да е украински. Тогава не е забранен.

Дано някога не се наложи да отидем ние в Украйна...когато тук не остане нищо българско.....:(

Точно така. Абсолютно прав е посланик Бостанджи. Реформата се отнася само за руският език, защото на него говорят враговете на единна и демократична Украйна. Отявлените терористи в Донбас и още около двадесет милиона по цялата страна. Това е страшна сила която трябва да бъде спряна, защото те са противници на Демокрацията в Украйна и не съблюдават правата на човека.

Тарасе, изглежда не си влизал в час по смятане. Ако направиш някои прости аритметически действия, ще се окаже,че невраговете на Демокрацията са една много малка част от населението на страната и че дискриминирането на руският език и езиците на другите етноси ще доведе до това,че Украйна много скоро не само няма да е единна ами изобщо няма да я има.

Миколата е жалка мижутурка! Толкова много му личи, че лижи задниците на порошенковската банда.

Преди да плюеш балтаджиев, не е зле да погледнеш нашите посланици - Убовото Надка (вече само Надка), внука на ястребинския касапин и виден от всякъде еднакво български политик Сашко, €гласността Сугарев, да не забравяме Поптодорова... може да се продължи още доста.

Главчо , Главчо , кой та тури там ? Два маймуна се срещнали в Зоопарка наречен Гроб ! Оставка , ще ме зарадва !

поредната партенка от укрокопицкият добитък !!!!!!!тия ни немат за нищо като мравки са българите в укропия на порошенко само за пушечно месо стават !!!!!!!!!!!!!!1вън този идиот укропси из бг !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Профессор от Австралия в списание Journal of Information, Communication and Ethics in Society, публикувал статия за хейтери и липса на психическо здраве при тях. За розови хапчета ти....

Майнете го този маймун лъжлив ! Гонете го от България !

"Не сме забранили МАЙЧИНИЯ ВИ ЕЗИК"???Тоя потомък на българи май само украинския признава за майчин!Поредния отцеизменик с български произход!

Шило

Най-страшни са мекеретата.

Скандал НЯМА и никога не го е ИМАЛО! Скандала го измислиха руските ибрикчии у нас! Те се знаят КОИ са! Един хамстер с очилца, една тиква и разни подобни червени изкопаеми!

ооооо Амгъл,как си в панелката,търсиш ли пръстена на саурон

Шило

А бе, старшинка, нещо за Унгария, Румъния, Молдова и техните официални реакции да кажеш? Вярно си бил под моста като Господ е раздавал това- онова.

А на посланик Никола, що са му сменили името на Микола!???

Що бе в българските училища БЪЛГАРСКИЯТ не е ли ОСНОВЕН ЕЗИК???

И понеже т.н. украински език произхожда от БЪЛГАРСКИЯ, като основен трябва да изучават БЪЛГАРСКИ език. Същото се отнася и за Рассия!

Е наивен личи че си наивен, ами дошли юдеохазарите от степите и от украйнският възникнал диалект наречен руски, после получили писменост от Украйна и така!!!

пробвай пак...........

Този лъже като дърт патладжан, а нашия балък Главчо го гледа в устата и кима! "Организирали по западен образец" - в западните училища се учат поне по още два езика освен официалния! Лъжец от класа! Ама то някой като го нарочат за балък ...

Измислена държава с измислен език. Както с Македония и македонския.

а мога ли да попитам дипломата украинския език на кой език е диалект? благодаря предварително!!!!!!