Каракачанов: С по-малко пари можем да ремонтираме самолетите

Имаме достатъчно възможности с много по-малко средства да ремонтираме наличните ни самолети в изтребителната и бомбардировачната авиация.

Обратно в новината

Коментари - Каракачанов: С по-малко пари можем да ремонтираме самолетите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дааа, ако МИГ-вете се доразвият до СУ35БМ ще имаме супер изтребители на много по ниска цена от 40-годишните Ф16!!!!

Колкото и каквито и да е самолети да купим, който и да ни хване ще ни смачка за нула време. За какво са ни тия прескъпи играчки тогава.

Които ще приземи авиацията и ще позволи на руснацити да опапкат парите да новите самолети!2029-2030 година за изтребители които са вече остарели с двадесет години си е чисто предателство и нагъзване към руснаците

А за по-старите Ф16, дето са и златни, ще кажеш ли нещо?

Кой рабира, кой не, всеки бърза да пикае!

В карайна сметка за родната доносническа номенклатурна и негодна паплач въпросът за авиацията се свежда до Грипен -без ден участие в боеве и Миг - без спечелена битка с Ф -16. Важното за този неизкореним номенклатурен боклук е и отбраната да е по каноните на соц читатинкоте- да не западно и натовско , щото западното по соц догмат е вражеско, по православному -дяволско и извратено и вредно за московската паплач.

Стига простотии ,майната им на лумпените от БСП ,ние сме член на НАТО и...точка ,но като ти е празен джоба и това върши работа отколкото без него !!!стига с този цигански манталитет и аз искам Мерцедес С класа ,ама като нямам пари ще си СТЯГАМ оПЕЛА ,ТАКА ЧЕ ВСЕКИ ПРОСТИРА СПОРЕД ЧЕРГАТА СИ !!!!!!!

душко мило, нема мангуизи бе ти не разбираш ли? Ей тва е истината дълга на колонията е между 20 -30% от общия брутен продукт който изработваме! Може ли да си толкова да не схващаш, нашите тиквеници не искат подаръци например да ни подарят стари Ф-ки щото няма файда то това. Проблемите основно са тия няма пари, и няма далавера ако има подаръци! Ако нашите продажници имаха мозък малко, щяха да поискат оборудване от САЩ заради базите, ама те искат лично да забогатеят! Та не са проблемни Миговоте, а продажниците за които тиси гласувал! Я виж колко държави имат Мигове от НАТО и млъквай!

НА ГОЛ ЗАДНИК ,ЧИФТЕ ПИЩОВИ ...! Стягайте наличната техника ,да работи като часовник ,защото е много важна поддръжката и ...!

Та то е абсолютно задължително ,всички мигове да се ремонтират и модернизират /да бъдат съвместими/,а като съберем парици да мислим ...! Между другото каква е разликата между МиГ 29 и Грипен ?

Огромна!

Народе, народе прост! От всякъде ни мачкат и ограбват! Гнусен народ сме, много гнусен! Гледах го тоя цървул по ТВ то при Цветанка! Каква песен запя драгия, все едно чувам Бойко да говори. Ми те отдавна военните ви казаха ремонтирайте Миговете за да има поне самолети и след това се огледайте за нови, ама поне ще има нещо дето ще може да работи. А по времето на ГРОБ 2 и Тиква 2 се пееше друга песен, то небяха полски фирми без лиценз, то небяха силни изказвания от страна на Ненчев селския адвокат! То небяха приказки как миговете не ставали за НАТО! Как бе стават си Полша, Германия, Чехия, Унгария и др. ги използват! По-голямия смях е че полотите на САЩ правят спарниг с Миговоте. АКО НЕ СА ПАРИТЕ ДЕТО ИДВАТ ОТ ЕС, ЖИВИ СМЕ УМРЯЛИ! УЖАС КОЛКО Е ГНУСНО ВСИЧКО ТУК! Дано се разпаднем по-бързо че поне да изчезне тая гнусотия!

И двата ли самолета ще ремонтираме или парите ще стигнат само за един?

Има ли решен проблем от трите правителства на ГЕРБ.Десет години само приказки и харчене на пари. Какво е направено по административната рефирма,по електронното правителство,по здравеопазването,по правосъдието ....До вчера твърдяха,че МИГ овете трябва да се заменят ,сега казват,че ремонта ще е по добре.Нищо няма да свършат,защото нямат капацитет,защото са неграмотни и неграмотен ги ръководи.Само едно могат и то добре - да крадят.Държавата е поставена в положение на безпомощност.Представяте ли си ако не са европейските плащания какво ще ни се случи.Лукановата зима ще ни се стори пролет.

Д`еба и управниците , д`еба! Всеки специалист как да ми харчи парите! Що не избираме хора къщовници, които да мислят как да докарат пари и да ги умножат, а измъкваме отнякъде само прахосници? Но под секрет - в България харченето на държавните пари е съпроводено от мощен комисионен поток. Ей за т`ва всеки се натиска да харчи нашите пари.

Ремонти за сега. Това е правилното решение. И Радев да не се бута за ново. Мераклии за комисионни ли ? Армията не е само ВВС. От гърба на народа.

Подкрепям напълно! Вместо това, парите да се дадат за училища и детски градини. За оправяне на градската среда - паркове, градини, велоалеи.

айдеееееееееееееееее и тоя щопар взе да разбира от всичко де я тая армия бе

Истинските комунисти ги избиха след 1945 година. Останаха нагаждачите и крадците. Долу-горе както сега.

"ремонтът на двигателите на миговете трябва да е до ниво, съвместимо с НАТО."?!

До "хи хи хи" , 19.09.2017 23:07 Не се еб.вай с тоя, дето може да дойде заедно освен с Шойгу, но и със самолетите, танковете и екипажите в тях. Измисли нещо по-така, като запред зрели хора.

На гол тупан чифте пищови.Ще купуваме нови самолети и кораби та мафията да лапне комисионната, а до 2030 няма са останали българи да служат.

олигархията ни пази от врага.

Може и по-тънко да минем - правим си самоделни делтаплани, всеки "пилот" взима под мишница две бомби ей ти наша, родна авиация :)

Някой знае ли, Путин приел ли е поканата за 3-ти март или ще дойде заедно със Шойгу?

зависи дали има кьорсофра.

Самолет на 30г ще го ремонтират :) това и колело да е пак малко мераклий ще му се яхнат та камо ли на боен изтребител ! Ама карай при военните е друго! Най доброто е f35 има и някои сухойки които пак стават. направо по 12 от двете и край по тоя въпрос. Остава малко хеликоптери като апачитата например и давай на там. А парите за всичко това могат да дойдат след като се потърсят всички откраднати пари от България КТБ , Дуган, Б.Б, БСП и всички други партии и личности в парламента. Сигурен съм ако се върнат 80% от откраднатото заедно с приватизацията то тогава ще станем една нова икономика в Европа с армия и всичко останало.

откраднато, изядено и изсрано как се връща бе чоджум?

Много лесно! Има много добри фирми които се занимават с това. Намират парите в банки, трезори или в недвижими имоти в целия свят. Как са прани и целия път на източването се описва и завежда за съд. Плаща се процент от сумата а фирмите са швейцарски и австрийски. Много лайна ще изровят повярвай ми. Хората са обезверени и разделени а другото е лесно.

Пич ти си доста зле. Прегледай се.

Като искат толкова да изпълнят ангажиментите поети към "съюзниците" в нато, да възстановят строителни войски и да ги пратят да строят магистралите "Хемус", и "Черно Море" с 2-та % от БВП. Хем вълка сит, хем агнето цяло.

Ремонтирайте каквото има и повече не искам да чувам за никакви прескъпи изтребители, дето въобще не ни трябват!

"изтребители, дето въобще не ни трябват! " Това инструкциите на ГРУ ли са?

Че прав е човекът. Ще стане кат с хеликоптера. Ще трябва посмъртно да повишаваме в звание.

тук не включваш Израел, нали ? :)) нито около 10 други страни .... щот' си тъп и манипулативен герберунгелски трол!!

Този не става за управител на селски магазин.

Дори за портиер на кенефа към магазина не става!

Не комунистите, а бесепарите! Комунисти няма!

В случая Каракачанов е прав. Такива са реалностите, а и Грипен не е с по-добри характеристики от Миг 29: Миг 29 vs Грипен: Макс.скорост: 2450km/h; 2410km/h. Тяга форсаж: 2 х 81,9kN; 1 98,0kN. Таван на полета: 18000m.; 15240m. Всичко друго е излишно, скъпо и непосилно за страната ни безмозъчно натегачество!

Корекция: Тяга форсаж: 2 х 81,9kN; 1 х 98,0 kN.

не бива. Нашият бюджет години наред е свързан с изтичане към руския.

не са ни в повече след далаверите с Белене и Ю.Поток.....Време е първо някои да навестят ЦСЗ.

Ти имаш ли идея колко броя параметри се сравняват на изтребителите ? Това да не ти е кило хляб .... И като говориш за излишно и скъпо, я вземи си провери на колко часа трябва да се прави КВР на двигателите на МиГ 29 и на Грипена .. Пък сравни после и кой самолет колко гориво харчи ... И за капак можеш да сравниш радарите, въоръжението, свързаността в единна информационна среда и .... дали евентуално няма да ти спрат по някое време резервните части. опаааа ... това май е доста над твоите умствени способности

Че напишете ни за параметрите и как се сравняват при изтребителите! Да прочетем, да се изучим и ние като Вас. Аз съм написал, каквото мога.

Колкото и да не се харесва на соросидите, за в момента Миг-29 е с по-добри параметри от всички изброени в офертата, а пък спрямо Ф-а е просто безумие . . . .и изключително скъп в експоатацията . . а пък докато го изучим, въведем в експлатация, летците получат допуск . . и за всичко туй ще се ПЛАЩА ЯКООООО

миг29 - 20000 кг от които 4000 кг полезен товар Грипен 12000 кг от които 6000 кг полезен товар. Кой носи повече въоръжение?

Не знам откъде сте взели тези данни, но в Wikipedia пише: Empty weight: Миг 29: 11000 kg; Грипен: 6800 kg. Loaded weight: Миг 29: 14900 kg; Грипен: 8500 kg. Max. takeoff weight: Миг 29: 18000 kg; Грипен: 14000 kg. т.е. по отношение показателя "Нормална излетна маса" минус "Маса празен": при Миг 29: 14900 kg - 11000 kg = 3900 kg; при Грипен: 8500 kg - 6800 kg = 1700 kg., което е с 2200 кг. повече при Миг, а "Максимална излетна маса" минус "Маса празен": при Миг 29: 18000 kg - 11000 kg = 7000 kg; при Грипен: 14000 kg - 6800 kg = 7200 kg., или в този случай само с 200кг. повече при Грипен, така че е очевидно, че в мераците си да не е руско сте взели тези 200кг. за 2 тона в повече полезен товар за Грипен. Освен това аз подкрепям Каракачанов не само за преимуществата на Миг при максимална скорост, таван на полета и тяга при форсаж, ами защото Миг-овете си ги имаме и са нужни средства само за ремонт, докато за Грипен са нужни и за купуване, а по-нататък, след определения брой часове, ще са нужни и за ремонт.

Характериситиките не са само тяга и фосаж. Грипена ще направи твоя МИГ 29 смешен. В грипена има толкова технологии,че МИГ 29 е като "първото колело" в сравнение с него.

Какво ще кажеш за ген. Шарл дьо Гол?

ПРАВИЛНО!!!! Колкото и соросоидите да реват, най-правилното е да се ремонтират Миг-29 и другите самолети, реално какво правят Миговете се вижда в Сирия. Имаме си и ремонтната база, кадри и консумативи . . . Нека тези, които реват просто за "удоволствие" да чукнат в нета и да видят колко струва един час на различните бойни самолети и след това да да се "изхождат" по въпроса. В момента и САЩ и Русия, където и да е воюват с техника 1970-80 година, а САЩ даже и към 1960 г. Така че, ако Каракачанов, естествено и Борисов, а вероятно и Радев успеят да ремонтират Миговете (всъщност, не си е никакъв ремонт, просто и самолетите, и танковете и т.нподобно на принтерите си имат КОНСУМАТИВИ, проблема е, че тия консумативи са скъпички). Турция е в НАТО и копува С-400, ами Полша, ами Унгария . . .

милиционерчето от МВРО/ДС едно си знае,едно си бае" Искаме си руския скрап и това е !"

А ти кой скрап искаш? И кой ще го плаща другия на четворни цени?

Г-н Министър на отбраната, зарежете тия скъпи военни играчки- самолетите. По- добре обърнете внимание на мобилната баня да е в изправност, щото НАТО войска трябва да се изкъпе и това не търпи отлагане!

Има решение на предишният Парламент (пак на ГЕРБ) за закупуване на нови самолети за ВВС. Та кой казваш се е размирисал

простата логика показва, че като член на НАТО, България би трябвало да има самолети и военна техника, съвместима със стандартите на НАТО. така поддръжката ще е много по лесна, ефективна и по-малко скъпа. няма логика да се харчат още пари за кърпене на морално-остаряла техника от времето на варшавския договор, или да се купуват разни екзотични самолети, които не са разпространени. за съжаление повечето от бг политиците са бивши агентурници и продължават да разсъждават с ограниченото си комсомолско мислене. такива хора не би трябвало да определят бъдещето на България и Европа.

Още по-простата логика показва, че за оръжие, с което ще защитаваме страната си няма значение никаква "съвместимост". Виж, ако се очаква самолетите да участват в "миротворчески" мисии (чети - да ходят да трепят мирно население някъде по света за чужди интереси, но за наша сметка) - да, тогава има значение.

Ама ти какво мислиш? Че алтернативата Ф-16 3-та упореба,какъвто вариант имаше,са по-нови от нашите мигове? Хахаха-:) Португалия ги е купила на старо преди 25 год! А пък другата алтернатива -Грипените,са от страна,която НЕ Е в НАТО . (Швеция,също както и Русия не членува в Алианса). И сега какво да правим,според тебе?

Дебелият тумбак що не ремонтира Волгите и Ладите от соц време и да се вози в тях, вместо да харчим милиони за луксозни BMW та и Мерцедеси

Няма какво да ремонтират! Да дават по два парашута и готово! Така най изгодно ще бъде.

Дано ти плащат добре са тъпите драсканици, защото иначе си много зле !

умни президенти по света са завършили престижни военни академии. Само сулювците у нас не са и затова сме на този хал. А, иначе винаги след велико разграбване на народ и корупция следва диктатура - Франко, Пиночет и т.н.

Какво написах вчера а? Вече не са 3 млрд ми станах 5. Ще ходят пак да преговарят за Старите Ф16, по чудо може да станат нови! Утре ще кажат, че нов заем ще теглят! Гледай сеир Българино, Гледай как те обират, тебе и децата ти!

И този пуяк реши да се прави на компетентен. Що не се возиш в 40 годишна Лада щом говориш за икономии и правилно разходване на средствата ? Тия "Патриоти" са по зле и от десебарите в умственото си развитие.

За комунист или добро или нищо. Най-добрият комунист е м..вие си знаете. Днес разбрах,че Федералната република Германия ни е подарила ескадрила самолети,които са на световно ниво. Нашите управляващи комундета са ги отказали!!!!!! Защоо?!! Защото няма комисионни!! Да повторя,най-добрия комунист е мър...комунист!!!!Н

Ти бре, ти. 2003 швабите искаха да се отърват от напълно амортизираните си МИГ 29. Потрошени, та и за части не ставаха, без двигатели. Взеха ги полячетата, и след 5 години опити да ги поправят заминаха за скрап.

Качи се ти на 30 годиния миг като даваш такава идея за ремонти. Ба-си псевдопатриота.

Първо се прави държава, после държавни структури, кат оармия и т.н. За армията , като се мисли въоръжение се мисли най-първо кой е противника.

долнопробен вехтушар и вреден руски шпионин, който го убие ще извърши героизъм в защита на Отечеството

накрая ще кажат ми що да си не купим пак самальоти

викаш не можа да заиграе по свирката на герберастите и не ще да се съгласи България да остане без бойна авиация а ? За капак се опитва да развали далаверата на Салам Паша да изкара 5-600 милиона суха пара от дърти Ф16 трета ръка ... А БСП не трябваше ли да настоява за Су35 ?? А ама президентът и дума не е казал за такива ... защо ли ??? баси тъпия герберастки трол си!!!

Веднъж и този да каже нещо смислено. Да се хвърлят милярди за самолети е все едно земеделец да тегли заем, с който да си купи ново порше, с цел да впечатлява кифлите. Смешно е.

То и воденето на войни не е много рационално , но затова пък повечето държави издържат армии в случай ,че се наложи.

Ако си мислиш, че да имаш няколко самолета е равнозначно да имаш армия, то си страшно наивен. Самолетите са най последния проблем на нашата армия. Тия самолети, освен за избиване на комплекси и тупане в гърдите на 6ти май, са абсолютно безполезни. Като нямаш обучени и годни на земята и със съвремена трхника, ако ще и 30 самолети да имаш, все тая.

Не ти трябва сега армия в положението,в което си.

Това е прах в очите! Докато разправя за ремонти дигна цената на 5 милярда. Утре ще изтеглят заем за 10 милярда! Сценария със КТБ отново. Виновен пак ще е някой друг нали така

Между 76 и 80 %трябва да е данъка за богатите,и ще има самолети,кораби,пари за нашите западни господари,аутобани.